Prošo voz za tomamaS prvotno napisa
Kako ih sad naučit?
Prošo voz za tomamaS prvotno napisa
Kako ih sad naučit?
I ja sam se preporodila od kada Leo sam ispuhuje nos.
Tijekom jedne aspiracije na Srebrnjaku je od panike prestao disati, poplavio i od tada nije dozvoljavao ni blizu pumpici.![]()
Za učenje ispuhivanja meni je pomogao jedan trik koji sam davno pročitala na forumu (), da zatvorenih usta pokuša ugasiti svjećice (na torti) kroz nos. I upalilo je!
lailah prvotno napisa
Nazoveš ljubaznog stričeka na gsm: +385 98 934 86 13, i dogovoriš se s njim,nama je donio doma ( a i drugim curama koliko sam uspjela pročitat).
Tnx!stella prvotno napisa
![]()
Rucni smo za 30 kn kupili u dezurnoj na Borongaju, a danas nam stigao i onaj za usisavac, cini nam se odlican, probali na sebi.
Ha,ha,vidim da nas je cijeli klub mama usisavačica malih nosića![]()
ja sam taj za usisivac nabavila u madjarskoj jos za BC-a, dakle prije dvije godine i super je, mada ponekad iz ljenosti znam uzeti mucus extractor jer dok ja dovucem usisivac, pa dok uzmnem kutiju pa dok..... uglavnom super je. evo ovih dana imamo s oba klinca problema pa je usisivac u njihovoj sobi BC uziva jer ga obozava rastavljati![]()
Ma da,u Mađarskoj košta nekih 5 eura, a kod nas 180 kn :/ , ali tko će ići samo po to u Mađu...
To bi bilo dobro da smo se skupili i kolektivno kupili par komada![]()
Pridružujemo se klubustella prvotno napisa
![]()
Eto danas prijepodne sam nazvala gosp. i u 16.00h bio kod mene. Nakon što smo stvar sterilizirali smo i isprobali. Prvo ja na sebi i mogu reći da stvarno vuče. Kasnije smo i na E. ali nije bilo jako niš za izvuć.
Ali sve u svemu čini mi se super stvar :D
Bravo za dobrog stričeka :D , i nema više straha od začepljenih nosića![]()
Cure, jeli to govorite o aspiratoru Arianna?
Neki dan nas je zaustavio na Sajmu za bebe taj gospodin što prodaje pa nam je pokazivao, ali kako nismo znali tuđa iskustva nismo se usudili kupit.
Dakle, zadovoljne ste?
Mi imamo običnu Chiccovu koju odavno ne koristimo jer A. ne da i LivingLabovu na baterije, ali nije ni ona Bog zna što.
Meni A. općenito ne da da joj se približim nosiću, ali evo već 15 dana je šmrkava i čini mi se da ćemo ovu zimu ad krene u jaslice imat puno posla s nosićem.
Kako vam djeca reagiraju na tu Arianna pumpicu?
Moj E. ne da da mu se bilo čime približim nosiću ali ova sprava je strava. To usisa dok si reko keks čak i bez da mu začepim drugu nosnicu. Pa se malo igramo, malo jednu malo drugu. Neki put i uspijem na sek. začepit. Morala bih ga dobro nečim zabaviti da mu isišem baš kako bi trebalo. Ali i ovako uspijevamo.
Teti u vrtiću ću dati prospekt. To bi im bilo super. Umjesto onih salvetica koje koriste za nos imali bi usisivač. Barem bi klinci bili manje balavi
.
Ria prvotno napisa
Ria, da,to je bio gospodin koji to zastupa u RH,i ja sam ga srela na sajmu i sjetio me se.
Što se tiče reakcija,moje dijete inače ništa ne da blizu sebe,ali kako lailah napisa, kroz igru je sve lakše.Ja ću letak odnijet pedijatrci,jer sam joj rekla da to koristimo,i rekla je da će ona to preporučit drugim mamama.Stvarno je to super stvarčica.
Moram pohvaliti čišćenje nosića s najobičnijom cijevčicom za infuziju. Savršeno djelotvorno (izvuče čuda iz nosa), jednostavno za primjenu, i košta 3 kune.
E, da mi je to netko rekao prije nego što sam potrošila hrpu love na kojekakve aspiratore!
Ria vć dva tjedna ima pun nosić i stalno ga kapamo, ona puše u maramicu ko velika, ali pumpicu ne da blizu, ni električnu ni običnu.
Danas smo naručili ovaj aspirator i dolazi nam u četvrtak. Jedva ga čekam isprobat i nadam se da ćemo s njim očistit mali nosić![]()
A jel vase bebe imaju pri tome i temperaturu toliko dugo (2 tjedna) koliko je dugo začepljen nos?
Nama naime, vec 2-3 tjedna uz povišenu temperaturu mali ima začepljen nos, a prije par dana i kašlje. Imao je prije toga upalu uha, što se povuklo, kaže doktorica, ali mene brine to što svako malo dobije temperaturu. Kad to više prestaje?
Nije isto ako ima u kontinuitetu temperaturu 2 tjedna ili 3 dana ima, jedan nema pa opet ima. U ovom drugom slučaju se može raditi o 2-3 različite bolesti. U prvom slučaju dijete treba obraditi.homeremoh prvotno napisa
Samo je jednom prije tjedan dana, dva dana imao ispod 37, no cijelo vrijeme (tijekom dana) ta temperatura varira, između 37-37,7, navečer skoči do 38. Kronologija. Prije 3 tjedna je samo curio nos + temperatura. Ustanovljena upala uha-liječeno uz temperaturu. Prije 10 dana (zbog povišene temperature) u Klaićevu na hitnu, pregled krvi - povišeni leukociti, smanjeni limfociti. Kažu viroza. Prije tjedan dana kod svoje doktorice - uho u redu. Petak - kako temperatura (uvijek oko 37,5) ne pada - napravljen CERP-pokazalo nema infekcija i bakterija. Dijagnoza - viroza. Ali zar to tako dugo traje? Trenutno stanje - nos začepljen (kapamo fiziološku), kašlje i ima 37,5. Više nismo pametni...
Ako sam shvatila prije 3 tjedna je bila jedna bolest, a zadnjih 10 dana druga. S tim da je 5. dan ?CRP bio nizak što ne znači da je još uvijek. Može biti viroza i više tjedana (npr mononukleoza), ali da se radi o mom djetetu sigurno bih ga opet odvela na pregled i svakako mu slikala pluća.
Svaki puta na pregledu mu slušaju pluća - sprijeda i straga. I to redom 3 različita doktora: njegova doktorica, doktor koji je u suprotnoj smjeni (došli jer je bio petak popodne, pa da ga netko ipak pregleda), te doktorica na hitnoj - kažu pluća čista. Na hitnoj su isključili mogućnost mononukleoze. Hvala na odgovorima. Zadnji puta smo bili u petak, tada je rađen CERP, pa je preslušan i zaključak doktorice je bio da nema infekcije i bakterija, te da se možemo šetati po vani, što više, to bolje (iako ima takvu tempereturu). Idem negdje naći simptome mononukleoze
Upala pluća se ne mora čuti slušalicama.
Ne tvrdim da ima mononukleozu već sam je samo navela kao tip viroze koja dugo traje, ima i drugih naravno.
Sretno.
Nabavili smo Arianne aspirator (striček je super ljubazan) i jako smo zadovoljni kako radi, stvarno nam je super. Imam jedno pitanje za vas sa dužim stažem korištenja - koji položaj djeteta je najbolji? Na kutiji piše sjedeći ali F se baca i baš nam ne olakšava čišćenje nosića iako traje po par sekundi. Mogu li je polegnuti? Ovako na sjedeći mi je problem kad sam solo i nema MM da je drži na krilu. Daklem, savjete na sunce!![]()
i mi smo jučer kupili ovaj aspirator na usisivac i totalno iznenađeni kako to dobro funcionira, nevjerojatno što sve izvuče.
Htjela sam pitati iskusnije mame koliko puta na dan to korisitite. Leon sada ima 3 mjeseca, pa se bojim da mu ne oštetimo sluznicu ako pre često to koristimo. Sada to radimo cca 5 puta dnevno, u pravilo prije svakog hranjenja jer jadan ne može papati ako mu je začepljen nosić. Moram priznati da je na jedoj nosnici izašlo sitno krvi (više malo krvave sluzi)?
da li i s ovim aspiratorom kombinirate kapanje većih kolčina fiziološke (ovo što pišu po 2 ml) ili je upotreba aspiratora dovoljna?
BTW - za mame u Istri, aspirator smo kupili u Poreču za 180 kn u jednoj trgovini za bebe (Asten).
Nase curke su bile nedavno prvi put prehladjene otkad smo kupili aspirator koji se prikljucuje na usisivac i rezulat je ovo - puno je "elegantniji", manje se muci i dijete i roditelj, ali kad se njime vise nista ne moze izvuci, obicnim mehanickim aspiratorom (onim s dvije cjevcice) uvijek jos nesto izvucemo. Za mene je zato i dalje zakon mehanicki aspirator s dvije cjevcice.
A onaj na baterije - taj bas nista ne valja.
Zna li tko ima li u kojoj ljekarni u Splitu kupiti ovaj aspirator što se priključi na usisivač ili ga mogu samo naručiti?
haj evo i da se mi pridružimo ,kupili smo danas aspirator za usisivač i za sad smo zadovoljni vidjeti čemo kak bude prošla noć ,ali čini mi se odlićno,svi smo ga isprobali ,čak i sin od 4 god.si je sam držao .striček je stvarno ljubazan,evo vam još jednom brojček mobača,striček putuje svukud,
098 9348613,i zato ljudi zovite strićeka i njegovu tetu,nemože štetiti. :D![]()
1. Ovaj za usisavač je izgleda ok (ali mi nemamo usisivačni tepihe)
2. Na baterije -druge mame nisu baš nešto zadovoljne
3. Naš Mukos mi je loš jer mislim da može ta cijevčica ogrepsti dijete
4. Narhinel za sada najbolji
Moje iskustvo je tjedan dana pa možda i griješim.
evo da javim prespavali smo noć odlično,Nika je super spavala budila se samo kad je bila gladna.
Ja vec sto godina, svako malo, na ovom forumu pisem kako je to najjednostavnija, najjeftinija i najuspjesnija metoda ciscenja nosa, i nitko ne trza. Drago mi je ima jos poklonika seta za infuziju!Roza prvotno napisa
Ja bih tako (koristeći cjevčice za infuziju kao aspirator) vjerojatno pokupila svaku prehladu od djece.
Jako smo zadovoljni aspiratorom koji se priključuje na usisivač.
ako je netko zainteresiran,neka javi na pp,pa ću dati sve detaljne informacije
Podižem...i mene zanima ista stvar, koliko često koristite aspirator?ppetra prvotno napisa
Leoni je totalno začepljen nosić i ako joj ne očistimo nosić ne može ni jesti ni spavati, pa me zanima koliko često se preporuča čistiti nosić na ovaj način, odnosno da li se preporuča napraviti neku vremensku pauzu između 2 čišćenja?
I mene isto zanima: koliko često se smije s njime čistila? Žao mi je mrvicu pustiti da stoji začepljenog nosa i skoro se guši.
Na stranicama zastupnika sam pročitala da se čisti onoliko puta koliko bi djetetu inače ispuhivali nos, pa mi se čini da je ok i više puta im očistiti jer bolje i to nego da se sve spusti u pluća. No, možda griješim, samo nagađam. Ja prvo nakapam fiziološkom, a poslije čišćenja sljezov čaj.
Ovaj aspirator mi je pravo otkriće, za sekundu joj sve izvuče, nevjerojatno koliko, mrvica sva u čudu gleda i ne buni se.
Meni je Mađa pred nosom, pa me zanima da li to ima u svim ljekarnama, jer ne ide mi se do Pećuha (a ni ne isplati se)?stella prvotno napisa
Cure, da li taj resp. za usisavač paše na svaki usisavač?
Rhea, jesi ga ti kupila u Zadru i u kojoj ljekarni?
Paše na svaki usisivač, jedino usisivač mora biti jačine između 800-1800.
Nas spašava jer mojoj curici nos ne curi, više joj je u pozadini, ali isto na trenutke ne može disati. Ne znam kako bismo to izvukli da nije aspiratora.
Mi čistimo nosić time kad god joj se začepi, s time da prije nakapam fiziološku kako bi dodatno ovlažio nos i sluznicu i eventualno razmekšao šmrklje.
I ja pohvaljujem usisavač-respirator. Nešto fantastično! Jedina mu je mana što moram uključiti usisavač 8) . što po noći baš i nije zgodno, vjerojatno susjedi misle da smo skrenuli.
ovaj striček što donosi se odnosi na Ariana?
koliko košta?
imate ga za kupiti i u DM (Antunović centar ) cjena ista 187 kn
a što s onim što kažu da ga se ne bi smjelo koristiti češće od 1 u 6 dana jer može oštetit sluznicu?
i mi kupili Arianna aspirator....
malac se isto opire pa i mene zanima jel jednako učinkovit i u ležećem položaju? (većinom sam sama sa njim doma pa je neizvedivo držat i njega i obavit što treba)..
i zanima me kako počistite sve...ja prvo isprala pod mlazom vode da izađe sve iz cjevčice i posudica...jel nakon svake upotrebe treba sterilizirat...kako vi to radite?
i zasad samo pohvale..nosić više ne curi a iznutra izađe sve i svašta...![]()
evo ovaj arianna imate po povoljnoj cjeni
i bez troškova pošte![]()
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=150315260458
to je oko 100 kuna![]()
Mi smo do sada probali stvarno svašta,pokazalo se da su najskuplja rješenja najmanje djelotvorna(naravno da sam kupila aspirator na baterije)
NUK pumpica nas je spašavala ove tri godine![]()
Navodno je dobar ovaj za usisavač-svi ga hvale
ali nama je već jednom vrijeme da naučimo puhati nos!
...ali nejde nikako i nikako
...ovo moram probati
Hvala na savjetuZa učenje ispuhivanja meni je pomogao jedan trik koji sam davno pročitala na forumu (), da zatvorenih usta pokuša ugasiti svjećice (na torti) kroz nos. I upalilo je![/quote]
Gdje u Rijeci (ili u RH narudžbom) mogu kupiti NARHINEL aspirator na cjevčicu ili neki drugi?
Puno hvala
kupila arianna aspirator u Mađi za 45 kn :Dcreativa prvotno napisa
koristim NoseFrida i za sada sam zadovoljna. Pumpica nam nije ništa pomagala, a B se boji usisavača tako da smo odustali od Arianne.
Pitanje za one koji koriste ovo ili nešto slično tj. koriste snagu svoga daha.
Kako nabildate svoj udah da uspijete što više toga izvući u što kraćem vremenu?
Znam da je pitanje za RH,ali vama je Italija jako blizu a tamo ga ima svaka ljekarna-pa da skočite ili zamolite nekog tko ide ili date nekom šoferu za kavu i da vam ga kupi u orvoj ljekarni(tamo stalno iz Rijeke šibaju i redovne linije za Trst)Mea prvotno napisa
Tek sam sada primijetila što pitašMea prvotno napisa
MM je ovaj naš aspirator NoseFrida kupio ovaj tjedan u Cambierievoj (kod bolnice) navodno tek dobili. Prema slici koju sam našla to bi ti bilo isto kao i narhinel koji tražiš.