Sutra radimo DRNC. Držite nam fige da sve prođe dobro. Već se ježim i mogu mislit kako će biti mojoj curici, već mi se plače.
Sutra radimo DRNC. Držite nam fige da sve prođe dobro. Već se ježim i mogu mislit kako će biti mojoj curici, već mi se plače.
Kao prvo, pozdrav svima!
Evo polako sam iščitala cijelu temu i našla sam stvarno puno korisnih savjeta, ali čini mi se da nisam naišla na situaciju kao našu, pa mi molila vaša iskustva.
Naime, moja mala curica ima godinu i pol, sa godinu dana joj je dijagnosticiran refluks II stupnja na oba bubrega, imala je samo jednu infekciju, nadamo se da će tako i ostati.
Liječimo se kod dr. Cvitković, na profilaksi je, uz naravno probiotik i Cranactin i za sada uz redovite mjesečne kontrole sve nekako štima.
Mene brine što je njoj uz refluks dijagnosticiran i povećani mjehur, pa nam je dr. Cvitković rekla da je to problem, jer iako inače refluks tako malog stupnja rastom djeteta najčešće prođe, kod povećanog mjehura zna se desiti ne da prođe, nego da se poveća.
Zanima me da li je možda netko imao takvu situaciju koja je na kraju dobro završila, dakle da je refluks nestao unatoč povećanom mjehuru?
pozz, Amarilis,
mi imamo problema sa mjehurom, koji je mali i nestabilan, ta nam VUR ne prolazi, unatoč godinama (sad joj je 6god.)
to kod vas je suprotno, ali pretpostavljam da bilo kakvi problemi mokrenja, ili oko mjehura nepovoljno utiču na VUR...naoružajte se strpljenjem, čitajte...ima odličnih textova na engl. jeziku, npr na Pub Med ili http://highwire.stanford.edu/, pa ćete moći lakše pripremiti i pitanja za dr. C. koja je predivna za razgovor!
![]()
hvala na prijedlozima za tekstove, obavezno ću proučiti
još jedna stvar koja me muči je to da je dr. C. savjetovala što ranije skidanje pelena, a obzirom da u 9.mj.imamo UZV bubrega rekla je da bi bilo odlično kada bi na tu kontrolu došli bez pelena.
Malena će imati 19 mjeseci i po njoj vidim da nije spremna za skidanje pelena i ne bi ju htjela forsirati i stvoriti kontraefekt.
S druge strane, imam grižnju savjest da ju što ranije ne skinem, ako će joj to pomoći da se eventualno što ranije riješi refluksa.
Kako ste vi to riješili? Jeste pustili da stvari idu svojim tokom ili ste forsirali skidanje iz pelena zbog refluksa?
i nama je savjetovala isto, ali mi smo kod nje od druge god., pa nam je to skidanje pelene palo na ljeto sa 2 god. I, uspjeli smo! par dana sam je pustila da hoda bez pelena, tako da osjeti kad piša krene niz noge, i ubrzo je shvatila da traba požuriti na tutu da ne bi zaprljala sve oko sebe i sebe
to nije imalo direktnu vezu sa rješenjem refluxa, već je bila manja mogućnost da će dobiti uroinfekt, a samim tim se pruža šansa urotraktu da se sam izliječi....
sretno![]()
hvala na savjetima
kod povećanog mjehura je zeznuto to što se naravno više mokraće zadržava unutra, pa treba što prije maknuti pelene da bi dijete naučilo kontrolirati mokrenje i išlo što češće piškiti.
tako da mjehur bude stalno više manje prazan, jer ovako ako je puno mokraće koja se skuplja u mjehuru, ona se stalno vraća prema gore.
evo nadam se da sam uspjela formulirati ono što sam htjela reći tako da me se razumjelo....
e da, još samo jedno pitanje-kako ide generalno sa profilaksom, koliko mora proći od infekcije da bi se dijete skinulo s nje, jel postoji neko pravilo ili je to sve individualno?
"e da, još samo jedno pitanje-kako ide generalno sa profilaksom, koliko mora proći od infekcije da bi se dijete skinulo s nje, jel postoji neko pravilo ili je to sve individualno?"
@....vrlo individualno, i vrlo ovisno o tome šta mama traži od dr....M. je bila do 4god. bez profilaxe, ja sam joj konrolisala urin kući na trakice sedmično+ UK mjesečno,čajevi, Cranactin i sl., ali kad joj se pridružila dg sa mjehurom, počela je piti lijekove koji podižu šansu za infektom, pa sam pristala na abt pune 2 godine,....a sada trenutno pokušavamo bez njega, po mojoj molbi, i u dogovoru sa dr.
generalno, dr C. se da nagovoriti probati bez profilaxe, naročito ako je sam reflux u pitanju, ali teže ako ima još koji problem![]()
Sigurno je već pisano ali ne mogu naći - može li netko opisati ili uputiti gdje ima opis za pretrage statička scintigrafija bubrega i DRNC
Ja sam pisala ranije da smo imali jednu UI i imali dugo dilemu raditi ili ne mikciju i DMSA. Otisli smo kod naseg najboljeg radiologa na uzv. I on nam je rekao da po njemu nema nikakve potrebe da se radi DMSA jer su bubrezi dobri i ako postoje neki oziljci oni su minimalni i nisu od znacaja.
E, ono sto me brine je da je primetio da se levi ureter povremeno prosiri do neka 3-4 mm. Kad sam ga pitala sta sa tim on je rekao da vise voli da to ne vidi, ali da ne brinem, da je njegov savet da mikciju radimo ukoliko se opet javi UI, ako ne samo kontrola uzv za 6 meseci.
E, sad vi imate vise iskustva - sta ovo moze da znaci? Ja sam bas insistirala, ali dr je samo ponavljao da ne treba da obracam paznju na to, da prodje samo a ionako do prve godine imamo tretman kao da ima reflux (profilaksa i redovna kontrola urina), ali da opet eto bolje da toga nema.
Bas sam se prepala i ne znam sta da mislim.
IZvinjavam se sto ovako pisem ali trazim po topiku to sto me zanima. Zna li neko da mi kaze - ako su bubrezi u redu, na njima nema prosirenja kao i na ulazu uretera u bubreg, a vidi se prosirenje uretera na ulazu u besiku, da li se moze odbaciti reflux visokog stepena (IV i V)?
lady.x,
mi smo radili sve 3 metode mikcionih,
prva je najbolja MCUG, jer pokazuje anatomsku građu urotrakta i stupanj refluxa ako ga ima
kasnije se za praćenje koriste druge 2, DRNC i UZV cist., radi manjeg zračenja, kod njih je stupnjevanje teže pa ide samo na manje, srednje, veće opise, ali su kod DRNCa super mjere, koje snimaju cijeli proces punjenja i pražnjenja mjehura, pa ih prikazuju u ml
ako vam radiolog kaže da ne idete i nemojte, ili potražite mišljenje nefrologa
lakše je kad su dječica mala, kasnije sa 4,5,6,god. to ide mnogo teže
naša dr kaže da se ni jedna pretraga ne radi ako neće promijeniti nešto u daljem toku liječenja, pa ako je tako i kod vas, vodite se tim....
pozz
Hvala!
Radiolog savetuje da ne radimo za sada nista dalje ako nema ponavljanja UI. Nefrolozi su kod nas posebna prica. Nemaju individualan pristup slucaju, kod njih maltene svi imaju isti rezim, svima predlazu sve pretrage ne udubljujuci se, ako odbijes - ok, tvoj izbor... Bas su nekako nesaradljivi, da tako kazem.
Do godine dana (jos 4 meseca) on je svakako na profilaksi, pa nam nista dalje ne menja ni jedno ispitivanje. Posle cemo videti sta dalje.
evo nas napokon, bili smo bez komp. sve je isto. Kao malo se smanjio, ali ne za cijeli stupanj. ostali na profilaksi, i opet za godinu dana DRNC. Odusevila sam se kako je sa postupak prosao, jer je u Dbk-u bilo grozo. sve u svemu dobro je.
već dugo nisam ništa pisala pa se eto javljam
L i dalje živi s refluxom, koliki je stupanj točno ne zamaramo se, negdje između I i II lijevo
lijevi bubreg je nešto veći, infekcija nema, sretno, veselo i zdravo dijete-prvoškolarka, 7 godina
čuli su joj šum na srcu pa idemo kardiologu. meni je palo na pamet da nije neka posljedica tlaka zbog povećanog bubrega, ali ona nikad nije imala problem s tlakom-mjerili su joj u heleni kod svake obrade, ali volim znati sve i imati sve nalaze pa i to idemo obaviti
sve u svemu, čini se da je odgađanje zahvata kod nas dobro prošlo jer ako se netko sjeća, ona je izuzetno loše podnosila pretrage, posebno katater! to smo izbjegli i kontrolirat ćemo se nadalje pa ako će nešto trebati u pubertetu, kad bude razumnija i veća napravit ćemo
toliko od nas, grlite male refluxićare i neka naša priča (pozitivna unatoč svemu) bude nadahnuće
Posljednje uređivanje od maxi : 25.11.2011. at 11:01
imam pitanje,vidim da svi koliko toliko imate nekakva znanja o refluksu.nazalost ja znam samo ono osnovno,ali me zanima sljedece dali je ikome dijete od dvije godine imalo na obadva bubrega refluks 3 stupnja i kolike su sanse da se izbjegne operacija?jer smo prije tjedan dana radili dmsa i desni bubreg joj radi 41% a ljievi 59%.uz sve to imam i sina od 6mj koji takodjer ima refluks 3 stupnja na desnom bubregu.unaprijed zahvaljujem na informacijama
L je imala 2/3 lijevo
koliko sam ja savladala tematiku ovih pet godina, problem je ako je dijete sklono infekciji (e.colli ili slično)
ovaj omjer funkcije bubrega mi je nepoznanica, L ima 49/51 i s tim smo mirni
sretno
došla sam po malo utjehe i par odgovora...prva dijagnoza prije 2,5 godine lijevo III/IV, prošle godine lijevo II/III, jučer lijevo III..ponadali smo se da se popravlja i jučer smo se nadali barem malom poboljšanju, a na kraju kaže dr. da je zapravo tu negdje oko III cijelo vrijeme.
preporuka nam je da čekamo i dalje, antibiotike ne uzimamo otkad nema pelenu, a sve ostalo ostaje isto: kontrole urina/uk mjesečno, brusnice, tekućina, probiotici, imunitet...
i novi savjet je da pazimo da ne dođe do prepunjavanja mjehura, posebno noću jer porast tlaka pogoduje refluksu, znači da je češće podsjećamo na pišanje (čak i noću!) i da drastično ograničimo unos tekućine u večernjim satima da se mjehur ne bi preko noći prepunio.
koliko vi pazite na to? inače je natankavamo s tekućinom u bilo koje doba dana i sretna sam kad vidim da puno pije, a nisam se do sad opterećivala s time kada i koliko puta ide na wc..noću se još uvijek zna popiškiti, al ni to mi nije zabrinjavajuće jer još nema 3 godine.
što bi još mogli napraviti da joj olakšamo i poboljšamo stanje? maxi, iz tvojih starih postova se sjećam da imate iskustva s homeopatijom - da li i dalje uzimate pripravke?
da kad se ukaže potreba
ne uzima ništa konkretno za bubrege, mjehur, reflux, te kure smo obavili. uzimala je valjda jedini homeopatski pripravak na životinjskoj bazi, ureter, kravlji ili čiji već, valjda namjerno nisam zapamtila! to su bile kure 2x, jel pomogl nemam pojma, ali nama je sve bilo bolje od klasične medicine, pogotovo na Šalati grrrrrrrrrrrrrrrrr
L ima konstitucijski pripravak koji joj čuva cijeli "sistem" od potencijalne opasnosti, e jesam objasnila, to je njena alfa i omega za svaku boleštinu
dobro si objasnila, znam što je konstitucijski pripravak, to je i T. uzimala kratko u fazi profilakse i usput su joj se i neke druge tegobe popravile.
a sad nikako da odemo kod homeop. i zapravo ne znam da li da odemo, nekako sam u zadnjih godinu dana mantrala da je krenulo povlačenje refuksa i da će sve to samo od sebe proći kroz neko vrijeme pa nismo niš poduzimali.
hvala ti na info i sretno![]()
L se reflux nije skroz povukao, i procjena je II lijevo
ali ona s tim može normalno živjeti uz kontrole urina i u.kulture češće nego ostali
mi smo se u dogovoru s doktoricom odlučili na to a ako će trebati neki zahvat bolje ga je izvoditi kad bude veća
Pozdrav, maxi!
peppy, ja se ne bih opterećavala pritiscima u mjehuru, osim ako oni nisu razlog šro VUR perzistira, kao kod nas, ali to se otkrije pretragama, a ne onako odoka.....dijete ima urođen osjećaj da mokri kad pritisak skoči, i to ne treba pipkat i pazit ako nema neke patologije....M. je često mokrila, svako 10, 15 min. ako popije više tečnosti, i imala je manji kapacitet mjehura
najkompletnija dr za taj problem sveobuhvatnosti mjekura i VUR-a nam je dr C.
nama je preporučila homeopatiju uz lijekove![]()
kojom pretragom ste to otkrili?
i mi smo kod dr. C, imam povjerenja u nju i općenito se nisam opterećivala jer je sve bilo pod kontrolom. i dalje je sve pod kontrolom, ali saznanje da ipak nema pomaka na bolje nas je uspaničarilo.
cure tnx![]()
da, i L je radila uroflow i urodinamiku
njen problem mjehura je baš čudan: prvo je bio premali pa smo ga bildali pijenjem 1,5 l dnevno, pa je postao prevelik! cca godinu dana je morala piškiti svaka 2 sata, imala je alarm na satu, tako smo regulirali tlakove i veličinu mjehura
samo da napomenem da je L urodinamika bila jedna od najgorih pretraga! nikako se nije mogla popiškiti kroz kateter i to ležećki
ona i dalje piški redovito i ZNA DA MORA, sad je u školi i dogovor je da piški za velikim odmorom, pa kad dođe doma, svakako max 3 sata između
Posljednje uređivanje od maxi : 08.12.2011. at 09:12
da, to je uriflow i urodinamika, ali se radi iza 4god, kad VUR perzistira....
ako ste kod dr C., onda ok, ona zna šta priča...ne brinite i ne paničarite, vrijeme će pokazati svoje, čak i da bude problema kasnije, polako, izaći će, ne ostaje ništa vječno....mi već šestu godinu za redom radimo UK svaki mjesec, pretrage svako 3-6 mjes., pijemo lijekove već 2, 4 god., i šta sad? da paničarim? da plačem?....mah, bude svega, ali me uvijek izvuku misli o tome kako djeca znaju biti bolesna kad ih vidim po bolnicama, i kažem si: "ma nama nije ništa"....
Drage zabrinute mame i ja sam jedna zabrinuta mama!Mojoj djevojčici su sa 11 mjeseci našli reflux 2 stupnja obostrano sad ima 5 godina i još je prisutan na lijevoj strani sa desne se povukao.Bila je na profilaksi 8 mjeseci i onda su je ukinuli i do sad je imala samo jednu upalu ja joj kupujem med za liječenje refluxa dali on nju štiti od upala neznam ali ok je, bitno mi je samo da ne pije profilaksu i da je urinokultra uvijek sterilna.Sad nam prof.Batinič preporuča deflux ali več četiri puta smo dolazili u bolnicu i svaki put nas vrate doma ili sestra krivo naruči ili prime neko drugo dijete na naše mjesto iako smo bili naručeni i danas četvrti put dođemo i opet ništa jer je prof.Batinič morala produžiti godišnji ima smrtni slučaj u obtelji.Sad smo naručeni za 24.1 to nam je peti put več sam luda i ja i moja djevojčica svaki put se pripremimo psihički za sve to i svaki put ništa.Molim vas da mi se javite mame koje ste prošle DEFLUX kako je bilo?Na koji način daju anesteziju?Koliko traje anestezija?Dali ste morali biti tamo ta četiri dana koliko to sve skupa traje ili su vas puštali doma poslije pretraga a da dođete drugi dan ponovo?
mi smo ga do sad izbjegli, curka 7,5 godina ima i dalje VUR cca II stupanj
živimo s tim, pazimo se, sterilna joj je uk uvijek, zdrava prehrana............
razmisli i pitaj još drugo miljenje da li je to neophodno (da ne kažem kako se prst sudbine do sad poigravao s vama............) jer i taj deflux je zahvat, makar je doktorima to nešto najbezazlenije, nama koji ne trčimo pod nož često, to ipak nije. a djeci mislim da je posebno stresno
sretno
Neznam ni ja kaj da mislim i njoj je urinokultura uvijek sterilna i nema upale nema ubiti nikih problema što se tiče toga ali sam sa njih par doktora razgovarala i vele da dijete nemora imati ni upale ni nekih drugih problema več sam dugotrajan reflux znači ako ima više godina prisutan reflux može oštetiti bubrege da se kod refluxa stvaraju neke pare koje mogu a isto tako i nemoraju dovesti do oštečenja.Tak da sam dugo odvagivala i sa puno njih razgovarala i vele da to nije neka operacija nego da putem katetera uštrcaju tu :pastu:i da sam zahvat traje 5 minuta i da nema nikakve opasnosti za dijete.Neznam ni sama šta da kome vjerujem opet si mislim ako joj te pare oštete bubrege onda ču se pojesti od muke.Tak da neznam opet od dva zla nekak biram manje, nažalost kod nas zdravstvo nikako ne funkcionira več sam mislila nači neku privatnu kliniku u kojoj rade deflux da odem kod njih na razgovor ali nisam našla ni jednu kliniku gdje ga rade, ovi do sad na rebru svi su za i preporučaju deflux.Ludnica da se toga više riješimo i skinemo veliki teret sa leđa.
Mene to najvise kopka - ako nema urinarnih infekcija, da li i koliko taj reflux ostecuje bubrege? Da li uopste preporucuju operacije, ako je recimo samo jednu UI dete imalo?
Gle neznam šta da ti kažem moja djevojčica je dobila temperaturu sa 11 mjeseci i vadili krv i urin i pedijatrica nas je poslala na rebro u bolnicu jer je imala upalu urinotrakta i htjela je da oni u bolnici otkriju zašto ima upalu dali od kakve bakterije ili nešto drugo.Bila u bolnici 5 dana i saznali da ima refluks obostrano 2 stupanj sanirali su upalu i dali profilaksu pili smo ju nekih 7 mjeseci i onda su nam je probali ukinuti i bilo je ok nisu se javile upale i dan danas ju nepijemo iskreno bilo mi je koma dijetetu davati svaki dan antibiotik koji neliječi ništa nego samo sprečava da dođe do upale jer i sami znamo da nije dobro da pije toliko antibiotika a ona njihova priča da to nije štetno nemože biti istina zašto onda svaka 2 mjeseca smo morali vaditi krvnu sliku da provjere kako se nebi oštetila jetra.Ja njoj kupujem med kod jednog medara sad neznam dali on nju štiti od upala neznam medar veli da da.Mikciju su joj napravili u bolnici tad kad je ostala sa 11 mjeseci i radimo ju svakih godinu dana i u međuvremenu se jedna strana povukla i ok je ali ostao je refluks još na jednoj strani i sad ima ona 5 godina preporučaju taj DEFLUX koji bi to mogao riješiti i mi smo pristali na to jer kako sam več napisala vele da refluks oštečuje bubrege kad ga dijete ima prisutng više godina radi tih nekih para. Nadam da DEFLUX nije toliko grozan koliko bi bilo grozno da dobije oštečenje bubrega.
Nisam te pitala a koliki reflux ima tvoje dijete?Jesi radila mikciju?Mislim da ti oni gledaju na to koliki je stupanj refluksa pa tako odlučuju dali operacija ili deflux.
Ako ste već toliko puta "otpadali" nešto ne štima i ja nebi išla bez drugog mišljenja. Otiđite u Polikliniku Helenu, prof Cvitković,
sve šo te muči sigurno ćeš saznati tamo. Sretno!
mene muči i taj gel koji uštrcaju u ureter
to je noviji zahvat i nitko ne zna ima li dugoročne posljedice
moguće da sam i ja imala reflux, i moja mama samo to nismo niti znale a bile smo sklonije infekcijama od L! i šta sad, meni je odvagnulo ne dirati ako baš ne treba umjesto nekoliko defluxa ne bi li netko mjerio u desetinkama milimetra zakrivljenost uretera mog djeteta
jednostavno bi to za nju bilo sad previše, bilo kakav zahvat s kateterom, a u 99% slučajeva niti ne uspije od prve pa ga moraš ponavljati više puta
ali to je tvoja odluka jer je tvoje dijete, samo budi dovoljno informirana, jer kad shvatiš da izvan Hr drugačije tretiraju cijeli problem moraš se zapitati jel ispravno što ti savjetuje jedan liječnik kod nas.............
Sad ste me stvarno zabrinule i na sto muka sam budem se naručila i u Helenu da čujem još njihovo mišljenje, jer koliko vidim ovi naši doktori dok ne platiš su čista koma čast njima malom broju.Baš me zanima kako bi oni reagirali kad bi njihovo dijete bilo u pitanju za našu baš ih briga.
Dajte mi molim vas recite koliko košta pregled kod nefrologa u Heleni?
Neznam pošto nam je prvi put da bi išli tamo dali bi nam radili kakve pretrage ili bi pogledali naše nalaze sa rebra?
I dali je koja sa dijetetom u Heleni radila onu pretragu umjesto mikcije mislim da se zove cistografija?Navodno je puno bolja i ne zrači toliko.
mi smo nedavno bili na cistografiji, glavna prednost joj je da ne koristi ionizirajuće zračenje. pretraga ide tako da se uvede kateter i puni mjehur s fiziološkom i kontrastom. traje oko pola sata i trebaš dijete nekako zabaviti (igračke, slikovnice) da bude koliko-toliko mirno. nosili smo njezinu Pepu pa je dr. prvo njoj napravila "pregled" i nekako je ohrabrila
pretragu smo platili 1500kn, a redovne kontrole plaćamo čini mi se oko 400kn (nek me ispravi netko ak je krivo, nemrem se sjetiti točno).
pretpostavljam da će vam na prvom pregledu napraviti samo UZV, za cistografiju se moraš dosta ranije naručiti.
i bili bi dobro da im doneseš friške nalaze urina/uk, al to će ti detaljnije objasniti telefonom.
sretno![]()
obavezno cistografiju! zamisli zračenje reproduktivnoh organa kod malih curica-ne može biti dobro, pogotovo ako idete 1xgodišnje na to!!!!!
L je bila sa 20 mjeseci na mikciji i sad sa 7 godina, između svakih 1,5 godinu na cistografiji
jednom smo išli u Ljubljanu jer u Heleni nisu imali mjesta, cijena je jednaka+putni troškovi
dok smo bili na antibioticima svakih 6 mjeseci jetrene probe. i svaki put je bilo sve ok
Moj je prošao i zahvat deflux i nakon neuspjelog defluxa klasičnu operaciju IV stupnja refluksa na Rebru i to sa 2 godine...sad je godinu dana stariji i da to sad moramo prolazit bilo bi puno puno teže jer sad već sve kuži...Moj tata je operirao refluks sa 40 godina i danas mu radi 20%bubrega...Ako vas išta zanima ...pitajte!!
Hvala mame na svim lijepim savjetina malo prije smo se naručili u Helenu i 16.1 smo naručeni i idemo po drugo mišljenje.Na rebru smo zadnju mikciju radili prije godinu i 2 mjeseca tak da se možda refluks i povukao a oni bi nama radili deflux a nisu sigurni 100% dali se povukao ili ne pa ako u Heleni odluče da treba cistografija idemo i na to ali nebudu oni mojoj curici radili nešto što možda i nije potrebno.
Hvaja cure moje javim vam kako je prošlo i držite se.
mojoj curi je pred uskrs napravljen deflux, i u 10 mj na drncu se vidjelo da je zahvat uspio, ukinuta nam je profilaksa i za sada nema nikakvih problema
dajem joj piti koliko želi samo je vodim piškit svako 2,3 sata (ima 3 god i 4 mj), po noći je također, čak 2put moram vodit piškit jer mi inače upiški krevet
skinula sam je iz pelena sa 22 mj, nakon što smo završili u bolnici
bilo je piškenja i kakenja po svuda ali nisam vračala pelenu po danu jer sam znala da je to za njeno dobro
po noći sam ostavila pelenu do prošlog ljeta jer je htjela puno piti i po danu i po noći, pa je pelena bila prepuna, a nisam je mogla 3, 4 puta dizat po noći piškit, sada je to "samo" 2 put po noći
deflux smo obavili u splitu i uopće nismo dugo čekali na red, platila sam "apartman" pa se nisam od nje odvajala osim kad su je odveli na zahvat
mislim da oni to ne zovu operacijom, nego zahvatom, samo se injektira kroz mokračni kanal ta kuglica defluxa, pod anestezijom je oko 10tak min, zahvat traje par min, vratili su mi je u sobu nakon 35 min
da mana je što je to nešto novo, radi se "samo" čini mi se oko 20 god, ali nekako sam mišljenja da mi je draže napravit deflux nego stalno piti profilaksu
roganec, poslat ću ti broj tel pa me možeš nazvat da ti detaljno objasnim, ako hoćeš, kako su nam protekla ta2 dana u bolnici
ne mogu ti poslat privatnu poruku, nema te mogućnosti, biti će zato što si novi član, ili se ja ne znam služit forumom, pa pošalji ti meni poruku ako želiš da ti pošaljem broj tel
Zrinka želim da mi daš broj ali neznam se valjda ni ja služit forumom pa neznam kako idu te privatne poruke hm pa neznam kaj sad.pošalji mi na meil jer bi mi bilo drago da mi kažeš svoje iskustvo kristina.roganec@gmeil.com
Zrinka želim da mi daš broj ali neznam se valjda ni ja služit forumom pa neznam kako idu te privatne poruke hm pa neznam kaj sad.
ma mogu slati drugima , ali tebi nema opcije poruke, kao drugima
saljem ti broj na mail
.Drage mame mi bili u ponedjeljak kod prof.Cvitkovič u Heleni na ultrazvuku i pregledu i naručila nas je odmah za danas za uzv.cistografiju i kod moje djevojčice se pojavljuje reflux samo kad je mjehur jako pun tad se kanalič malo proširi ali ništa za brigu jer vele da je u fazi povlačenja i da je upitno dali če se povuči za tri do šest mjeseci jer nije prisutan stalno več kad su mjehuri napunili sa onom tekučinom jako puno.Tako da uz njihov savijet neidemo ni slučajno na deflux jer vele da nije uopče potrebno i da dođemo za 12 mjeseci na kontrolu i misle da če biti sve ok.Najljepša hvala svim mamama na savjetima i preporukama za Helenu zaista je tamo sve super od osoblja i stručnjaka u usporedbi sa našim bolnicama di te doslovce ponekad ne doživljavaju razlika nebo i zemlja.
Evo mene opet tu...vec sam ovdje pisala. Imam kcer Ivu koja ima obostrani Vur 2. stupnja.
Prima vec godinu dana profilaksu i za sada je OK. Uskoro ide na UZV.Cist. i nadam se da je situacija bolja ili ista.
Iva ima bracu Olivera...prenatalno mu je utvdjena hidronefroza... sa 4 tjedna je bio na MCUG-u i utvrdjen mu je i reflux 5. stupnja (hidronefroza IV stupnja i VUR V - hB jednostrano).
2 ujutro je, Oli spava u krilu i nervozna sam radi razgovora sa kirurgom-urologom.