Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 163

Tema: Silom prilika - eto me među vama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Silom prilika - eto me među vama

Jedva ste čekale, je l' da?

Nemojte se preplašiti, nisam se ekološki osvijestila već mi dijete ima pregrozne gljivice na preponama. Što je, tu je, nemrem ga takvog jadnog mučiti u plastici... Dakle, skidam jumf i imam par pitanja:

1. frendica će mi posuditi svoju AIO kolekciju. Gdje se kupuju oni papirići i jesu li oni nužni? Što moram dodati (možda ekstra uložak) da budem sigurna kako neće promočiti, pogotovo po noći (moj prvi i jedini izlet u svijet platnenih pelena kad je Kaleb imao 8 mjeseci završio je prve noći kad je, nakon pola sata u platnenima, maestralno zapišao cijeli krevet)

2. kanta za prljave pelene - kakva? Plastična? Poklopac? Smrdi li? Eterična ulja? Voda ili na suho? Da, znam, sve to mi piše na topicima, ali nemam vremena iščitavati i tražiti, pa ako ima koja dobra duša da mi sažme to s kantom... Uvjeti su - da ne smrde i da se ne upljesnive.

3. svi tips and tricks su dobrodošli

Ajme, u što se uvaljujem.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

što ti bi???
    a što ne bi probala s bezpelenaštvom??? evo ja jesam!! nije tak teško. danas sam 2nezgode...a po dana bili vani...nije da se hvalimo...neg, gola guza vesela guza 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne mogu... Danas sam ga držala bez pelene, uopće ništa ne kuži... Ne mogu vjerovati koja regresija, s 14 mjeseci je radosno išao na tutu svako jutro, prijavljivao kakanje i polako i piškenje... A sad, koma.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

helou! evo da ti netko odgovori
    1.mi ne koristimo papiriće..nisu nužni već ako ti se neda zekat sa kakicom da ju lakše odlijepiš od pelene..ja nakon kakača isperem pelenu pod tušem, malo jači pritisak i sve pet!
    -kao ekstra uložak ja stavim tetra pelenu ( u FB ) + uložak i još nije promočilo
    - za noć mu stavim fittedicu + mother ease cover i desilo se svega par puta da je promočilo a moj Ali je prikopčan na infuziju cijelu noć
    2. kanta za pelene- kupila najobičniju kantu u konzumu za smeće
    http://www.arox-doo.com/shop/proizvod/1137414179.jpg nešto kao ova zelena
    ja osobno ne močim pelene, samo isperem pokakane i stavim u kantu
    a perem pelene svaka 2 ili 3 dana..
    kanta ima poklopac pa nakon što ispraznim pelene, operem ju sa šamponom
    ne koristim eterična ulja..jesam u početku al se bio jako osuo od čajevca pa sam odustala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa
    kao ekstra uložak ja stavim tetra pelenu ( u FB ) + uložak...
    - za noć mu stavim fittedicu + mother ease cover
    Heeeeej, stani malo... Početnica sam. Pooooočetnica. Dakle, imam samo te AIO. I neću kupovati nove, nećuuuuuu. Može li se što učiniti s tim ili moram nabaviti te fittedice i mother ease covere?

Pelene se ne usmrde u kanti 2-3 dana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I baš ste neki lurkeri, skoro 70 pogleda, a samo disciplina želi pomoći bivšoj jednokratulji u nevolji. Koji unfriendly podforum. :shock:

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma usmrducka se al preživiš vađenje iz kante i stavljanje u mašinu.. nije tak strašno
    al to ja tak radim.. možda ti nađeš neki drugi način koji ti bude odgovarao
    što se pelena tiče ja se recimo nebi nikad usudila stavit A. AIO pelenu za noć
    bili bi okupani do jutra svi skupa
    ipak bi nabavila bar 3 "noćne" pelene i jedan cover a od srca preporučam Mother ease.. taj zbilja zadrži abnormalnu količinu pi-pia
    a ako ipake nećeeeeeeeeeš onda probaj stavit dodatno pojačanje u pelenu
    kao npr. tetra pelenu presložiš kao uložak ( nama je ovo idealno) ili magičnu krpu..isto super stvar..kupiš u dm-u, zelena krpa... dobro upija

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

valjda nitko ne viruje da to TI pitaš
    evo: najviše su nam u pogonu bile fittedice. pocket kao elitne za vanka da guza bude više suha!!
    coveri su nam bili smibovi. nisu propuštali. dost su cijenjeni međ platnenašima.
    za Kaleba koji kao veliki dečko vjerojatno ne uživa baš u presvlačenju preporučujem radije pocket il aio. a fitted možda noću i to neke deblje il s dodatnom tetrom il kombinacija pocket i tetra (kako reče disc).
    kanta, najobičnija. ja je čak nisam ni imala, neg sam sve taložila u mašinu do pranja. a ak sam što dr u međ vremenu imala za oprat, onda bi čekale u kadi. ja sam za suhu varijantu. sam je baciš u kantu. al ak je kakica, onda je očistiš i eventualno malo propereš vodom (i sapunom). papiriće nisam koristila, al možeš. vjerojatno je u neku ruku zgodnije. al, što mi to znači kad ne kaka svaki dan 100put....
    jesam li iš zaboravila...
    ak se sjetim, javim
    sretno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nama se nikad nisu usmrdile...event bi se znale očut po urinu. niš strašno, doista

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i da... ne trebaš stavljati kremu za guzu kod platnenih
    i sretno sa ovim
    I neću kupovati nove, nećuuuuuu
    to sam i ja mislila pa u gluho doba noći čekam da se teddy smiluje i stavi kaj u prodaju

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a koje marke su te AIO? i moraju biti dosta velike. kaleb je duplo veci od doriana, a dorian sad nosi L kod mnogih pelena.

nama su za noc jedino dobre jako velike one size pelene, jer u njih mozes potrpati i tetru i ulozak, i jos neku krpicu, jer inace to ne drzi ni do ponoci. osim ako ga mislis presvlaciti.

mi papiricie ne koristimo vec jako dugo, jer dorian ima dosta tvrdu stolicu, a i neko vrijeme kaka iskljucivo izvan pelene. kupi ih za svaki slucaj pa vidi kako vam ide. ako znas da sigurno nece kakti ne moras staviti.

na smib.net imas za kupit uloske od konoplje i krpice od bambusa, to mozes taviti u pelenu, oboje djeluje antibakterijski, a i dobro upijaju, vise od samog pamuka.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

joj, Luna, ja sam danas popodne mislila kako to da ti ne koristiš platnene, jerbo si isključivo dojila, maramirala Kaleba, co-sleeping upražnjavate i nekak' su mi platnene falile. stavit ću si "vještica" u potpis.

enivejz, mislim da AIO nisu za noć, bolje nabavi dvije, tri noćne i u njih turni tetru, a na njih cover. je malo tramaka, ali šta je, tu je.

mi koristimo papiriće kad ih ja ne zaboravim , ali Sven nekako oformljeno kaka pa nije strašno.

papiriće naručiš na smib-u, a ako ne, ne znam di ima tosaminih. osim popolinija, druge NE BACAJ U KLONJU!

šta si još pitala? kanta? mi imamo onu plastičnu kao i za običan veš. operi ju s vremena na vrijeme, da ne bi ko yours truly mislila da pelene glomazno smrde, a zapravo je kanta

pelene možeš pošpricati s uljem lavande ili čajevca malo, prije nego ih odložiš. al smrde nakon par dana (3). ne van i ne bazdi oko njih, nego kad ih stavljaš u mašinu.

obavezno dva puta ispiri. ako K. ima gljivice, operi ih i tri puta ako stigneš.

sretno!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako hoces ja ti dam na posudbu nekoliko fitted one size u koje puno toga stane i koje smo mi koristili za noc. mi sad koristimo jedino pocket pelene pa mi ove stoje bezveze u ormaru, a ne mislim ih prodavati, nego dajem samo na posudbu i cuvam za drugu bebu.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa

što se pelena tiče ja se recimo nebi nikad usudila stavit A. AIO pelenu za noć bili bi okupani do jutra svi skupa
    ipak bi nabavila bar 3 "noćne" pelene i jedan cover a od srca preporučam Mother ease.. taj zbilja zadrži abnormalnu količinu pi-pia
    a ako ipake nećeeeeeeeeeš onda probaj stavit dodatno pojačanje u pelenu
    kao npr. tetra pelenu presložiš kao uložak ( nama je ovo idealno) ili magičnu krpu..isto super stvar..kupiš u dm-u, zelena krpa... dobro upija
    X

mi isto ovak funkcioniramo. sa tetrom na pola pa trećinu. ME cover nam je zakon. Nije nikad premočilo,a V je stvarno popišanka!
    iako smo već par noći suhi

Ja bih ti preporučila da ga ,s obzirom na trenutnu situaciju, pokušaš ostaviti što više bez ičega. Nek s eguza i pišo što više luftaju. stavi mu neke gačice i mijenjaj svaki put kad se zapiški. Oboružaj se s malo strpljenja i brzo će to proći.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dobrodošla u svijet platnenih :D
    ne znam koje AIO imaš, ali ako ikako možeš za noć nabavi fitted ili bar npr FB za koje dosta cura kaže da im funkcioniraju preko noći (jer se može svašta utrpati kao uložak).
    jedina AIO s kojom bih medu pustila u moj krevet (a kimbač ne koristimo ) je Popolini EasyFix (od AIO koje sam isprobala).
    kanta - bilo kakva, čajevac/lavanda - možda ne bi bilo loše zbog gljivica, a i mirisa u kupaonici
    nemoj kod pranja stavljati previše detergenta da se pelene ne usmrde (kažu da je jedna žlica sasvim dovoljna!) i 2x ispiranje.
    i slobodno pitaj sve što te zanima!

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u platnenim je guza stalno vlazna i to tesko da ce vam pomoci da se rijesite gljivica
    mozda ipak da se na neko vrijeme pridruzite bezpelenasima

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mislim da bi ti, s obzirom da Kaleb ima gljivični osip, najbolje bilo da do guze staviš pamuk (tetru, ili mali peškirić) koji možeš poslije otkuhati, ili barem nakon pranja prepeglati. Koliko se ja sjećam (nek' me neko ispravi ako griješim) gljive krepavaju samo na visokim temeraturama (iznad uobičajenih 60C na kojima se pelene peru).
    Ja kao i zmaj držim pelene na suho, nekad direkt u mašini, nekad čekaju pranje na lavabou. Obavezno isperem i mokre i kakane pelene. Kakane još properem i sapunom. Ne smrduckaju dok čekaju. Dvaput ispiram nakon pranja u mašini. Sušim u sušilici otkako je zimoća.
    Sretno maloj guzi!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Lunna Rocco, potpisujem vještičicu. Ja sam 5 tetra pelena izrezala na 4 dijela, dala mami da porubi, i sad imam 20 tetra-krpica koje preklopim na 3 dijela i stavljam u svaku pelenu. Pošto O. još ima tekuću kakicu, mislim da bi papirići bili bespomoćni a mini-tetre upiju skoro sve elementarne nepogode. Da ne govorim da se peru na 90 i sve se s njih opere; i kakica i ostaci eventualne kreme. Dok se ne riješiš beštija, mijenjaj pelene jako često. Možda AIO nisu najbolji izbor za rješavanje od gljivica jer nisu 100% pamučne. Ja bi na tvom mjestu koristila samo tetre, a kad guza ozdravi, baci se na šopingiranje.
    maaja79 naša guza je uvijek suha kad skinemo platnenu, ali mijenjam pelene svaka 2h (osim kad spava).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću isto reći - isključivo pamuk na kožu ako ima gljive
    slažem se s ostalima - AIO nije za noć
    također ću lobirati za vuneni cover jer je najprirodniji, i koža najbolje diše (a to je opet dobro za riješiti se gljiva)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I naravno, čim prije samo u gaće.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

luna velkam
    1. mi ne koristimo aio jer nam brzo procure, ak neces kupovati, problem mozes rijesiti da stavis na aio zastitne gacice, unutra podebljas tetra pelenom
    2. papirice ne kupujem, nego operem vlaznu maramicu skupa sa pelenom nakon sto ga obrisem ( i ja sam tu izrod sto se tice vlaznih maramica al ne mogu drugacije)
    3. kanta obicna plasticna, drzim je na balkonu otvorenu, pelene drzim na suho bez vode i mirisnih ulja, vani se lijepo prozrace, pa ne smrde

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a jesmo se sjatile ne bi li ju odvele na pravi put

posto se kod gljiva treba prati na visim temperaturama, najbolje ne koristiti te aio, unistit ce se

najbolje bi bilo po doma samo fitted bez zastitinih, i onda mijenjati cim se popiski, ako vec ne moze samo gacice

ili tetra plus zastitne gacice

sretno!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ma ne mogu... Danas sam ga držala bez pelene, uopće ništa ne kuži... Ne mogu vjerovati koja regresija, s 14 mjeseci je radosno išao na tutu svako jutro, prijavljivao kakanje i polako i piškenje... A sad, koma.
    Moja takođe nije kužila najmanje 5 dana, a mi smo bili toliko dosadni, sami sebi, koliko puta smo u minuti pitali treba li joj tuta. Ako imaš strpljenja, doma si i imaš na raspolaganju bar 20 kom gačica i 5-10 donjih dijelova trenerki, zašto ipak ne bi napravila taj ogromni razvojni korak. Isplati se uložiti u 20 kom gačica jer će ti garant trebati i dalje, čak i ako to sad ne uspije. Još nađete neke sa dragim likom pa se dogovorite da ga nećete smočiti :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrti mi se u glavi od ovih silnih naziva pelena.

Pokupila sam jutros pelene, ima ih milijun, svih vrsta, Popolini, Mother Ease, Fitted, Easy Fix... Ima gomila uložaka, ima par covera (je li cover ono što je izvana fino mucasto a iznutra plastično?), ma čudesa. Vi mi govorite platnenaškim jezikom, a ja to ništa ne kužim - jedva sam skužila s koje strane staviti što, a kamoli da bih kužila finese.

Kombiniram s tetrama... Pa je malo u gaćicama...Moram kupiti još gaćica, imamo ih samo 5 komada. Uglavnom, show je počeo, imam osjećaj da cijeli dan ne radim ništa nego ga prematam. :shock:

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

... Uglavnom, show je počeo, imam osjećaj da cijeli dan ne radim ništa nego ga prematam. :shock:
    I tako će ti biti još par dana, a onda će se osip početi povlačiti, a ti ćeš zavoljeti platnene pelene

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Koliko odgovora imaš u samo jedan dan Tko čeka, taj dočeka!

1. kao prvo koje su AIO u pitanju? Ovisno koje su AIO da se složiti i s njima kombinacija za noć. Uz pomoć tetri čuda se mogu! Papirići ti ne trebaju za tako velikog momka.

2. drži ih na suho u plastičnoj kanti/škafu. Isperi kakicu i to je to. Ne moraš ničime špricati, ali ako baš hoćeš napravi si mix od par dcl vode i par kapi eteričnog ulja čajevca, pa time pošpricaj kantu/pelenu

3. obzirom da su gljive u pitanju - vjerujem da bi pamuk /vuna bila idealna kombinacija. Tak da se opet vraćamo na br. 1 - koje AIO imate?

4. ili izdržite bezpelenaštvo i ponosno uskočite prvi u gaće! (mi smo još miljama daleko... )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Luna, moja #2 je nekoliko dana mlađa od tvog Kaleba, pa možda te ohrabri da je već neko vrijeme bez pelene... a ne ubrajam se u bezpelenaše od rođenja... počeli na moru, dosta napredovali, pa nazadak kad smo se vratili... pa je meni pukao film i skinula joj pelenu skroz, imali smo nekoliko dana totalnog zapišavanja pa mjesec ili više sa po 1-2 nezgode dnevno... sad ima pelenu samo za dulje izlaske

nek se ne uvrijede platnenopelenašice, ja se ne bih na tvom mjestu zezala s platnenima ako može i bez

(platnene su mi simpa ali ih avaj nemam gdje sušiti pa nisam ni pokušavala)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i da, glivice smo imali 1-2 puta i riješili ih se iako je bila u jednokratnim

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja te isto savjetujem da probaš bez pelena. Petra je samo 2 mjeseca starija od tvog Kaleba, i već je oko 5 mjeseci bez pelene. Nema niti noćnu pelenu već 2 mjeseca.
    Trebalo nam je cijelo ljeto da sve prokuži, ali uspjela je.
    Isto tako prvih 2 tjedna nije niš kužila, ali bila je tada 16 mjeseci, on je ipak stariji.
    Probaj par dana, vidjet ćeš rezultate. Bed je jedino kaj je sad zima, ali niš ne možeš izgubiti. Jednostavnije je od platnenih, a i jako dobro za njegovu guzu
    Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dodatak:
    Kupi 15-ak gaćica i krenite u akciju. Moj ti je savjet, jer vidim da si s njim doma, da ga stavljaš na tutu svakih sat vremena. Imat ćeš manje popišanih gaćica...i slušaj njegov govor tijela.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Opet potpisujem one koje zagovaraju da probaš bez pelena, bar po danu

Budući da smo ih i mi skinuli s godinu i pol potpuno, zašto ne pokušati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Khm... Znate li onu narodnu "svako je dijete drugačije"?

E, pa moje dijete NIJE spremno za odvikavanje i to mi daje do znanja na sve moguće načine. Ja sam sigurna da ima djece koja su se odvikla s 14, 15, 16 ili 19 mjeseci, isto tako ima djece koja u toj dobi slažu rečenice. S druge strane, moj sinko motorički šiša djecu od preko dvije godine. Hoću reći - svatko je za nešto, ali ne možeš forsirati dijete na nešto za što nije spremno.

Mi smo dugo vremena koketirali s bespelenaštvom, kao malena beba je kakao na poticaj u razmotanu pelenu, s 8 mjeseci smo počeli s tutom i više-manje redovito ga stavljali na nju do ljeta... Postigli smo nekakav napredak, ujutro je uvijek obavio nambr van i nambr tu na tuti, koji put mi je prijavio i piškenje (držeći se za prepone)... A onda je nakon mora počeo šiziti na tutu, prvo nije želio sjediti na njoj duže od pola minute, a sad urliče ako ga i probam posjesti. Ne želi ni na wc. Nikakvim signalom ne javlja da treba piškiti ili kakati, niti mi prijavljuje nakon što to učini. Ne znam kako bi mi još trebao dati do znanja da nije spreman?!

Ja ga mogu na silu držati u gaćicama i presvlačiti 70 puta dnevno, ali stvarno ne vidim što ćemo time postići.

Danas ću napraviti popis pelena , prepisat ću vam s markica koje imam, pa mi predložite kombinacije. Za sad mu stavljam AIO bez covera, ali s tetrom unutra (i uloškom, of kors) i to funkcionira... Ali ovih dana i piški manje + presvlačim ga najkasnije nakon sat i pol. Kad ozdravi i opet krenemo u trosatne skitnje, bit će malo drugačije...

Sve u svemu, hvala na savjetima. Javit ću se s popisom, nakon toga primam savjete.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pokupila sam jutros pelene, ima ih milijun, svih vrsta, Popolini, Mother Ease, Fitted, Easy Fix... Ima gomila uložaka, ima par covera :
    eto ti, ono sto mi skupljamo godinama, ona pokupi u jedno popodne

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Pokupila sam jutros pelene, ima ih milijun, svih vrsta, Popolini, Mother Ease, Fitted, Easy Fix... Ima gomila uložaka, ima par covera :

i Kaleb dobrodosao medju platneno pelenase

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa

(Nema šanse da bih davala po 100 kuna za pelenu, da nisam imala od koga posuditi dijete bi mi bilo origigi platnenaš u tetrama

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Imaš pravo premali je za gaćice, po svim se znakovima to vidi. Ne može se to protiv njegove volje.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E, pa moje dijete NIJE spremno za odvikavanje i to mi daje do znanja na sve moguće načine.
    ovak i onak ga moraš ići presvući, kaj ti nije jednostavnije onda bez pelena po danu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, postrojila sam pelene :

1. 23 pelene
    a) 7 Mother Ease, AIO, bijele, iznutra frotir, izvana plastificirano, veličina L
    b) 7 Popolini AIO easy fix s drukerima (uzorak delfinčića), veličina L
    c) 3 Popolini AIO easy fix s drukerima (bijele), veličina L
    d) 3 Bum Genious (Cotton Babies) AIO - žuta, plava i zelena, na čičak, veličina L
    e) 2 no name pamučne (nisu plastificirane izvana, te vjerojatno nisu AIO?!?) - jedna žuta s vukom i nekim životinjicama, druga plava s lavićima, imaju iste takve uloške - na te valjda idu coveri?
    f) 1 easy fix AIO identične kao ME pod a)

2. 41 uložak
    a) 11 homa made debljih i tanjih uložaka
    b) 10 dugih i tanjih uložaka (neki imaju slatke laviće, zečiće, ovčice i sl...)
    c) 7 debelih, dužih uložaka
    d) 6 kraćih, debljih uložaka
    e) 3 uloška koji izgledaju kao frotiraste krpe na kopčanje (kopčaju se kao pelene)
    f) 2 uloška kao frotiraste krpe
    g) 2 rupičasta, skroz prozračna uloška

3. 7 covera
    a) 3 Jamtots covera, predivni, izvana mekani flis, mucasti - plavi, zeleni i smeđi, iznutra plastificirani
    b) 1 Bummis XL cover plastificirani
    c) 1 Imse Vimse Bumpy night cover, veličina L, plastificirani
    d) 1 Mother Ease cover - Rikki, bijeli s kitovima, veličina LG
    e) vuneni no name cover

Eto. Dakle, sve je AIO, osim valjda one dvije no name koje nisu plastificirane...
    Ja mu stavim tetra pelenu direktno na kožu, ispod uložak i onda pelenu. Sad ima i vuneni cover. Je li bed ako preko AIO još stavim cover? Mogu li to raditi noću? Ili su coveri samo za one dvije no name pamučne? Koje kombinacije mi preporučujete?
    Planiram stavljati tetre u svaku pelenu, i dnevne...Pa da vas čujem, koje kombinacije vam se čine ok.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jeez :shock:

meni se čini jednostavnije čistiti lokvice za njim

sorry, mičem ne jer nemam kaj pametno reć

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

1. 23 pelene
    a) 7 Mother Ease, AIO, bijele, iznutra frotir, izvana plastificirano, veličina L
    - pamuk - koristi takvu kakva je: mora izdržati jedno pišanje bez ikakvog dodatnog uloška
    b) 7 Popolini AIO easy fix s drukerima (uzorak delfinčića), veličina L
    - ima poliestera - ja ju ne bih koristila
    c) 3 Popolini AIO easy fix s drukerima (bijele), veličina L
    - ima poliestera - ja ju ne bih koristila
    d) 3 Bum Genious (Cotton Babies) AIO - žuta, plava i zelena, na čičak, veličina L
    - suedecloth je s unutrašnje strane - ja ju ne bih koristila
    e) 2 no name pamučne (nisu plastificirane izvana, te vjerojatno nisu AIO?!?) - jedna žuta s vukom i nekim životinjicama, druga plava s lavićima, imaju iste takve uloške - na te valjda idu coveri?
    - čuvaj ih za noć: položi neki deblji uložak ili tetru unutra, i gore vunene gaće
    ? to ne znam što je

2. 41 uložak
    a) 11 homa made debljih i tanjih uložaka
    b) 10 dugih i tanjih uložaka (neki imaju slatke laviće, zečiće, ovčice i sl...)
    c) 7 debelih, dužih uložaka
    d) 6 kraćih, debljih uložaka
    e) 3 uloška koji izgledaju kao frotiraste krpe na kopčanje (kopčaju se kao pelene)
    f) 2 uloška kao frotiraste krpe
    g) 2 rupičasta, skroz prozračna uloška

3. 7 covera
    a) 3 Jamtots covera, predivni, izvana mekani flis, mucasti - plavi, zeleni i smeđi, iznutra plastificirani
    b) 1 Bummis XL cover plastificirani
    c) 1 Imse Vimse Bumpy night cover, veličina L, plastificirani - koristi ovaj za noć dok ne lanoliziraš vuneni
    d) 1 Mother Ease cover - Rikki, bijeli s kitovima, veličina LG - koristi ovaj za noć dok ne lanoliziraš vuneni
    e) vuneni no name cover - njih moraš lanolizirati prije upotrebe: kupiš čisti lanolin u apoteci, razmutiš lanolina veličine lješnjaka s malo baby šampona u malo vruće vode - da se sve otopi, to uliješ u lavor hladne vode. U hladnu vodu staviš vunene gaće - preko noći najbolje ili par sati - onda ne ižmičeš već srolaš u čisti ručnik pa staviš na ravno sušiti. Mora biti malo ljepljiv pod rukom da ne pušta.
    Nekako smo se sve složile da je bolje izbjegavati poliester, pa sam iz tog razloga iskrižala 1 b,c i d. Bummis cover ne znam kakav je, ali Jamtots teško stane na fitted pelenu: ako ti oni drukeri na ulošcima kada ih presložiš na tri dijela pašu u njih (na leđnoj strani bi trebala s unutrašnje strane biti dva drukerića), onda su to pripadajući ulošci pa ih koristi preko dana.
    Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

wow koja kolekcija :D
    u teoriji su coveri samo za fittedice, ali ih mozes stavljati i na AIO pelene, kao npr. mm
    ja bih ti za noc preporucile fitted+deblji ulozak ili tetru+cover
    i ~~~~~~ za prvu noc, da sve super namjestis da ne procure

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

:shock: a cija je to kolekcija ak se smije znati

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sretno Lunić, mi imamo samo One Size ME i Racman, tako da od mene nikakve pomoći, ali imaš podršku i vibrice da dečko ozdravi što prije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    :shock: a cija je to kolekcija ak se smije znati
    Od našeg najboljeg frenda Kiana.

Olivija, wow, hvala ti!! Prema ovom što ti pišeš, mogu koristiti samo 9 pelena? :/ Znači, Popolinice nisu ok čak ni ako na kožu ide tetra? Danas sam ih već koristila, nisam znala... Za sad sam jako zadovoljna ovakvim rješenjem kakvo sam napisala (tetra+uložak+AIO), ništa ne pušta... Za noć ću staviti onu pamučnu podebljanu tetrom i uloškom i ME cover.

Lanoliziranje :shock: :shock: Bemu miša... Što sve neću naučiti. 8)

Hvala vam, cure, zlatne ste.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    ? to ne znam što je
    mislim da su to prve popolini AIO
    dok su jos ME i popolini bili ista firma

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, krenulo je. Začas će žicat kreditnu karticu da bi naručivala i izvana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Popolini su prije proizvodili aio easyfix pelene s pamucnom unutrasnjoscu. Nazalost, vise ih ne prave. Sad se proizvode samo ove sa sintetickim punjenjem. Istina, sintetika je. Ali, ja jos nisam naisla na bolju aio pelenu od te. Brzo se susi, upije jako puno u odnosu na ostale. Ako bi ti bas smetalo da je sintetika uz kozu, mozes unutra staviti neki jako tanki platneni ulozak...kazem jako tanki jer je vazno da nista ne viri van da vlaga ne bi presla na odjecu.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

molim vas nemojte se ljutiti, od srca sam se nasmijala ovom topiku, sjecam se sebe na pocetku , sad kad se mali poceo vrpoljiti i otkopcavati pelene sa cickom, opet ih mrko gledam. Ipak baka nam je nastrikala jako lijepi vuneni soaker pa cu se upustiti i u lanoliziranje

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Silom prilika - eto me među vama

Jedva ste čekale, je l' da?
    znala sam da ćeš, kad-tad...

Olivija i cure su ti sve rekle...
    za početak dok se gljivice ne smire, samo pamuk, kasnije pomalo i ostale...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    vazno da nista ne viri van da vlaga ne bi presla na odjecu.
    :shock: :shock:
    Pola tetre mu viri na leđima!! Dobro da si mi rekla...

Eno ga, spokojno spava u pamučnima (žuta s vukovima, no name), punjenim tetrom i debljim uloškom + ME cover (a, a, kako lovim terminologiju!). Fakat mi nije jasno zašto sam imala takav otpor prema platnenima, danas sam čak imala i vatreno krštenje struganja kakice s tetre u WC i nije ni to takav horror. Što ćete, bolje ikad nego nikad...

Imam pitanje u vezi pranja: znam da se pelene peru na 60, ali mogu li uloške prati na 90 s tetrama, pogotovo sad kad imamo vrganje?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •