Anita-AZ,

. lijepo je znati da nisam sama na svijetu u svojim padovima!
i bilo bi lijepo kad bih znala sve te zabrane sročiti u tri rečenice, kao što kaže zdenka 2, ali to je postalo nemoguća misija.
kao prvo, njemu samome nije dovoljno kratko objašnjenje: mali filozof svaku riječ želi razraditi... s druge strane gotovo je sve postalo NE, sa sve manje manevarskog prostora da ponekad ipak kažem DA. NE može gledati televiziju i igrati play station preko tjedna jer ga to čini razdražljivim. NE može nekontrolirano jesti iz dosade jer to nije zdravo i sklon je debljanju. NE može se kreveljiti učiteljicama, protestirati kad nije prozvan, leći na pod u školskoj knjižnici da bi zabavio prijatelje... i takvih NE je svakim danom sve više, naprosto ne mogu zamisliti kakvo novo NE će mi nametnuti sutra. nema nikakvih problema sa svladavanjem gradiva, zapravo mu je ono prejednostavno, pa mu je u školi dosadno i znam da u tome leži dio problema. njegov stav je da se on samo " zeka " i ne razumije zašto mi odrasli radimo oko toga toliku strku!?
sve što, po mojem viđenju radi loše, zapravo radi samome sebi, a mi se zbog te njegove autodestruktivnosti osjećamo promašeno kao roditelji, nedorasli zadatku.
usput, molim moderatoricu da premjesti temu na 6 - 9! hvala!