Stranica 24 od 31 PrviPrvi ... 142223242526 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ej, sta se tice jaslica - vrtica, zanima me dal je netko od vas podnosio zahtjev da bude dulje s djetetom doma (njega djeteta)? Znam vise slucajeva da su roditelji na temelju VUR-a i hidronefroze dobivali pozitivna rješenja i ostajeli s djetetom cak do 4-5 godine kod kuce. To mi je nekako bolje neg da saljem u vrtic, a financijski mi nije neka razlika. Znam samo, da svoju stariju kcer dok sam upisala u vrtic sa 3 god. da je vise bila doma neg u vrticu. Doslovno tjedan dana vrtica, 2-3 tjedna doma, i to cijelu jesen i zimu. S tim da ona nema nikakve anomalije tipa VUR.
    Dal je kome dr. C. pisala preporuku za komisiju HZZO-a, mi idemo do nje sad u sijecnju.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam koristila pravo skraćenog radnog vremena cca dvije godine. dijagnoza je VUR II/III obostrano i netoleriranje profilakse. ali to je bilo oko 2008,2009 i prije raznih recesijskih mjera. ne znam da li sada to odobravaju ali ti probaj ako imaš volje prikupljati dokumentaciju. mi smo tada morali donijeti uz nalaz specijalista za VUR još i nove nalaze logopeda i psihologa. termin kod bilo kojeg dječjeg psihologa je jako teško dobiti pa provjeri isplati li ti se. L. je bila 4 sata u vrtiću dok sam ja bila na poslu. najdivnije razdoblje mojeg života je taj rad na 4 sata!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj eva5 prvotno napisa Vidi poruku
    Ej, sta se tice jaslica - vrtica, zanima me dal je netko od vas podnosio zahtjev da bude dulje s djetetom doma (njega djeteta)? Znam vise slucajeva da su roditelji na temelju VUR-a i hidronefroze dobivali pozitivna rješenja i ostajeli s djetetom cak do 4-5 godine kod kuce. To mi je nekako bolje neg da saljem u vrtic, a financijski mi nije neka razlika. Znam samo, da svoju stariju kcer dok sam upisala u vrtic sa 3 god. da je vise bila doma neg u vrticu. Doslovno tjedan dana vrtica, 2-3 tjedna doma, i to cijelu jesen i zimu. S tim da ona nema nikakve anomalije tipa VUR.
    Dal je kome dr. C. pisala preporuku za komisiju HZZO-a, mi idemo do nje sad u sijecnju.
    ja sam još uvijek na produženom porodiljnom radi refluksa bubrega a ima 3 i pol godine...produžili mi ga do 4 godine i to sam doima obostrani desno IV,lijevo II sada ima desno II/IIIa lijevo mu se povuklo i opet sam dobila godinu dana tj do sljedeće kontrole...svakako predaj papire
    Meni je dr.Cvitković napisala preporuku za produženje porodiljnog
    Posljednje uređivanje od Mazoman : 03.01.2013. at 15:17

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Mazoman prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam još uvijek na produženom porodiljnom radi refluksa bubrega a ima 3 i pol godine...produžili mi ga do 4 godine i to sam doima obostrani desno IV,lijevo II sada ima desno II/IIIa lijevo mu se povuklo i opet sam dobila godinu dana tj do sljedeće kontrole...svakako predaj papire
    Meni je dr.Cvitković napisala preporuku za produženje porodiljnog
    Svakako cu predat papire. Mislim da nam je to najbolja opcija sta se tice djeteta. Kasnije dok bude veći trazit cu rad s polovicom radnog vremena

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Barbie* prvotno napisa Vidi poruku
    hej, evo nakon što sam cijelu temu pročitala, javljam se.
    uglavnom: D. je u 10. mjesecu napunila 3. godine, u 3. mjesecu ove godine kćer mi je imala urinarnu infekciju, urinokultura je pokazala e.colli 10*5, to smo tada riješili i sve je bilo ok do kraja 8. mjeseca i od tada nalazi luduju, sad e. colli, leukocita nema, pa ima leukocita e.colli nema, pa neka druga beštija i tako. u 9. mjesecu je krenula u vrtić, pa je su se tako nanizali atb i odlučili smo odmah otići u polikliniku Helena, gdje nam je dr. Cvitković radila UZV (blaga diletacija jedne čašice u bubregu) i rekla da ponekad nismo vjerovatno dobro uzeli urin, ali da ti nalazi nisu ok, spolovilo upaljeno i uvodi nam profilaksu Urotabline.
    Jučer smo odradili UZV cistografiju, imamo VUR II stupnja lijevo!
    e sad, ono što mene zanima: iskustva sa tim VUR-om II stupnja? i da li je netko otkrio VUR tako kasno?
    dajem joj imunoglukan, acidosalus probiotik i cranactine i naravno profilasku. kakav vi probiotik koristite? mi smo rekli prof. C da joj to dajemo i ona je rekla ok.
    za spolovilo je dobila Garamycin mast, ali evo jučer na cistografiji sestra je rekla da joj je opet crvena! a baš ju pazimo, peremo samo vodom, nije ovaj cijeli mjesec išla u vrtić i učili smo ju brisati.
    kako se te male djevojčicu uopće i obrišu same? pa ne mogu one gurnuti ruku ono od guze prema kokici, pa povući naprijed!
    prof. C će mi se javiti kada vidi nalaze, šta i kako dalje. šta mogu očekivati?
    ja bih ju slala u vrtić ali do ručka. jer baš voli ići u vrtić. nadam se dobrom imuninetu i da će ju ta profilaksa štititi!
    eto curke, svaka riječ će mi dobro doći!
    svi probiotici su ok, nama je uvijek govorila dr C. da uzmemo neki od njih....koji imamo

za crvenilo nam je govorila da može ispiranje čajem od hrastove kore ili hipermanganom....ja ponekad brzo to riješim sa kantarionovim uljem, smiri se preko noći, inače se vraća....dok se ne uspostavi nekakva jača flora urogenitalnog trakta, starijoj kćeri je bilo ok nakon 9, 10god.

i da, nije nemoguće naći VUR i kasnije,....mi smo sa 1,5god

pozz

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja K. je prvu urinarnu dobila ssa 2 g. i 2 mj. VUR dijagnosticiran sa 2,5 g. i rekla nam dr. da kod curica se primarni (znači prirođeni) može manifestirat do treće godine dok kod dječaka se on manifestira
    dok su još bebice.

stelafran avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mi smo isto na dopustu za njegu. S ima refluks II/III lijevo i ureter duplex desno. Ima sada 2 god i 8 mj. i dobili smo god dana za sada pa cemo vidjeti. Da li je netko imao problema sa kreatininom i ureom u krvi? Moja S sad vec drugi put ima i sad opet cekamo kontrolu. Imala je i povisene jetrene probe ali su sada ok. pijemo nifureten i dobro ga podnosi sad nam je smanjem na pola teblete dnevno. Gdje god citam to su pokazatelji smanjene funkcije bubrega a prof. nas nikako ne salje dalje na pretrage.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

U cetvrtak Oli ide na ultrazvucnu cistografiju ... uffffff

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    U cetvrtak Oli ide na ultrazvucnu cistografiju ... uffffff
    čuvam fige!!!mi smo u petak....

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Držim fige, mi idemp sutra na pregled i UZV, nadam se samo da nebu gore

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hej curke, a šta bude da dobije upalu i opet neku bakteriju a pije profilaksu? jel tada pije i profilaksu i atb? vaša iskustva.
    i da li je netko od vas tražio i dobio na temelju refluksa dječji doplatak? mi smo ga otkrili sa 3,2 godine i čula sam da bih mogla imati dječji doplatak radi bolesti, njege, šta li već?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj je dobio streptokok dok je bio na profilaksi i samo su mu povecali dozu tog istog antibiotika kojeg pije ko profilaksu. Kad ja nalaz bio uredan, vratili su nam normalnu dozu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi smo dobili anginu. Pedijatrica nam je ukinula profilaksu (Nifuretten) za to vrijeme kad smo pili antibiotik.
    Šta se tiče dječjeg doplatka, znam da roditelji koji dobiju pozitivno rješenje od hzzo-a da ostanu doma s djetetom mogu na mirovinskom tražiti i dječji doplatak. dobije se bez obzira na primanja roditelja. Kojih 800 kn. Nek me isprave mame ako sam krivo napisala.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja jos nisam imala slucaj da su mi klinci na profilaksi i da moraju dobivati anitibiotik...vjerojatno cu sa Oliverom i to dozivjeti jer njega ceka dugo pijenje profilakse (Iva je bila samo godinu dana).

meliss@ ... sretno u petak.
    eva5, jeste li bili na kontroli?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja jos nisam imala slucaj da su mi klinci na profilaksi i da moraju dobivati anitibiotik...vjerojatno cu sa Oliverom i to dozivjeti jer njega ceka dugo pijenje profilakse (Iva je bila samo godinu dana).

meliss@ ... sretno u petak.
    eva5, jeste li bili na kontroli?
    Jesmo, stanje se popravilo. Smanjili su se pijeloni i na lijevom i na desnom bubregu. Doktorica je zadovoljna, kaze da nemoze vjerovati kako dobro ultrazvucno sve izgleda. Kontrola je za 4 mj, a onda cemo se dogovoriti sta dalje, kad opet na scintigrafiju, cistografiju...

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Odlicno

A koliko su pijeloni prosireni?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Odlicno

A koliko su pijeloni prosireni?
    lijevo 3mm, desno 6 mm. Kad se rodio bilo 9 mm lijevo, 14 mm desmo

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Super
    Mislim da je sve ispod 10 mm u granicama normale, ali nisam ziher.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne mogu editirati...fakat ne znam od kud sam izvukla tih 10 mm pa zanemari taj "podatak"
    Posljednje uređivanje od Calista : 09.01.2013. at 00:23

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne mogu editirati...fakat ne znam od kud sam izvukla tih 10 mm pa zanemari taj "podatak"
    Mali je jos u trudnoci imal prosirene pijelone, kako je trudnoca odmicala tako se jenjala granica velicine pijelona do koje se tolerirala. Kad se rode cist je druga stvar. Nebi sjelo biti diletacije. Nisam napisala da smo do sad uvijek imali prosirene čašice i ureter. Ovog puta toga nije bilo

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

calista, mislim na vas....mirno spavajte večeras i javite se sutra kako je prošlo

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala, ali eto..
    nisam mirno spavala jer sam u 6 ujutro skuzila da Olijeva pelena cudno smrducka.
    Oli ima upalu mjehura i radi refluksa 5. stupnja i pijelom je zahvacen (odmah ga je prof.C. primila...hB na takvim ljudima...od prof. do sestara u Heleni...svaka im cast)
    Za sada nema temperaturu, ima normalan CRP i KKS te smo vjerojatno ulovili upalu u nastajanju. Dobio je pikicu i jos antibiotike za doma (10 dana). U subotu dolaze nalazi UK pa cemo vidjet dal prima OK terapiju i o kojoj bestiji je rijec.
    U utorak idemo na kontrolu urina i ako bude sve OK onda u petak na cistografiju.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala, ali eto..
    nisam mirno spavala jer sam u 6 ujutro skuzila da Olijeva pelena cudno smrducka.
    Oli ima upalu mjehura i radi refluksa 5. stupnja i pijelom je zahvacen (odmah ga je prof.C. primila...hB na takvim ljudima...od prof. do sestara u Heleni...svaka im cast)
    Za sada nema temperaturu, ima normalan CRP i KKS te smo vjerojatno ulovili upalu u nastajanju. Dobio je pikicu i jos antibiotike za doma (10 dana). U subotu dolaze nalazi UK pa cemo vidjet dal prima OK terapiju i o kojoj bestiji je rijec.
    U utorak idemo na kontrolu urina i ako bude sve OK onda u petak na cistografiju.
    dobro da ste na vrijeme skuzili

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

žao mi je...ali zbilja je sreća za mamin dobar nos

mi smo sutra...brrrr, ovo nam je šesta mikciona

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meliss@ ~~~~~~~~~~~~~~ da bude i zadnja. Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
    žao mi je...ali zbilja je sreća za mamin dobar nos

mi smo sutra...brrrr, ovo nam je šesta mikciona
    I ja vam želim da je zadnja...sretno

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

proteus vulgaris ... terapija je OK

meliss@ ~~~~~ javi se

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

radosne vijesti....refluxa više NEMA

presretni smo, imali smo vrlo male šanse, obzirom na obostrani VUR II/III st. i nestabilan mjehur

ostaje nam da kontrolišemo mjehur i držimo tlakove niskim, jer nam se VUR može vratiti

inače, pregled je prošao savršeno, M. smo pripremili par dana prije detaljnim opisom pregleda(bez zabrinjavajućih riječi, tipa staviti kateter, već npr. "nasloniti slamčicu"), tako da je u svakom trenu znala šta se dešava, sarađivala, igrala se na tatin mob.....sestra i dr C. kao i uvijek-savršene!

uhhh, kamen mi je spao sa srca, sretna sam

Calista, držim fige da brzo prođe

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

radosne vijesti....refluxa više NEMA

presretni smo, imali smo vrlo male šanse, obzirom na obostrani VUR II/III st. i nestabilan mjehur

ostaje nam da kontrolišemo mjehur i držimo tlakove niskim, jer nam se VUR može vratiti

inače, pregled je prošao savršeno, M. smo pripremili par dana prije detaljnim opisom pregleda(bez zabrinjavajućih riječi, tipa staviti kateter, već npr. "nasloniti slamčicu"), tako da je u svakom trenu znala šta se dešava, sarađivala, igrala se na tatin mob.....sestra i dr C. kao i uvijek-savršene!

uhhh, kamen mi je spao sa srca, sretna sam

Calista, držim fige da brzo prođe
    Super, super. super. Čestitam.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bravoooo

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

meliss@ - to su stvarno lijepe vijesti! e sada, pošto sam ja nova, da ne tražim u prijašnjim postovima, koliko dijete ima godina? ono da vidimo možemo li se poistovjetiti i na dati povlačenju u određenim godinama?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Barbie* prvotno napisa Vidi poruku
    meliss@ - to su stvarno lijepe vijesti! e sada, pošto sam ja nova, da ne tražim u prijašnjim postovima, koliko dijete ima godina? ono da vidimo možemo li se poistovjetiti i na dati povlačenju u određenim godinama?
    sad joj je 7,5 godina, VUR smo otkrili sa 1,5....bio je primarni, ali se nakon skidanja pelene vjerovatno nakačio i nestabilan mjehur, koji nije dao refluxu da se povuče....od 4,5 god. je 2 godine pila oxibutinin koji joj je držao mjehur pod stabilnim tlakom, te samim tim smo pružili šansu sfinkterima da sami ojačaju...sad je godinu bez lijekova, mjehur je još uvijek pomalo nestabilan, koristimo samo homeopatiju, u dogovoru sa dr, naravno

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hej, a kako može još nastati VUR osim da je od rođenja? joooj ako smo mi nečim zeznuli dijete, poludit ću! i o čemu ovisi hoće li se povući i kada?
    moja ima 3,3 godine i ide u vrtić. očekujem 2. dijete, pa sumnjam da ću sada dobiti neku njegu za biti kod kuće zbog nje, nakon što mi prođe ovo porodiljno:
    pije profilaxu urotabline, pa valjda će ju to malo zaštiti.... ne mogu ju držati u staklenom zvonu, a i nije baš tako mala!
    jel idu vaša djeca u vrtić? i kako se te uroinfekcije ponašaju nakon nekog respiratornog infekta i atb?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imaš primarni i sekundarni VUR, nije baš da vi možete na to utjecati....ne brini

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

imaš primarni i sekundarni VUR, nije baš da vi možete na to utjecati....ne brini
    meliss@, mi imamo VUr ali nitko nam nikad nije rekao dal je primarni ili sekundarni niti nam ni u jednom nalazu to nije naznačeno. Koja je razlika? Kako mogu znati kakav VUR ima moj malac?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj eva5 prvotno napisa Vidi poruku
    meliss@, mi imamo VUr ali nitko nam nikad nije rekao dal je primarni ili sekundarni niti nam ni u jednom nalazu to nije naznačeno. Koja je razlika? Kako mogu znati kakav VUR ima moj malac?
    http://www.poliklinika-helena.hr/tem...teralni-reflux
    evo, ima tu kratko objašnjeno...uglavnom se sekundarni razviju kasnije, koliko ja kontam ...
    ..

to i ne bude nikad naznačeno, samo ti dr kaže usmeno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala, po tome i mi imamo primarni, visokotlačni

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi bili...nema bas nekih novosti ... u pon idemo kod prof C.,pa onda u cetvrtak neki i kod kirurga
    Posljednje uređivanje od Calista : 18.01.2013. at 22:00

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sretno kod hirurga...svakako znate da morate kad tad

koliko je sad Oli star?
    ko vam je radio cist.?

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj joj...pojma nemam...nisam uzela nalaze jer moram sutra kod prof.C pa su ostali kod nje. Oli sada ima 13 mj.
    Sutra cu znati vise pa napisem

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meliss@

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mirje!

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

preporucena operacija i to cim prije...idemo kod kirurga 30.01.
    to mi je OK...mi smo se nekako pomirili s tim da ce prije ili kasnije tako biti...njegovi dupli kanalni sustav mu bas radi frku

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Baš mi je žao, mislim da za takvu stvar nikad nisi spreman. Uvijek se naježim dok čujem takve vijesti

Kod koga idete? Dr. Bastić? Samo da vam sve to brzo brzo prođe i da se brzo oporavite

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, ici cemo kod njega.
    Znala sam da je operacija neizbjezna, ali sam ipak jako tuzna (i uzrujana)...znat cu vise 30.01. i naravno...javim sve

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maxi, mirje ....toliko se dugo družimo tu sa našim refluxima, definitivno ne bi bilo isto ovo proživjeti bez ljudi koji žive isti problem, hvala vam na svemu

calista, držite se, biće to iza vas...imam prijateljicu koja je vodila sina na op- VUR-a dok je bio beba, sad mu je 9god., nikad ni jedne infekcije, ništa, ne zna za UK,ponekad sam čak bila ljubomorna

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

calista, jel baš operacija ili deflux?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure, evo ja nasla vremena da ponovno iscitavam sve postove... Strah me sto nas jos sve ceka... Pogotovo dok vidim iz koje godine postovi sežu! Divim vam se .

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

maxi...kod njega deflux ne dolazi u obzir...savjetovano mi je da odbijem takvu operaciju i ako je kirurg ponudi.
    Nakon MR cu znati vise (ako ga docekamo) , ali mislim da njemu ni klasicnu VUR operaciju nece raditi nego ce mi odrstranit dio bubrega inistenog hidronefrozom i ureter viska na kojem je VUR.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Strašno, držte se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •