Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: molitva djeteta da postane televizor

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno molitva djeteta da postane televizor

Molitva djeteta da bude televizor

Ti si tako dobar, Gospodine,
    i štitiš svu djecu na zemlji;
    za jednu te posebnu milost molim:
    pretvori me u televizor
    zato da bi se moji roditelji
    brinuli za mene kao za njega,
    kako bi s jednakim zanimanjem
    gledali i mene kao i njega:
    kao mama najdražu TV-priču
    ili tata svoje dnevne vijesti.

Želio bih, Bože, da govorim
    kao najavljivač programa:
    kad on govori, cijela obitelj šuti,
    svi ga žele čuti,
    nitko ga ne prekida
    i ne ušutkava.

Želio bih, Bože, na sebi
    osjetiti onakvu brigu
    kakvu moji roditelji pokazuju
    kad televizor ne radi
    jer hitno zovu majstora.

A ja bih želio biti televizorom
    samo zato da postanem
    najboljim prijateljem
    svojim roditeljima
    i njihovim glavnim junakom.

Molim te, Gospodine,
    pretvori me u televizor
    makar samo na jedan dan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kaaaako istinito.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni i nije. TV rijetko gledam - baš oko kad nemam šta raditi, odnosno preumorna sam za bilo što

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

tužno i istinito..
    A mi doma ne gledamo televiziju...samo DVD, kad Vid navečer zaspe :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    meni i nije.
    nije ni meni, ali na žalost za većinu obitelji je :/

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

malo su mi ovakva "pisma" patetična... ali poruka stoji. Samo kom je dijete nisko na listi prioriteta, tomu ne treba televizor da ga ignorira.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    malo su mi ovakva "pisma" patetična... ali poruka stoji. Samo kom je dijete nisko na listi prioriteta, tomu ne treba televizor da ga ignorira.
    A i to što kažeš...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa baš i nisam doživjela kod prijatelja i rodbine koji imaju djecu da uspiju pogledati nešto na TV-u više od 10 minuta. Ja dok je Filip bio manji čim sam sjela i upalila TV, on je dotrčao i nešto tražio, tako da TV nisam gledala nekih 10 godina. Ne znam uopće na koji način bih ga uspjela smiriti i ušutkati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Da, istina.

Ja doma gledam samo crtiće na DVD-u.
    I onda kad me netko pita: Pa kak to nisi vidjela na vjestima, pa gdje ti živiš??
    Na kojim vjestima.... ne znam više ni kak izgledaju

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Toliko me rastužila ova pjesma... Nije tu uopće bitno koje dijete gleda više ili manje tv, odnosno u čijoj je obitelji tv u središtu primaće sobe, stalno uključen, nego činjenica da i mi koji tv gledamo rijetko ili u vremenu kad djeca odu na spavanje, ipak ponekad kažemo djetetu da ušuti na trenutak dok čujemo neku važnu vijest ili pogledamo neku sliku...
    I koju mu time poruku šaljemo, a da nismo ni svjesni

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma ja čujem obrnuto: Mama, tiše malo, gledam crtić
    Mene više brine što dijete jako voli tv (odnosno svoje crtiće)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I kod nas nekad obrnuto, ja bi htjela biti crtić.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas se vodi bitka za daljinski jer dijete ne zna stisnuti čarobni crveni gumb, samo one 1,2,3,4 itd.
    Ali imamo i mi svoje "pusti me sad" trenutke: vidiš da razgovaramo, ovo je važno, pusti da platim račune, samo da završim ovaj post...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Toliko me rastužila ova pjesma... Nije tu uopće bitno koje dijete gleda više ili manje tv, odnosno u čijoj je obitelji tv u središtu primaće sobe, stalno uključen, nego činjenica da i mi koji tv gledamo rijetko ili u vremenu kad djeca odu na spavanje, ipak ponekad kažemo djetetu da ušuti na trenutak dok čujemo neku važnu vijest ili pogledamo neku sliku...
    I koju mu time poruku šaljemo, a da nismo ni svjesni
    Ja ne vidim ništa loše u toj poruci. Iako nismo od ljudi koji zure u tv, MM ponekad želi čuti nešto recimo na dnevniku i ako kaže Tea da se malo stiša da čuje samo tih par rečenica, ne vidim u tome ništa tužno. I ovako je cijeli dan u centru pažnje, a nerjetko i ona meni kaže da se npr. maknem s trosjeda jer se ona hoće tu igrati. I što bih ja sad trebala biti ljubomorna na njezine mediće koji tu sjede umjesto mene? Ja mislim da je ok da djete shvati da se ponekad, al stvarno ponekad mora čuti inešto drugo osim njega. Ja joj to doslovce nisam nikad rekla, ali MM je i ne vidim da je se baš dojmilo.
    Također i moj tata je znao doslovno vikat i urlat na mene i brata kad je želio čuti dnevnik, pa nas se nije dojmilo. Nastavili smo po svom. Znao nas je otjerat da se idemo igrat u sobu pa smo za pola minute opet bili u boravku.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja mislim da je prije obratno, i ja bi htjela biti tom i jerry nekad..

ja nju molim da ugasimo tv i da se idemo igrati, crtati, raditi palačinke, ići van, whatever

a ona vrišti kad samo krenem ka daljinskom??

već se i MM krajnje zabrinuo koliko dugo je u stanju gledati DVD a da ne trepne

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Ja doma gledam samo crtiće na DVD-u.
    I onda kad me netko pita: Pa kak to nisi vidjela na vjestima, pa gdje ti živiš??
    Na kojim vjestima.... ne znam više ni kak izgledaju
    Ovako i kod nas - a crtići se ne gledaju svaki dan. Ponekad prođe i tjedan dana da ne palimo tv (pardon - upalim ga navečer dok peglam).

A gotovo svaki dan doživim da me vlastito dijete ušutkava jer ne čuje dobro riječi pjesmice koju upravo sluša na CD-u

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bih ponekad voljela biti kompjutor.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

klia, prvo sam pomislila da tvoje dijete želi postati televizor.
    (kad narastem bit ću televizor, kad narastem, bit ću tv -znate to?).
    I kod nas uglavnom Kristina ušutkava nas kad gleda crtić, ali ne libim se ni ja (pokušati ) ušutkati nju, kad ja nešto želim čuti (najčešće prognozu). No, svakako je tragično ako roditelji bulje u tv do te mjere da ne primjećuju vlastito dijete.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je ovo glupost.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da ne spominjem da ne smijem sjediti za kompom kad je Tea doma. Jučer sam bila tolko drska da sam se usudila upaliti kom, a kako mi je bio na krilu, Tea je došla do mene i fino stisnula gumbić za gašenje i rekla: Ne čitati mama.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U obitelji u kojoj je TV vazniji od djeteta, doista mogu na ovu molitvu reagirat s: , al samo zato sto ona govori o postojanju puno kompleksnijih problema, a ne samo usutkavanja djeteta zbog TV-a.
    Pa, mnogi su gore napisali da cak i kad zele nesto cuti, ne mogu usutkati dijete - naravno, kad je naviklo imati pravo na rijec. A dijete koje zeli biti TV nije.... Pa meni ova molitva uopce ne ide protiv TV-a generalno vec postivanja djetetova prava na rijec, a to se moze i uz gledanje TV-a.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je ovo glupost.
    I meni.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj leonessa prvotno napisa
    Meni je ovo glupost.
    I meni.
    x

hocu reci, poruka je jasna i mozes je reci u jednoj recenici.
    a ako se vec upustas u "literarne" vode, onda trebas i znati pisati.

opcenito ove pateticne pjesmice i pricice koje nas svako malo zasipaju s interneta i e-mailova su mi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    Meni je ovo glupost.
    I meni.
    x

opcenito ove pateticne pjesmice i pricice koje nas svako malo zasipaju s interneta i e-mailova su mi
    potpisujem

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni nije glupost
    i ja bih sama u nekim kućama rado bila bar blizu ranga važnosti TVa

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Patetično jest, literarni stil nije bogznakakav, ali baš da je glupost, i nije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma daj molim te.Mogli bi napisati na tisuće ovih kvazipatetičnih pjesmuljaka.Npr. Volio bih biti mamin posao ili Volio bih biti zrak koji udišu moji roditelji ili bilo što takvo.Niti su djeca toliko ovisna o nama niti trebaju biti a i ne živimo u bajci.A i tada bi ljudi trebali malo vremena za sebe,zar ne?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kolikogod ova pjesmica zvuči istinito, ja se ponekad zamislim kad moje dijete traži 5 puta dnevno gledati "Potragu za Nemom", kad me redovito navlači za hlače dok pokušavam skuhati ručak za nas četvero, kad pokušavam nazvati Klaićevu da dogovorim kontrolu a njih oboje viču kraj mene i namjerno donašaju igračke koje sviraju i pale ih, kad pokušavam u miru piškiti ili k....i a moja djeca otvore vrata WC-a i uguraju s eoboje unutra pa zapitkuju i zapitkuju...
    Ne osjećam se loše kad tražim od njih da budu tiho tih desetak minuta kad su vijesti na TV-u jer sam ionako izolirana od društva (doma sam s djecom 3 godine), ne znam ni kad su izbori... [/quote]

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ne znam ni jednu mamu s malim djetetom koja ima uopšte vremena gledati TV, a to da zapostavljaju djecu zbog tv-a, to mi je van pameti i pomisliti na tako nešto. Bar ja takve nisam srela. Ili susrećem samo super-mame :?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Meni je ovo glupost.
    I meni.
    x

potpisujem
    još jedan potpis

mene ova pjesma jako podsjeca na onu "mama zasto si me ubila?"

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja vjerujem da ima takvih obitelji i to je jako žalosno, ali kao što netko reče, ima milijun takvih sličnih stvari, nije samo televizor u pitanju.

Kod mene to nije istina jer ja gledam TV (a da nije vrtić ili dječji koncert, znači neku seriju ili sl) jedino kad djeca spavaju. Tj ako je to u vrijeme kad su budni, snimim pa kasnije pogledam ubrzano. Štedim vrijeme

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

OT, MC super mi je da nas ovdje na Rodi u svom potpisu svaki put upozoriš kad ima nešto novo na Tabuli Rasi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je ovo glupost.
    I meni.
    x

x

I ja kad nekaj hoću čuti moram moliti da bar na sekundu bude tiho, ali mi to ne uspije.I on mene ušutkava kad ja pričam dok on gleda crtiće...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

potpis pod emsu i uvažene gospođe prethodnice

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ma daj molim te.Mogli bi napisati na tisuće ovih kvazipatetičnih pjesmuljaka.Npr. Volio bih biti mamin posao ili Volio bih biti zrak koji udišu moji roditelji ili bilo što takvo.Niti su djeca toliko ovisna o nama niti trebaju biti a i ne živimo u bajci.A i tada bi ljudi trebali malo vremena za sebe,zar ne?
    Baš ovako.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je ovo glupost.
    I meni

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Patetično jest, literarni stil nije bogznakakav, ali baš da je glupost, i nije.
    Nije glupost. Moja cura nama redovito gasi televizor kad želi da gledamo nju a ne televizor. Mi se ufuramo a ona lijepo oko nas skače, doziva, mi ignoriramo dok ne ugasi televizor

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj M valjda moli da postane laptop

ont.patetično i glupavo,al da ima ignorirane djece-kolkooš.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

radim u vrtiću i vrlo često s djecom razgovaramo što rade kod kuće (npr. Kako smo proveli vikend?). Djeca imaju otprilike odgovore: Bili smo u Mer.... ili nekom od shoping centara, gledali smo televiziju ili igrali igrice.
    U svakom slučaju htjela bi samo reći svoje mišljenje. Gledanje televizije DA, ali s mjerom (i roditelji i djeca), ali prednost dajem boravku u prirodi ili razgledavanju muzeja, galerija...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Meni je ovo glupost.
    I meni.
    x

potpisujem
    I ja.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

off-on-topično - kad su jednom sjedili u krugu u vrticu (tako rade svako jutro), trebali su u krugu govoriti nesto lijepo jedno drugome, tipa komplimenata i zamoli teta djecaka jednog da on pocne i kaze joj nesto lijepo, a on ispali 'televizor' :D

meni je najgore sto neki ljudi imaju naviku imati upaljen televizor, onako usput, dok rade nesto sasvim deseto... ja to nikad ne dozvoljavam, uzasno me smeta to rasipanje energije i nepotrebno zracenje. cim vidim da koncentracija skrece na nesto drugo, ja gasim tv. ali kad to napravim kad god je jedan djecak kod nas,on uvijek skoci 'eeej, zasto si to napravila, vraaaati', ja ga odsjecem da se kod nas ne gleda tv i igra u isto vrijeme, ali ocito je tako navikao.
    osobno gledam samo uvod u anatomiju a i to mi se desi svaki ponedjeljak ili da zaspim sa sinom ili da on ne moze zaspati pa opet ne mogu odgledati u miru

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i ja gledam samo CSI

i to ponedjeljkom CSI NY, utorkom CSI Miami, četvrtkom CSI Las Vegas p.s. radi se o epizodama na njemačkom kako je fino znati strani jezik

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tenshi,vidiš ono što ti ne dozvoljavaš i ružno ti je,ja dozvoljavam i u našoj kući normalno je da je tv stalno upaljen.Tako je bilo i prije dok sam bila dijete i tako je sad.Uglavnom nitko ne gleda ništa,djeca koji put crtić ali nije stvar u tome nego u tome da se uvijek mora nešto čuti.Meni je totalno nezamislivo da tv ne radi.To mi je kao da nešto ne štima,fali mi ,ne znam...

I ja gledam uvod u anatomiju i svaki ponedjeljak potrudim se da mi sva djeca spavaju da u miru mogu odgledati.Mož misliti,ja pokušavam a oni se ili smiju i skaču po krevetima ili svađaju...tako da se i to moje jadno gledanje tv-a svodi na minutu vamo,tri minute kod njih i tako do kraja serije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja gledam heroes

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam otkrila snimalicu i to mi je zakon. Stavim ih spavat i onda u miru Uvod u anatomiju i reprize Seks i grad...

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ja sam otkrila snimalicu i to mi je zakon. Stavim ih spavat i onda u miru Uvod u anatomiju i reprize Seks i grad...
    e pa di je ta vrazja snimalica na maxtv-u? (ako o tom pricas) jel moram imati neki napredni paket ili...?

@trina: i kod nas je stalno bio upaljen televizor dok sam ja bila dijete (ali i veca), moj otac ima naviku upaliti tv i zaspati za 30 sekundi, a onda ostali ne smiju prebacivati program jer 'kaj to radimo, on to gleda' :D i tako svaku vecer.
    no meni to nimalo ne fali. rijetko kad dozivim tisinu u vlastitom stanu tako da mi je tv samo dodatna buka zbog koje mi ostali moramo glasnije govoriti da bi se culi i zato mi je taj upaljen tv besmislen. ako naide koji trenutak tisine, ili uzivam u njemu, ili pustim neku dragu muziku.
    svako po svome

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja isto samo CSI gledam-upravo čekam da počne he he
    a znam i mamu koja uz malu bebu gleda stalno tv a beba pokraj leži i gleda ili u plafon ili u tv i onda se ona meni čudi kako ja ne stignem ništa gledati!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nego u tome da se uvijek mora nešto čuti
    zbog zxuje sam počela gasiti tv, posebice predvečer, al recimo mm kad je s njom ili sam - uvijek ima uključen tv. trauma iz rata: najviše što mrzi je tišina, zato mora ili radio ili tv raditi.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

trina, a kaj se desilo sa dobrim starim radiom/kazetama/CD-ima/gramofonskim pločama? Diskretno se čuje glazba/razgovor/reklame, ne odvlači pažnju kao TV, ne zrači, možeš pustiti glazbu po svom ćefu pa umjesto pokušavanja da kraj djece odgledaš neku emisiju uživaš u svojoj omiljenoj glazbi.

Moja djeca odrastaju uz ambijentalnu glazbu, Radio 101, i niš im ne fali.
    Jedino je navečer nezgodno kad MM dođe doma, on želi pogledati dnevnik ili nešto njemu zanimljivo i onda se živcira što ga djeca ometaju i gnjave. 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    ja isto samo CSI gledam-upravo čekam da počne he he
    a znam i mamu koja uz malu bebu gleda stalno tv a beba pokraj leži i gleda ili u plafon ili u tv i onda se ona meni čudi kako ja ne stignem ništa gledati!
    Ja uopće nisam gledala TV prvih 6. mjeseci kada sam rodila Filipa, a on je ipak (kad nije spavao ili jeo) samo ležao i gledao u plafon. Pa što nije to normalno za bebu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •