Stranica 22 od 31 PrviPrvi ... 122021222324 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Roganec, super vijesti, izgleda da neka viša sila ipak nije htjela da idete na deflux

Calista,

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Calista, držimo fige da Oli bude što prije ok

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I ja držim fige i nadam se da če sve brzo proči.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jucer navecer sam bila u Heleni kod dr.Bastica. Moramo na sintigrafiju bubrega (nadam se da sam dobro napisala) na Rebro. Oli ce morati na operaciju...dr. je spomenio da bi cekao godinu i pol..spomenuta je i mogucnost nefrostome ako bi Oli ulazio u infekcije i ovisno o nalazu sintigrafije.ma ne znam...jos sam vise zbunjena :/

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Roganec prvotno napisa Vidi poruku
    .Drage mame mi bili u ponedjeljak kod prof.Cvitkovič u Heleni na ultrazvuku i pregledu i naručila nas je odmah za danas za uzv.cistografiju i kod moje djevojčice se pojavljuje reflux samo kad je mjehur jako pun tad se kanalič malo proširi ali ništa za brigu jer vele da je u fazi povlačenja i da je upitno dali če se povuči za tri do šest mjeseci jer nije prisutan stalno več kad su mjehuri napunili sa onom tekučinom jako puno.Tako da uz njihov savijet neidemo ni slučajno na deflux jer vele da nije uopče potrebno i da dođemo za 12 mjeseci na kontrolu i misle da če biti sve ok.Najljepša hvala svim mamama na savjetima i preporukama za Helenu zaista je tamo sve super od osoblja i stručnjaka u usporedbi sa našim bolnicama di te doslovce ponekad ne doživljavaju razlika nebo i zemlja.
    Ovako kod nas. Kad je bio na uzv tog trenutka je bila puna besika i povremeno se tad kao pusirajuce kanalic na ulazu u besiku siri.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jesu ti isto rekli da ništa ne poduzimaš što se tiče nekog zahvata?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

može savjet. koji je pregled bolji- uzv cistografija, statička ili mikcija. što se vidi na kojem.reflux,stupnjevi???više neznam dali da malog maltretiram.u zadru ne rade uzv cistografiju.
    dali na statičkoj scintigrafiji bubrega mogu viditi sve,pravu dijagnozu,ili moramo i na mikciju.ili odmah samo na mikciju??

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cistografijom i mikcijskom se refluks može stupnjevati, a mislim da se scintigrafijom gledaju eventualna ožiljčenja bubrega nakon infekcije. glavna prednost cistografije pred mikcijom je da ne koristi zračenje, što je pogotovo bitno kod curica da ne zrače reproduktivne organe.
    mi smo išli ne sve tri i to ovim redosljedom: mikcija po defaultu nakon bolnice i upale bubrega, nakon smirivanja upale scintigrafija da se vidi u kakvom su stanju bubrezi i sve daljnje godišnje kontrole cistrografijom (kasnije smo tek saznali da postoji alternativa mikciji).
    cistrografiju možete napraviti u Zg u Heleni

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala.onda cemo obaviti statičku da vide u kakvom su stanju bubrezi nakon ureosepse.pa mikciju ili uzv cistografiju u zagrebu.koliko se dugo ceka i koja je cijena??

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

par mjeseci se čeka u Heleni, 1500kn je pretraga, al nazovi pa vidi s njima.
    ja bi se na tvojem mjestu prvo posavjetovala s spec. nefrologom oko broja i vrste pretraga koje su vam potrebne..
    sretno

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vec smo se konzultirali.ali ja i muž sad želimo što manje malog maltretirat.jer mu neki dan nisu uspili obaviti statičku.8 puta su ga sestre bole i pucale mu vene.pa rekli da dodemo za 15-ak dana,ali smo odlucili cekat 3mj pa kad mali napuni godinu dana. a dok koja radi na statičkoj je rekla odma da dodemo kad bude stariji.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ajoj, miš mali
    nama su i mikcijska i scintigrafija prošle relativno bezbolno jer je bila još beba, a na cistografijama su svi tako susretljivi i strpljivi da nekako prođe bez puno frustracija..zapravo su sve te pretrage prilično stresne i za klince i za roditelje, al moramo ih proći

