ne bi ni ja nista na baterije, a po mogucnosti ni nista na tracnice.
onak- samostojeci vlak![]()
jel znas mozda otprilike raspon cijena tih Brio vlakica?
i - puno ti hvala na brzom odgovoru![]()
ne bi ni ja nista na baterije, a po mogucnosti ni nista na tracnice.
onak- samostojeci vlak![]()
jel znas mozda otprilike raspon cijena tih Brio vlakica?
i - puno ti hvala na brzom odgovoru![]()
Ako tražiš samostojeći vlak, vidjela sam u Mulleru za nekih stotinjak kn komplet - vlak i 3 vagona, spajaju se na magnet. Da nemamo već popriličnu kolekciju lokomotiva i vagona, kupila bih i to. Stvarno zgodno izgleda.
Imaš i pojedinačno za kupiti razne lokomotive (pazi, sve koje imaju bilo kakve svjetlosno/zvučne efekte su skuplje!) i razne vrste vagona, ali to te na kraju skuplje dođe.
Ali znam isto tako da moj vlakoljubac, čim vidi vlak ili vagone pita: a di su tračnice? Kod nas su tračnice vrlo važan dio igre. Ne znam kako je kod vas po tom pitanju, ali valjda znaš zašto ne želiš tračnice u kuću![]()
muki, sori al pretjerala si gaMukica prvotno napisa
ne možeš klince ucjenjivati na taj način, em je ucjena skroz gadan oblik komunikacije, em ih učiš da budu dobri jer će onda dobiti nagradu, a ne da budu dobri jer je to ok ponašanje
žao mi klinaca
a da im pročitaš "petar mraz i popis zločeste djece". pa ih ponukaš da i oni naprave neko dobro djelo i možda se nikola predomisli. a ubuduće prestaneš kontrolirati njihovo ponašanje na taj način
Ovo je odlična ideja, Lut, nadam se da će se i Mukica predomisliti!Lutonjica prvotno napisa
Repriza, repriza, repriza :D
mukicinog svetog nikolu zvao je jucer sveti petar osobno pa se ovaj odma zaletio do bestovja
hvala na info, jos jednomtanja_b prvotno napisa
bum pogledala te magnetne
a ak se tak jako zagrije za vlakove - onda bum razmisljala i o tracnicama - za sada mislim da joj to bas nije interesantno - uzme dve kutije pa ih gura uokolo, po stolu, podu, krevetima, ne cini mi se da bi bas nesto ubrala tracnice![]()
Kupila sam konačno i ja poklon - u nedostatku drugih HABA igrica, učinile su mi se jako zgodne nekakve kornjače koje se utrkuju, pogotovo jer se može igrati više varijanti te igrice. Još samo mikrofon...(jel tko zna gdje kupiti dobar mikrofon za male pare????)
K. je na SvNikolu i rođendan, tako da smo bili dosta skromni.
Crtić s DVDom i Životinjsko carstvo. Dok je papala čokoladu, zaključila je "Sveti Nikola je genije! Donio je čokoladu!" (naime, ne viđa ih često)
Ja nisam dobila ništa![]()
Ajde djeca u školi su mi donijela par slatkiša.
Moja mama uopće nije fora.
Marko je dobio , naranče ,čokoladu i powerangera
i moja mama je zakazala![]()
ali MM mi je uvalio u čizmu 200 kunelića i paketić pocket coffee
ja njemu čoksu, ritter sport, njemu omiljena, i nešto tekuće kozmetike
ljudi misle da kad imaš 30 i nešto da si što, za otpis, da nemaš osjećaja, da te treba eutanazirati.....
ma bljak, ja sam u srcu jednako mala kao i prije 30 godina i hoću svoje poklone !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kikica je dobila ipod nano....maria71 prvotno napisa
neeeeeeeee, nemojte sad :shock: ... dobila sam ga na nagradnoj igri, pa sam ga sakrila![]()
... ipak je to skoro soma i pol kunića... :/
išli smo na "oćeš veći poklon za nikolu il za božić?", pa kak se nije mogla odlučiti (a mp3 joj crkava) - ja sam odlučila za nju![]()
ja još uvijek nisam dobila svoj poklon - jer je zapelo negdje u dućanu...
a za jedan od ta dva poklona sam naručila džezvu za kavu (običnu), jer mi je jednu skurila![]()
Moji veliki su dobili nešto kuna i čokoladu,Roko neki crtić i autić-MM ko i ja NIŠTA!Valjda zato što smo već debelo prošli tridesetu!Šta Maria s nama u četrdesetim-žive bi nas zakopali!Ma nedam se ja!Otišla i sama sebi kupila parfem! :D
mariamaria71 prvotno napisa
![]()
Andrej je za sv. Nikolu bio na đačkoj predstavi kod bake u školi.
Tamo je dobio slatkiše (kakvi su - takvi su :/ ) ali mu se predstava svidjela, a naročito su mu se svidjela peciva, kolači i sok poslije predstave![]()
Dan kasnije, bili smo kod MM-a u firmi gdje je Djed Mraz dijelio poklone - igračke.
Kad smo ga u autu pitali gdje mu je bilo bolje, kod tate na poslu ili kod bake u školi, rekao je - predstava kod bake.
Što i opet potvrđuje moju tezu da njemu nije važno ŠTO je dobio, nego cjelokupan doživljaj, a u ovom slučaju, važnija je bila predstava na pozornici (i hrana iza pozornice)
Power-anger... :? Jel to neki novi superjunak? Ljutnjom se bori protiv zla?maria71 prvotno napisa
![]()
sad mi i tipfelere brojiš
a što si to dobio za sv. Nikolu ?
Ja ništ', MŽ dobila crijevnu virozu...maria71 prvotno napisa
![]()
sirota![]()
Ona sirota? Pa barem je dobila nešt za sv. Nikolu... za razliku od mene...maria71 prvotno napisa
![]()
Moover prvotno napisa
![]()
Andrija i Lovro su dobili medene kekse iz DM-a, mali sok od jabuke i sezam plocice. Vid je dobio samo sok. Kod bake su dobili neke knjige, perece i kikiriki i slikovne drvene kocke.
Ja isto nisam dobila nista, al kako nisam dobivala ni u djetinjstvu, onda me to nije nesto prevec pokosilo. Vise ce me pogodit kad ispod bora ne bude nijedan poklon za mene...
Jan i Nola dobili po bananke i po slikovnicu od Nikole. No, to je bilo na moju ruku, nisam ih pitala što bi. Ja si u naletu inspiracije ugurala jednu nedavno kupljenu knjigu u čizmu.
Za Božić Jan hoće gradilište (od čega mi je unaprijed muka jer su ti paketi bagera i ostalih sitnih strojeva za gradilište jeftini ali tolikom brzinom se i raspadaju :/ ) a Nola velikog The Doga. Ja sam se tijekom blagdanske kupovine zaljubila preko ušiju u Peppu prasicu, ali nisam uspjela Nolu nagovoriti da promijeni svoje pismo DMu pa peppu ove godine neću maziti.![]()
:shock: blaaaagooo teeebiii!!lara01 prvotno napisa
You go, girl!maria71 prvotno napisa
![]()
E je dobila DVD "Ledeno doba", zalihu Pez - bombonica za njenog Nema (kojeg je zagubila a ja ga pronasla, pa se i njemu silno razveselila, iako ga ima vec godinu dana), Kinder merendinu, jedan stapic Kinder cokoladice i dvije mandarine.
MM-u i meni se sv. Nikola 'utopio' u godisnjici braka: on dobio lijepu kosulju koja mu se jako svidja, ja novi rucni sat kojeg sam mu 'hintala' (tek nakon 10 godina braka sam skuzila koliko se zapravo isplati hintati) i poklonili smo si uzajamno vikend-putovanje.
Sad me ceka sv. Lucija... no tu idu pokloni samo za E.
Inace sam obavila skoro cijelu bozicnu kupovinu poklona. Samo moram mojima jos 'hintati' sto bi mene razveselilo.![]()
Naš je veliki malac dobio punu vreću čokolada, čokoladica, prutića... i još ponešto slatko po familiji. Pola već nema, he-he. Mi veliki ništa za Sv.Nikolu, nekako nam to nije običaj.
Neki dan mm krenuo s pričom da njemu ne treba stvarno ništa za Božić (kao, ove godine štedimo) i neće bit razočaran ako ne dobije ništa ili samo simbolično. Ja šutim. Kaže on: Dao sam ti lijepi šlagvort da sad ti kažeš da ni tebi ne treba poklon, ali nisam te uspio napuzati. Ja rekoh: Ne, ja hoću poklon, mogu ti napraviti popis da ti bude lakše.![]()
Hej, ja radim popisVlvl prvotno napisa
.
Napisem popis onoga sto bih zeljela (a za sto mislim da se toga ne bi sjetio zato sto su to neke moje zelje nevezane za obiteljsku svakodnevicu), onda svaku stvar izrezem na posebni papiric i ubacim u 'sesiric'.
On izvuce nekoliko papirica, ne pokaze mi sto je izvukao, ostale bacimo, i tako se uvijek ugodno iznenadim - i povrh onoga sto on kupi 'po svojoj volji', dobijem i ono sto 'zarko zelim'.![]()
A on.... njemu je dobro bilo sto dobije od mene, stvarno nije zahtjevan.![]()
![]()
Majo, mi smo prije nekih 4 godine kupili do danas neuništene građevinske strojeve Keenway - mali su, dugački oko 15 cm. Gotovo ništa se na njima nije potrgalo iako su imali teške dužnosti. Kupili smo ih u Zagrebu, ne sjećam se u kojem dućanu. Ako hoćeš veće strojeve Wader su provjereno neuništivi. M. je imao bager i kamion za plažu s kojim se sada, potpuno neoštećenim, igra jedno drugo dijete.Maja prvotno napisa
ima i u muelleru strojeva i vozila sličnih waderu, po nekih dvadesetak kn komad - ali ne znam je li jan prevelik za te šarene plastične strojčeke.
mi smo i ove godine na playmobilu - königsritterburg, kola hitne pomoci koja zaokruzuju temu bolnice.. i tako to.
Ovi Keenway nisu šareni nego žuto-crni, kak' se šika. Wader ima šarenu i žuto-crnu liniju - mi smo, naravno, imali ovu drugu, jer to su "pravi".
aaaa, tu još nisam skužila jer kod nas vlada (privremeno?) zatišje s vozilima. u igri je alat, alat i samo alat.
klinci su u svoje cizme dobili mrezice za kupanje iz dm-a s nekom gumenom igrackicom zakacenom (ribica, hobotnica, lignja, zvijezda), ovi veci i po jednu cokoladu.
ja sam dobila isto mrezicu za kupanje (bez gumene igrackice) s mirisom vanilije
mm crvene bokserice sa slikom spuzva bobai lokum
za pod bor se stvarno dvoumim. :/ u subotu imamo preko moje firme predstavu nakon koje djed bozicnjak dijeli darove (koji su, svake godine isto lamentiram, kolicinski oooogroooomni, a vrijednosno nistavni), al bude puna kuca igracaka i svega, pa mi se pomalo cini blentavim jos ekstra trositi i dodavati (a kad su pretrpani igrackama onda ih samo preskacu i ne igraju se uopce kvalitetno s njima)...
mislim da ce kuci pod bor dobiti po knjigu svaki (traje sajam knjiga u gradu...)
a mm-u sam i ja "hintala" gdje bi mogao naci nesto sto bi mi se moglo svidjeti (on je sklon tome da ja sve obavim, ali ovaj ce put morat nesto i sam)
Preuzela sam pismo za Djeda mraza, Emino, u kojem je pozeljela: ili Igru zivota, ili Little Pet Shop ili nekakvu bajkovnicu medvjedica dobra srca.
Dobit ce Igru zivota (osim ako me netko od vas ne uvjeri da se ne isplati i da je skroz koma igra), osim ako uspijem negdje naci Lego, onaj dvorac s princezama i sl. (to je naknadno saznala da postoji i bila je sva izvan sebe sto nije ukljucila u spisak).
Na zalost, Playmobile nema nigdje u blizoj okolici, a to bi i mama rado.
Kupila sam joj i Enciklopediju fantasticnih bica (to je od nas, onaj gore poklon je od djeda mraza).
Sutra idemo na sajam knjiga zajedno, sky is the limit.![]()
ne znam u kojem si gradu, ali mislim da u Dječjem svijetu imaš lego dvoracaBusyBee prvotno napisa
Neki dan sam u Profilu našla idealan poklon za Andreja od bake (i baka se oduševila idejom).
Ilustrirane ruske bajke, izdavač Begen, 30% popusta. Veliki format, prekrasne ilustracije, numerirane stranice. Uglavnom, knjiga od trajne vrijednosti.
Od istog izdavača ima i izbor bajki iz 1001. noći, ali ta mi se manje svidjela jer mi se ilustracije čine nekako pretamne - i omot knjige je crn, nekako mi je mračna. Ali možda nekom bude interesantna.
ima, ja bila prošli tjedan, imaju tri veličine dvoraca Belville i onaj jedan komplet neka mala princeza Lego DuploNanoiBeba prvotno napisa
Kod nas je prosinac mjesec darivanja.
1. prosinca je dobio adventski kalendar, ove godine Lego City pa ako ništa drugo dnevno dobije jedno malo iznenađenje. Od sv. Nikole je dobio čokoladnog soba, knjigicu Božoćni poni i šibu, ali je i on skužio o čemu se radi pa nas je sve iznenadio poklonom. Svake godine odemo i na neku blagdansku predstavu, a ove godine idemo u Kraš pa će i tamo sigurno nešto dobiti. Od Isuseka ćemo svi dobiti nešto krupnije poklone. Između svega toga se ide kod familije i dolaze gosti pa se neprestano nešto poklanja i dobiva.
I ja svojima svaki dan stavim nešto u adventski kalendar. M. dobiva sitnice od Spužva Boba i Mighty World, a B. od Jagodice Bobice, neke špangice i gumice. Oni su uvjereni da to donose njihovi anđeli čuvari.
Seni, nekakva drustvena igra, valjda tipa monopoly. Ni sama ne znam.
da, slicna je.BusyBee prvotno napisa
odaberes hoces li zivot zapoceti s karijerom ili faksom.
u prvom slucaju izvlacis kartice na kojima je iznos place. taj ti se iznos kasnije isplacuje kada stanes na odredjena polja.
u drugom slucaju trebas dici kredit od banke koji kasnije vracas.
putem skupljas kartice zivota na cijim pozadinama su razni iznosi koje otkrivas tek na kraju igre. isto tako, stajuci na odredjena polja, kupujes kucu, placas osiguranje, dobijas potomke...
ako odaberes zivot zapoceti faksom, kasnije imas priliku birati izmedju 3 zanimanja i 3 visine place, za razliku od slucaja kada odmah kreces s karijerom.
aha.fegusti prvotno napisa
nisam jos cula za to.
svasta ja na rodi saznam.![]()
pretpostavljam da igra dolazi izvana.
koji je originalni naziv?
Jeste li negdje vidjeli zgodne igračke konje, jahače, bilo što za konje ili knjige o konjima?
Schleich ima svakakve konje, a i drvene konjušnice, možda i jahače, nisam sigurna.
Mi smo Lei danas kupili V-smile konzolu, a već prije školsku ploču u Ikei. Za NG sam joj mislila dati slikovnicu Juha od bundeve, ali sam joj ju dala već sada jer se selimo i spavamo kod bake pa da ju malo zabavim jer baš nema ovdje puno igračaka. Baka joj je kupila Pepu praščića kućicu za Božić.
gdje si ga nabavila?Ivana2 prvotno napisa
što ima po danima?
svaki dan figurica?
U Toysu, pretpostavljam. ja sam kod nas jedino vidjela Playmobile adventski i to u Mulleru.aleksandra70vanja prvotno napisa
F. je jedne godine dobio od ujaka taj lego adventski, i tada smo se zarazili. Ja svake godine u studenom odem u Austriju i kupim razne kalendare za poklone. Ove godine je izbor bio stvarno ogroman: osim Lega, i Clictis (fenomenalan), pa Playmobile, Playdoh, Bratz, Little pets i kaj ja znam, sada već fakat sve poznate marke igračaka imaju adventske kalendare - xcijene se kreću od 10 do 15 EU
Meni je to fenomenalan poklon, i sljedeće godine čću kupiti i sebi,