Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 172

Tema: Aspirator za nos - POMOC

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Aspirator za nos - POMOC

Dragi svi,

ajde nek se pls javi onaj koji je uspio u apoteci kupiti onaj aspirator za nos s cjevcicama i da kaze u kojoj je apoteci kupio to.

Ja vec mjesecima bezuspjesno obilazim apoteke diljem lijepoga nam grada Zagreba i sve me tete apotekarnice gledaju u cudu :? .

Trazila sam malo po forumu i vidla da neki spominju taj aspirator i da su ga kupili u apoteci, pa bi mi jako dobro dosla informacija u kojoj :D .

Bila sam i u onom Medikoru u Novoj cesti - ali tamo imaju samo one elektricne i obicne pumpice (njih mi je vec stvarno dosta).

Vidla sam da pisete i o opremi za infuziju iz Hospitalije koja se preuredi kao aspirator - ali mene bi bas zanimalo gdje ste kupili bas pravi aspirator s tim cjevcicama.

Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako to izgleda kod mene ali je kupljen u svedskoj

a ovako izgleda kupljena u apoteci na malesnici za 15-ak kuna

apoteka ti je na kraju Ivane Brlić Mažuranić, one glavne ulice, preko puta Trga ivana kukuljevića. Oko broja 50

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molu, to je to, ovo drugo s fotke :D
    Stvar šljaka!

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno juhu

juhuuuuu

Pravac Malesnica :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo nekaj slično- spasilo nas je.
    To bi trebalo dijeliti u rodilištu jer se ispumpavanjem šmrkljica spriječi upala uha, a one pumpe na vakuum su prejake za male bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, meni je ovu na Malesnici kupila sestricna i upravo mi poslala poruku da je to jednokratno i da se baca :?
    Dajte help, jel to istina???
    Pita me da li da mi kupi jos koju??

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Oriana prvotno napisa
    Hm, meni je ovu na Malesnici kupila sestricna i upravo mi poslala poruku da je to jednokratno i da se baca :?
    Dajte help, jel to istina???
    Pita me da li da mi kupi jos koju??
    Ja bome nisam čitala uputstva na mojoj, ali je operem i ne mislim baciti :? :? :?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, piše na njoj da je jednokratna ali dajte-najte me zafrkavat...i ja je odmah nakon upotrebe jako dobro isperem od šmrkljića i ko nova je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ne bacaj

samo je jednom sterilna.
    nama su rekli da pumpicu upotrebljavamo samo za jedno dijete.
    a moglo bi se bas svima u jaslicama nosici ispumpat :D

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja stvari koje idu u nos kapaljke, maske od inhalatora, dijelove inhalatora i ina pomagala povremeno steriliziram hladnom sterilizacijom.
    Neke stvari operem u perilici za sudje na najvisoj temp.

Inahalator koristimo svi, pa nekako pokusavam serilizirati kod prijelaza na sljedeceg....

miffy

Početno

Ova me tema konačno natjerala da se i ja osobno uključim u ovaj forum a ne samo da ga pretražujem i čitam, pa zato pozdrav svima.
    Aspirator za nos sam i ja tražila bezuspješno mjesecima po svim mogućim apotekama i internetu. Našla sam vrlo sličan ručni aspirator kao što ima i Fortuna, međutim moram priznati da me baš nije toliko oduševio, odnosno treba ga neko duže vrijeme koristiti kako bi se ispraksiralo. Kupila sam ga u firmi Medicina trgovina i košta 8 kn, pa ako nekoga zanima mogu vam napisati broj telefona i kontakt osobu.
    Međutim nedavno sam saznala da je Medikor počeo prodavati baterijske aspiratore za nos i naravno da sam istog treba odjurila u njihov dućan na Novoj cesti. I mogu vam reći da je aspirator super i da sam sa njime oduševljena. Ne samo da sam svojoj bebi od 3.5 mjeseca super očistila nos, nego i sinu koji ima skoro 3 godine ali nikako da nauči što znači ispuhati nos. Inače možete ga vidjeti na njihovoj stranici www.medikor.hr i u njihovoj drogeriji košta 384 kn. Nije baš malo ali vjerujte isplati se, tako da sam sada spašena od problema sa nosićima. Inače može ga se naručiti i u bilo kojoj apoteci a negdje košta čak i 20-ak kuna manje i koliko čujem ogromna je navala na njih jer su mnogi zaista zadovoljni. Čak ga koriste i u mojoj pedijatrijskoj ambulanti umjesto čoka. :D

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno jos par pitanja

Evo nije me bilo neko vrijeme jer sam bila doma - malicka mi je bila bubana

nabavila sam pumpicu u apoteci u Malesnici

Stvar sljaka , doduse samo ja uspijevam u tome (MM-u nikako ne polazi za rukom, cak se i moja sogi bunila da joj ne ide, btw i ona ju je lupila na moju preporuku - tako da i dalje teske zadace ostaju samo na meni

Zanima me samo jedna stvar - kako cistite tu spravicu?

Vade li se te cjevcice ili kao i ja uvlacite vodu unutra i ispirete?

Vraski naporan posao i uvijek nekaj ostane unutra.

Pitanje za miffi: stvarno si jako zadovoljna s ovim elektricnim aparaticem?
    Negdje sam na forumu nasla da je netko od cura jako bio razocaran s tim aparaticem

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam isto prilično zadovoljna aparatićem koji nije električni nego na baterije. Prilično dobro očisti nos. Imamo još i dvije one klasične pumpice - Chiccova ne valja ništa a druga koju imamo je OK a zaboravila sam čija je (mislim NUK-ova). Ovu spravicu iz Malešnice još nisam uspjela nabaviti.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno ispravak

Ma to sam i mislila napisati - na baterije - malo sma krivo napisala, a kaj ces

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma ja sam pisala da nisam zadovoljna. :/ Moj Leo već drugi put od rođenja ima virozu. Prvi put je trajala dva tjedna, a sada već 4-5 dana. I ovaj put sam probala s aspiratorom na baterije, ali ništa. U stvari, aspiratopr ima samo jedan uložak koji u njegovu malenu nosnicu jedva uđe,.... a kad je imao mjesec dana nije moglo ni to. Možda kod starije djece funkcionira?
    A možda ja prekratko držim, tj samo nekoliko sec koliko je preporučeno?
    Kod Lea je problem što malo sekreta (skoro ništa) curi iz nosa; uglavnom se skuplja u stražnjem dijelu odakle se slijeva u ždrijelo i pluća tako da mi je onaj aspirator sa cjevčicama zakon.
    Ja ga koristim tako da uzmem dvije čaše jednu punu vode i jednu praznu i kad aspiriram sekret, očistim cjevčicu tako da aspiriram vodu i to prolijem i tako više puta za svaku nosnicu.
    Perem ga vodom, odvojim dijelove i pustim vodu da curi kroz cjevčice, kasnije aspiriram malo alkohola i ponovo doooobro operem tj ponovo. pustim mlaz vode kroz njih. Koristim ga 2-3 dana, a onda bacim.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: jos par pitanja

Citiraj molu prvotno napisa
    Zanima me samo jedna stvar - kako cistite tu spravicu?

Vade li se te cjevcice ili kao i ja uvlacite vodu unutra i ispirete?

Vraski naporan posao i uvijek nekaj ostane unutra.

Na onu cjevčicu koja ide meni u usta uvlačim vodu u aparatić dok nije skoro pun, a da mi voda ne ide u moju cjevčicu. Onda pušem na moju cjevčicu da sve ode van na onu drugu. Kad sav sekret izbacim van, poplahnem unutrašnjost s malo alkohola, a prije upotrebe samo malo poplahnem vodom da izbacim alkoholne pare... i to je to.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovaj aspirator za nos nismo probali. Kupili smo aspirator na baterije koji nam nije dobar. Masno smo ga platili i razocarali se. Ne izvuce nis konkretno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je taj aspirator na baterije skroz dobar.

Vjerojatno svi znaju kako se djetetu čisti nos, ali obzirom da je nama dijete bilo prvi puta bolesno, mi to nismo dobro radili pa nas je doktorica na Hitnoj u Klaićevoj poučila kako se to radi, pa ću ja, evo, napisati njen recept ako ima još neiskusnih roditelja kao mi.

Dakle - ona kaže da se ukapa dosta fiziološke otopine (2ml), da se djetetu zabaci glavica i da se mora pustiti 5 minuta da fiziološka počne djelovati, te da se onda pumpicom čisti nos. Eto, mi smo ukapavali premalo fiziološke i nismo dovoljno dugo puštali da djeluje

miffy

Početno

Evo i mene..tek sam sada došla do kompjutera.
    Dakle što se tiče aspiratora sa cjevčicama ja na žalost nisam imala uspjeha. Vjerojatno je stvar prakse ali ja nisam uspjevala ništa posebno izvući. Bolje sam izvlačila sekret iz nosa sa običnom pumpicom od Nuka koja je sasvim ok, dok ona Chiccova fakat niš ne valja.
    Međutim ovaj baterijski aspirator mi je zaista odličan. Kupila sam ga u drogeriji gdje su mi dosta dobro objasnili kako se upotrebljava, a pošto ga upotrebljava i sestra u mojoj pedijatrijskoj ordinaciji i ona mi je dodatno objasnila što da radim.
    Dakle: kao što je Mima već rekla, nakapati prilično fiziološke u obje nosnice i malo pričekati. Nakon toga jednu nosnicu zatvorite a u drugu gurnite aparatić, odnosno nastavak gurnite u nosnicu koliko to nos dozvoljava. Svaku nosnicu slobodno čistite malo duže (ne samo par sekundi kako je navedeno u uputstvima) i malo rotirajte aparat po nosnici, baš onako kako to rade sestre sa onim čok aparatom u ordinaciji. Naravno da se ponekad dogodi da aparatić ne može kroz otvor povući sekret koji je veći pa njega odmah uklonite ručno. Točno se može osjetiti po zvuku da aparatić vuče sekret. Ja tako par puta očistim svaku nosnicu i stvarno sam zadovoljna. To uspjevam napraviti i bebaču od 4 mj. i starijem klincu koji će skoro 3 g. ali neće puhati nos.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo i mene, ja koristim Chiccovu pumpicu od bebačinih mjesec dana i super sam zadovoljna! Izvuče mi sve šmrklje baš zbog onog cjevičastog nastavka. Prije toga ušpricam Miramar (nabaviti u DM-u), (do mjesec dana sam kapala fiziološku dok nije počela mrdati glavicom), ostavim joj tako nekoliko minuta i opet špricnem (naravno obje nosnice), onda začepim jednu nosnicu (palcem ili kažiprstom) dok u drugu stavim pumpičin nastavak i drugim prstom malčice pritisnem vrh one nosnice u kojoj je pumpica tako da je bolji vakum i otpustim pumpicu (zaboravila sam reći da je stisnem prije stavljanja u nos). Prezadovoljna sam jer se mojoj bibici sve "otraga" stvarao sekret i šmrklje. Ako je veća šmrklja onda čim je skužim nakon nekoliko puta aspirianja na početku nosnice brže-bolje je ulovim papirnatom maramicom tj. povučem je van. Mi smo se tako ispraksali da sam gotova brzo.

Probala sam i saNukovom ali mi je koma! Ovaj cjevasti nastavak kod Chiccove je zgodan jer podsjeca na cjevčice koje se koriste u bolnici ali one ulaze doboko. Eto, to je moje iskustvo.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Fakat

Fakat mi je jako drago da vas se toliko javlja na ovu temu s vlastitim iskustvima i super objasnjenjima tehnika

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dakle ponovno podižem, jer bih iz predostrožnosti htjela nabaviti ovaj "ručni" aspirator s cjevčicama... U onoj ljekarni na Malešnici ih više ne drže (imaju samo električne) pa me zanima jel' netko to nedavno nabavio i gdje?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako si u zagrebu- javi mi se na pp da se dogovorimo di ces podic- imam ja jos dva-tri komada pa ti dam ( imam te 'jednokratne'- mama je kupila vise komada mislec da cu ja bacit svaki kad ga jednom iskoristim, al nije racunala da sam skrtica pa mi je ostalo)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja se javljam, jer ne znam više što nabavljati, a što ne... imamo Tigex pumpicu koja ne valja ništa (nastavak stalno otpada), imamo i Chicco pumpicu koja je nešto bolja, ali ništa ne uspijevam izvući. Ali čini mi se da mu se sekret nakuplja u gornjem dijelu nosa i da se slijeva u ždrijelo, pa s pumpicom i ne mogu puno pomoći. A opet, da nabavljam ovaj aspirator na baterije... ipak košta 360 kn (pitala u apoteci), a Andrej nije tako često prehlađen, ne znam hoće li nam trebati. Ima li negdje još tih "ručnih" aspiratora sa cjevčicama? Nekako mi se to čini optimalan izbor, iako više ni u što nisam sigurna :/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kolko često im čistite nosić pumpicom? zato što sam čula da je agresivna i oštećuje sluznicu. pa se ja ograničim na dva puta dnevno. prvo je vrištao jako, a sad se već navikava jadničak mali. al se bojim bronhitisa ako to iz nosa sjedne na pluća pa zato čeprkam jadni mali nosić

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel zna netko tko je proizvođač tog aspiratora s cjevčicama? Ili neki podatak kako da mu uđem u trag? Ovdje u apotekama nitko nije čuo za taj aspirator, ali mi nude da ga mogu naručiti ako im kažem ime dobavljača.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Jel zna netko tko je proizvođač tog aspiratora s cjevčicama? Ili neki podatak kako da mu uđem u trag? Ovdje u apotekama nitko nije čuo za taj aspirator, ali mi nude da ga mogu naručiti ako im kažem ime dobavljača.
    podižem ovu temu, jer mi hitno treba tako nešto. Da li je u međuvremenu netko došao do toga? Ime proizvođača, gdje se može kupiti, eventualna slikica (ako netko ima), da si mogu predočiti što trebam tražiti...
    Ja imam Tigex-ovu pumpicu za nos, ali mi nije od velike pomoći. A nosić mog malog miša je i dalje pun, i jadničak se pati...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tom se zove strucno za ljekarnike mucus extractor. znam da uvijek kad mi zatreba nadjem na jarunskom placu u ljekarni.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, mucus extractor - ima ga u ljekarni na jarunskom placu (u sredini) - za par kuna
    mi smo čak naišli na 2 razl. modela u toj ljekarni (nisu kupljena u isto vrijeme), ali je isti princip

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi super zadovoljni s ciccio, sve isvuče i uđe u nosić i mekana električna nije dobra za male bebe, ima veliki ulaz, i mogla bi oštetiti sinuse. nuk je isto predebel. preporučujem ciccio jer je nas spasila.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravih reći da nisam iz ZG pa bih molila, ako je ikako moguće, točan naziv i adresu te ljekarne da ih mogu kontaktirati u vezi toga.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo natjerala me ova tema da se i ja javim, mama sam sada dvoipolgodišnjih blizanaca i imali smo problema s nosićima već s oko mjesec dana budući da mi pumpice nisu nimalo pomagale pozvala sam patronažnu sestru u pomoć i ona mi je pokazala vrlo uspješan način čišćenja nosića koji i danas još koristimo.Uzme se obična šprica, bez igle naravno, u špricu se navuče fiziološka otopina i s time se ispire nosić na način da se dijete drži na boku i uštrca mu se otopina u gornju nosnicu. Ako je postupak dobro izveden na drugu nosnicu izađe sadržaj van, a ako i proguta nije strašno. Zvuči možda malo gadno ali uopće nije i meni su moji dečki znali dolaziti i sami da im isperem nos- valjda su skužili da im to pomaže. Inače čitala sam u jednom medicinskom časopisu da bi za malu djecu koja još ne mogu ispuhati nos bilo bolje da sadržaj nosića povuku unutra i progutaju jer kod slabog ispuhivanja dio sadržaja ode ili se zadrži kaj ja znam gdje pa lakše dolazi do upale uha ili sinusa- naravno da nitko ne uči svoje dijete da to tako radi budući da nije društveno prihvatljivo. Možda sam fulala topik ali htjela sam samo reći da se i bez aspiratora i pumpica može super očistiti nosić i da nam ovakav način preporučuje i naš pedijatar.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi uglavnom koristimo sterimar za tu istu stvar i kod nas radi, ali kad nastupi kriza, onda koristim mucus extractor.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Freya imaš pp.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Podižem topic,
    jučer sam kupila u ljekarni na Malešnici mucus extractor (za sve koje zanima, dobivaju ih redovito i košta 11 kn) i kak sam bila u žurbi zaboravila sam pitati magistru kako se to točno upotrebljava...

Vi koji ga imate i koristite, HELP!
    Kako znati koliko duboko bebi u nosić smije ići cjevčica, trebam li isto prije toga nasprejati kapi u nos (Marimer), treba li i koliko staviti fiziološke u onaj "spremnik"...?

Još nešto. Imali su ga u 2 veličine - jedna s malo užom cjevčicom i druga s malo širom. Ja sam uzela ovu s malo širom, iako razlika mi se činila neznatna. Jel netko zna da li je to uopće bitno koja je veličina?
    Hvala!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja sam danas u ljekarni vidjela neku turbo spravu za čišćenje nosića - košta 425 kuna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure, podižem ovaj prastari jer u mojoj ljekarni tog mucus extractor-a nema, ali će mi naručiti pa stoga trebam naziv dobavljača ili barem točno ime ljekarne u kojoj vi kupujete pa da mogu naći br. tel. ljekarne i pitati. Hitno mi je, možete mi poslati i na pp da se ne shvati kao reklama. Thx!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Danica Šalković - ljekarna
    ulica Ivane Brlić Mažuranić 58 - malešnica
    radno vrijeme od 8 do 20 sati, subotom od 8 do 15 sati.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moram se i ja javiti sa svojim iskustvom.Imali smo aspirator na baterije,nije nam bio dobar, cijena je već gore negdje bila napisana,cca 350 kn.Nedugo smo kupili cjevčicu koja se natakne na usisavač.Da,da,kućni.Izgleda kao ova cijev što se ustima izvlači,samo ima dolje nastavak za utisnut u usisavač.U Mađarskoj to košta sitnih 5 eura,ja u HR platila 180 kn.Nemojte se bojati da je jako,jer bez obzira na jačinu usisavača ona sam regulira jačinu kojom se izvlači sekret.Namijenjen je djeci 0-6 godina, isprobala sam i na sebi,i zbilja je super.Nemam sad kod sebe podatke,ali koga bude zanimalo,budem potražila doma.Gospodin koji to dila za RH nam je donio na kućna vrata.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo link dobavljača: http://www.miramarprom.hr/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Thx!

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam još realizirala, ali planiram naručiti aspirator na baterije Bebe Sounds iz Amerike. Tamo sam ga našla za $19,99, što je 100kn, a ovdje je isti preko 300kn! Koga zanima evo vam link. Ja ću ugnjavit prijateljicu da mi ga samo donese, a ne znam šalju li van US... ako imate nekog da vam od tamo pošalje, ISPLATI SE.

http://www.target.com/gp/detail.html...A1VC38T7YXB528

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čim si vizualiziram E. s tom cjevčicom u nosu i usisivačem kako bruji kraj njega....

Šalu na stranu... budimo ozbiljni ... Koliko vremenski treba da se šmrkljići izvuču iz noseka? Naime, moj E. ne može vidjeti maramicu a kamoli onu ručnu pumpicu. Nama treba nešto super brzo odnosno nešto što u dvije sek potegne bale. Jel ova pumpica spada u tu kategoriju?

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidim našla si topic
    Moja Jana nadvlada mene,MM-a i baku,i nikako joj nismo uspijevali ni sa ručnom ni sa onim na baterije izvući šmrklje,jer tek što napumpam par puta i napravim vakuum,ona se izmakla.Dakle,ista stvar kao s tvojim mišem.
    Ova stvar mi je jednostavnija jer ne moram ja ništa posebno radit,on kontinuirano ima istu snagu izvlačenja (probala sam na sebi,nemoj se bojat da je prejako),samo joj stavim nastavak u nosić i dalje se borimo da ju nadvladamo da sjedi,i vjeruj mi,stvarno smo se preporodili.Žao mi je da to nismo prije imali,jer sad i ona već pomalo zna ispuhat nos,pa ga nisam na njoj puno upotrijebila,ali zato je Matija na dobrom putu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je fizioterapeut na Srebrnjaku preporučio taj aspirator za usisivač, ne znam, moram priznati da mi čudno zvuči. Inače imamo dvije vrste aspiratora na baterije i ne valjaju nam baš ništa. Nos čistim običnom pumpicom, a svaki put kad to trebam napraviti proživljavamo dramu - sada više uopće ne mogu sama očistiti Lei nos.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mima, vjeruj mi da sam kalvariju s Janom prolazila kad smo trebali čistiti nos,a ovo nas je spasilo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

...ako netko može nabaviti ili živi u blizini italije tamo postoji ručni aspirator za bebe koji se zove narhinel, košta oko 8 eura a paket od 10 nastavaka oko 4 eura. Postoji i njihova fiziološka koja košta oko 6 eura. Odličan je, tamo je top proizvod.
    Ima i demo na:
    http://www.babymarket.it/babymarket/narhinel/metodo.htm

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Al to moraš sama ustima usisavat kolko sam ja skužila.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stella kako doć do tih cjevčica? Kontaktirat preko weba ili imaš neki tel. broj?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam koristila paket za infuziju od kojeg sam razrezala cjevcicu i aspirirala na drugom kraju. Jes da sam i ja stalno bila bolesna ali je pomoglo. Pazite ovo moze biti problematicno na njeznoj sluznici pa to ne traba raditi prerano.

Moje iskustvo: jos za vrijeme dojenja zatvarati nosic kad izdisu i simulirati puhanje nosa dok su na dojci. Moji su odmah skuzili kako treba puhati nos (u dobi od 12 mjeseci puhali su ko slonovi)

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •