Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozz, Amarilis,

mi imamo problema sa mjehurom, koji je mali i nestabilan, ta nam VUR ne prolazi, unatoč godinama (sad joj je 6god.)

to kod vas je suprotno, ali pretpostavljam da bilo kakvi problemi mokrenja, ili oko mjehura nepovoljno utiču na VUR...naoružajte se strpljenjem, čitajte...ima odličnih textova na engl. jeziku, npr na Pub Med ili http://highwire.stanford.edu/, pa ćete moći lakše pripremiti i pitanja za dr. C. koja je predivna za razgovor!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
    pozz, Amarilis,

mi imamo problema sa mjehurom, koji je mali i nestabilan, ta nam VUR ne prolazi, unatoč godinama (sad joj je 6god.)

to kod vas je suprotno, ali pretpostavljam da bilo kakvi problemi mokrenja, ili oko mjehura nepovoljno utiču na VUR...naoružajte se strpljenjem, čitajte...ima odličnih textova na engl. jeziku, npr na Pub Med ili http://highwire.stanford.edu/, pa ćete moći lakše pripremiti i pitanja za dr. C. koja je predivna za razgovor!

hvala na prijedlozima za tekstove, obavezno ću proučiti

još jedna stvar koja me muči je to da je dr. C. savjetovala što ranije skidanje pelena, a obzirom da u 9.mj.imamo UZV bubrega rekla je da bi bilo odlično kada bi na tu kontrolu došli bez pelena.
    Malena će imati 19 mjeseci i po njoj vidim da nije spremna za skidanje pelena i ne bi ju htjela forsirati i stvoriti kontraefekt.
    S druge strane, imam grižnju savjest da ju što ranije ne skinem, ako će joj to pomoći da se eventualno što ranije riješi refluksa.

Kako ste vi to riješili? Jeste pustili da stvari idu svojim tokom ili ste forsirali skidanje iz pelena zbog refluksa?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj "amarilis" prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na prijedlozima za tekstove, obavezno ću proučiti

još jedna stvar koja me muči je to da je dr. C. savjetovala što ranije skidanje pelena, a obzirom da u 9.mj.imamo UZV bubrega rekla je da bi bilo odlično kada bi na tu kontrolu došli bez pelena.
    Malena će imati 19 mjeseci i po njoj vidim da nije spremna za skidanje pelena i ne bi ju htjela forsirati i stvoriti kontraefekt.
    S druge strane, imam grižnju savjest da ju što ranije ne skinem, ako će joj to pomoći da se eventualno što ranije riješi refluksa.

Kako ste vi to riješili? Jeste pustili da stvari idu svojim tokom ili ste forsirali skidanje iz pelena zbog refluksa?
    i nama je savjetovala isto, ali mi smo kod nje od druge god., pa nam je to skidanje pelene palo na ljeto sa 2 god. I, uspjeli smo! par dana sam je pustila da hoda bez pelena, tako da osjeti kad piša krene niz noge, i ubrzo je shvatila da traba požuriti na tutu da ne bi zaprljala sve oko sebe i sebe

to nije imalo direktnu vezu sa rješenjem refluxa, već je bila manja mogućnost da će dobiti uroinfekt, a samim tim se pruža šansa urotraktu da se sam izliječi....

sretno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
    i nama je savjetovala isto, ali mi smo kod nje od druge god., pa nam je to skidanje pelene palo na ljeto sa 2 god. I, uspjeli smo! par dana sam je pustila da hoda bez pelena, tako da osjeti kad piša krene niz noge, i ubrzo je shvatila da traba požuriti na tutu da ne bi zaprljala sve oko sebe i sebe

to nije imalo direktnu vezu sa rješenjem refluxa, već je bila manja mogućnost da će dobiti uroinfekt, a samim tim se pruža šansa urotraktu da se sam izliječi....

sretno
    hvala na savjetima

kod povećanog mjehura je zeznuto to što se naravno više mokraće zadržava unutra, pa treba što prije maknuti pelene da bi dijete naučilo kontrolirati mokrenje i išlo što češće piškiti.
    tako da mjehur bude stalno više manje prazan, jer ovako ako je puno mokraće koja se skuplja u mjehuru, ona se stalno vraća prema gore.
    evo nadam se da sam uspjela formulirati ono što sam htjela reći tako da me se razumjelo....

e da, još samo jedno pitanje-kako ide generalno sa profilaksom, koliko mora proći od infekcije da bi se dijete skinulo s nje, jel postoji neko pravilo ili je to sve individualno?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

"e da, još samo jedno pitanje-kako ide generalno sa profilaksom, koliko mora proći od infekcije da bi se dijete skinulo s nje, jel postoji neko pravilo ili je to sve individualno?"

@....vrlo individualno, i vrlo ovisno o tome šta mama traži od dr....M. je bila do 4god. bez profilaxe, ja sam joj konrolisala urin kući na trakice sedmično+ UK mjesečno,čajevi, Cranactin i sl., ali kad joj se pridružila dg sa mjehurom, počela je piti lijekove koji podižu šansu za infektom, pa sam pristala na abt pune 2 godine,....a sada trenutno pokušavamo bez njega, po mojoj molbi, i u dogovoru sa dr.

generalno, dr C. se da nagovoriti probati bez profilaxe, naročito ako je sam reflux u pitanju, ali teže ako ima još koji problem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •