Dobila sam danas Ceporex kojeg moram uzimati dva puta dnevno pa me zanima kako dojiti uz taj antibiotik s obzirom da na njemu piše da se izlučuje u mlijeku pa je potreban oprez, a i mališa je dobio svoj antibiotik?????? :? :? :? :?
Dobila sam danas Ceporex kojeg moram uzimati dva puta dnevno pa me zanima kako dojiti uz taj antibiotik s obzirom da na njemu piše da se izlučuje u mlijeku pa je potreban oprez, a i mališa je dobio svoj antibiotik?????? :? :? :? :?
Ceporex spada u lijekove koji se mogu koristiti uz dojenje. Naravno bolje bi bilo da ne, ali ako postoji indikacija za uzimanje antibiotika to je jedan od boljih izbora za mame dojilice.
ako pise da ih mogu uzimat trudnice i dojilje onda mozes dojiti samo te tablete pij nakon podoja a nikako prije
koji antibiotik je dobio tan?
sto su ti lijecnice rekle na kombinaciju (ako su razliciti lijekovi)?
Tan je dobio SIlapen i pitala sam svoju doktoricu (jer smo prvo bili kod pedijatra, a onda kod naše dr.) smeta li to, ali rekla je da nema problema :? :? :?ivarica prvotno napisa
Meni je totalno bed piti lijek, ali već sam mjesec dana svako malo bolesna i grlo me boli i ako ga ne budem pila vjerojatno će se opet vratiti :? I MM i Tan i ja imamo upalu grla :/
ako je dr rekla da nema problema, gdje ti vidis problem?![]()
u tom sto u uputama pise da se izlucuje u mlijeko? skoro sve se izlucuje u mlijeko.
bitno je da je kombinacija lijekova ok, da pazis da ga uzimas, kako je fortuna vec napisala - nakon podoja.
na portalu ima tekst - dojenje i lijekovi, nema uputa sto, kako i kad piti, ali bilo bi korisno kad bi ga dojilice procitale prije nego krenu kod lijecnika (a kad ides bolesna kod doca izgledno je da ces dobiti nekakvu terapiju), dakle tekst sluzi bas tome da se pripremis pitati doktora sve o konkretnom lijeku i dojenju
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1252
Hvala!ivarica prvotno napisa
Pročitala sam tekst
Sad sam se sjetila što sam u biti htjela pitati, pa mi se smetnulo s uma - koliko nakon uzimanja lijeka je preporučljivo ne dojiti, s obzirom da to nigdje nisam našla :?
Ma, problem vidim u tome da sam malo izgubila povjerenje u doktore i onda pušem i na hladno jer nisam sigurna:?
![]()
Ja sam pila Ceporex radi upale dojke,i infrmacija koju sam ja dobila od jedne dobre Rodiceje da ne dojiš unutar sat vremena od uzimanja antibiotika.
Sretno i brzo ozdravite!
pije se nakon podoja tako da se max dozvoli lijeku poluraspadanje do sljedeceg podoja.
koliko tocno - koliko ispadne, nemoj ga muciti
dijete je vec veliko i nema nikakvih zdravstvenih problema (ne mislim na ovu grlobolju), a i lijek je od onih koje i djeca inace uzimaju.
Heh...da ga i hoću mučiti, nemam srca... kad me traži, dam mu... imam sreće (ak se tak može nazvati) da trebam piti lijek dvaput dnevno tak da sam iskombinirala da popijem navečer kad on pocica i do idućeg dojenja obično bude barem dva sata, a tak i ujutro.ivarica prvotno napisa
HVala!!!
MalaSirena, nisam gledala tko je otvorio topic i skoro napisala -
"Pitaj Malu Sirenu, ona je spomenula da pije ceporex"![]()
![]()
Kak bi se osramotilaaaaaaaa![]()
Mala Sirena nemoj me krivo shvatiti, ali ja to uopće ne bi pila. Nadam se samo da će ti to definitivno riješiti upalu grla. Atb ti ne garantira da će ti grlo biti sanirano.
Evo kod mene naletio val fibre i šlajma. Mene nije pogodio za divno čudo, ali i sutra je dan 8)
Anna i Karlo su kurili tri dana, danas im je bolje, iskašljavaju, a Karlo se ne davi kao jučer kad mi je ispovračao novi krevet.
Da mi se to tek pojavilo, ne bih pila niti ja... već dvije godine nisam popila niti jedan lijek (ak se ne računa nekoliko Lupoceta kad više nisam mogla izdržati bolove od epiziotomije nakon porodasamaritanka prvotno napisa
) jer ugl. nisam imala problema ili su bili lakši, ali ovo me muči već više od mjesec dana, malo prođe i onda opet bukne tak da sam se odlučila liječiti, a posebno i zato što smo svo troje bolesni pa da ne prenosimo boleštinu jedan na drugog :/ Nitko od nas nema niti temperaturu niti povraća,a to je kao znak bakterijske upale (tak mi je barem rekao MM) :?
Nadam se da ste napravili briseve i antibiograme![]()
Iako nije 100% sigurno da nemaš bakteriju sa urednim brisom (može biti loše uzeti uzorak) kad baš nemaš nekih gorućih simptoma trebalo bi to napraviti prije terapije. Mislim, kad ste čekali mjesecima mogli ste još 5 dana...
da ne otvaram novu temu, ja bih se samo nadovezala...
kako imam upalu mjehura i bubrega, moram uzimati ceporex, i sad sam dobila još jednu terapiju..Sve žive sam ispozivala da budem sigurna kako mog dojiti, i rečeno mi da mogu ali da bi bilo zgodnije da popijem antibiotik odmah nakon podoja, odnosno, 4 sata nakon uzimanja tablete bi bilo dobro da ne dojim..E sad, problem je u tom što mi beba (ima mjesec i pol) ima cijelo to vrijeme proljev...jel bih se ipak trebala izdajati??? :/ Molim da mi što hitnije odgovorite
posavjetuj se s pedijatrom i s lijecnkom koji ti je propisao terapiju
ili nazovi
Zavod za kliničku farmakologiju
Klinika za unutrašnje bolesti
KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
10 000 Zagreb
Tel. +385 1 2388 275
+385 1 2388 288
Fax. +385 1 2421 875
pedijatricu mogu tek popodne nazvat jer sad ne radi, zovem farmakologiju, nitko se ne javlja, još ću pokušati..hvala
sad sam pričala sa pedijatricom iz bolnice i rekla mi kako to sigurno nije od ceporexa i samo neka pratim stanje, ukoliko bi se pogoršalo ili ako dobi temperaturu, onda moramo otić na zaraznu. Možemo dojiti :D :D :D