Evo i nas danas s mikcije. Ja sam bila uvjerena kak joj se sve povuklo jer je prošli put ostao samo II stupnja aktivni na lijevoj strani, međutim i dalje je na toj strani aktivni refluks, ali ne znamo kojeg stupnja, nalaz je sutra. U ponedjeljak idemo kod nefrologa s nalazom pa će mo vidjet kaj dalje. Ja ni sama nisam pametna. Njoj je sa 2,5 g. dijagnosticiran VUR II stupnja obostrano, s tim da na lijevom bubregu ima dvostruki kanalni sustav. Ona sad ima 5,5 g. i bio je dogovor s nefrologicom, ako joj se do ove mikcije ne povuče reflux s lijevog bubrega da je to onda vjerojatno zbog toga što zbog dvostrukog kanalnog sustava ušće nije na pravom mjestu, i da ćemo u tom slučaju ić na deflux. Mene sad sve to muči, dal i dalje čekat, dal ić na deflux, nemam pojma. Ona inače u zadnjih 1,5 g. nema urinarnih infekcija, urin je čist, jedino što me muči je što kod svake temperature ima simptome urinarne infekcije (bolovi u trbuhu, često mokrenje, po par kapi) , a na kraju se ispostavi sasvim druga dijagnoza (zadnja 3 x gnojna angina). Ima puno toga što govori protiv defluxa, a opet me muči što ako na kraju nakon čekanja i odgađanja će ipak bit neizbježno, stvarno ni sama ne znam kaj ćemo. Baš sam razočarana, jer sam bila uvjerena da se povuklo