Priča ide ovako:
nakon višemjesečnog bezuspješnog isčekivanja izostanke menge otišla sam do svog ginekologa na kontrolu. On je tad rekao da je sve ok, no da bi bilo dobro napraviti vaginalni ultrazvuk da provjeri jel sve ok, ima li ovulacije itd. I da - na desnom jajniku se nalazi cista, a na maternici miom od 4 cm. On mi je rekao da je to problem zbog kojeg nemogu zatrudnjeti i da dobro da i nisam jer da bi bio spontani pobačaj ili prijevremeni porod !!!I pošalje me za Petrovu.
Tamo doktor traži spermiogam. I uz sva sr... još i asthenoteratzoospermia
- tk. siguran razlog zašto ! :shock: I onda dr. kaže neka se upišemo na listu čekanja za IVF, a ja neka prespavam odluku želim li vaditi miom ili ne jer kao razlozi za i protiv su 50-50 . :? Miom ako ga ne izvadim može izazvati (a i ne mora) spontani, prijevremeni porod, slabokrvnost ... Dr. kaže da ne smeta i da ako bude potrebno oni ga mogu izvaditi pri carskom na porodu. S druge strane ako ga operiram 6 mjeseci se moramo čuvati od trudnoće, a ožiljak na maternici pri porodu može puknuti![]()
Strah me je ostaviti miom, čekati IVF i onda da stvar propadne ili se zakomplicira zbog mioma. A opet ići na operaciju mi se nekak neda, i 6 mj. je dosta pokušaja za napravit bebača .... :/
Šta da radim ?????
:? :? :? :? :? :? :?