188 kumića
a navodno da je magariji čak 30kuna????!!!!!
jesam li ja jedina mama koja se paranoično boji tih aspiratora..... očito jesam...
Znači normala! Hvala. Ma bila kod nas neka teta koja je to distribuirala za 30KM, cca 100kn, pa reko da nisam šta fulila. OK, onda ću uzeti u Makarskoj. Puno vam hvala, zaista![]()
Miniminia, nisu ni meni bili logični dok nisam vidjela ovakve stvari :http://www.youtube.com/watch?v=TPqfhrCVPSk
i čula "zaklinjanja" u njega. Jedino negativno što sam čula je da nekome nisu bili baš toliko efikasni.
nama je to ok. Veliku nauči da puše nos, a i mali bi mogao početi
Eh, drage moje mame usisavačice, opet mi treba pomoć. S obzirom da se babyvac kod vas na tržištu nalazi već duže vrijeme i ima mama koje su ga vjerovatno koristile sve dok dijete nije naučilo samostalno puhati nos, a sad je već veliko, treba mi mišljenje. Naime, jedna prijateljica mi je ubacila crva da djeca kojoj je u ranom dobu intenzivno usisavan nos kasnije u školskoj dobi počinju pokazivati probleme sa sinusima zbog navodnog oštećenja sluznice izazvane usisavanjem babyvac-om. Na to mi se nakalemilo jedno ranije negativno mišljenje naše dr. pulmologice (koje sam uzela sa rezervom jer se radi o starijoj dr.), ali sad me izjeda. Moj sin ima 2 godine, veliki treći krajnik i aspirator nam je neophodan, jer je konstantno šmrkljav i začepljen.
SS mi smo koristili taj aspirator...E sad ima 4,5 i sama puše nos...sa aspiratorom ne treba pretjerivati, ako se koristi jednom dnevno sve je ok...nama su na Srebrnjaku rekli da je bolje da sami to radimo nego da ju vodimo gore na inhaliranje pa da pokupi još nešto...
dakle mi smo prvo inhalirali E sa fiziološkom (ako je nos bio jako začepljen stavili smo 1-2 kapi Bisolexa da se šmrkljici otope), nakon toga usisavanje (beba leži na leđima - u jednu nosnicu sa špricom uštrcavaš malu količinu fiziološke a kroz drugu vučeš sa aspiratorom tako da se napravi "kružni tok" kroz sinuse) i na kraju u nos po jedan štrcaj Operila ili nekog drugog sprejica...
dakle bitno ti je samo da ne usisavaš na suho jer se tako uništava sluznica i ne treba pretjerivati- jednom dnevno je dovoljno!!
neke mame jednostavno prvo nupune nos klincima sa Sterimarom ili nečim sličnim pa onda samo vuku, ali tako prehlada i puni nos duže traju...
Posljednje uređivanje od Boxica : 01.02.2011. at 11:54
Na uputstvu piše da dijete mora da sjedi prilikom usisavanja!?
A ne znam što je onda alternativa? Moja curica je ovih dana strašno šmrkljiva. Druge pumpice mi poberu možda 10% sekreta, i moram čistiti nos svakih 15 minuta. S babybvacom posaugam 2x dnevno i nos je uglavnom čist. Više joj ni kapi ne kapam (šmrkljiva je već 2 tjedna, ostalo sve ok), samo špricnem morsku vodu tu i tamo.
moja mala imala povečani krajnik i operirala prije nego smo ka kupili, koristili ga i rano je počela puhati nos. Sad malog saugamo onak kak se sauga na srebrnjaku, na ležečki ali izvrnute glave, prije tog srebrnjaka to smo radili iz stojećeg stanja
Jelena, hajde mi molim te detaljno opiši taj postupak sa Srebrnjaka. Valjda su oni gore pametniji od mene. Ja usisavam iz sjedećeg položaja uz predhodno naljevanje fiziološke.
SS ovo što sam ti ja napisala je sa Srebrnjaka (cijeli postupak)...oni tamo imaju krevet kojem je zaglavlje onako lagano spušteno pa zapravo dijete leži ravno, ali je glavica lagano spuštena tako da fiziološka prodre što dublje u sinusnu šupljinu
Posljednje uređivanje od Boxica : 02.02.2011. at 00:25
cure, nažalost aspirator je nekima neophodan i to po više puta na dan...moja kćer se guši noću u kašlju i čak smo dobili Ventolin. Druga stvar ne pada mi napamet usisavati nos ležeći, jer joj se onda sve direkt slijeva u grlo a ne u nos. Probajte vi leć i ispuhati nos. I isto tako mislim da je špricanje Serimarom super, i ne mogu zamisliti da djetetu na jednu stranu lijevam fiziološku a na drugu da izvlačim aspiratorom, pa jedva je i ovako držim. Tko od vas odraslih na taj način čisti nos, ležeći s preljevanjem fizoloke iz druge nosnice???!!!
Znam da sam jednom vidjela onaj nosni ljevak iz kojeg se preljeva voda iz jednog nosa u drugi, ali to je za odrasle.
Jedan stari doktor na Srebrnjaku je rekao da je to žalost što danas sve djeci stavljamo u nos, kao da su Foke a ne ljudi. Za njega je čista nesoljena svinjka mast, domaća, stavljena na početak nosića, spas.
A mi ostali kojima je to nužno zlo špricamo nosiće s svim i svaćim i izvlaćimo aspiratorima, jer drugog izbora nemamo, a i bolje to nego ići na čok u bolnicu, što je za mene apsolutno preagresivno!
Inače ja sebi znam staviti fiziološku i ona mi samo isuši nos....s Sterimarom i fiziološkom rađe inhaliram na inhalatoru- idemo u slanu sobu itd.
Posljednje uređivanje od ivana zg : 02.02.2011. at 00:49
Moram vam priznat da sam se sad dodatno zabrinula, a da nisam riješila dilemu
Mislim da ću napraviti pauzu sa usisavanjem i vidjeti kako nam ide. Najgore mi je što ne znam nekog dobrog ljekara sa kojim bi o tome porazgovarala.
Srebrnjak je kod vas neka specijalizovana klinika za pulmologiju ili ORL? Zna da je često spominjete, da djeca tamo idu na inhalacije, ali ne znam baš konkretno.
I hvala vam u svakom slučaju!
Draga dilema ti je u svemu, cica ili boca, platnene ili umjetne pelene, medicina ili alternativa karikiram naravno-mislim da je rešenje u umjerenosti i negdje u sredini, ja bi najrađe da moja mala zna sama ispuhati nos ali nezna, i meni je naravno jedino rešenje aspirator-koliko šteti neznam, kao i sve drugo što jedemo i udišemo, a koliko pomaže znam-puno i olakšava mi život-volim li ga koristit-ne, kao ni cijepiva, ni antibotike, ni čokoladu i pudinge, ali nekad se mora-aspirator ili ćok-ćok u bolnici-pa ti odluči?
Ja usisavač nikad ne pojačam na najače, uvijek u nosnici držim sekundu pa pređem na drugu pa tako par puta ali kratko, i nikad, nikad ne zatvaram drugu nosnicu kod aspiratora koji ide na usisavač...ako djete ide krv iz nosa, ne koristim ga u toj nosnici i ne stavljam kapi za nos u nosnicu koja krvari ili ima ranicu....koristim zaparenu kupaonu, slanu sobu, inhalacije itd.
Kad je moja bila mala, kapnila bih joj malo fiziološke jer sljezov korjen nije podnosila, i okrenula na trbuh, pa bi ona glavicu trljala o pelenu, o podlogu i tako bi čistila nosić...tek s 1g počela sam rijetko koristit Nukovu pumpicu a s 3g sva u strahu i suzama aspirator na usisavač jer ništa više nije pomagalo!
Sve što čovjek mora koristit za ozdravljenje je nužno zlo, bilo ono od svagdašnje medicine ili one potpuno prirodne. Najbolje je kad je čovjek zdrav.
Zato kad baš moraš i nema druge našoricaj djetetu nos fizološkom, Sterimarom, pričekaj koju minutu ne dugo jer se onda sve osuši , stavi usisavač na malo više od sredine, jedna pa druga nosnica po par sekundi, pitaj djete jer ga možda boli, ako baš ne ide van pojačaj malo usisavač na sek. i to je to. Sve je induvidualna procjena.Što prije počne samo ispuhavat nos, bolje za njega i tebe.
Sretno i lagani oprez i ne se uzrujavati zbog sitnica.
Srebrnjak je bolnica za djecu s respiratornim problemima, alergijama, bronhitisima it. ima nekakvih tekstova ovdje na njihovoj stranici pa si malo pogledaj
http://www.bolnica-srebrnjak.hr/
na mom aspiratoru nije bitno na koliko staviš usisavač, uvijek istom jačinom usisava, tako mi je pisalo i u uputama.
usisavanje u ležećem položaju smo probali ali se dijete jako bunilo (dobro, on se bunio uvijek), pa sam probala na sebi. oooogromna je razlika. nakon što sam sebi usisavala u raznim položajima, glasam za sjedeći položaj (taj je naveden i u uputama)
mi to doma radimo na lopti muž ga drž a ja uzmem špricu bez onog tiskala i sipam vodu, a istovremeno vučem van
srebrnjak je specijaliziran za dušićne i alergene probleme
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.02.2011. at 09:24
Ja ovako, samo stojecki. I moje starije dijete, ali je pocela s nekih 5-6 godina. Malac ne zeli ni blizu neti posudi. Njega okrenem naglavacke, uvalim mu fiziolosku i onda u lezecem ili sjedecem polozaju (kako mu je draze) isisavam s cjevcicom, a sad je vec jadnik i naucio poprilicno dobro ispuhati.Tko od vas odraslih na taj način čisti nos, ležeći s preljevanjem fizoloke iz druge nosnice???!!!
Znam da sam jednom vidjela onaj nosni ljevak iz kojeg se preljeva voda iz jednog nosa u drugi, ali to je za odrasle.
Ne bojim se paranoicno, ali zazirem od toga. Nekako jos nisam uvjerena da je omjer koristi i stete na strani koristi. Dugorocno.jesam li ja jedina mama koja se paranoično boji tih aspiratora..... očito jesam...
Posljednje uređivanje od BusyBee : 02.02.2011. at 09:38
ovo nema nikakve veze s aspiratorom jer da si sama probala aspirator na sebi (MM i ja jesmo) vidjela bi da je potpuno drugačije!! naravno da ležečki ne možeš ispuhati nos, ali aspirator sam vuće van...
mi to ne radimo baš zato jer možemo sami puhati nos, a djeca ne moguTko od vas odraslih na taj način čisti nos, ležeći s preljevanjem fizoloke iz druge nosnice???!!!
btw, na ovakav način moje dijete je šmrkavo samo 5 dana, nema daljnih bolesti kao što je upala grla ili bronhitis jer se sekret ne stigne spustiti na dolje
ali Ivana Zg svatko zna najbolje za svoje dijete pa prema tome ti i dalje radi onako kako misliš da treba, a ja ću dalje onako kako vidim da pomažem svojem djetetu
zove se Rhino horn (ima ga u apotekama i dođe oko 70,00 kn) i nije samo za odrasle nego i za djecu kad ajmo reći mogu prihvatiti takve stvari i napraviti čišćenje nosa pravilno kako treba...koristi ga moj nećak od 7 godinaZnam da sam jednom vidjela onaj nosni ljevak iz kojeg se preljeva voda iz jednog nosa u drugi, ali to je za odrasle
navedena stvar isto radi po principu prelijevanja slane vode iz jedne sinusne šupljine u drugu pa van
Mi koristimo ariannu za usisivač i spašava nas.
Jednom sam pokušala nekoristiti i potaknuti djecu da sama ispuhuju i otišlo im je na grlo i pluća. Tako da ne znam šta bih bez toga.
Moji su ove godine krenuli u jaslice i više su bolesni, nego zdravi, ali smo se svaki put uspjeli izvući bez bolnice.
Pazimo na vlagu u zraku i kad su jače zaštopani, spavaju u polusjedećem položaju. Imamo i ovlaživač zraka. Masno smo ga platili, ali mi mjeri vlagu i možemo regulirati po potrebi. Kad je jača prehlada, navijemo na preporučeni maksimum - 60% relativne vlage, a za inače 50 %
Imamo i inhalator. I to nas je poprilično koštalo, ali spašava. Inhaliramo sa fiziološkom otopinom.
Kupamo ih u jako zaparenoj kupaoni. To im otvori sinuse i sekret se samo slijeva van.
Sin se ponoći zna daviti od kašlja. Usisamo, damo žlicu meda i malo vode da popije i nastavi spavati.
A kako će to utjecati na budućnost - ne znam.
Ja imam velikih problema sa sinusima, a moji nisu imali ništa od gore navedenog.
Meni je trenutačno bitno da ne hodamo po bolnicama i spremna sam dati poprilične novce za liječenje u kućnoj radinosti.