Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
i nama je savjetovala isto, ali mi smo kod nje od druge god., pa nam je to skidanje pelene palo na ljeto sa 2 god. I, uspjeli smo! par dana sam je pustila da hoda bez pelena, tako da osjeti kad piša krene niz noge, i ubrzo je shvatila da traba požuriti na tutu da ne bi zaprljala sve oko sebe i sebe

to nije imalo direktnu vezu sa rješenjem refluxa, već je bila manja mogućnost da će dobiti uroinfekt, a samim tim se pruža šansa urotraktu da se sam izliječi....

sretno
hvala na savjetima

kod povećanog mjehura je zeznuto to što se naravno više mokraće zadržava unutra, pa treba što prije maknuti pelene da bi dijete naučilo kontrolirati mokrenje i išlo što češće piškiti.
tako da mjehur bude stalno više manje prazan, jer ovako ako je puno mokraće koja se skuplja u mjehuru, ona se stalno vraća prema gore.
evo nadam se da sam uspjela formulirati ono što sam htjela reći tako da me se razumjelo....

e da, još samo jedno pitanje-kako ide generalno sa profilaksom, koliko mora proći od infekcije da bi se dijete skinulo s nje, jel postoji neko pravilo ili je to sve individualno?