Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Strah nakon čitanja bajke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Strah nakon čitanja bajke

Imam problem. Moj Oliver, dijete koje se gotovo nikad i ničega nije bojao, obožava Ninje kornjače, sve muške igre, ide na judo, igra se mačevima, ima 5 godina već mjesec dana nakon što su u vrtiću čitali ili gledali Snježnu kraljicu ne želi spavati dok ja ne legnem s njim (prije toga je već 2 tjedna zaspao sam bez mene), ne želi ići u svoju sobu po igračke bez da netko od nas ide s njim jer se boji Snježne kraljice. Kada ide na WC moli da netko bude blizu jer se boji Snježne kraljice. Navečer ja obavezno legnem s njim, privije se uz mene da jedva može disati i šuti, kad mu kažem da mu je tako teško, da ne može disati, on tihim glasom kaže: mamice bojim se. Ne želim potcjenjivati taj strah jer vidim da je stvaran i da se zaista boji. Naravno da sam mu već 100 puta rekla da je to samo priča, da Snježna kraljica nikako njemu ne može doći, nauditi na bilo koji način....itd, itd. Ne vrijedi, on se i dalje boji, a ja ne znam što poduzeti jer to već traje preko mjesec dana. Ima li tko kakav savjet, please?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Strah nakon čitanja bajke

Pa ja se sjećam svojih strahova iz djetinjstva i najvažnije mi je bilo da uvijek mama bude tu i da se mogu pouzdat u nju, skupit se pored nje.
    Tako vjerujem da je to i najbolji lijek uz ovo klasično uvjeravanje da se ne treba bojati... Naravno, strah djeteta treba poštivati, zagrlit kad god treba i čekati da prođe. A proći se, sigurno

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi upravo pokušavamo da se uspavamo hrabro tvrdeći da im kornjača neće doći u krevet. Sedela sam u sobi 15min i objašnjavala i morala sam da ih iznesem iz krevetića i prošetam po stanu da se uvere da je sve zabravljeno i da kornjača nema odakle da uđe. Još sam ih izvodila na terasu da im pokažem kako pada kiša i objasnila da se sakrila u svoju šumsku kućicu i ne izlazi nigde jer nema kišobran.

A odakle kornjača sad? Pojma nemam mada smo se pre 2h vratili sa slave kod kume a oni su tamo uglavnom bili u sobi sa klincima (vršnjaci, svi iz naše ili bratske grupice). Pred kraj im je stigao jedan stariji dečak (8 godina) pa im je možda on ubacio bubu u te male glavice. Ili to ili vrtić, odatle mi dovlače svakakve babaroge i vešce, muku mučim svakog dana ubeđujući ih da to ne postoji. Kako su mi samo medeni kad jedan drugog ubeđuju u to

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drage moje. Znam da vas ovo možda neće utješiti, ali oko 5 godine javlja se strah od imaginarnih bića. Djeci od 4 nadalje treba pokušat razgraničiti maštu i stvarnost (npr. zemlja mašte, zemlja stvarnosti). Sve će to djete proraditi uz vašu pomoć i pomoć odgajatelja. Popričajte o tome s tetam u vrtiću i zamolite ih da vam pomognu. Vjerujte mi kolegice su pune korisnih savjeta. Pitajte da zakažete individualne konzultacije, pa da u miru o tome porazgovarate.
    sretno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davorka moji su isto nakon Snježne kraljice bili zgroženi.Taj crtić im je valjda najstrašniji od svih a gospođa kraljica najužasnije biće iz crtića.Inače,više im ne dam gledanje crtića sa vješticama,drakulama i ne znam ni ja čega sve ne( a mašta autora tih crtića je stvarno zanimljiva,kao da ih rade za 20-godišnjake a ne djecu) jer nakon svakog takvog lika boje se spavati,ići u wc i sl.
    Pokušaj mu objasniti način na koji nastaju crtići,nama je to donekle pomoglo.Nacrtaj mu na papir nekakav lik i objasni da crtići nastaju na sličan način,da su to sve izmišljeni,nacrtani likovi

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moju Ledu ne plase sva ta bica, to joj je pis-of-kejk u odnosu na - andjele! Znaci, crtice sve gleda i nikad nista, ali andjeli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je kao prvo jako žao da se toliko i iskreno boji. Žao mi ga je jer vidim da ga je zaista strah. A druga stvar, ja sam donedavno legla s njim svaku večer dok ne zaspe. Onda je počeo spavati sam, rekao bi mi: odi se ti mamice tuširati, mogu ja sam. Naravno, prije toga bi pročitali priču, izljubili se i sve je bilo OK. Počeo se sam tuširati u tuš kabini i bio je sav ponosan, a i mi, kako mu je to dobro išlo, brisao se i oblačio piđamu sam samcat. Bio je jako sretan zbog toga. I sad odjednom zbog glupe Snježne kraljice, neće ništa od toga jer ga je strah.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mene je ubila u pojam ona pjesmica sa zekom i potočićem

i dan danas nisam halalila što su mi je pjevali

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispricaj mu pricu o snjeznoj kraljici u kojoj ona nastrada od ruke nekog pozitivnog lika kad je vise ne bude bilo - mozda i strah ode

a sto za zeku i potocica, ja to svima pjevam za uspavljivanje - nemaju nikakvih trauma sto je najbolje - ida ni nakon sto to slusa dobrih 5 godina (njoj sam pjevala nesto od gunsa ) jos ne zna rijeci

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ispricaj mu pricu o snjeznoj kraljici u kojoj ona nastrada od ruke nekog pozitivnog lika kad je vise ne bude bilo - mozda i strah ode

a sto za zeku i potocica, ja to svima pjevam za uspavljivanje - nemaju nikakvih trauma sto je najbolje - ida ni nakon sto to slusa dobrih 5 godina (njoj sam pjevala nesto od gunsa ) jos ne zna rijeci
    sweet child of mine 8)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jok - whiskey in the jar 8)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj obožava Ledenu kraljicu, ali onu iz Rudolfa, soba s crvenim nosom koji vuče saonice Djeda Božićnjaka (super sad za predbožićno vrijeme, s puno lijepih songova). Tamo Rudolf na kraju spasi zločestu Ledenu kraljicu od pada sa stijene i ona mu zauzvrat odluči ispuniti želju. Rudi zaželi da Ledena kraljica postane dobra, i ona se za čas preobrati u veselu i dobru Ledenu kraljicu. Eto, možete potražiti taj crtić.

Inače, moj je sad apsolutno fasciniran zločestim likovima i stalno ih glumi (tipa maše granom po parku i viče Nevrijeme! i onda uživa kad lišće počne padati kao da je on to napravio čarobnim štapićem), ali on još nema 5 g. pa očito nije u istoj fazi, ali svakako u svojoj glavi grunta o tim zločestim likovima. A strašno ga rastuži bilo kakva scena gdje je neki lik tužan.

Kod nas je fora da si on izmisli da je iza kreveta lav ili vuk. Ja sam dobila savjet od jedne stručne osobe, da u takvim slučajevima započnem razgovor- u stilu: A daj mi reci kakav je taj lav? Jel velik? Je l mali? Kakvu ima grivu? Je l to možda mali lavić beba koji bi se igrao?..obično zaključimo da je to jedan mali slatki lavić i pomazimo "zrak" pa bude sve ok.
    Možda pomogne?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Filip se bojao da će nam vlak proći kroz stan (scena iz crtića nakon što lik kaže ako lažem neka me vlak pregazi i onda protutnji vlak i pregazi ga) i velike hugle koja zgazi tetu (posljedica gledanja igrice Tomb Raider). Hugla je kugla samo još puno gora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •