Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 111

Tema: molitva djeteta da postane televizor

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e pa di je ta vrazja snimalica na maxtv-u? (ako o tom pricas) jel moram imati neki napredni paket ili...?
    Da, moraš to posebno platiti. Mislim 20-ak kuna mjesečno za 10 sati snimanja

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    e pa di je ta vrazja snimalica na maxtv-u? (ako o tom pricas) jel moram imati neki napredni paket ili...?
    Da, moraš to posebno platiti. Mislim 20-ak kuna mjesečno za 10 sati snimanja
    hvala

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma, ova je pjesma itekako istinita. Bila danas u gradskoj knjižnici na dječjem odjelu. Od 2o-ak roditelja, dvoje je posudilo slikovnicu ili dječju knjigu, ostali po 2 DVD-a.

Mislim da to još više govori o tom problemu: Idi gledaj te crtiće i ne smetaj. :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Strašno ali istinito kako djeca percipiraju stvari koje su nama odraslima "kao normalne" i vjerovatno kažemo "ma nema tu ničega lošeg".
    Ja osobno ne stignem gledati TV ni kad Zara spava jer onda obično imam sto i jednu drugu kućansku obavezu a i da imam vremena sad bihsigurno bila pod dojmom toga da bi možda i moje djete "molilo Boga da ga pretvori u televizor"

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Filipova mama

htjela sam reći da mi nije ok da mama gleda tv a beba pokraj leži sama- to vrijeme bi mogla iskoristiti i pričati s njom, čuvati ju, ili nešto slično, a ne ju ostaviti samu ( bebi treba nježnost )

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Ma, ova je pjesma itekako istinita. Bila danas u gradskoj knjižnici na dječjem odjelu. Od 2o-ak roditelja, dvoje je posudilo slikovnicu ili dječju knjigu, ostali po 2 DVD-a.

Mislim da to još više govori o tom problemu: Idi gledaj te crtiće i ne smetaj. :shock:
    koji su to neroditelji! posudili crtiće za djecu! nečuveno!

ne znaš da se djeci u istom danu može pustiti crtić, pročitati im se slikovnica i s njima popričati o tome što su taj dan naučili na francuskom, utješiti ih kad su žalosni, poljubiti ih gdje boli i otplesat s njima pink panthera na brzaka?

ja mislim da vi težite savršenom roditeljstvu u kojem će vaše dijete živjeti "bez primjedbi". to može biti donekle ostvarivo kad imate jedno dijete, no kad ih imate dvoje ili više, kriteriji se snižavaju do stupnja da ćete svojem starijem djetetu bez premišljanja staviti i drugi crtić taj dan jer baš tada je vaše mlađe dijete odlučilo da ga treba uspavati. u susjednoj sobi. u mraku i tišini.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa

ne znaš da se djeci u istom danu može pustiti crtić, pročitati im se slikovnica i s njima popričati o tome što su taj dan naučili na francuskom, utješiti ih kad su žalosni, poljubiti ih gdje boli i otplesat s njima pink panthera na brzaka?
    i da nadodam...
    u istom tom danu se može pogledati i dr. house, i greys anatomy i lost i office. moja djeca su u krevetu u 8. a i da ne gledam tv bili bi u krevetu u 8.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a ja sam u krevetu u 8 skupa s njima, jer me ujutro probude u 5 i nakon radnog dana i vremena provedenog s njima stvarno budem na rubu snage

kod nas se isto stalno "gledaju" crtici, odnosno sluze kao pozadina - iako ih ne gledaju, nema sanse da im ih iskljucim, odmah vristanje

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jedino što je kod mene umjesto francuskog- vrtić!

[/quote]kad ih imate dvoje ili više, kriteriji se snižavaju do stupnja da ćete svojem starijem djetetu bez premišljanja staviti i drugi crtić taj dan jer baš tada je vaše mlađe dijete odlučilo da ga treba uspavati. u susjednoj sobi. u mraku i tišini.

I ovako zna biti. Obično idemo sve tri skupa u sobu ali kad je mala seka umornija od velike onda ostane u boravku i dok tata radi na laptopu pogleda pola sata crtića.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A što sam ja sad ovo zbrčkala s kvotiranjem!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam isto tu negdje s TV-om. Preko dana, dok si ona super brzo odspava, žurim da nešto napravim. A i navečer, kad Maša već spava (to bude oko 7.30), onda počinje peglanje, kuhanje ručka za drugi dan, čišćenje, forum itd
    No, ponekad isto tak znam pogledati koji film ili seriju navečer... Ak mi se da, i ak ne zaspim pred TV-om...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa

koji su to neroditelji! posudili crtiće za djecu! nečuveno!

ja mislim da vi težite savršenom roditeljstvu u kojem će vaše dijete živjeti "bez primjedbi". to može biti donekle ostvarivo kad imate jedno dijete, no kad ih imate dvoje ili više, kriteriji se snižavaju do stupnja da ćete svojem starijem djetetu bez premišljanja staviti i drugi crtić taj dan jer baš tada je vaše mlađe dijete odlučilo da ga treba uspavati. u susjednoj sobi. u mraku i tišini.
    Bilo je grozno jer su ti isti roditelji došli s djecom i otišli, a dva koraka dalje održavala se igraonica za mlađi uzrast kojoj je cilj kroz slikovnice djeci približiti knjigu. Kad bi im knjžničarka spomenula tu mogućnost, odvraćali su da im djecu ne zanimaju slikovnice već crtići. Uzeti predvečer 2 crtića koje ćeš sutra morati vratiti i nije neka turbo pozitivna osobina.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i da nadodam...
    u istom tom danu se može pogledati i dr. house, i greys anatomy i lost i office. moja djeca su u krevetu u 8. a i da ne gledam tv bili bi u krevetu u 8.
    Možda ti možeš,ja ne,surfat mogu,al gledat TV više ne stignem,nakon 9h na poslu( i putu amo tamo),igranja s djetetom,čitanja pričica i slično,netko navečer treba i skuhat,oprat,opeglat,mora neš napravit društveno korisno,mora pročitat koji odlomak iz knjige,mora i jest,malo odvježbat,mora tolko toga...TV se više ni ne pali,ako djetetu pustim crtić,to je jer hitno moram RADIT NEŠTO DRUGO.I to je istina da nemre veća.Osim ako netko zbilja neki PAMETAN crtić pozorno sa svojim djetetom GLEDA.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Potpisujem krumpirića.

Pogotovo kad imaš više od jednog djeteta.

Trudim se paliti TV samo kad je neki zanimljivi crtić, npr. Žutokljunac, Pčelica Maja ili "Potraga za Nemom"/"Dama i skitnica" na CD-u, ili "Večera za 5", što moj sin obožava gledati i pozorno prati i komentira kuhanje. 8)
    Kad MM dođe doma s posla, gotovo uvijek mahinalno pali TV (makar ga možda ni neće odmah gledati) i redovito se posvađamo jer onda klinci stalno pogledavaju telku, prekidaju svoju igru, a meni se od toga diže kosa na glavi. No, suzdržavam se od prevelikih svađa jer se to ipak događa samo u večernjim satima i nedjeljom, a realno ne mogu 24 sata dnevno držati pod kontrolom i djecu i MM-a i kućanstvo.
    Ipak, čini mi se da sam i MM-a pomalo počela dresirati na gašenje telke, primjećujem da više ne moram toliko prigovarati, počeo je samoinicijativno gasiti. Valjda i njemu idu na živce izbori, Big Brother i ostale sapunice koje se non-stop vrte.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"kad ih imate dvoje ili više, kriteriji se snižavaju do stupnja da ćete svojem starijem djetetu bez premišljanja staviti i drugi crtić taj dan jer baš tada je vaše mlađe dijete odlučilo da ga treba uspavati. u susjednoj sobi. u mraku i tišini. "

Oprosti, ali neću. Nekako mi mlađe dijete nije opravdanje.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    "kad ih imate dvoje ili više, kriteriji se snižavaju do stupnja da ćete svojem starijem djetetu bez premišljanja staviti i drugi crtić taj dan jer baš tada je vaše mlađe dijete odlučilo da ga treba uspavati. u susjednoj sobi. u mraku i tišini. "

a sto ti radis u takvim situacijama? (nisam zajedljiva, uistinu me zanima)

ja nemam drugo dijete, no isto ga ponekad pustim da gleda malo duze crtice, npr. ako hitno trebam dovrsiti neki prijevod ili nesto takvo, objasnim mu kakva je situacija i ne mislim da mu na taj nacin stetim.

ako cemo iskreno, koliko god voljela svoje dijete, sto god drugo on radio dok ja radim, recimo slaze legice, crta, votevr, redovno me zove svake 3 minute ili da mi se necim pohvali ili da mu nekako pomognem. kako ga ne mogu odbiti jer nije da me gnjavi iz obijesti, onda se moj hitni posao oduzi 3 puta.

i nekako si zamisljam da bi tako bilo i da recimo, kao u gornjem primjeru, moram u miru uspavati mlade dijete.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa

i da nadodam...
    Možda ti možeš,ja ne,surfat mogu,al gledat TV više ne stignem,nakon 9h na poslu( i putu amo tamo),igranja s djetetom,čitanja pričica i slično,netko navečer treba i skuhat,oprat,opeglat,mora neš napravit društveno korisno,mora pročitat koji odlomak iz knjige,mora i jest,malo odvježbat,mora tolko toga...TV se više ni ne pali,ako djetetu pustim crtić,to je jer hitno moram RADIT NEŠTO DRUGO.I to je istina da nemre veća.Osim ako netko zbilja neki PAMETAN crtić pozorno sa svojim djetetom GLEDA.
    sve je stvar prioriteta i kolicine energije, sta cemo sad raspravljat o tome.

ja poneki dan imam toliko energije da jos navecer mogu i nesto pogledati na tv i oprat sude, popeglat, i ici u dugu setnju s psom, i vise nego jednom se poseksat deckom i jos nakon svega toga prevoditi.

a ima dana kad sam shrvana toliko da zaspim odmah s djetetom. dok se hrpetine vesa gomilaju i cekaju peglanje. pa kaj, neka se

a sto se tice gledanaj crtica s djecom, ja se doista potrudim pogledati barem jednom sa svojim djetetom neki novi crtic, tek toliko da vidim o cem se radi i da znam da nije grozan i prepun nasilja, a bogme i da budem u toku, pokupi neke fore ili slicno iz crtica pa ja budem 'hm??'..

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj klia prvotno napisa

opravdanje za što? gledanje drugog crtića? ja ne znam za tvoje dijete ili djecu, no moje starije djete obožava gledati crtiće. to je jedini način na koji mogu biti sigurna da će sve bit ok dok ja uspavljujem mlađe. u susjednoj sobi. iza pritvorenih vrata.

no, supermame obično imaju neku supermetodu uspavljivanja jednog i igranja s drugim djetetom istovremeno.

i da, ispričavam se ako je moj gornji post zvučao kao opravdanje. jer nije bio. nema razloga za to.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i da nadodam...
    ja mogu, ti ne možeš. i kaj ćemo sad?

ovaj moj post odnosio se na gledanje tv-a tek onda kad su djeca u krevetu. pa od 8 do 12 mogu pogledati sve nabrojane serije jednom tjedno. jer se jednom tjedno i prikazuju.
    znači, nema potrebe nedostajati svojoj djeci gledanjem tv-a.
    a to što ti radiš društveno korisne stvari pa ne stigneš gledati tv zaista se mene ne tiče.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako ti otkad ti djeca odu leć do svog spavanja možeš gledat TV svaka ti čast.Eto.Većina ljudi poslije 8h rada i čitavog popodneva s djecom ima još hrpetine posla za obavit prije spavanja....
    da ne pričam niš pametno ni zanimljivo(jer te to bogtepitaj zašto vrijeđa :/ ) , treba barem očistit,spremit,otuširat se,tu i tamo i kosu oprat, nekad nešto i pojest,skuhat,...ako ti moreš od 8 do 12 samo TV gledat,svaka čast.
    Ja ne vrijeđam,konstatiram.Svaka čast.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Krupirić,Klia,Tenshi,moje skromno mišljenje je da pretjerujete do beskonačnosti.Pa pričate o crtićima kao o zanemarivanju djece,kao o nečemu štetnome i nečemu što djeca prisilno moraju gledati.Ja u jednom danu(doduše ne radim,kući sam) stignem skuhati,oprati,očistiti,igrati se s djecom,maloga nahraniti i uspavati više puta,svih skupa ih izmaziti(i odvojeno,da se netko nebi osjetio zapostavljenim ),oni me uglavnom nabrzinu sklone s puta i odu se igrati.Njih dvoje starijih.Skupa se igraju u svojoj sobi,skupa gledaju crtić(dogovaraju se koji će) i skupa uživaju.I što je loše u tome?Da li bi ja trebala u taj tren kad oni odu staviti crtić reći:"NE!Sad ćemo se mi zajedno igrati!"I nabrzinu sjesti/lkeći na pod pa smisliti neku poučnu igru da nebi slučajno sjeli ispred tv-a?Ili ću ih pustiti da gledaju crtić jer su sve obaveze napravljene i žele malo uživati u svom miru?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja gledam tv kad mali ode spavati...i što onda?

otkud bilo tko od vas može znati kad se ja dižem i u kojem trenutku nešto radim.

a osobna higijena mi nije obaveza nego to radim skoro pa instinktivno kao kad mi je pun mjehur pa idem na wc....nikad ne govorim o tuširanju i pranju kose kao o nekoj obavezi

i od običnih kućnih poslova ne radim nekaj posebno, kad mi se da napravim, a kad mi se ne da ,a mali spava, JA GLEDAM TV, :shock: :shock:

grozna sam ,jel da ?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dajte malo tolerancije prošla je južina, netko gleda dr housea, netko ne... so what?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovo ide curama iznad, ne marii i trini. ja volim sve serije, nekad stignem pogledat a nekad ne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gledam heroes, prison breake i veselim se tree hill-u u siječnju!

Eto!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    :shock: :shock: :shock: ,ovo je prestrašno.Isuse,pa kakva si ti majka?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    da se odmah prijavim u ministarstvo za nemajke ili da se samoubijem?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ću te prijaviti, a ti izvrši samoubojstvo iz grizodušja prije no što ti stignu na vrata.

8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ja ću te zauzvrat tužiti bakici da se spremaš na pločicocid u njenoj svetoj kupaoni

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gledamo tv svi.Mali gleda crtiće najčešće izjutra.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Aha, vidim da pratiš.
    Nemoj pliz da mi djeca na cesti završe
    Krenula sam farbat i hodnik, e ak mi baka siđe prije no što je gotovo :shock:

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da se odmah prijavim u ministarstvo za nemajke ili da se samoubijem?

Nemoj ništa od toga.Nego čekaj da ti ja dođem na vrata,ima da gledamo tv tri dana bez prestanka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vi ste sve lude
    Narafski da svi gledaju TV
    sam se pitam kako ga uspiješ gleat od 8 do ponoć,reko zanima me,ja ne mogu uvatit tolko vrimena,pa sad da me ubiš.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija voli gledati informativne emisije. Onda nas dvoje lijepo skupa pogledamo dnevnik ili slično, dok tata ludi jer bi on gledao Big brother

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja gledam tv kad mali ode spavati...i što onda?

otkud bilo tko od vas može znati kad se ja dižem i u kojem trenutku nešto radim.

a osobna higijena mi nije obaveza nego to radim skoro pa instinktivno kao kad mi je pun mjehur pa idem na wc....nikad ne govorim o tuširanju i pranju kose kao o nekoj obavezi

i od običnih kućnih poslova ne radim nekaj posebno, kad mi se da napravim, a kad mi se ne da ,a mali spava, JA GLEDAM TV, :shock: :shock:

grozna sam ,jel da ?
    ti nisi zdrava.

prvo, gledaš tv kad ti dijete zaspe. ne radiš ništa društveno korisno.

drugo, dijete ti gleda crtiće. a imaš samo jedno dijete.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vi ste sve lude
    sam se pitam kako ga uspiješ gleat od 8 do ponoć,reko zanima me,ja ne mogu uvatit tolko vrimena,pa sad da me ubiš.
    ja sve stignem. ja sam superžena.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vi ste sve lude
    ja sve stignem. ja sam superžena.
    i zaboravih...
    nemajka, jer dajem djetetu gledat crtiće - ponekad više od jednog dnevno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

srami se 8)
    majkemi nabrijane ste sam tak

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma čuj...

užasno me nerviraju ljudi koji imaju mišljenje o stvarima koje nisu iskusili. pa se prave pametni u stilu "ja to ne bih tako kao ti...".

"ja djetetu nikad ne bih dala crtić nego bih mu uvijek radije čitala slikovnicu" - zaista ne znam što neki ljudi misle i kakvu oni djecu imaju, ali moje nekad radije gleda u crtić nego u mene. ili u slikovnicu.

biće da je to zbog mene ovakve... 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bogami i moj radje gleda crtić nego mene 8)
    ja se samo DIVIM kako stignete gleat TV,ja bi rado gledala bar malo TV, između ostalog i Housa,al ga volemmmmmm
    al radje sl.vrijeme surfam,a jedno i drugo ne more

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Krupirić,Klia,Tenshi,moje skromno mišljenje je da pretjerujete do beskonačnosti.Pa pričate o crtićima kao o zanemarivanju djece,kao o nečemu štetnome i nečemu što djeca prisilno moraju gledati.
    pa ja pricam upravo suprotno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Duje gleda crtiće.
    MM gleda neke tamo svoje stvari.
    Diver isto tako.
    Dođe svekrva pa pogleda misu.
    Dođe svekar, pa pogleda poljoprivredne emisije.
    Luka ne gleda ništa.
    A ja, očito, gledam sve...
    Ali naviše volim s Dujom pogledati novi crtić, pa ga poslije skupa komentirati
    ili plesati na kraju Potrage s nemom...
    Ne treba pretjerivati, ali u jednoj normalnoj mjeri (jedan DVD dnevno i 10 minuta prije spavanja) je televizija sasvim OK.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tenshi prvotno napisa
    Krupirić,Klia,Tenshi,moje skromno mišljenje je da pretjerujete do beskonačnosti.Pa pričate o crtićima kao o zanemarivanju djece,kao o nečemu štetnome i nečemu što djeca prisilno moraju gledati.
    pa ja pricam upravo suprotno
    pardončić,ne znam zašto sam mislila da si ti među njima.Sad sam isčitala tvoje postove i vidim da smo na istoj strani.Sorry

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je, što se tiče mog slobodnog vremena, svejedno čitamo li slikovnice ili gledamo crtiće. Napisala sam "gledamo", jer moje dijete nikad samo ne gleda crtiće, a kamoli da ja nešto drugo radim dok on gleda. Obavezno moram (ili mm) slušati njegove komentare i razglabati s njim što se događa na TV-u. Inače mu postaje dosadno i dolazi "upomoć" kuhati ili prati posuđe sa mnom, jer mu je to zanimljivije nego sjediti.
    Jedino pali kad se on s nečim zaigra na podu, slaže nešto i sav se skoncentrira, onda ja mogu zujati oko njega i nešto raditi. Inače, uzme si kakvu krpu ili metlicu u ruke, pa ide za mnom i viče: Kak je zmazanooo, treba to očistit! Kolko prašineee (Obavezno nedjeljom, iza Odreda za čistoću - isto neće sam gledati.)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja gledam heroes
    konacno netko

a citam i dalje pa vidim da imamo slican ukus

nama tv stalno gori, vise eto iz navike. L. ujutro gleda crtice pa ostane goriti. ja sam odrasla uz upaljen TV i uz njega se nisam osjecala "samo" u stanu.
    sto ne znaci da ga se i gleda.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nasilje iz crtanih filmova
    Autor: Gordana Benat, 11.11.2007
    Iako su mediji tek na trećem mjestu kao izvori učenja nasilja, iza obitelji i društvenog okruženja, njihov utjecaj na formiranje stavova kod djece nije nimalo beznačajan. Od najranije dobi izloženi su djelovanju medijskog nasilja koji usmjeravaju njihovu moć zdravog prosuđivanja.
    Televizija dominira životom djece kako u urbanim tako i seoskim sredinama, pa nije čudo što je postala snažan faktor socijalizacije.

Istraživanje objavljeno u medicinskom časopisu Pediatrics pokazalo je da dječaci koji u dobi od dvije do pet godina na televiziji gledaju agresivne crtiće i borilačke sportove, imaju više izgleda da postanu agresivni i neposlušni.

Jedna četvrtina današnje djece u svojoj sobi ima televizijski prijamnik. Činjenica je da u tom slučaju roditelj nema pregled i nadzor nad sadržajem kojem dijete pristupa putem televizijskog prijamnika.

Odavno su sa televizijskog programa izbačeni crtani filmovi poput Korni kornjače, Eustahije brzića, Baltazar, At Stašnomlat, Zekoslav mrkva, a zamijenili su ih nasilni crtani filmovi sa grubim zvukovima i agresivnim bojama.

Agresivni medijski junaci su uzori djeci širom svijeta. U interakciji s agresivnim crtićem djeca preuzimaju određene modele ponašanja. Inicijator u igri i komunikaciji kod djece postaju raznorazni ratnici i junaci čiji modeli ponašanja su agresivni i nasilni, te ne moraju biti nužno pozitivni.

Negativni efekti medijskog nasilja:
    • Postaju tolerantnija prema agresiji i ona im manje smeta
    • Gledajući nasilje postaju manje osjetljiva kao i ona koja pate od nasilja
    • Razvijaju krive stavove o nasilju i imaju gubitak suosjećanja prema žrtvi
    • Počinju gledati svijet kao nasilan i zloban, plašeći se da ne postanu žrtvom
    • Sve više ispoljavaju antisocijalno i agresivno ponašanje
    • Više su izložena nasilju imaju potrebu za više nasilja tijekom igre
    • Odnos između nasilja i agresije postaje cirkularan
    • Konfliktne situacije pokušavaju riješiti koristeći se nasiljem kao prihvatljivim i poželjnim
    • Žive u virtualnom svijetu, ne razvijaju optimalno emocijalnu inteligenciju ni samopouzdanje
    • Manjka im kreativnost, povećava im se mogućnost razvoja depresije i nesigurnosti
    • Prisutno je nerazumijevanje pravog značenja, pogrešno zaključivanje
    • Stalan utjecaj na navike i način života

Istraživanje koje je objavljeno u medicinskom časopisu Pediatrics pokazalo je da su djeca koja u predškolskoj dobi gledaju nasilne emisije sklonija agresivnosti i neposlušnosti te da češće upadaju u neprilike kada krenu u školu.

Iako roditelji smatraju da crtani filmovi nisu opasni za njihovu djecu jer su smiješni i nisu stvarni, djecu zbunjuju besmrtni junaci koji iznova oživljuju i na taj način stvaraju pogrešan dojam o nasilju i stvarnom životu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bogami i moj radje gleda crtić nego mene 8)
    ja se samo DIVIM kako stignete gleat TV,ja bi rado gledala bar malo TV, između ostalog i Housa,al ga volemmmmmm
    al radje sl.vrijeme surfam,a jedno i drugo ne more
    meni tv stoji na stolčiću koji se šeće po stanu... tako da je itekako moguće recimo obrisati prašinu il spremit ručak a jednim okom gledati u dr. house-a. a i često surfam i gledam tv. jer inače nigdje ne bih stigla, a CSI i law and order se moraju odgledati!! a u većini slučajeva si sve snimim, pa gledam bez reklama i u ubrzanom modusu ako treba.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

blago vama koji 24/7 imate volje za konstatnu edukaciju i bavljenje djetetom, crtate, plešete, čitate slikovnice, gulite jabuke i pripravljate zdravu hranu...kakvi slatkiši, kakvi crtići

ako me sjećanje služi, iz svog djetinjstva se posebno sjećam termina u 19,15 dakle crtića kao i Nedeljnog prijepodneva sa Vajtom kada su puštali ekstra crtiće

i moje dijete obožava crtiće pa ih i gleda, zamisli..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa i moje djete gleda crtiće, kako ne.... poanta je u tome da ja ne mogu ništ pogledat na tv-u i zato mi je glupa ta pjesmica s početka topica.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ponekad uspije pogledati Kućanice - jednom tjedno. Ali događa se da ni to ne pogledam jer Tea ponekad još ne zaspi u to vrijeme pa moram sjediti pokraj njenog kreveta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •