:D :D![]()
ajde mi samo otkrijte još i tajnu kako da je prisilim da pije?!?!?! bilo što iz bilo čega![]()
:D :D![]()
ajde mi samo otkrijte još i tajnu kako da je prisilim da pije?!?!?! bilo što iz bilo čega![]()
gle, i to ti je odma riješeno...
moja pije SAMO kada vidi da druga djeca piju....
106? a ne 160?iva2405 prvotno napisa
Jel to junior ili junior plus?
I meni su rekli da traje 3 god. Znači ipak se može prekinuti nakon 1 god?
I što znači neograničene dijagnstičke pretarge po preporuci spacijalista? Ako ja na svoju ruku želim napraviti jetrene probe radi nitrofurantoina onda to ne pokriva?
106, junior. može se prekinuti nakon 1 god. što se pretraga tiče, treba preporuka. može i preporuka pedijatricebranka1 prvotno napisa
ali svakako treba preporuka. mislim da na svoju ruku ne možeš raditi pretrage
može preporuka pedijatrice? piše na webu od Croatio da po preporuci specijalista :/
meni je to jako bitno za znati jer se još premišljam trebamo li policu ili ne
došla sam do podatka da dojenčad treba 150 ml po kg, a djeca 60 ml po kg
14 kg x 60 ml = 840 ml a moja dnevno pije duplo manje, još da uzmemo činjenicu da bi trebala više zbog VUR-a
vrti mi se![]()
zna netko od vas omjer tekućine koja se unosi i izbacuje mokrenjem...
npr, ako se unosi 800ml mokri se duplo manje 400ml, ili koji je to točno omjer, ili otprilike???
Pa zar pedijatar nije zapravo specijalist pedijatar?maxi prvotno napisa
pod specijalista sam mislila nefrolog iliti pedijatar urolog
Da, ali specijalist je specijalist. I pedijatrija je specijalizacija pa mislim da bi moglo proći
Mi smo danas dobili nalaz DMSA, koji je uredan :D :D :D
Evo, ne mogu skinuti osmjeh s lica, tako sam bila utucena, i tako me je pekla savjest zbog one crne profilaxe, da sam si umislila da cu sad ja biti kriva ako sta ne bude ok
![]()
No, pretpostavljam da ce nam sad dr. dozvoliti da nastavimo ovako, iako je radiolog sa posljednjeg UZV ( blago prosirene casice) preporucila upotrebu profilaxe,, pa sad ne znam kako ce dr. reagirati :?
Sto se tekucine tice, ni M. nije htjela u pocetku piti, ali kad se naviknula sad nam to nije problem, osim kad je bolesna, onda totalno zatvori usta, pa nam cesto ne gine infuzija da ne dehidrira :/
Imala sam obicaj da joj ostavim 2-3 vrste tekucine u razne flasice po kuci, pa na koju naleti, tu pije! Samo, bez pritiska, jer onda kao za inat, nece pit![]()
Ili, ponekad, naspem joj caj ili vodu u flasicu od ledenog caja ili soka iz trgovine, ...tad bude odusevljena![]()
Pozdrav,![]()
melissa, super![]()
uf, na kraju doktorica veli da je urin ok i da ga ne treba ponavljati![]()
postaviti ću bočice taktički po cijelome stanu, pa u akciju :shock:
meliss@ :D :D :D
super na dobrim vijestima :D :D cure
ja sam sad sigurna da je ova nesimptomska bolest povezana s refluksom, mada mi je još uvijek neobjašnjiva...
po preporuci mjerim mokraću, prekojučer malo pila, duplo manje pišala, juče malo više pila, ali opet premalo, 50% toga piškila (a normalno je kao 70-80%)
danas pila i piškila otprilike isti omjerkoje olakšanje...
baš me zanima objašnjenje ovog čuda.... :/
pije antibiotik pa vjerojatno i liječi šta ja znam šta... nešto oko mjehura :/
sve mi se čini da ćemo opet dobiti profilaksua možda i ne
![]()
šta može biti upala mjehura ili nečega dolje sa sterilnim i urednim urinom ???? :? bez bakterija :?
možda ako se pothladila?Adrijana66 prvotno napisa
ni meni to ne zvuči vjerojatno!
meliss@
:D
meliss@ :D za nalaze!
Mi imamo stvarno sreće da P. voli piti čaj od kamilice te joj skuham punu šalicu (2dcl)
nekad dva puta dnevno nekad jedanput i nakon toga ide učestalo piškiti.
Navečer pije samo vodu (već je naučila) a u toku dana joj napravim mješavinu cappy soka od kruške i jabuke i vode.
To znam da voli piti, bitno mi je da pije dosta tekućine.
Probala sam sa drugim sokovima, od brusnice ali ništa nije htjela pa sam odustala. Neka pije ono što voli jer bitno mi je da puno popije.
Nikad nisam mjerila količinu koliko je piškila već sam samo gledala njenu boju - uglavnom je prozirna pa mi je to znak da dosta piški.
Svim refluksićima![]()
kod nas se kroz dan pije sok od jabuke (sirup iz Bio bio bez šećera) i u njega najlakše dodam Cranactin jer se okusi slažu. vrlo rijetko mm kupi neki drugi sok (najčešće Fructal) pa ga popiju ali im je ovaj od jabuke ipak najfiniji.
uz obroke piju vodu, zobeno ili sojino mlijeko.
tokom zime im skuham biljni čaj, favorit je Čeliković čaj protiv dječjeg bronhitisa koji je bezopasan pa ga mogu piti svaka do pola litre iako ne kašlju. zasladim malo domaćim medom
još jedan trik koji nama pali
u fazi kad im se ne jede juha, onak iz tanjura žlicom, ponudim im bujon u staklenim zdjelicama iz kojih mogu piti pa to piju za vrijeme ručka
funkcionira a i to je tekućina (i to zdrava)![]()
pročitala sam na stranici polik.Helene da za urinoinfekciju može biti da br. leukocita i sediment ništa ne pokazuju, dovoljno je 100 E.coli na mlmaxi prvotno napisa
možda jer se vraća u bubrege, radi refluksa.... najvjerojatnije pa ipak radi neku šteticu, podmuklu![]()
a kad sam na komisiji pokazala doktorici nalaze da zna imati E.Coli na 100
ona je rekla: to vam je ništa![]()
kako u komisiji uopće može biti netko tko ne razumije tu bolest....
drugo je kod zdravog djeteta a drugo kad netko ima refluks i sve se vraća![]()
tužno je to... valjda će bit bolje iz drugog pokušaja, a to što smo oštećeni... nikome ništa![]()
meni je soc.radnica rekla da nikad nije čula da dijete s VUR-om ne prođe komisiju i jako se začudila
sigurno ćete proći sad ali da koštaživaca i svega, košta
![]()
samo se nadam da će nam dati ipak malo duže od par mjeseci,
:/
tek 3.6. sam naručena u Helenu, a do onda ću biti na iglama da se nam ovo ne ponovi il da nije zaliječeno do kraja....
koliko se naručuje kod ove tvoje homeopatice, maxi, dugo se čeka i može popodnevna smijena?
i kakv je pregled, samo vidi dijete ili je pregledava?
pregled je po dogovoru od ranog jutra do navečer
sam pregled je razgovor, upisuje se anamneza, malo se isprobaju pojedine remedije, zabavno, klinci crtaju i dobiju crtež na poklon
meni isto 6 mjeseci ništa ne znači kad tek za godinu dana možemo ponoviti cistografiju a dr. je čak preporučio godinu i pol
ja ću inzistirati na min godinu dana i to ću im tako i pojasniti
pa naravno, nećete svako malo to ponavljat... a trenutne nalaze imate...
Pitala sam šogoricu. Kćer im je operirana s 4 godine (prije 11-12 godina).
~~~~~~~~~~~~~ svima da sve čim prije prođe.
Samo vam šačjem vibrice svima kojima trebaju~~~~~~~~~~~~~~~
Maxi, ti si puna super savjeta o prehrani![]()
hvalaenela prvotno napisa
![]()
da malo podignem...........ima li netko savjet kako doći do nalaza (dr.C ili neki drugi nefrolog) u roku 10 dana zbog komisije? mi u Heleni samo radimo kontrole i cistografiju pa nas dr.C niti ne pozna. mislite da bi mi izašla u susret kad bih objasnila za šta mi treba nalaz? ionako smo naručeni na konzultacije kod nje 18.06. samo mi je to već kasno za komisiju....
jeste razmislili o druženju? tko je za neka predloži dan i sat
ja bi rado, ali mi je ovaj tjedan gužva i idemo na more. ali rado bi se jednom podružila s vama. i na žalost, nemam prevoz (osim ako žicam mamu), pa tako.... iz kojeg ste kvarta?
Ja sam za!
Ako moze Bundek kad bu lijepo vrijeme, cca 12 sati?
nisam ni mislila ovaj tjedan zbog blagdana...ja sam na Medveščaku ali mogu pomoći oko prevoza, doći po tebe i malenu.
možda idući tjedan? recimo srijeda 28.5. popodne?
Bundek je ok. To mi je čak relativno blizu. Ja sam u Dugavama. Što se datuma tiče, ne mogu garantirati. Javim se kad se vrnemo s mora, može? Danas idemo na UZV mozga, kod neuropedijatra, u Helenu... Bit će nam turbo fun poslijepodne!
razmislite i javite u nedjelju/ponedjeljak
a ima li netko kakav savjet za moj problem i dr.C?
Ja bih svakako priupitala dr.C, ispričala problem, zatražila njenu pomoć. Možda i pomogne - u svakom slučaju treba probati.
Sretno!
iva2405 sretno i vama![]()
Evo mi upravo odradili komisiju. VUR 2/3. Nitko nije komentirao nalaze koje sam donijela niti su komentirali njeno stanje, samo su postavljali pitanja koja me vec pitao socijalni radnik. - Koliko je dijete staro, da li sjedi, da li prica, da li hoda, kad je postavljena dijagnoza, da li pije lijekove.... Sve skupa je trajalo 5 min. Neznam da li je to dobro ili ne...
Maxi, ni ja nisam imala vremena da dobijem nalaz nefrologa na kojem će on preporucit ostanak kod kuce sa djetetom. Imala sam samo nalaz na kojem je pisala dijagnoza VUR 2/3.
A neuropedijatar i fizijatar su napisali kao da preporucuju produljenu majcinu njegu jer se ispostavilo da moja beba ne sjedi kako treba (... malo su joj kriva leđa i još ne puže dobro za svoju dob) što sam ja tek sad saznala kad sam odradila ove preglede. Ali mislim da su to sitnice, tako je rekla i moja ped. da oni uvijek nađu nešto.
Inace socijalni radnik mi je rekao kad sam predavala papire da se za refluks dobija produljeni porodiljni pa se evo nadam da cu ga i dobiti.
ursulakis ~~~~da vam odobre. tražila si ostanak doma ili skraćeno r.vrijeme?
što se tiče lijekova, valjda misliš na profilaksu, što si rekla i kako ti se čine po tom pitanju?
a okupljanje tokom tjedna može biti samo popodne zbog posla
Mislim da ce ti izaci u susret. Jednostavno sam stekla dojam da su tamo svi jako ljubaznimaxi prvotno napisa
Napises se zahtjev da ... "Molim vjestacenje radi ostvarivanja prava za produljenim porodiljnim dopustom zbog potrebe za pojacanom njegom djeteta ime i prezime rođ. xxxxx.g." ...bez ikakvog pojasnjavanja.
Oni odlučuju da li imaš pravo ili ne i koliko dugo. Mislim da oni ne odlućuju o skracenom r.v. Najmanje sto ti daju je 1 god.
Mislim da je netko već pisao na forumu pravni savjeti kako ti možes trazit pola radnog vremena. Ali onda valjda dobijaš pola naknade odn. cca 1.000 kn.
A sto se tiće profilakse pisem ti ma pp
Glede kavice, ja mogu preko tjedna, vikendom obicno nismo u Zagrebu.
Oke, moze preko tjedna pospodne, ali onaj tamo tjedan
Oprostite što uletavam (volim pratiti LEursulakis prvotno napisa
), upalo mi ovo u oči pa da odgovorim.
Ja sam neko vrijeme radila pola radnog vremena zbog Janine hipotonije. I dobivala svoju punu plaću! Dakle to nema veze s onih 2.000 + 833 kn dj. dohotka, nego ovdje dobivaš pola plaće od svog poslodavca, istu tu polovicu od CZSS plus! dječji doplatak od 833 kn!
Zvuči nevjerojatno, ali kako mi je žena u CZSS lijepo objasnila, roditelji koji ostvaruju takvu "pomoć", zaista imaju povećane troškove zbog njege djeteta (neki više, neki hvala bogu manje) pa im je ovo naknada. Žalosno je što je ovo u našoj državi sedmo čudo, da tak "lako" dobiješ novce (iako procedura i nije baš laka).
Eto, nadam se da nisam krivo uletila.![]()
Iva, iz Dugava? :D pa i mi
na koja igrališta izlazite?
Adrijana66, mi ti nismo baš na igralištima, nego više u šetnji (i mamica na kavi), jer je beba bila premala, a i onda smo završili u bolnici i tak. al bumo organizirali nekakvo viđenje pa da se svi malo podružimo :D :D
mi bili danas kod sabola, uzv mozga ok, neuropedijatrijski isto ok, obavili i fizijatra (polovina), okulistu i otorinca obavili prošli tjedan. i tako, skupili sve potrebne papire za produljeni porodiljni. :D sutra idem predati papire, pa bumo vidli....
bili danas i kod dr. cvitković. svi su jako dragi, sestre pogotovo. dobili smo sve informacije koje smo trebali. promijenila nam terapiju sa sinersula na furadantin (valjda sam dobro rekla). dobili nekakve tabletice u prahu. i onaj ekstrakt brusnice. urin je bio u redu. urinokultura u petak. ofkors da se mala nije popiškila u vrećicu, pa su uzeli urin kateterom. to je zapravo bilo puno jednostavnije i ona se uopće nije bunila. popiškila je jako malo i čak je i dr. rekla da premalo pije. ja se borim s njom, ali čim ju više silim da pije, ona se više inati i NEĆE i NEĆE! ne znam šta da radim više. jedino kad joj uspijem uvaliti malo vode je kad joj skuham juhu. onda ju prevarim s mesekom i povrćem i punoooooo vode. imamo kontrolu urina za mjesec dana, krv za 6 mj, a MCUG za godinu.
baš sam odužila![]()