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi čekali u Heleni 10 dana za pregled i ultrazvuk da nam dok.Cvitkovič savjetuje kaj dalje i platili 800 kuna savjetovala nam je ultrazvučnu cistografiju jer su nam mikciju u bolnici radili 4 puta što je koma radi zračenja.Za ultrazvučnu cistografiju smo čekali samo 2 dana i košta ti 1500 kuna.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi scintigrafiju nismo radili, tako smo sami odlucili. Otisli smo kod dobrog radiologa koji nam je uradio uzv i savetovao da je ne radimo,jer nista ne dobijamo saznanjem da ima nekih oziljnih promena jer se one ne mogu dalje izleciti, a neke vece bi se videle na uzv.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A to i mikcija su dve razlicite stvari. Mikcija je za utvrdjivanje stupnja refluksa, a ovo za utvrdjivanje posledica koje je UI istavila na bubrege

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo, poslala sam uputnicu na rebro za DMSA sa diuretikom. I jos idemo uskoro sa Ivom na kontrolu i ultraz.cist. u Helenu.

Da li zna netko gdje se mogu kupiti kvalitetnije test trake za urin. Ja sad imam neke jako lose :/

Roganec, jako mi je drago d je reflux u povlacenju
    Inace se u Heleni zna poprilicno cekati na ultrazvucnu cist.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i mene zanimaju te test trake za urin??? preko interneta ih uzimate ili neka apoteka??

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ima ih u nekim apotekama ili ih u apoteci mogu naruciti

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Calista!!
    Valjda sam imala puno sreče kad smo došli na ultrazvuk i ispričala dok.Cvitkovič kako nas na rebru šetaju ko budale i radili bi mojoj djevojčici defluks a ni neznaju dali ima refluks i u kojem je stupnju jer nam je nalaz mikcije stariji od godine dana odmah je nazvala sestre dolje na prijem i rekla da nas naruče što prije da je moguče i čekali samo dva dana za nepovjerovati, jer sam od cura tu na forumu čula da se stvarno čeka dugo ali valjda sam imala sreče.Ja se nadam da če i tvoji problemi sa tvojim anđelima brzo proči i što bezbolnije,čuvajte se..........)

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Roganec, hvala
    Stvarno ste imali srecu, ali u Heleni svakako pokusavaju izaci maksimalno roditeljima u susret.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Roganec prvotno napisa Vidi poruku
    .Drage mame mi bili u ponedjeljak kod prof.Cvitkovič u Heleni na ultrazvuku i pregledu i naručila nas je odmah za danas za uzv.cistografiju i kod moje djevojčice se pojavljuje reflux samo kad je mjehur jako pun tad se kanalič malo proširi ali ništa za brigu jer vele da je u fazi povlačenja i da je upitno dali če se povuči za tri do šest mjeseci jer nije prisutan stalno več kad su mjehuri napunili sa onom tekučinom jako puno.Tako da uz njihov savijet neidemo ni slučajno na deflux jer vele da nije uopče potrebno i da dođemo za 12 mjeseci na kontrolu i misle da če biti sve ok.Najljepša hvala svim mamama na savjetima i preporukama za Helenu zaista je tamo sve super od osoblja i stručnjaka u usporedbi sa našim bolnicama di te doslovce ponekad ne doživljavaju razlika nebo i zemlja.
    Bok
    procitala sam ovo par puta i nije mi jasno...ako vam se prilikom cistografije kad se mjehur napuni, voda vraca znaci da postoji reflux jel tako?
    isto su nama rekli i utvrdili su na stupanj, dobili smo profilaxu i cekamo kad ce misic ojacati.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    i mene zanimaju te test trake za urin??? preko interneta ih uzimate ili neka apoteka??
    trakice se zovu combina 10, mogu se kupiti u Farmaciji.
    Pokazuju ima li leukocita u urinu (a ako ih ima, nije dobro) ali trakice ne pokazuju prisutnost bakterija.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Je prisutan je reflux ali se pojavljuje samo kad je mjehur skroz pun da bi bila doma veli doktor da bi se več dva puta išla popiškiti jer nemože tako dugo izdržati da neide piškiti.A dok joj je mjehur polu prazan njeni kanaliči su normalni nema proširenja niti se opnice ne otvaraju da se urin vrati nazad u bubrege.Nema nikada urinoinfekte niti nikad u urinu nikakve bakterije i nismo na profilaksi.Doktor savjetuje samo često da ide piškiti da nikad ne zadržava urin da nedođe do punog mjehura da se urin nemože vratiti nazad u bubrege.On veli da se on povlači i da za 3-6 mjeseci po njegovom bi trebalo bi biti ok.Sad je negdje između prvog i drugog stupnja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Postoji aktivni i pasivni refluks. Sad nisam sigurna dal sam dobro napisala ali mislim da je pasivni kod punog mjehura a aktivni kod pišanja, zato se na mikciji i rade dvije slike, jedna kod punog mjehura a druga kod piđanja. . Katja je imala obostrani refluks II stupnja, aktivni i pasivni, sad joj je ostao samo na lijevoj strani aktivni refluks (kod pišanja) i sad čekamo godinu dana, ako se ne povuče idemo na deflux. Ona ima dvostruke kanale na lijevom bubregu pa je njena doktorica rekla ukoliko se za godinu dana ne povuče, da je to zbog toga što je zbog dvostrukih kanala ušće malo pomaknuto pa ćemo zato ić na deflux. Ali ja se nadam da će se povuć.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na pojasnjenjima, ali nama nitko nije spominjao aktivni i pasivni reflux, zato sam malo zbunjena. Nemam pojma koji je kod nas, ali se dobro sjecam da su nam rekli da mu se prilikom mikcije tj. punjenja vodom jedan dio vraca nazad. Dijagnoza, reflux 2/3 obostrano.
    Mi smo radili mikciju na Rebru sa 4,5 mj. i dalje se kontroliramo u Heleni kod profesorice.
    Na zadnjoj kontroli prije mjesec dana, prof. je rekla da vise nema nikakvih diletacija (prosirenja) kod kanala i da je ostao samo taj misic koji bi trebao s godinama ocvrsnuti (sada nam je 11 mj.) Nemamo (neurek, neurek) do sada nikakvih urinoinfekata, niti bakterija.
    Posljednje uređivanje od sweetmint : 31.01.2012. at 12:29

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nisu ni nama na prvoj mikciji niš spominjali, ali na prvoj nisu uspjeli ju ni poslikat u fazi pišanja jer se trgala, ali nam je sad naša nefrologica u Klaićevoj to
    sve objasnila.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

netko me popljuvao što sam skeptična za deflux
    slušajući sad probleme sa silikonima , kukovima i inim stvarima ugrađenim u ljudsko tijelo samo sam sigurnija da je odluka bila dobra
    ako zagusti, uvijek se može deflux obaviti, ali dok dokazano ne čini štetu bubrezima, zašto riskirati?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Maxi i nama je naša nefrologica preporučila da što dulje čekamo s defluxom i sama je napomenula da je to relativno nova metoda i da ne znaju kako
    se taj silikon ponaša s godinama, i da ne može reć 100% da neće štetit. Kod K. je specifičan slučaj jer ona ima dvostruke kanale na lijevoj strani
    i doktorica je sama rekla da je superzadovoljna što je na toj lijevoj strani ostao samo aktivni refluks, no da ukoliko se pasivni ne povuče da je to
    zbog položaja ušća, i da će onda ipak morat na deflux.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala ti draga na odgovoru.
    Zanima me (mozda znas) ima li ikakve razlike izmedju aktivnog i pasivnog sto se tice povlacenja tj. nestanka kroz godine, ili mozda sklonost infekcijama ili tako nesto slicno.
    Kazu da je reflux geneteski, ali kod nas hvala bogu nema nitko, ni u siroj ni u uzoj obitelji pa pokusavam sto vise saznati o njemu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nažalost ne znam ništa više samo da postoje aktivni i pasivni, nisam ništa više pitala, jer nam je i nefrologica tek sad rekla da postoji A i P, kad
    je njoj ostao samo A na lijevoj strani, a ja bila presretna kaj se povuklo i nisam se sjetila niš pitat.
    Nas je nefrologica pitala dal je imao tko u obitelji reflux, a imala je MM-ova nećakinja i da veliku ulogu ima nasljedni faktor.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovo s genetikom mi je logično, ali se nije mogao dijagnosticirati dok sam ja bila mala
    tko zna, možda sam ga imala ili ga imam još uvijek!?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

to se i ja često pitam..nitko od naših mama, baka nije ni čuo za refluks i sigurno su generacije više-manje normalno funkcionirale bez da su znale da ga imaju.
    mi barem nismo ušli u trag urinarnim/bubrežnim problemima u obitelji

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Roko mama, i ja bi bila presretna sa takvim vijestima

tako i ja razmisljam a MM i ja bas imamo veliku obitelj...i ispitivala sam svoje roditelje oko svega, ali nista mi nije bilo sumnjivo u svemu tome. Ako smo i imali refluks kao mali (mi, nasi roditelji, netko u obitelji) zar ne bi nekada doslo do upala? visoke temperature? bilo kakve sumnje da urinarni trakt ili bubrezi nisu u redu? eto razmisljam na glas.

Koliko citam na netu sve su to iskustva sa ne-povlacenjem refluksa, i kontrolama iz godine u godinu....jel ima netko da mu se refluks srednjeg stupnja povukao?

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi imamo u obitelji reflux. Osim mojih klinaca, imala ga je i moja sestra blizanka. Ona ima dupli kanalni sustav jednostrano isto kao i moj Oli, moja mama i moja poluteta. Moja Iva ima "samo" obostrani reflux bez dvostrukog kanalnog sustava. Ja ne znam da li imam dvostruki kanalni sustav ili da li sam imala reflux...nisam nikad isla na ultrazvuk bubrega ni druge pretrage vezane uz tu problematiku.
    Oli ima jednostrani reflux na istoj strani gdje je i dupli kanalni sustav. Cula sam da taj dupli kanalni sustav + reflux kod deckiju cesto radi velike probleme (visok stupanj refluxa i hidronefrozu) sto i je slucaj kod mog Olicha. Dok kod cura cesto i nije tako lose (moja sestra je na tom bubregu imala reflux 2. stupnja)
    A sad...ko ce ga znati, ja snam da mi je to genetski i eto...odlucili smo ne imati 3. bebu bas radi toga

U ponedeljak idem sa Ivom u Helenu na ultraz.cist. ... drzite nam fige
    a 19.3. sa Olicem na scintigrafiju bubrega ... isto tako

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Calista nadam se da ce biti sve u redu i drzim vam fige ~~~~~~~~
    javi kako je proslo.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ivi se vise ne vidi refluks...kaze dr. da je sve normalno. Sutra ide MM na razgovor sa dr.C :D

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bravo za Ivu,napokon dobre vijesti.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    Ivi se vise ne vidi refluks...kaze dr. da je sve normalno. Sutra ide MM na razgovor sa dr.C :D
    Super, predivne vijesti
    koji je stupanj refluksa imala? jel bila na profilaksi?
    zasto TM ide na razgovor?
    Posljednje uređivanje od sweetmint : 07.02.2012. at 01:13 Razlog: MM-TM

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne trebas odgovarat, procitala sam stranicu prije... bas mi je drago. Upravo tako nesto sam trazila da procitam.
    nadam se da ce i braco biti dobro.

Nama zubici izbijaju, imamo temperaturu po 37, i naravno prvo smo kontrolirali urin, i laknulo mi je, sve je bo. Eto, jedva cekam da se "opustim" po tom pitanju...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Calista, super za curicu! baš mi je drago, držim fige da i s malim frajerom bude sve ok

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Calista čestitam, ali nemoj se veseliti unaprijed jer možžda nije sve gotovo
    naime, nama se reflux povukao i opet vratio, ili su drugačije čitali nalaz
    ali svakako je super da se nije pojačao ili da nema te nekih drugoh problema, a tebi svaka čast da dvoje djece bedinaš sa refluxom!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I nama je naša nefrologica rekla, da to što se reflux povukao ne mora značit ništa, da se on može vratit i da se moramo ponašat jednako kao i da se nije povukao.
    Jedino što su nam ukinuli profilaxu, a sve ostalo po starom.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma na koju foru se moze vratiti? to ne razumijem.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zbog tlakova u mjehuru

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    zbog tlakova u mjehuru
    Potpisujem, tak su i nama rekli.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tenks, bas cu pitati prof. kad budemo na kontroli da mi pojasni

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam puno, Znam da se moze vratiti, zato treba sto prije pocet kontrolirat mjehur i ici sama svakih par sati na tutu (nasa se vratila u pelene nakon upisa u vrtic i malo radi brace).
    Navecer ce doci MM sa posla pa ce mi sve reci...

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama se isto vratio...sa 4 god., zbog nestabilnog mjehura, od tada smo na terapiji antiholinergicima već treću godinu, reflux niti ne kontrolišemo, jer dok ne riješimo mjehur, on je tu

novost je da već tri mjeseca uzimamo homeopatske pripravke, te polako ukidamo ostalu terapiju
    nadam se da ćamo uspjeti, dosta nam je više lijekova, mišicu boli želudac

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dakle, ukidamo profilaksu kad malo zatopli i konacno je skinemo iz pelena, i dalje radimo urin 1x mj. i pp, cranactin i dalje i...i kontrola sa ultrazvukom za godinu dana...ona je sada OK , ali treba puhati i na hladno

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cranactin ima u svakoj ljekarni, na recept ili??? daje se preventivno zbog bakterija (e.coli u našem slucaju,i urosepsa.i svaki misec kontrola urina,uzv bubrega,itd...).
    mogu li malom samadati preventivno cranactin??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •