Stranica 14 od 31 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo imali gadan vikend, viroza je bila jaka ali ipak samo viroza! u subotu smo nakon 3 dana visoke temp ipak posjetili Šalatu...dežurna je bila neka preodvratna sestra, ja jednostavno ne razumijem kako tako mlada osoba može biti toliko ohola i bezobrazna, i bezobzirna prema djetetu
    vadila joj je krv tako da je 5 minuta vrtila iglu u ruci nahuškala je doktoricu na mene jer sam joj zamjerila pristup i to što nije htjela niti čut da Lara NE MOŽE PIŠKITI SAD OVAJ ČAS KAD SE NJOJ SPRDNE, grubo ju je oprala i kričala na mene kaj nije odmah piškila pa sam rekla da mogu otići u drugu bolnicu.......srećom joj je smjena ubrzo završila i došla je njena suprotnost, vesela i nasmijana sestra kojoj ništa nije bilo čudno niti teško....vi cure si možete zamisliti kako je držati dijete (u ovom slučaju od 16 kg) koje kuri 39,5 i cendra od visoke temperature.... uz sestru koja mi neće niti vrata otvoriti i još je bezobrazna :shock:
    još sam pod dojmom pa pišem zbrda zdola.....sve u svemu tamo smo provele 4 sata od 18 do 22 i sretni otišli doma jer je urin čist a krvna slika ukazala na virozu...Lara je rekla da nikad više neće ići na Šalatu nego samo na Svetice blaženi bili

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

joj, kud na Salatu
    napisi mail njihovom sefu, molim te.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a gdje drugdje u subotu popodne? prvo sam otišla u Siget u nadi da im radi laboratorij ali ne radi.....zato smo završili na Šalati

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj maxi

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

preživjeli smo 8)
    važno da je urin čist

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    preživjeli smo 8)
    važno da je urin čist
    yes

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maxi, mislimo na vas!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma mi smo već ozdravili
    bila je viroza s visokom temperaturom, mandule malo povećane, ništa strašno
    pošto Lara ima svoj konstitucijski lijek koji dobije čim se nešto počne događati nije se bolest razvila

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Maxi

EVO, JA SE NIŠ NE JAVLJAM, PROŠLI PONEDJELJAK SMO SE VRATILI S MORA, U PONEDJELJAK, VALJDA IDEMO OPET, ALI JA KAD SAM DOMA S CURAMA PO CIJELE DANE, UOPĆE NE STGINEM NA FORUM.

Ajoj, caps lock

Inače, mi smo bili u utorak na UZV u Heleni, išla sam sa strepnjom jer je dr C rekla ako će nalaz i dalje biti kao prije da idemo na UZV cistografiju. Ali puno je bolje :D
    Bubreg i mokraćovod jesu još malo prošireni, ali puno manje nego prije. S obzirom da Lana u ova 2,5 mj nije imala nikakav infekt, urin i uk uvijek uredni, pije profilaksu, rekla je da ona sad ne bi radila cistografiju i da bi bilo dobro da skinemo pelene, ja sam rekla da svakako hoćemo tijekom 7 mj na moru (tako sam planirala u pino prije ovoga), na što se oduševila i općenito je rekla da je jako zadovoljna, ali nek još pije profilaksu do jeseni pa se vidimo na UZV u 10 mj gdje ćemo odlučiti dalje o event MCUG (to mi je jedino ostalo nejasno, a zaboravila sam pitati - zašto sad opet mcug, a ne UZV cistografija :? ) te da ako tako odgađamo pretragu da je sve manja šansa da ćemo je uopće trebati
    Uglavnom, sad sumnja da je bubreg možda proširen radi mogućeg dvostrukog kanalnog suatava u njemu, što bi bilo puno bolja opcija od refluxa, naravno
    A to su mojoj starijoj kćeri ginekolozi vidjeli nja UZV par dana prije poroda, a pedijatri poslije nikad više. A i nećakinja ima proširenje mokraćovoda, a nikad reflux. Možda im je to nešto genetski

Uglavnom, baš sam jako sretna sad i opet imam sve pohvale za prekrasnu ekipu u Heleini

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

MCUG... da vide koliko su ako jesu oštećeni bubrezi da se znate dalje s tim nositi...

budi sretna, koliko je to bolja pretraga od cistografije......................

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MCUG ne pokazuje oštećenje bubrega nego DMSA, bar mislim da sam utvrdila gradivo...
    Branka super za nalaze i hrabro u skidanje pelena

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MCUG ne pokazuje oštećenje bubrega nego DMSA, bar mislim da sam utvrdila gradivo...
    Branka super za nalaze i hrabro u skidanje pelena

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa da.................maxi lapsus, pa na to je mislila kaj nije? zašto bi ti inače rekla MCUG umjesto cistografije? ne kužim... možda jer nemaju mjesta............... na listi čekanja........ za UZV cistografiju

da, čudno............................................ ..................

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj. adrijana, sad si me zbunila prvim postom.
    Da, i ona je prije dva mj prvo predložila MCUG pa sam ja rekla da bih radije UZV cistografiju s čime se ona složila, a sada spominje opet event. MCUG. valjda lapsus

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

maxi, kad čujem ovo za šalatu, riga mi se!!! odvratni su!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Čekamo probiotike, acidoverus i bicidoverus već 10-tak dana.... naručili smo a nikako da dođu, sad sam ih opet zvala, zapravo bit je...

nevjerojatno koliko je onda bolje izgledala kada je to pila, nekako svježa i bez podočnjaka, sada mi je opet sva blijeda sa kolutićima...

prva liga su

koja moć u hrani...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da se i mi prijavimo

ava je imala 2 febrilna uroinfekta, sa 9 i sa 13 mj i sad idemo na mcug, 9. 7. u klaićevu
    na ultrazvučnu cist. se čeka godinu dana pa smo se ipak odlučili na ovo

dobila je profilaksu, sulotrim, dok se ne vidi nalaz

eto, nadam se da će nalaz biti dobar

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

aries, zao mi je sto si s nama.
    :/
    nadam se da ce MCUG biti oke.
    Je li Ava bila u bolnici?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije bila, kod prve ui htjeli su je ostaviti na šalati, al mi nismo htjeli

rekli su da bi ju ostavili 10 dana zbog pretraga , ali drago mi je da ju nismo ostavili iako sad idemo na mcug, al ovako možemo biti s njom i idemo odmah doma

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da... tamo bi joj napravili MCUG. Bolje je mozda ovako.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eh, evo samo da javimo da je frka prosla!
    Obavili smo DRNC u Splitu! Kao i uvijek na mikcionom nije bilo sjajno, , ali smo prezivjeli!
    Rezultat: Povukao se reflux na desnoj strani, a na lijevoj je isti, sto bi znacilo da ga ipak imamo s obzirom na dvojbe oko nasih dvostrukih nalaza ( a to je negativan mikcijski na UZV u Heleni, pa opet pozitivan na RTG nakon toga)

Dr kaze da ima dvojbi oko pouzdanosti te UZV metode, a to se kod nas i pokazalo!

E sad, interesuju me podaci ostalih koji su bili u Splitu, radi poredjenja!
    Npr., kod nas se reflux pojavljuje prije 50% kapaciteta mjehura, a ref. volumen je 1,5%.
    Dr kaze da je reflux mali, oko II st., ali da mu se ne svidja sto se javlja jako rano, tj. vec na 71-vom mililitru!

Eto toliko ovaj put!

Pozdrav i puse svima!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Obavili smo DRNC u Splitu! Kao i uvijek na mikcionom nije bilo sjajno, , ali smo prezivjeli!
    Rezultat: Povukao se reflux na desnoj strani, a na lijevoj je isti, sto bi znacilo da ga ipak imamo s obzirom na dvojbe oko nasih dvostrukih nalaza ( a to je negativan mikcijski na UZV u Heleni, pa opet pozitivan na RTG nakon toga)

Dr kaze da ima dvojbi oko pouzdanosti te UZV metode, a to se kod nas i pokazalo!

Npr., kod nas se reflux pojavljuje prije 50% kapaciteta mjehura, a ref. volumen je 1,5%.
    Dr kaze da je reflux mali, oko II st., ali da mu se ne svidja sto se javlja jako rano, tj. vec na 71-vom mililitru!

Eto toliko ovaj put!

Pozdrav i puse svima!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav svima!

Mi kurili s temperaturom 39 3-4 dana, doktorica rekla angina. Napravili urinokulturu, i opet Proteus mirabilis preko 100000, a on od 26.06. nije na antibiotiku. Išli na nefrološki i opet je na Cefiksimu.
    U 10. mjesecu ćemo na mikciju

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno VUR....

Citiraj meliss@ prvotno napisa

Eto toliko ovaj put!

Pozdrav i puse svima!

Meni to stvarno zvuči malo- 1,5%, pitaj dr C jel to uopce značajno. A sto se tice metoda za dijagnozu refluksa niti jedna nije 100%, naravno da svako vjeruje u onu koju radi pa tako i taj tip u Splitu, tako da njegovo misljenje uopce nije bitno vec strucna literatura. Ovi neki nefrolozi u zagrebu kakti se ne vjeruju ni DRNC ali pitam se sta bi oni za svoje dijete. Nakon svega sto smo prosli, svih konzultacija, citanja sve moguce literature i dalje bi sa svojim djetetom isla SAMO na UZV cistografiju, odnosno ne bi ju opce zracila. A za nalaz cestitam- stvarno zvuci super. Zaboravih, jeste vi jos pod lijekom?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

lali, drž te se

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zabrinuta,

...ne, mi nismo pod lijekom vec godinu i po!
    I ovaj dr. kaze da su dvojbena misljenja oko profilaxe, ali posto mi vec tako funkcionisemo ok, da nastavimo, ali samo ako cemo izreagovati na vrijeme sve moguce promjene!

Naravno, ja to i radim: redovne UK, a svaka temp. UZBUNA!!!!

Samo me malo brine kako ce podnijeti polazak u vrtic na jesen :/

lali, CUVAMO FIGE! Mi smo istjerali Proteus cefazolinom u inekcijama, a kasnije neke UK smo rjesavali samo onim cajem SOLUBITRAT, iz Austrije i Njemacke !

Zatim, kuhanje jecma, pa uzimanje soka, te nesto sa dinjinim kospama, navodno jako dobro protiv Proteusa!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala cure!
    Kakav je to čaj? muž mi ovih dana možda ide za Munchen pa da kupi taj čaj!
    Šta sok od ječma? i što sa dinjom, ineče jedemo dosta dinje, što s košticama?
    Pliz ajde napiši pa da probamo, već nam je muka tog Proteusa.
    Sad smo na reguliranju stolice, doktorica nam je rekla svako jutro Prolife, puno Bioaktiva i probiotika,puno voća i povrća. Mekšanje stolice bi moglo pomoći da se izčahuri Proteus kako kaže naša dok. Inače ima dosta trvdu stolicu (onako kao ovčica)

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Caj je pod nazivom HEUMAN SOLUBITRAT URO, izvrstan za bakterije!
    Nama je pomogao vise puta, bez antibiotika!
    Pije se samo 6 dana, s tim da je jak, pa sam ga ja na prijedlog dr pravila kasicicu na pola litre vode , a ne na solju.

A sto se tice jecmene vode, nisam sigurna :/ , malo mi je pobjeglo iz glave, raspitacu se!
    Takodje i dunjine kospice, ali koliko se sjecam sve su to recepti za kuhanje, pa se pije kao caj!

Javicu kad pronadjem tacne recepte

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa
    Caj je pod nazivom HEUMAN SOLUBITRAT URO, izvrstan za bakterije!
    Nama je pomogao vise puta, bez antibiotika!
    Pije se samo 6 dana, s tim da je jak, pa sam ga ja na prijedlog dr pravila kasicicu na pola litre vode , a ne na solju.

A sto se tice jecmene vode, nisam sigurna :/ , malo mi je pobjeglo iz glave, raspitacu se!
    Takodje i dunjine kospice, ali koliko se sjecam sve su to recepti za kuhanje, pa se pije kao caj!

Javicu kad pronadjem tacne recepte
    Hvala Ti!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meliss@, kupio mm čaj danas, jedno veliko i jedno manje pakovanje :D pa ćemo probati istjerati Proteusa groznog.
    Još samo da skužimo kako dozirati, šogorica mi je farmaceutica pa će nadam se naći rješenje.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super :D

Samo nemojte pretjerivati s njim!
    Ukupno 6-7 dana neka pije, nikad kad nema infekt, i godisnje 2-3 puta!
    Nije bas blag, sto mu i dejstvo dokazuje, ali je jako uspjesan, pa ga mi cuvamo za najgore baje

Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok!
    Čekamo nove nalaze sada utorak- srijedu pa u napad!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Radili smo urinokulturu i na nalazu piše fiziološka flora uretre, šta to ustvari znači?
    Do sad nam je svaki put pisalo sterilan ili ako ima neka beštija!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    fiziološka flora uretre, šta to ustvari znači?
    ja bi rekla da to znaci da je sve u redu samo napisano drugacijim rijecima.

fizioloska flora predstavlja bakterije koje se prirodno nalaze u uretri i ne uzrokuju nikakvu bolest.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pretpostavila sam da je dobro, ali mi čudan takav odabir riječi.
    Svaki mjesec kontroliramo urin skoro godinu dana i uvijek se klasično izraze.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i ja se sjećam da je to jedan od dobrih nalaza

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bok curke!

ja nikako da se javim ovdje. Prije tjedan dana smo stigli s mora, ali od kad sam doma s curkama jedva da stignem na net na 5 min. zato se još nisam ni ulogirala tamo.

mislim da sam vam pisala da smo krajem 6. mj bili u Heleni na UZV i stanje je puno bolje, još je bubreg malo proširen, ali sad dr sumnja da je možda dvostruki kanalni sustav i s obzirom da nije imlala nikakvih upala, da pije profilaksu i da je sve ok, rekla je da ne trebamo raditi UZV cistografiju sada, već da opet ponovimo UZV u jesen pa ćemo vidjeti

Mjesečne kontrole urina su nam dosad bile super, a jučer dobijem nalaz UK i ima E. coli. Doduše, 10 3 (deset na treću), ali ipak, baš sam jadna. Ona nema nikakvih drugih simptoma, temp ni ništa, pije nitrofurantoin.

Sad sam mailala doktoricu da je pitam što da radimo
    Mislim da sam čula da su to granične koncentracije i da se često ni ne liječi posebno

Mi smo na moru u 7 mj skinuli pelenu i Lana je to jedva dočekala. stalno je bila gola i bosa. Zvala sam je djevojčicom iz džungle
    KOliko god bih ja oblačila gaćice i šlapice, ona bi ih skidala. jel moguće da ju je tako pokupila ili to samo tako dođe?

Sad čekam doktoričin odgovor

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i nama su svojedobno (daaavno dok smo još imali ponekad beštiju) rekli da 10na3 nije za zabrinuti se
    pojačaj joj Cranactin i unos tekućine, pojačaj probiotik, papajete azuki grah i sigurno će se iščistiti

sretno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kak da joj pojačam Cranactin? sad pije 2x1 ml
    A kak probiotik? Sad pije ujutro 1 g
    Kak pripremate azuki grah?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

azuki je odličan za jačanje bubrega, jedemo ga na čušpajz samog ili ga pomiješam s drugim grahom
    probiotik možeš u doba bolesti uzeti 2xdnevno par dana
    ako se ne usudiš dati više Cranactina neka tamani suhe brusnice i sokove

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

KOliko kuhaš taj azuki? ja bih u express loncu

kak daješ probiotik? mi ga od početka davanja prvo otopimo u vodi 15-ak minuta pa ga onda pomiješam sa sokom od naranče

i jesu lil kiseline, npr, sok od naranče u koliziji s brusnicom?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo temperaturu

A tek smo se upisali u vrtic ove sedmice :/

Ne mogu da vjerujem da je vec nesto pokupila, a o uroinfektu ne smijem ni da mislim!

Radila sam joj test trakicu, i brine me sto ima jako alkalnu reakciju, a citala sam da to moze biti znak infekta :?

Nitriti su zasad neg., ketoni naravno +, ali to je uvijek kad ima temp., samo nije imala ovu alk. reakciju do sad!

Zna li ko ista o tome? Je li to pouzdan znak?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo temperaturu

A tek smo se upisali u vrtic ove sedmice :/

Ne mogu da vjerujem da je vec nesto pokupila, a o uroinfektu ne smijem ni da mislim!

Radila sam joj test trakicu, i brine me sto ima jako alkalnu reakciju, a citala sam da to moze biti znak infekta :?

Nitriti su zasad neg., ketoni naravno +, ali to je uvijek kad ima temp., samo nije imala ovu alk. reakciju do sad!

Zna li ko ista o tome? Je li to pouzdan znak?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

joj, meliss@
    možda je lagana ljetna virroza? mi smo to prošli nedavno i bez vrtića...
    ~~~~~~ za zdravlje

a o trakicama ne znam ništa jer ih nikad nisam uspjela nabaviti

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo samo da javim, sve ok! :D

Lazna uzbuna, UK sterilne, imala je leukocite 14000, pa smo morale po antibiotik, ...vjerovatno je pokupila koju baju u vrticu , no sad je dobro, sto je najvaznije!

Ali, moram priznati da nam je ovo prvi ABT-ik nakon 1,5 god., izgleda da ce nas vrtic ipak malo vise uznemiravati nego ocekivano, :/

No, sta je tu je, ako ne bude islo, povlacimo se,

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da vas pozdravim samo.Zao mi je kad citam kolko djece muci muku s tim. Mi smo s mjesec i pol zavrsili u bolnici na tjedan dana zbog ecoli.smrdila mu mokraca. primo je tri puta na dan ketocef venski. radili su MCUG nakon tjedan dana i pao mi kamen sa srca kad su rekli da nema refluks, samo prosirenje jednog bubreznog kanalica ali to je najvjerojatnije od infekcije. dobili smo furantoin i to je stalno povraco cim bi mu ga dala pa smo sad na nifuretima.sutra je kontrola urina i krvi, te mi stize nalaz sa mikrobioloskog. iskreno se nadam da je bestija otisla.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure, da li netko zna gdje se u Ljubljani radi uzv cistografija?

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    a gdje drugdje u subotu popodne? prvo sam otišla u Siget u nadi da im radi laboratorij ali ne radi.....zato smo završili na Šalati
    maxi imas osiguranje (od tebe sam i saznalaza tu mogucnost)
    trazi iskljucivo krvne pretrage i pretrage urina preko dijetetovog osiguranja i to u Klaicevoj. Klaiceva vadi krv iz prstica i dozvoljava ti da sam doneses urin. Izbjegnes na taj nacin cekanje a bome i maltretiranje vadenja krvi iz vene, a poslije s tim nalazima ukoliko ukazuju na bakteriju odes u Siget ili gdje ti vec odgovara lijecnik

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

sorry tek sad vidim datum!
    A dobro mozda nekome bude od koristi.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zar se više nitko ne javlja na temu??ž mi smo dobili termin u Ljubljani za uzv cistografiju. kako izgleda pretraga?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •