Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Kada poceti s pricanjem prica?

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Kada poceti s pricanjem prica?

Naime, podrzavam prijcanje prica prije spavanja, pricanje prica opcenito, ali me zanima kada su vasa djeca postala zainteresirana za to...moj Niko jos ne daje nikakve znakove da ga imalo zanima pricanje prica, ali kao sto sam napisala mislim da je premal. Svaki moj pokusaj je zavrsio tako da je on samo odsetao od mene

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pokusaj prvo sa nekim kratkim pjesmicama. U toj dobi obicno su zainteresovaniji za rime i ritam, nego sadrzaj.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

počelo ju je jako zanimat s dvije godine, možda malo i prije
    obožava slikovnice (neke čak zna i napamet) a i izmišljene priče

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja mama kaze da je ona meni pocela citati slikovnoce (one tvrde s malo teksta) prije prvog rodendana i da sam ih ja znala prepricati na svoj nacin (sa slogovima), koji je naravno samo ona razumjela, a susjedima je to bilo fascinantno.
    Pa se zeza da sam prije citala nego hodala.
    Kasnije sam bila luda za njima, po cijele dane sam ih gnjavila sa "Citaj, citaj.". Imam fotku na kojoj vucem "Karolinu" za sobom, a slikovnica izgleda ogromno naspram mene.

Nadam se da ce i nasi malci rano zavoljeti slikovnice...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj Ivan obožava slikovnice, knjige i sl., a pravo zanimanje je pokazao s dvije godine (napeto je slušao i pratio sadržaj, kad bismo stali jer je on, recimo, zaspao, tražio bi me da nastavim tamo gdje smo stali). Do tada bi, uglavnom, samo gledao sličice i nešto komentirao. Danas već zna dosta pričica (bajki uglavnom), pa mi ih on "prepričava" kada sam jako umorna, npr. "Mama, pričaj mi bajku." A kad ga pitam bi li on meni "ispričao" jer mi se jako sluša, on uvijek pristane i krene s pričom. Nekada tako i zaspe. Naravno, samo mm i ja znamo o kojoj je pričici riječ, ali zar je to važno, on je svoje rekao.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja "cita" od prvog rodjendana. u toj dobi je slikovnica bila zanimljiva zbog boja, oblika, skrivenih prozorcica...

sad ima 2 godine, zna dosta jednostavnih pjesmica s rimom, trenutno smo u fazi slijepog obozavanja slikovnice "Puz muz" i zna sve pjesmice iz nje. a tek sad primjecujem i pravu koncentraciju dok citam njenom starijem bratu. jutros je primjerice sa zanimanjem pratila pricu iz knjige o faranonima i egipatskim bogovima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo počeli čitati slikovnice s malenom prije nekih mjesec-dva, jer smo skužili da nju jako zanimaju knjige. Otkada smo se opskrbili na Interliberu, sama "čita" slikovnice svaki dan i prepričava ih brbljajući i pokazući prstom, a i zna se zavaliti meni ili MM u krilo više puta dnevno pa joj tada čitamo. Najviše voli jednostavne knjige šarenih boja, i sa životinjama...

Mislim da nikad nije prerano usaditi ljubav prema knjigama, pogotovo u ovom tehnološkom svijetu gdje se knjige sve manje čitaju i sve više se okrećemo ekranima...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Pooh prvotno napisa
    Moja mama kaze da je ona meni pocela citati slikovnoce (one tvrde s malo teksta) prije prvog rodendana i da sam ih ja znala prepricati na svoj nacin (sa slogovima), koji je naravno samo ona razumjela, a susjedima je to bilo fascinantno.
    Kasnije sam bila luda za njima, po cijele dane sam ih gnjavila sa "Citaj, citaj.". Imam fotku na kojoj vucem "Karolinu" za sobom, a slikovnica izgleda ogromno naspram mene.

Ovako je i moja starija kćer.Ljubav prema knjigama i dalje traje, i raste!

A malu apsolutno ne zanima!Ona je 13 mj.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj Pooh prvotno napisa

Ovako je i moja starija kćer.Ljubav prema knjigama i dalje traje, i raste!

A malu apsolutno ne zanima!Ona je 13 mj.
    Isto tako mog godinu i pol mladeg brata nisu nesto zanimale. Skupa smo birali i slusali price prije spavanja, ali kod njega nije bilo te strasti, ni tad ni kasnije, ni danas.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Daj nemoj me plašit! Neće mi valjda mlađe dijete biti na tatu po pitanju knjiga???

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Negdje prije prvog rođendana su ga jako pocele interesirati slikovnice, i to srecom traje. Obozava citati, vec dugo mi sam donosi slikovnice, obavezno mi sjedne u krilo i kaže Da! (što bi znacilo da nek citam!). Iako jos ne govori puno, sve razumije i zna pokazati prsticem gdje je sve za sto ga pitam u knjigici.
    Inace je jako živo dijete i trazi jako puno paznje, i jedino kad ga mogu zabaviti, da uspijem nesto napraviti po kuci, je kad mu dam hrpu slikovnica pa on čita. Isto tako u autu, kad se duze vozimo i postane nemiran, uz knjigicu se smiri, a igracke ako mu dam ne šljivi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam mu puno pjevala prije spavanja, a jednostavne slikovnice smo listali po danu. Preko dana smo se igrali brojalice s prstićima i radila sam male igrokaze s lutkicama i nekako kad sam shvatila da može pratiti radnju od tri-četiri-pet rečenica, počeli smo pričati priče prije spavanja i to po pravilu da može dobiti tri priče. Od početka sam se vodila pravilom da u slikovnici djetetu mora biti jasno značenje baš svih riječi tj. da se u trenutku čitanja ne pojavljuje nepoznata riječ i da stojimo na jednoj stranici dok on ne odluči da krenemo dalje.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam počela Tinu čitati slikovnice prije spavanja kad je bio jako malen, jedno 6 mjeseci. Naravno da je on samo ležao i gledao i da je to na početku trajalo valjda minutu. MM se smijao i zezao me, ali ja sam strašno željela da on jednog dana voli slikovnice i knjige. I uistinu danas obožava slikovnice, već mjesecima nam stalno nosi nešto za čitanje.

Počeli smo s ovom.

Još prije toga se igrao s onim plastičnim i platnenim slikovnicama, ali to ne računam pod pravo čitanje iako sam mu govorila "jabuka, patka, traktor".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo svakih nekoliko pokusavali citati prije spavanja,al se jednostavno nije mogla koncentrirati.Inace je,preko dana,voljela listati knjigice,komentirati s nama,imenovati predmete,zivotinje....Al je tek nedavno pocela slusati citanje.Ne predugo,jedno pet do deset minuta,a onda sama kaze cica mica-gotova je prica,idem u krevet.Usput,citamo pinokija vec 2 tjedna i ni makac.Nagovaramo je na neku drugu pricu,al izgleda da ovu jos nije dovoljno usvojila pa utvrdjujemo gradivo.Do daljnjega.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tako i moja Lana ima cikluse priča- Pepeljuga 2 tjedna, Trnoružica 2,3 tjedna itd.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ja sam počela Tinu čitati slikovnice prije spavanja kad je bio jako malen
    Mi smo krenuli od samog dolaska iz bolnice.

Kako sam ja pravi primjerak knjiškog moljca trudila sam se ljubav prema pisanoj riječi usaditi i u harambašu.
    Od malena sam mu čitala kralja lavova, ružno pače, ježeva kućica meni najdraža...i još mnoge druge.
    MM je samo
    Da se njega pitalo čitali bi mu samo SN

Ja bi se uvijek uživila u čitanje i mijenjala intonaciju glasova, dodala popratne šumove...a to je rezultiralo da malac danas neide u krevet bez pročitane barem tri priče.
    Nekada nije imao koncentraciju za odslušat cijelu priču pa bi se fokusirali na sličice i po njima pričali.
    A i sada ne čitam suhoparno, bitno je da i on sudjeluje u tome naravno sa bezbroj pitanja i da uživa.

Sa šmizlom koristim provjerenu metodu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja Lana je s tatom doista čitala SN!!! Tata naglas čita, ona pita : koje je ovo slovo i odjednom je naučila 15-ak slova!!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne u jednom danu of kors!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Anci je napisala:

Moja Lana je s tatom doista čitala SN!!! Tata naglas čita, ona pita : koje je ovo slovo i odjednom je naučila 15-ak slova!!!

I ja sam ovako naučila čitati kad sam bila mala (al' Oslobođenje). Svojoj curici (ima 9 mjeseci) čitam slikovnice s' kratkim tekstom. Pa i nije baš da je ne zanimaju, ali koliko razumije...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

poceli smo rano, vec s nekoliko mjeseci.
    on je poceo pokazivati interes s negdje oko godinu dana,
    sada s dvije i pol godine ne zeli spavati dok mu ne procitam slikovnicu ili ispricam pricu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita od rođenja pozorno sluša i gleda sve slikovnice koje čitam zari. meni je to fascinatno i prekrasno.
    evo tu im baka čita, marge ima 4 mjeseca:
    http://public.fotki.com/lutonjica/marge/baka.html
    http://public.fotki.com/lutonjica/marge/baka1.html

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OT : kako je lijepa baka 8)

a margie mi je

baš je slatka!

I zara je,ali ona je onako mala pa još s onim ručicama, baš je medena

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    margita od rođenja pozorno sluša i gleda sve slikovnice koje čitam zari. meni je to fascinatno i prekrasno.
    evo tu im baka čita, marge ima 4 mjeseca:
    http://public.fotki.com/lutonjica/marge/baka.html
    http://public.fotki.com/lutonjica/marge/baka1.html
    Ovako smo i mi prije spavanja kad je Jeli bila bebica! Jelena je do otprilike 6 mjeseci mirno slušala kako čitam seki priču. Sad nema šanse! Sad ima vremena za samo jednu stranicu slikovnice!!!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

malo OT ali moram jer je baka super, nema šta a deda u svakom slučaju izgleda bolje s marge nego s hrpetinom indeksa

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo prvu slikovnicu kupili prije prvog rođendana, ali onda smo opisivali slike i listali. Negdje sa 15 mj. je tek počeo slušati tekst,do tada nije imao živaca.
    Jedno vrijeme smo mu stalno čitali tako da je već sve znao napamet onda ga je to popustilo. Sada tu i tamo pročitamo, isto voli kad mu čitamo ali ne sjeti se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj paci prvotno napisa

malo OT ali moram jer je baka super, nema šta a deda u svakom slučaju izgleda bolje s marge nego s hrpetinom indeksa

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo poceli od negdje 6 mjeseci. ali ne citamo, nego gledamo slike.

prvo mu je tata pokaziovao slike i govorio to je to, a on bi to pozorno gledao. i sam je jako puno znao proucavati slike drzeci knjige ili casopise u rukama.

sad vec jako dugo listamo slikovnice i slikovni rjecnik. on ne zeli da mu ja citam neki teskt nego stalno pokazuje na stvari i ja moram reci sto je. ili ja njega ispitujem gdje je sto, ponavljamo onomatopeje ili znakove, ili oboje. i tako unedogled, osjecam se vec ko pokvarena ploca jer on ne zeli nista govoriti, osim sto zeli reci zvjezdica! sve ostalo je mmm, ili onomatopeja ako ju imamo, ili znak rukom.

jako voli takvo citanje, i to radimo po nekoliko puta na dan po pola sata. i onda jos navecer kad citamo u krevetu trazi da ja sve govorim, a to sto kaze tata ne sljivi ni pet posto

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Čitamo negdje od 4, 5 mjeseci. Ali ja uglavnom izmisljam price i tumacim pricu kako mislim da bi se njoj svidjelo. No, u zadnje vrijeme je slikovnice i knjige uopce vise ne zanimaju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam jel se vec o tome pisalo ali htjela bih svima preporuciti zbirku prica "carobne svjetiljke" od planetopije. meni je to nesto predivno.
    m. se vec dugo uspavljuje pricama ali od kada sam kupila ovu knjigu, nismo valjda vec mjesec dana niti jednu drugu pogledali...

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    ne znam jel se vec o tome pisalo ali htjela bih svima preporuciti zbirku prica "carobne svjetiljke" od planetopije. meni je to nesto predivno.
    m. se vec dugo uspavljuje pricama ali od kada sam kupila ovu knjigu, nismo valjda vec mjesec dana niti jednu drugu pogledali...
    Baš je moj S dobio u čizmici ,a kad sam je otvorila :shock: tek vele od 4 god.pa neznam dali bi mu je čitala ili da ipak još pričekam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara ima 4.5
    ja se totalno napalila na Čarobne svjetiljke, ali njoj je to nešto nadosadnije što sam ikad čitala. gurnula ih je u jednu ladicu i ne želi ni čuti za njih

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja prva priča marti bila je o tpme što će raditi sutra kod bake na čuvanju. Bilo je to jedne večeri u autu, s njenih cca 1 god, kad je bila nemirna i nisam znala kako da joj skrenem pažnju.
    Ne moram ni pričat, kako je to postala slijedeće 2 godine jedina priča za uspavljivanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo probali s Čarobnim svjetiljkama, ali mislim da još nisu za njega - naime, to je izgledalo ovako: pročitamo jednu priču, a on odmah: Još jednu! pa: Još jednu! i tako dalje, samo bi ih gutao, a to mi nisu priče za gutanje... ne znam što je on od cijele priče shvatio, a što nije, ili uopće nije ni slušao priču.

Inače, osim čitanja slikovnica i priča, u zadnje vrijeme je omiljena usmena priča: "kad sam bio mala beba" ili "kad sam bio mali" (kao da je sad veliki )

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara ima 4.5
    ja se totalno napalila na Čarobne svjetiljke, ali njoj je to nešto nadosadnije što sam ikad čitala. gurnula ih je u jednu ladicu i ne želi ni čuti za njih
    pocetak izmjeni s D i 5.5 god. i ostalo potpisujem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

quote="flower"]
    zara ima 4.5
    pocetak izmjeni s D i 5.5 god. i ostalo potpisujem [/quote]

i ja vas potpisujem, moja je rekla da ih vratim natrag 8)

ja se ne sjecam kad smo krenuli, ali se ne sjecam ni da je bila nezainteresirana

Nikina mama, probaj mu uzeti one knjige s prozorcicima, ili neke koje nemaju puno detalja na stranici nego jednostavne slike

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemrem vjerovat da vam se ne svidjaju carobne svjetiljke... moja m. je luda za tim. kompletan ritual uspavljivanja nam se poboljsao zbog te knjige.
    samo da pitam, jeste li pazljivo slijedile upute za citanje prica?
    m. je na pocetku isto koncept carobne svijetiljke bio pomalo apstraktan, a sad smo cak izradile svjetiljku od kartona da joj bude lakse zamisliti stvar

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam Zari uzela kad je imala nekih 8mj slikovnicu Medo i ja krecemo (nesto tako) i onda na svakoj strani ima svakakvih zivotinja. Ispocetka je bilo zanimljivo samo okretati stranice, a onda ju je poceo zanimati i sadrzaj, ali sam skuzila da je previse zivotinja na stranicama. Pa sam joj uzela kasnije malu slikovnicu di je na svakoj str po jedna domaca zivotinja i uz to mala pjesmica. Prepoznaje psa,macu,koku i konja (ovca, koza i patka joj se nesto ne svidjaju 8) ) Ima uz to i mali tekst, pa joj to citamo. Nekad je zanima kad citamo pa slusa, a nekad nema sanse da je zainteresiram jer je zanima nesto drugo. Tako da mislim da ce biti za price za jedno 1-2 mj.
    Opcenito mislim da je to oko citanja individualno za svakoga kao i sve drugo vezano za djecu.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mojem S su se isto sviđale slikovnice sa jednom životinjicom i kratkim tekstom dok nisam kupila slikovnicu skrivalicu i več nekih 2mj je skrivalica glavna

jazz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

"... skužiš kad oni skuže, kužiš..."

Čim sam primjetila da pokazuju zanimanje za slikovnice, uveli smo ritual čitanja pred spavanje.

Sad su u fazi da oni čitaju meni prije spavanja. :D
    Sve bi bilo idealno kad bi se lako dogovorili oko toga što će se čitati

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lea od najranijih dana obozava slikovnice i lista ih. vecinom sama.
    a ja fakat ne znam pricati price i ne znam sta bi pricala. sram me zbog toga.

kad joj krenem pricati pricu za laku noc zavrsim u nabrajanjima sumskih zivotinja i glagola spavati (mali zeko spava, sova spava....)
    jednom sam si dala masti na volju i ispricala pricu o izgubljenoj bebi Lei i njenim prijateljima zivotinjama koji su je vratili mami i tati i velikoj ljubavi prema prirodi i MM je crko od smijeha.
    od tada vise ne prcam cak ni one zivotinja-glagol....

sta vi pricate? od kud vam ideja?

(btw. standardne bajke mi se ne svidjaju, ruzne su mi. ja jos uvijek imam traume zbog male sirene, djevojcice sa sibicama, ivice i marice...itd)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    sta vi pricate? od kud vam ideja?
    Ja izmišljam. To nam je sad najnovija fora, legnemo u krevet i onda ja počnem neku priču - trenutno je glavni lik Piko ili Pink Panther - a on sluša. Pričam što mi god padne na pamet. Ali, ja znam da sam dobra u tome , iskušano na generacijama klinaca od obje sestrične.

Ono što mene muči jest da si još ne mogu dati oduška jer me koči ono što ne razumije. Jedva čekam priče kroz koju godinu!

Inače, Kaleb je kao mali bio luuuuuud za slikovnicama, onda ga je oko 10 mjeseci to pustilo i tek nedavno je ponovo probudio tu ljubav. Sad ih lista sam, skupa ih listamo, čak hoće i slušati tekst kad je raspoložen...

Inače, mrzim tekst u slikovnicama, jer onda imam kompulzivni poriv čitati to što piše od slova do slova, ni slučajno da bih koju riječ ispustila ili promijenila, a ne. Tako da su mi ovi večernji rituali neusporedivo draži, tad pustim mašti na volju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a da se snimis na diktafon pa da naucim repertoar?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

matej jako voli slikovnice.
    počeli smo sa 6mj gledati slike pa bi ja izmišljala neku priču.
    sada uglavnom imenujemo životinje i predmete,
    a voli jedino kad mu čitam Miffy.
    ponekad i sam uzme slik. pa ih gleda i pokazuje pa nešto brblja...ma baš mi je sladak kad ga vidim s knjigom u ruci!
    neki dan smo bili u knjižari i kad sam mu počela donositi slikovnice totalno je poludio od sreće pa smo mu naravno, morali kupiti jednu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da bi tvoj dragi tek na moje priče umirao od smijeha, jer ja fakat fantaziram i svašta mi pada na pamet. To ti nisu baš priče s glavom, repom i porukom kao, kajjaznam, Crvenkapica.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Mislim da bi tvoj dragi tek na moje priče umirao od smijeha, jer ja fakat fantaziram i svašta mi pada na pamet. To ti nisu baš priče s glavom, repom i porukom kao, kajjaznam, Crvenkapica.
    ta takve su i moje....dok se ne zapetljam u tunelu kojeg je iskopala krtica pa sada u njemu leti sova jer joj smeta sunce....or something. mislim, ko da sam na tripu, takve su price. i onda si mislim, jel ona mene kuzi i jel misli da nisam normalna?

probat cu sa pink panterom

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Joj moje djetesce ne voli da joj pricam
    Ne voli ni kad joj pjevam, iako to razumijem i meni je strasno cuti moje pjevanje
    Hocu reci da jos nije spremna na pricanje prica.
    Par puta sam pokusala no previse je zaigrana da bi mirno slusala. AKo lezimo u krevetu onda nema mazenja i grljenja vec se bacaka i na kraju trazi cicu pa zaspi. Ako ja nesto krenem pricati vice Ne ne i stavlja mi ruku na usta.
    Cekam dan kad ce se to promijeniti jer i ja volim izmisljati price.
    Dok "citamo" slikovnice ja obavezno izbrijem paralelnu pricu ili barem malo promjenim fabulu tek da mogu pricati uz slike.
    Npr Snjeguljica nema "zlu macehu" vec smijesnu tetu koja se krevelji a na kraju je probudi krasan konj i i odu se zajedno igrati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj buffy prvotno napisa
    Npr Snjeguljica nema "zlu macehu" vec smijesnu tetu koja se krevelji a na kraju je probudi krasan konj i i odu se zajedno igrati.

vidis, vidis...mozda obje nismo spremne za pricu. naime, kod slikovnica ne voli da joj citam jer ona odlucuje kad ce okrenuti stranicu i cim ja krenem citati, ona vrti dalje.... :/

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

leonisa
    pa krenes sa kratkim pricama. ukljucis zivotinje/radnje/hranu /rituale koje pozna.

recimo, prva moja prica aniti je bila prica o teletu, jer ju je fasciniralo kad je vidjela na tv-u kako tele doji.
    pa je prica bila:
    "bilo jednom malo tele. ujutro se probudilo, popapalo titu i reklo mami da ide u setnju. i tele je otislo na livadu sa puuuuno trave i cvijeca i tamo je bio mali mis. Mise se uplasio, jer je tele veeeeliko, a mis je maaali. ali tele je reklo misu nemoj se bojati necu ti ja nista. i onda su se loptali na livadi.i tele je postalo gladno. i zvalo je mamu kravu MUUUmama di si? onda je tele odlucilo ici kuci mami. i tako je mali mis otrcao svojoj mami misici, i tele mami kravi, i onda su oba papali titu i zaspali kraj svoje mame."

tad je imala...10-ak mjeseci i prica je bila super.
    pa je svaku vecer tele standardno islo u setnju, i srelo neku drugu popularnu izvotinju, i nakon sto su nesto radili/igrali se, svi su otisli kuci svojoj mami, na titu, i spavali.
    ili bi srelo neku zivotinju koja NE titi (npr. gusjenicu ili puza), pa bi razmjenili iskustva.

sad il pricam duze price , ili listamo knjigice i komentramo. samo citanje prica joj nije nesto.
    no uspavljivanje pricom ne pali, ja se moram mumificirati u mrtvoj tisini i cekati da podoji i zaspe

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

[quote"Storma"]ja se moram mumificirati u mrtvoj tisini i cekati da podoji i zaspe[/quote]
    e to!
    sve se svede na kraju na to.

ono o kravi je duga prica za nas

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

[quote"Storma"]ja se moram mumificirati u mrtvoj tisini i cekati da podoji i zaspe
    e to!
    sve se svede na kraju na to.

ono o kravi je duga prica za nas [/quote]

da, i onda kazu lako tebi uspavat dijete cicom :grrrrrrrrrrrrrrrrr:

pa skratis pricu zaboga. ja imam lajavu kcer (na mater), tako da sve opisujemo. evo sad vec drzi samostalne samoinicijativne monologe po cca 20 min. casna rijec. MM zivi u nadi da je beba musko jer vapi za pojacanjem

sorry na OT

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •