Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Grozan osip -jesu li to gljivice? Slike

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Grozan osip -jesu li to gljivice? Slike

Budući da nema edita , ne mogu dodati ovo u naslov svog postojećeg topica o nepiškenju, pa otvaram novi.

Dakle, prije 4-5 dana Kalebu je po testistima i malo ispod (ali ne i po guzi) izbio crveni osip. Nisam dizala frku jer je tad to izgledalo relativno ok:

http://s233.photobucket.com/albums/e...rrent=1011.jpg

No, jučer i danas ima temperaturu (vjerujem nevezno s ovim, ali ne mogu to znati), ništa pretjerano, do 39 i osip se grozno pogoršao:

http://s233.photobucket.com/albums/e...nt=1411010.jpg

Pedica mi radi tek sutra popodne (danas je bila ujutro), ima li tko iskustvo s ovim - jesu li gljivice ili da jurim danas s njim u neku dežurnu bolnicu?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajme...

Pa i na onoj prvoj slici je jaki osip? Jel ga svrbi? Jel se zali na nesto?
    Ne znam da li je za bolnicu, i uopce koju, zaraznu..
    Mogle bi biti gljivice, odnosno pelenski osip.

Drzim fige da sve bude OK i da se javi netko sa vise iskustva.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Luna, mogla bi vam to biti i urinoinfekcija, znači, bakterija a ne gljivice; daj odite vi na analizu urina; osip je tako tipičan za to a još kad pribrojim 39 temperaturu ...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Luna, mogla bi vam to biti i urinoinfekcija, znači, bakterija a ne gljivice; daj odite vi na analizu urina; osip je tako tipičan za to a još kad pribrojim 39 temperaturu ...
    i tonka je svojedobno imala slican osip uz urinoinfekciju, moze biti da je to.
    mozda bolje da ne cekas sutra popodne.
    ako ces davati urin, zgodno je da unaprijed kupis vrecice za urin i montiras ih kalebu, pa dok dodjete do dr i na red, mozda cete vec prikupiti uzorak za analizu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kada je Sven imao pelen. osip, to je izgledalo kao na prvoj slici. Po guzi ništa. Trajalo je mjesec dana (nisu pomagale ni antibiotske ni antimikotske kreme, već samo krpene pelene i čaj od kamilice i kadulje). Moram priznati da ni u najgoroj fazi stanje nije bilo kao na slici br. 2. I nama su tada uzeli urin na analizu, sumnjajući na bakt. infekciju, ali je nalaz bio ok, tako da je moguće i da je urinoinfekt. U svakom slučaju, ja bih otišla na hitnu, više volim da sam mama paničarka, pa da me umire, nego da se iskomplicira (kao što smo tada i napravili). Ja bih mu za početak makla jednokratne pelene, bar dok ne saznaš nešto više (one jezivo iritiraju nadraženu kožu).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Uf.
    Osip ima 5 dana, a temperaturu tek od jučer... Ako je urinoinfekcija, onda bi što prije trebao antibiotik, zar ne? Ako sutra ujutro napravimo urinokulturu, pa onda čekanje rezultata...Mogu li negdje otići sve to napraviti danas? U koju bolnicu, Klaićevu? MD dolazi doma tek oko 18 h, je li to prekasno da danas radimo pretrage (ne želim da nas zadrže)? Imam loše iskustvo sa Zaraznom, otfitiljili su me kao paničarku, pa ne bih htjela bez veze juriti u bolnicu...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

zašto ne nazoveš vašeg pedijatra, opišeš situaciju, pa da te on posavjetuje što napraviti i kamo ići?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, uvjerile ste me, sad sam u panici. Doći će MD doma, gdje možemo ići da nam naprave obradu, a da nas ne zadrže preko noći? Stavit ću mu vrećicu na putu do tamo, nadam se da će se popiškiti jer danas dosta štrajka s piškenjem.

Inače mu je opće stanje super, jako je veseo i razigran...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    zašto ne nazoveš vašeg pedijatra, opišeš situaciju, pa da te on posavjetuje što napraviti i kamo ići?
    Pa kako da opišem osip? :? Kužiš, može biti i pelenski... Počelo je s jednom točkicom prije par dana, tad sam i mislila da je pelenski, ali ovo danas je stvarno strašno. Držim ga u gaćicama cijeli dan, jer je u peleni još gore.

Dajte mi samo recite gdje da odem na obradu i jurim.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo u zaraznoj nekoliko puta imali jako dobro iskustvo (ako zanemarimo neljudske uvjete u cekaonici). Bili su strucni i brzi. Ne vidim zasto bi te zbog ovog zadrzali.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A Vinogradska - tamo su prema nama bili skroz OK. Ili privatno, poliklinika Helena ili Sabol.
    Urinokultura - mislim da se mora cekati da se uzgoje neke bakterije, pa nisam sigurna da uopce moze biti odmah gotova. Tako malo dijete moze dati urinokulturu u bilo koje doba, ne trazi se prvi jutarnji urin kao za odrasle.
    Mislim da nije samo pelenski osip ako ima i temperaturu. Ili mu je imunitet pao pa je dobio i pelenski osip, uz jos nesto. Ali to menje vjerojatno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ali to menje vjerojatno.
    Edit: Ali to je manje vjerojatno.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

gle, meni je taj osip poznati, imala ga je i moja cura, grozno nešto...
    mislim da su to gljivice i da bi nakon 2-3 dana trebalo proći mazanjem Plyimicolom, nama jest nakon što smo se telefonski posavjetovali s pedicom

Budući da Kaleb ima temperaturu sigurno ga još nešto muči (a moožda je povezano s osipom) svakako bi trebala otići do pedice ali to možeš i sutra da ne dižeš paniku

sretno

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Urinokultura - mislim da se mora cekati da se uzgoje neke bakterije, pa nisam sigurna da uopce moze biti odmah gotova.
    mislim da na brzinu mogu vidjeti ima li leukocita u urinu, pa ako ima daju antibiotik. da bi vidjeli koja je tocno bakterija, to traje duze.

luna, nema mjesta panici, sve je to rjesivo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa

Sad mi to kažeš, ja živčanim po stanu i paničarim jer ga već vidim sa sepsom...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Luna, kod nas je ovak izgledalo kad bi se predozirale narančama ili mandarinama... ne paničariti, lijepo doktoru i riješite stvar

mislim da osip od sepse ne izgleda tako

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj a zakaj prvotno napisa

Sad mi to kažeš, ja živčanim po stanu i paničarim jer ga već vidim sa sepsom...
    joj daj ne paničari
    tako je margiti izgledao pelenski osip, fakat točno tako, grozno je izgledalo, ali zapravo nije neki problem
    jedino što ona nije imala temperaturu
    ali da je išta strašno, ne bi on bio veseo i normalan, to ti je glavni pokazatelj

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od temperature taj osip u peleni jednostavno uskuha, što god je u pitanju trebaš ga svući iz pelene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne osip od sepse, nego ako ima bakteriju u urinu već neko vrijeme pa se sad razbuktala...Ma jooooooooj. Nadam se da će MD brzo doći doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Van pelene je cijeli dan.

Lutonjice, i ja sam bila totalno cool 5 dana... Plus zadnja dva temperature, još sam se veselila što ne ide do 40 kao kad ju je imao prvi i do sad jedini put prije 3 mjeseca... SAD sam se uspaničarila kad sam skužila da kombinacija simptoma može biti urinoinfekt.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ma ne osip od sepse, nego ako ima bakteriju u urinu već neko vrijeme pa se sad razbuktala...Ma jooooooooj. Nadam se da će MD brzo doći doma.
    ma, mozda i nije bakterija, nego ipak gljive.
    ako i je bakterija, nije toliko dugo da bi se razbuktalo.
    a kakvo je kalebu opce stanje?

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Luna Rocco, imaš PM

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

temperatura je malo sumnjiva... ja se nadam da nije urinoinfekcija posrijedi...

i mi smo imali takav osim jedom, mazali plymicolom...
    pili acidofilno mlijeko, goli bježali po stanu i često se tuširali...

urin će vam biti kontamiran sigurno - zbog osipa, jedino ako će mu vaditi kateterom, a to je :/ malo neugodno...

sretno

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Temperatura je malo sumnjiva, moja Petra inače ima mokraćni refluks pa mi na svaku sumnju idemo u naš Dom zdravlja, s vrećicom ili se tamo popiški, i nalaz urina je gotov za najviše pola sata. Ne mora se raditi urinokultura i na urinu se sve vidi.
    Helena je isto super poliklinika.
    Sretno, nadamo se da nije ništa strašno

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Luna,kako je miš

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi isto imamo sa zaraznom ok iskustva, vrlo su brzi i ne zadržavaju ako nije neophodno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vi vidite slike?
    ja ne, stavljena zabrana

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

heh, vidi stvarno...
    prije su se vidjele

valjda je netko prijavio 'inappropriate content'
    ipak su to dječje genitalije :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    heh, vidi stvarno...
    prije su se vidjele

valjda je netko prijavio 'inappropriate content'
    ipak su to dječje genitalije :/
    da, da ne bi LR imala problema zbog toga
    i svi koji su išli na stranice

je li tko u kontaktu s LR?
    da li su išli u bolnicu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

baš, sad će pola rodinog foruma pohapsiti ko pedofile (ne znam da li da se brinem ili da se smijem)
    ajde barem ih nisam sejvala

mislim da su još u bolnici kad se ne javlja
    i ja svako malo povirim

taj osip nije izgledao baš ohrabrujuće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo me cure, hvala svima na brizi i savjetima.

Odmah da raščistimo, potvrdili infektolog i pedijatrica: urinoinfekcija NE izaziva crvenilo na testistima i/ili osip! Infektolog je rekao da to ne može imati apsolutno nikakve veze jedno s drugim.

Miško ima peh da mu se potrefila virusna infekcija (vadili smo krv) s gaaaaaaaadnim gljivicama. Izmaltretirali smo ga propisno, ali sad mirno spava, siroče moje malo.

I silom prilika prelazim na platnene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I sad tek vidim da sam postala pedofil. Mislim, mogli su pogledati da su te dječje genitalije (penis se nije niti vidio, jako sam pazila na to) skroz na skroz osute i crvene i da sigurno nisu uploadane u neke krive svrhe. Ali, ajde. Obrisala sam sad sve.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

LUna, ajd dobro da ste ustanovili protiv čega se borite. Puse Kalebu da mu prođe što prije i da što manje boli

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

glavno da je dobro
    a gljive ko gljive, luftaj i maži, maži i luftaj

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super da je sve dobro
    a gdje ste bili, na zaraznoj?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj "Luna Rocco prvotno napisa

I silom prilika prelazim na platnene.
    nama su u te svrhe pomogle ekološke pelene od Moltex-a u Mulleru, nikad osipa... ni crvenila

a na kraju sad ipak koristimo gačice... pa makar i koji put ode :/

Kalebu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kalebu

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ajde super da su samo gljive u pitanju.
    Uvijek imaj doma Plimycol kremu - preventivno, pa ako krene ovako nešto - probaš dan, dva namazati, i odmah ćeš znati da li su gljivice.
    Dok je Vid bio pelenaš, Plymicol je uvijek bio uz nas

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kalebu

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

super da je kaleb ok
    sori ak sam pridonijela usmjeravanju panike u krivom smjeru.
    (tonka je tak jednom uz temperaturu imala osip, samo oko pisice, ne po guzi, koji sam ja danima mazala plymicolom, da bi mi dr na kraju rekla da je to od uroinfekta. I stvarno, prosao je nakon kure antibiotikom. A mozda je to kod cura drukcije, nemam pojma...)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Luna 8) za platnene, ali za Kaleba ti uskoro neće niti trebati.
    Bolje razmisli o maaaalim pelenicama za drugu bebu

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Drago mi je da su "samo" gljive i viroza.
    Puse ozdravilice šaljemo

A o "nevezi crvenila i urino infek", bi se dalo raspravljati, ali na drugom topicu, mislim da bi puno puno VUR mama imalo što reći o tome ... elem, ne nosim ni ja pelene a imala sam prije nekoliko slično iskustvo s E.coli i crvenilom na dotičnim lokacijama

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Luna puse Kalebu.
    onak kak sam ti rekla juce plus CITROFIT.
    pokusavam se sjetit di radi TD...uglavnom, imas u biljnoj ljekarni prek puta pedagoske akademije u savskoj, ali neka pita u bilo kojoj- biorama je proizvodjac.

a viroza...bar znas sta je pa si mirnija. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prodje!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za gljive savršena stvar je par kapi eteričnog ulja čajevca u kupku i mazanje najobičnijom masti od čajevca (ima je kupiti u biljnoj ljekarni) pri svakoj promjeni pelena. Nama odlično pomoglo.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj pepa07 prvotno napisa
    Za gljive savršena stvar je par kapi eteričnog ulja čajevca u kupku i mazanje najobičnijom masti od čajevca (ima je kupiti u biljnoj ljekarni) pri svakoj promjeni pelena. Nama odlično pomoglo.
    ovo mogu samo potpisat

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda bi mu mogli pomoci i probiotici. Vidi link. Ovdje se od gljivica spominje candida, ali pod misljenja lijecnika pedijatrica spominje gljivice opcenito. Ovi su proizvodi i dobri za podizanje imuniteta, nama ih je preporucila nasa pedica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •