Stranica 23 od 31 PrviPrvi ... 132122232425 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imas ga kupiti u svakoj ljekarni, bez recepta.
    mislim da mozes, mi smo ga poceli koristiti kad smo imali 5 mj. 1 x na dan prije spavanja.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Kakve su kontrole i koliko često nakon što se refluks povuče?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nas su danas zvali iz bolnice.u srijedu ujutro idemo na statičku scintigrafiju bubrega.za dva tjedna ce mali napuniti 11.mj.
    sad me drži neka trema.kako ce to proci.valjda ce ovaj put uspiti stavit braunilu.sestrama cu reci da nedam da ga bodu ko zadnji put 8puta. i tila bi biti snjim dok mu stave braunilu.
    kad budu gotovi nalazi staticke scintigrafije bubrega??

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi se skidamo sa profilakse. Bas imam frku, nekako mi je ona davala neku sigurnost...

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Mi se skidamo sa profilakse. Bas imam frku, nekako mi je ona davala neku sigurnost...

mi smo bez profilaxe do ljeta...sve ok, bili smo 2 godine na p.

M. uzima homeopatske pripravke po preporuci dr

meni to daje neku sigurnost

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mozda bih i ja mogla tako nesto da uvrstim. Vidim da je bas u mojoj psihi problem. Dr rekla prosle sedmice da izbacimo, ja sam dosla i odlucila jos ovu bocicu da zavrsimo pa onda, a sad imam frku bas...

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo mene...sve je po starom. Iva je OK, pokusavamo je skinuti iz pelena i nejde nam bas dobro. Ovaj vikend cemo ih joj skinuti i po danu i po noci....pripremila sam hrpu hlacica od trenirke :D
    Oliver u ponedeljak ide na scintigrafiju.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bili na Rebru...bubreg mu se jedva vidi ... mali komadicak samo ...nalazi za 10 dana

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo ni mesec nakon ukidanja profilakse skocila T - 38.5 do 39. Uradimo urin - masa bakterija, nitiriti+, 8-10 leukocita. Dr kaze da je to onda jos u zacetku. Uradimo ks - crp tek 3, ostalo sve deluje da je tipicna jaka viroza (leukociti cak 2.8). Dr nam na osnovu ovoga rekla da nije urinarna vec viroza, da je kontaminacija najverovatnije. Sinoc ipak odemo kod drugog dr koji na osnivu istih nalaza kaze da od jutros krenemo sa Cefaleksin sirupom, jer je kombinovano viroza i UI. Cekamo nalaz uk. Jutros dali ponovo urin i mutan je. Meni sad nikako nije jasno, kako se to uopste ne ocitava na krvoj slici??? I kako cu sad znati jel to pijelonefritis ili cistitis, kad se taj virus umesao?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    bili na Rebru...bubreg mu se jedva vidi ... mali komadicak samo ...nalazi za 10 dana
    drzim vam fige ~~~~~~~~

lady.x malo sam citala tvoje stare postove, ali mi nije jasno....jel vi imate reflux ili nemate?
    znam taj "mutan" urin...takav je nama bio kad je dobio prvi UI. Sestra je samo mahala glavom da nije u redu. Od tada kad radimo mjesecne pretrage, odahnem kad vidim da je bistar.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa Vidi poruku
    lady.x malo sam citala tvoje stare postove, ali mi nije jasno....jel vi imate reflux ili nemate?
    znam taj "mutan" urin...takav je nama bio kad je dobio prvi UI. Sestra je samo mahala glavom da nije u redu. Od tada kad radimo mjesecne pretrage, odahnem kad vidim da je bistar.
    On je imao jednu UI pre godinu dana, odlozili smo mikciju za slucaj da se ponovi. Isli smo kod dobrog radiologa na uzv i video je da levi kanalic povremeno biva prosiren na ulazu u besiku do 3mm. Ostalo ok. Pa smo radili neke pretrage krvi za bubrege koje su dobre, po savetu nefrologa ukinuli profilaksu.
    Nego, mene sad kljucno zanima - na osnovu cega se zna da je upala pijelonefritis, odnosno da je otisla na bubrege U nalazu urina nema ni cilindara, ni proteina, ni eritrocita, leukocita 10-ak, crp je 3 - dr nam kaze da je urinarna uhvacena u samom zacetku. A mene plasi ta T, mada on ima T i proliv i KS upucuje na jacu virozu - predpostavka dr-a je da je to T od te viroze koja je srozala imunitet pa prouzrokovala UI.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

10 -tak leukocita u urinu je pokazatelj upale. vidjet ces po urinokulturi zbog cega je.
    Proljev takodjer moze biti od escherihije naprimjer...

nama je nefrolog na uzv kad smo imali 4 mj. vidio malu dilataciju (prosirenost) jednog kanala ali nam je rekao da je to normalno za tako malenu dob jer jos nije sve razvijeno. I stvarno sa 10 mj na sl. uzv toga vise nije bilo.
    sto ste koristili kao profilaksu?
    malo mi glupo od vaseg dr propisivati profilaksu a ne znati imate li reflux ili ne...govorim naravno sa laicke strane.
    Ali ja kao majka ne bi dopustila da mi dijete pije antibiotik godinu dana a da ne znam radi cega.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A mene plasi ta T, mada on ima T i proliv i KS upucuje na jacu virozu - predpostavka dr-a je da je to T od te viroze koja je srozala imunitet pa prouzrokovala UI.
    I naravno ~~~~~~~~~~ da sto prije budete bolje

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kod nas u bolnici (Bg) je praksa da imali ili nemali reflux do prvog rodjendana deca budu na profilaksi jer smatraju da je ponavljanje infekcija najstetnije u toj prvoj godini. Na cefaleksinu je bio.
    A danas smo bili kod pedijatra koja nas ubedjuje da nije uopste UI jer kaze ona najvise veruje krvnoj slici koja ama nista ne pokazuje, ustvari pokazuje da je u pitanju cista viroza. I kaze da prekinemo terapiju. Ja ne smem, strah me da prekidam. Svakako i po tome sto je juce drugi pedijatar rekao ispada da nije pijelonefritis vec ako je ista samo neka blaga urinarna na nivou besike (mehur) u samom zacetku.

Kod nas je inace to prosirenje vidjeno sa 9 meseci cini mi se. Sad cemo imati ponovo kontrolu da vidimo ima li ga, mada to se vidi samo ako se pogodi da je besika puna kad se radi uzv jer on prosirenje nema stalno vec se periodicno javi i nestane kad je bas mehur pod pun i pod pritiskom

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lady.x
    Ja sa svojom djevojčicom bila na mikcii čak 4 puta,jer mi nitko od doktora nije rekao da postoji neka druga pretraga osim mikcije da bi se vidio reflux dok mi mame tu na forumu nisu rekle za ultrazvučnu cistografiju i veliko im hvala na tome,jer toliko zračenje je koma.Mi smo bili na ultrazvučnoj cistografiji u Heleni i imamo isti slučaj reflux se pojavi kad je mjehur jako pun jer oni putem one tekučine koju stavljaju kroz kateter vide koliko stave i kad s kanal proširi jer gledaju na ultrazvuk za vrijeme uštrcavanja tekučine i sad ima prvi stupanj,jedina preporuka nam je da dijete ide češče piškiti da nikad ne dura nego da je mjehur što više prazan jer neče doči do refluksa.Mi smo saznali za reflux sa 11 mjeseci 2 stupanj obostrano i dali nam profilaksu koju je pila 8 mjeseci i u dogovoru sa doktorom prekinuli smo ju iako je imala 2 stupanj obostrano i nikad upala nije imala sad ima 5 i pol godina i ima prvi stupanj samo na jednoj strani.Njima nije jednostavno jasno kako upala svih ovih godina nije imala,ja joj nisam davala ništa drugo jedino i dan danas jede med od etroviča: koji kupujem kod njega ili u ljekarni koji liječi reflux i sprečava upale sad dali joj on pomaže ili ne neznam ali bitno mi je da nema upale.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Roanec,
    to je lakse sa velikim detetom, problem je sto on ima tek 14 meseci, ne mogu mu objasniti jos uvek da mora cesto da piski :/ Plus me brine i fimoza koju ima, mada dr kaze da ima jos vremena da je resi.
    Nama je ovo cak utvrdio lekar na obicnom uzv, ali zaista je najbolji deciji radiolog kod nas. Mada uzv nikad ne moze dati i stupanj refluksa.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    kakvi su nalazi zapravo?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Calista, ja tek sad vidim.. Javi kako je

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

novost je da već tri mjeseca uzimamo homeopatske pripravke, te polako ukidamo ostalu terapiju
    nadam se da ćamo uspjeti, dosta nam je više lijekova, mišicu boli želudac [/QUOTE]

odavno nisam bila tu, a vidim da uzimate homeopatske pripavke. Mogu li znati koje i ko ih pravi?
    MOjoj djevojcici je VUR 4 uklonjen operativno, lijevi bubreg odstranjen zbog toga sto je bio afunkionalna, i imao cistu na sebi. Zasad drzimo pod kontrolom koliko mozemo. Izbjegavamo nahlade, koliko mozemo, pije dosta vode, caj od zobi, ponekad malu soljicu caja od nevena, ali me interesuju i ti pripravci.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mpzeš li mi, molim te reći, koji su to pripravci i ko ih pravi. Hvala

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Hanaban prvotno napisa Vidi poruku
    Mpzeš li mi, molim te reći, koji su to pripravci i ko ih pravi. Hvala

homeopatske lijekove nam daje dr koja je homeopata,

trebate naći nekog dobrog homeopatu u blizini, i obratiti se za terapiju...ne uzimaju svi isto, postoje tzv. konstitucijski lijekovi koji liječe osobu u njenoj suštini, na svakom nivou, ovisno o tome kojem konstitucijskom tipu pripada

ja sam izabrala homeopatu koja je završila medicinu (dobro poznaje osnove bolesti), te koja ima i vlastito dijete, jer bolje razumije sve što nam se dešava

u Zg u Heleni od nedavno radi pedijatar-homeopat kod dr C., to mi zvuči super, ako ste blizu

sretno!

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Javljam se tek sada jer smo cekali hrpu nalaza da odemo kod urologa s njima.
    Dakle, pretraga u principu nije uspjela jer se Oli pomaknuo , dr.C je manje vise zadovoljna sa stanjem...poboljsalo se (radila je ultrazvuk) i sad pijelon nije vise 30 mm nego je 17 mm.
    Kirurg me svaki put zbedira ... znam da je operacija neizbjezna, ali eto...
    Moram zamolit dr.C da mi mozda preporuci jos jednog kirurga da odem po drugo misljenje (mozda Ljubljana, ali stvarno neznam)

Dobra stvar je da je Iva skinula pelene 100% par dana nakon sto sam se ovdje zalila i fakat je vec ko velika

Zenske, drzite se...mazite svoje klince

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Calista samo hrabro
    mi smo bili jednom kod dr u Ljubljani, sad se ne sjećam imena ali mogu pogledati na nalazu
    mi smo tamo obavili cistografiju jer kod dr C nije bilo mjesta

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi imamo misica od 19 dana kojem je jos u trudnuci videno da ima multicistican bubreg, sto su i nakon rodena potvrdili.
    Bili smo u Klaicevoj na pregledu, ali smo zeljeli cuti i drugo misljenje pa smo bili na pregledu u Heleni.
    Preporuceno nam je da napravimo scintografiju bubrega i uzv cistografiju. Za scintografiju nam je preporucila Rebro.
    O ovoj drugoj pretragi ne znam bas puno. Da li je netko bio, kakva je to pretraga i gdje bi je mogli obaviti?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, nasla sam...
    Ona kao u potpunosti zamjenjuje MCUG, ali ne zraci dijete.
    Moze se obaviti u Heleni, ali je cijena paprena...
    Idem jos malo proguglati, mozda se jos negdje radi.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uzv cistografija se radi samo u Heleni ili u privatnoj klinici u Ljubljani...ali cijena je ista, 1500 kn tj. oko 200 i nesto eura.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo sad ponovo radili urin jer je imao neku T, nema infekcije - sve je u normali, ali ima retke blede eritrocite ovaj put (pedijatar ne brine ali meni malo frka) i desava nam se vec mesecima da kad dajemo urin on bude mutan vizuelno a kad odenesem nalaz je skroz ok. Jel se to vama desavalo? Uopste mi nije jasno odakle ta sluz i zasto je stalno mutnjikav ako nisu poviseni ni leukociti, niti ima bakterija, proteina i ostalog?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo sad ponovo radili urin jer je imao neku T, nema infekcije - sve je u normali, ali ima retke blede eritrocite ovaj put (pedijatar ne brine ali meni malo frka) i desava nam se vec mesecima da kad dajemo urin on bude mutan vizuelno a kad odenesem nalaz je skroz ok. Jel se to vama desavalo? Uopste mi nije jasno odakle ta sluz i zasto je stalno mutnjikav ako nisu poviseni ni leukociti, niti ima bakterija, proteina i ostalog?
    možda mu je prvi mlaz.
    nama je sestra uzimala urin,i cekala...nategnula pišu,kad ga je oprala i sve obavila mali je krenia pišat i nije taj mlaz uzela.nego mu nategla pišu,on je na tren stao i stavila vrecicu i onda je bio super mlaz.i cist.
    možda da tako probaš.

ali inace ja sama uzimama urin.i dogodi se da nije dovoljno popiškio jer nam treba za urin i urinokulturu.moram nositi na dva mjesta urin.prva vrećica mutna,druga prozirna.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jeste prvi mlaz jer mu ja hvatam kesicom i onda uvek upadne i ono sa pocetka kad piski. Danas isto kao kod tebe nije bilo dovoljno urina prvi put pa sam posle sat vremena ponovo uzela, ali i kod drugog pise - "slabo zamucen" iako su oba nalaza ok.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Prvo: lijep pozdrav svima...
    Drugo: evo nakon sto je godina prosla refluks s lijevog bubregica se povukao medjutim na desnom je jos uvijek tu...e sad preporuka je deflux, ako ostanemo na profilaksi nije bas pametno...uglavnom sve mi je jasno (trenutno koliko moze bit), sve sam procitala u svezi samog zahvata ali jednostavno ne mogu naci nigdje informaciju mogu li tu jednu noc bit s malom i kakva je procedura za trazit to (ne treba mi nista mogu na stolici sjedit, ako treba platit cu apartman itd.)..sve smo prozvakali ali me brine ta noc mislim jos uvijek spava kod nas u krevetu jako je vezana uz nas, rijetko kad uopce koristimo baka servis i to vecinom po danu jer se po noci budi i trazi nas pa onda baka servis i nije bas u upotrebi.Inace, trebali bi raditi deflux na Firulama..Hvala

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nismo nista obavili, na kontrolnom urinu mu nasli E.coli i zavrsili u bolnici.
    Da li ste vi imali iskustva sa E. coli? Zasto dolazi do infekcije i sto mogu preventivno raditi kako se ne bi vise javljala?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

L je imala e colli kad je hospitalizirana s 20 mjeseci
    nakon Uro waxona se više nikad nije pojavila
    pisala sam već o tome, prepisuju ga homeopati

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo mene opet nakon kontrole kod prof.C
    Stanje je jos malo bolje i preporucila nam je da jedan pregled kirurga preskocimo i da dodjemo kod nje na kontrolu tek za 5-6 mj. kad ce Oli imati 1 godinu i da pustimo da priroda obavi sto vise ( prosireni bubreg se smanjio, ureter se smanjio sa 24 mm na uscu na 6mm...).
    Vise nije na cefiximu nego pije pola nifuretten tablete (moram ih odnjet na mrvlljenje jer mi je tesko precizno prepoloviti tabletu) + cranactin + pobiotik

ani4...drzi se...ja sam u trudnoci znala da je Olijev jedan bubreg u komi...doktori u bolnici su sumnjali na policistican bubreg, ali nakon rodjenja i ultrazvuka pokazala se druga dijagnoza.
    Ako i dalje planiras u Helenu isplati se uzet Basler osiguranje jer puno toga pokriva

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo ja da pitam nesto sve mame cina deca su bila na AB profilaksi:
    Da li ste imali problema sa bakterijama rezistentnim na antibiotike i jesu li vam deca inace cesto pod AB? Mi vise nismo na profilaksi, ali kako mali ide u vrtic i stalno pokupi neke bakterije pojavio se problem da jedva ubodu antibiotik koji dekuje. Strasno - dobije neku upalu (uva najcesce) i krene sa jednim, pa ne deluje, pa drugi - bbakterija postane rezistentna i tako krug. Ne znam dal je moguce da je to zbog profilakse.

I jos nesto - jedino pracenje koje nam je ostalo je uzv bubrega na odredjeno vreme da se vidi razvijaju li se. Posto su mi rekli da se bubrezi povecavaju sa rastom u visinu, ima li smisla meriti ih ukoliko u tom nekom periodu dete nije nesto znacajno poraslo (u cm)? Jel merite na ravnomerne vremenske periode ili u vreme intenzivnijeg rasta?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa nemojte liječiti svaku upalu uha antb! najčešće nije niti potreban antb. s uhoboljom idite i homeopati i pedijatru
    da li koristite Cranactin? mi godinama uzimamao čim počne neka boleština tako da ne sjeda na urinarni trakt

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    pa nemojte liječiti svaku upalu uha antb! najčešće nije niti potreban antb. s uhoboljom idite i homeopati i pedijatru
    da li koristite Cranactin? mi godinama uzimamao čim počne neka boleština tako da ne sjeda na urinarni trakt
    Antibiotikom lecimo samo kad mora i kad je potreban, kad ks pokaze da je bakterijkska upala (inace nisu u pitanju upale urinarnog trakta, vec grla i uva). Ne mogu da ne krenem sa lecenjem kad dete ima bubnu opnu pred pucanjem, visoke leukocite i temperaturu, uvo je ipak u glavi. Ali nam se desava da antibiotik ne deluje iako bi trebalo po brisu. Mislila sam da dete ima bakteriju otpornu na sve antibiotike pa to i prijavila u vrtic, ali kod druge dece to nije slucaj pa ja nekako pomisljam da je za sve to kriva profilaksa
    Posljednje uređivanje od lady.x : 05.11.2012. at 10:22

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ajao
    a da riješite krajnike? sva djeca u našoj okolini koja su imala konstantne probleme s upalama uha, srednjeg uha, curenjem su se preporodila nakon toga
    jel uzima probiotike? da se barem organizam očisti od antb
    Posljednje uređivanje od maxi : 05.11.2012. at 11:02

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dajem probiotike, cak sam temu otvorila o oporavku od antibiotika. A za krajnike nam je jos rano, po nasem pedijatru. Iskreno mi je od stetnosti antibiotika gori strah tih bakterija kad ima neku upalu a AB ne deluje. Prosli put - ekstremna situacija - tek cetvrti je delovao i to longacef

stelafran avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mi smo na profilaksi i isto imamo ceste upale uha i grla sa streptokokom i uvijek visoki crp preko 60-80. Nama svaki puta pomogne Zinnat. Odmah drugi dan je bolje.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nama nije uspeo, mada smo imali drugu bakteriju - Haemophilus. Poslednjih dana terapije je krenula opet da raste T jer je bakterija stekla otpornost. Bogme me je ovo dosta ufrkalo. Nadam se da se nece vise ponavljati. Da ne shvatite pogresno, jasno mi je da je profilaksa morala da se primenjuje jer spasava bubrege, nego ne znam kako se posle nositi sa tom rezistencijom na antibiotike, narocito kad je dete u kolektivu

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da se i mi opet javimo.
    Oli je bolje .prof.C. nam je rekla da kontrolu kirurga preskocimo ovaj put.
    Opet idemo kod nje na proljece (i ultrazvucna cist.) pa onda tek kod kirurga na kontrolu.
    I dalje smo na profilaksi nifuretten tbl. (1/2 tbl. na dan) + cranactin + probiotici
    (Oli ima reflux 5. stupnja i hidronefrozu 4. stupnja, dupli kanalni sustav i dil. ureter - sve jednostrano).

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

S. ima 7 mjeseci i dijagnosticiran nam je obostrani reflux II stupnja

vjerovatno ćemo iduću cistografiju ponoviti tek za godinu dana
    u međuvremenu me zanima jel djeca s refluksom smiju u jaslice ili ne? onih par slučajeva koje osobno poznajem nitko nije išao u jaslice :/

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

smiju ići i u jaslice i stariji u vrtić

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    u međuvremenu me zanima jel djeca s refluksom smiju u jaslice ili ne? onih par slučajeva koje osobno poznajem nitko nije išao u jaslice :/
    Vecina dece sa refluxom koju ja znam ide. U grupici mog deteta je troje. Samo se kaze vaspitacicama da povedu racuna o higijeni, nude vodu...

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Iva je isla u vrtic sa 2 godine. Imala je vur 2. stupnja obostrano. Tete su znale za stanje i pazile su da pije i da ima cistu pelenu.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lara je išla 4 sata a ja sam radila pola r.vremena
    e da mi je još tako..............

jako je važno djecu naučiti higiijeni, pravilnom brisanju nakon piškenja/kakanja, kako da se curke pravilno peru.....mi smo to naučili rano i stvarno je sve stvar navike. sad u školi ide piškiti za veliki odmor, prije ručka, super jer bude uvijek unutar ta 3 sata na koja moramo paziti.

htjela sam reći, ako možete neka djeca idu u vrtić skraćeno, i neka se uče biti samostalni, trebat će im

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mojoj je bebi sa 40 dana, nakon urinarne infekcije (e.coli) dijagnosticiran refluks desno III (možda i IV stupanj - čekamo scintigrafiju). Napravljena mu je mikcija pri kojoj su bebi od [B]6 kg injekcijom uštrcali 65 ml kontrastnog sredstva. Bebi od moje prijateljice uštrcali su 50 ml sredstva na 10 kg!??Da li netko možda zna da li količina uštrcanog sredstva uteječe na rezultate mikcije??Čekamo scintigrafiju u 2. mjesecu 2013. g. (kada će se utvrditi kako bubrezi rade) a do tada mi ne preostaje ništa drugo nego nadati se da je negdje došlo do pogreške, barem u stupnju. Znam da nije iskučivo nasljedan, ali kod mene i supruga u obitelji nitko nikada nije imao problema s infekcijama, bubrezima i sl. pa smo zatečeni i šokirani.......

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

količina sredstva može utjecati na st VUR-a, potraži na net-u koja je potrebna....

scintigrafija neće pokazati st VUR-a, nego funkc. bubrega (DTPA) ili njihovo ožiljčenje(DMSA)

pozz

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

antijana, dobro je da znate da postoji VUR i da ce te sad uci u "program" za sprecavanje infekcija i ostecenja.
    VUR se cesto spontano povuce tako da mnogi ljudi ni neznaju da su ga imali ili cak neznaju da imaju ostecenja na bubregu (ja pojma nemam u kakvom su mi stanju bubrezi).

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hej, evo nakon što sam cijelu temu pročitala, javljam se.
    uglavnom: D. je u 10. mjesecu napunila 3. godine, u 3. mjesecu ove godine kćer mi je imala urinarnu infekciju, urinokultura je pokazala e.colli 10*5, to smo tada riješili i sve je bilo ok do kraja 8. mjeseca i od tada nalazi luduju, sad e. colli, leukocita nema, pa ima leukocita e.colli nema, pa neka druga beštija i tako. u 9. mjesecu je krenula u vrtić, pa je su se tako nanizali atb i odlučili smo odmah otići u polikliniku Helena, gdje nam je dr. Cvitković radila UZV (blaga diletacija jedne čašice u bubregu) i rekla da ponekad nismo vjerovatno dobro uzeli urin, ali da ti nalazi nisu ok, spolovilo upaljeno i uvodi nam profilaksu Urotabline.
    Jučer smo odradili UZV cistografiju, imamo VUR II stupnja lijevo!
    e sad, ono što mene zanima: iskustva sa tim VUR-om II stupnja? i da li je netko otkrio VUR tako kasno?
    dajem joj imunoglukan, acidosalus probiotik i cranactine i naravno profilasku. kakav vi probiotik koristite? mi smo rekli prof. C da joj to dajemo i ona je rekla ok.
    za spolovilo je dobila Garamycin mast, ali evo jučer na cistografiji sestra je rekla da joj je opet crvena! a baš ju pazimo, peremo samo vodom, nije ovaj cijeli mjesec išla u vrtić i učili smo ju brisati.
    kako se te male djevojčicu uopće i obrišu same? pa ne mogu one gurnuti ruku ono od guze prema kokici, pa povući naprijed!
    prof. C će mi se javiti kada vidi nalaze, šta i kako dalje. šta mogu očekivati?
    ja bih ju slala u vrtić ali do ručka. jer baš voli ići u vrtić. nadam se dobrom imuninetu i da će ju ta profilaksa štititi!
    eto curke, svaka riječ će mi dobro doći!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •