Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
Znači mora se... Bas sam se nadala drugačijim odgovorima... Iako nam je dr odmah rekla da do 6- te god se čeka jer u 85% slucajeva samo prođe ( ona ima drugi stupanj) ako ne onda operacija pa si mislim zašto onda ne bi tada sa šest god napravili kad sad ionako neće se nista poduzimati...osim kontrole tog urina da je stalno sterilan...
Toliko mi je muka sto je moram svemu tome podvrgavat... Mislim ni meni nije ugodno kod ginekologa, a kamoli malenoj ta pretraga...
Evo malo drugačiji odgovor - moj T. (sada 7,5 god) je bio na mikciji u Klaićevoj do sada dva put u razmaku od dvije godine. Bile su to prave pravcate drame! Prvi put mu je konstatiran VUR jednostrano visokog III st. i aktivno i pasivno, a zadnji put pred godinu i pol da se smanjio na II st. aktivno. Na proljeće bi trebao opet ponoviti. Kontrolira se u Heleni i kako smo odlučili čekati i nadati se da će se VUR sam povući zaključili smo i mi i dr. da nema smisla nepotrebno ga mučiti. Bitno nam je jako paziti na sve faktore (režimi pijenja i piškenja, higijena, kontrola urina...). Nije na profilaksi i stalno strepim od svake prehlade.