Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 124

Tema: MIOM

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam da li se nekoj od vas desilo, ali meni se napitak ubuđao Ja sam sve to smućkala u jednu čašu i pokrila je tacnom, stajalo je u kuhinji nisam stavljala u frižider, prosto nisam videla razlog da voda, med i laneno seme moraju ići u frižider. Jutros je trebalo prvu čašu da popijem, dignem poklopac i imam šta videti, neka bela buđ se nahvatala po vrhu, nema zabune, baš prava buđ :shock: Ja je lepo sklonila, ostatak procedila i popila, pa šta bude. Ostalo mi je i dosta meda na dnu čaše. Stajalo je 38 sati, ali mislim da to nema neke veze, jer sam nalazila ovaj recept i sa stajanjem od 48 sati, pa ne verujem da se od toga nešto nahvatalo. Možda nešto ne radim kako treba... Btw, laneno seme sam oprala u cediljci pod hladnom vodom pre nego što sam ga umešala u napitak, ali eto... uglavnom ja popih

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jill što znaći ubuđati se?
    Ja sam nažalost morala odustati od terapije jer oduvijek jako teško podnosim med, ali ću lanene sjemenke samljeti i miksati s voćem i sve skupa pojesti. U međuvremenu mi se već tjedan dana "toča" stolisnik u vinu u hladnjaku. Večeras ću ga procijediti i početi piti.
    Jill zajedno ćemo mi to pobijediti, čvrsto sam odlučila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jill mislim da nema potrebe da peres sjemenke, probaj ih drugi put ne oprati i staviti u frizider smjesu.I ne zaboravi dooobro promijesati kad sve stavis u casu ili zdjelicu i naravno prije upotrebe tako ti nece med ostati na dnu.
    Jelena podijeli s nama recept sa stolisnikom i vinom.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jill,jesi li sigurna da se ubudjalo?
    Dosta je hladno vreme,da bi moglo da se za 36h ubudja.Ja sam to isto pila nekih 3 nedelje,pa se pravi pauza 7 dana,pa se opet pije 3 nedelje.Takav sam ja recept dobila od jedne starije i iskusne zene,s tim sto je mene mucio zeludac,pa mi je to ona preporucila i zbog sluzokoze.
    Lan nisam prala,ali kad odstoji 36h on pust neku sluz i penu i pojave se na vrhu neki mehurici...To je normalno.Ja sam cak jela i lan posebno(zbog probave i problema sa zeludcom).
    Pila sam i taj recept sa belim vinom,celu zimu,ali nista nije pomoglo...
    Jeste li probale ono sa krpom i ricinusovim uljem,kao 1 h da se koristi,tako sto se stavi na stomak i vrela flasa se stavi preko...Secam se da je to meni prijalo...
    SAMO NAPRED ZENE!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jelena, buđ = plijesan

RužicaSB, sad više ne znam to oko pranja, ali ipak nešto se razmišljam ko zna gde je to sve bilo a ja ga ipak ne kuvam nego sve sa tim što nosi ubacim u vodu i pijem...

Duga76, 100 posto buđ, pravo ono belo paučinasto-mahovinasto, juče ga nije bilo, otkrivala sam i gledala. Staviću ovu drugu čašu u frižider, za svaki slučaj. A kakav je tvoj recept, ovaj koliko vidim traje 2 nedelje, kakav je taj od tri nedelje, hm, nije loše za piti ali malo otužno, sad mi kafa uopšte ne prija ali to i nije tako loše... E i to s ricinusovim uljem treba probati, mada sam ja uvek mislila da toplota smeta miomu, ne znam otkud mi to, negde čula ko zna gde... koliko dugo se to stavlja, 1h ali koliko dana, zna li se za neki određen rok terapije?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Negdje sam procitala to za ricinusovo ulje i sad ne mogu naci no znam da je pisalo sa se lanena krpa presavije na cetvero, umoci u ricinusovo ulje i stavi na stomak.Preko toga se stavi najlonska vrecica ili folija pa termofor ili neki drugi izvor topline.Drzi se na stomaku 60 minuta a ponavlja 3 puta tjedno dakle svaki drugi dan odprilike.E sad koliko dugo to ne pise ili se ne sjecam da je pisalo.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    ivory HVALA na ovoj lijepoj i poticajnoj priči.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe, tvog sinčića i novu trudnoću

Zanima me:
    - da li su ti doktori savjetovali strogo mirovanje u prva tri mjeseca
    - da li si morala mirovati od transfera do bete.

Bebel
    Nisam trbala strogo mirovati, ali sam prestala raditi i trudnoća mi se vodila kao rizična.
    Moja trudnoća je bila prirodna i nisam nikada bila u postupku.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vidjela sam na netu različitih recepata za stolisnik u vinu. Moja mama se kune u sljedeći:
    U litru vina staviti cca 1 čašicu za rakiju (štamprlek ) namrvljenog cvijeta stolisnika i pustiti 10 dana da stoji u hladnjaku. Procijediti i piti ujutro i prije spavanja po čašicu. Ja si onak ko alkić iz flaše cugnem
    Nije to za miome posebno nego generalno za ginekološke i probavne probleme.
    Što se tiče obloga od ricinusovog ulja, to preporuča autorica knjige Žensko tijelo ženska mudrost, Dr. Northrup. Ako netko želi čitati tu knjigu, možda bolje samo odabrana poglavlja koja vas se tiču, inače zvuči pretjerano. Ona tvrdi da je miom posljedica nemogućnosti izražavanja kreativnosti na poslu. Zanima me da li se vi tako osjećate? Ja da , pa sam si mislila možda se ionako svi tako osjećaju.

Evo ricinusa:
    "Savjetuju se također i redovita tjelovježba (aerobičnog karaktera), kao i stavljanje obloga od ricinusovog ulja na donji dio trbuha tri puta tjedno po 60 minuta. Oblozi se rade tako da se vunena ili pamučna tkanina presavije u 4 sloja i potom namoči u hladno prešano ricinusovo ulje. Oblog se stavlja direktno na kožu donjeg dijela trbuha i prekrije komadom plastične vrećice ili plastične folije. Preko obloga se potom postavi termofor ili drugi izvor topline i ostavi sat vremena na trbuhu."

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo Jelena je napisalaecept za ricunusovo ulje i obloge....Ja sam bila nedisciplinovana i to sam tek par puta stavila na stomak...
    A laneno seme sam pila 3 nedelje,pa 1 nedelja pauza,pa jos 3 nedelje.Ne znam zasto se tako pije,ali valjda tako treba....

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

duga76, ja bih sad najradje sve isto kao ti, s istim ishodom , ali ne mogu taj med podnjeti (to nam je obiteljska slabost). čula sam i da je dobro svaki dan šaku graha, graška, slanutka i sl. to bi isto trebalo dovesti hormone u balans.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bila sam jucer po bakteriološke nalaze. Sve je negativno. Odnjela sam ih kod mog dr. i pitala koliki je bio miom, veli 30 mm. U veljači bio 18 mm, znači raste. Danas bih trebala dobiti M, nemam nikakvih simptoma, nadam se da neće kasniti, jer za točno tjedan dana imam termin za color doppler koji se radi 6.-9. dan ciklusa. Pola liter vina sam vec popila radi mi se druga polovica, bit ću taman preksutra gotova. Budući da ne podnosim onaj med, uzmem laneno ulje. Nemam pojma ima li to kakvog učinka. Vidjet ću za tjedan dana...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena,ipak treba da prodje neko vreme,da se primeti ucinak leka.Samo polako i hrabro.Masiraj donji deo stomaka i sto vise setaj.....
    DRZIM PALCEVE!!!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj intramuralni miom je spušten do ruba endometrija i blago deformira cavum. Nakon stimuliranog IVF-a narastao je neznatno i to sa 22,3x22,4 na 23,8x22,8.
    Obzirom da čekam M kako bi otišla na svoj prvi FET, zanima me da li smijem koristiti ove pripravke dok sam u postupku?

Da li je netko imao sličan miom?

HVALA

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bebel, i meni su rekli da mi intramuralni miom pritiska endometrijum, mada još ne deformiše kavuum, ali tu je kao blizu... meni je miom veći, čak 3-4, ko zna možda i 5mm... videću na sledećem UZ. Dr u Pragu mi je rekla da je to vrlo nepovoljno za trudnoću, drugi su rekli da se i pored toga može zatrudneti. Duga76 mi daje nadu, njoj su istio sve loše prognozirali a sad nosi blizančiće
    Ja sam ispila svoju prvu turu od 2 nedelje sa medom i lanenim semenom, sad pauziram nedelju dana pa ću opet. Bebel i ja ću možda na FET od sledećeg ciklusa...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mm=cm

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jill, hvala.
    Mislim da ću od sutra početi sa pripravljanjem ovog napitka. Mene je uvijek strah nešto pokušavati jer se bojim da će miom naglo početi rasti.
    Ja sam imala dvije biokemijske (prirodno) pa sam nekako uvjerena da mi miom predstavlja veliki problem.
    Tražila sam par mišljenja, ali većina nije za operaciju zbog položaja mioma. Male su šanse da nakon operacije više ikad ostanem trudna.
    Imam još dva FET-a pa se nadam da će se mrvice zakačiti

Od ti želim uspjeh u ovom FET-u

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj miom je pre trudnoce bio 2 cm,a na pocetku trudnoce je porastao na 4cm i hvala Bogu nije smetao bebicama.Sada se skroz ispeglao uz matericu,tako da ga dr vise i ne pominju.
    Samo hrabro cure!!!!
    Drzim vam palceve!!!
    Med i lan ne moze da skodi...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bila sam na color doppleru na Sv. Duhu. Ljudi, što su to bili simpatični i pristojni doktori, to nisam već dugo vidjela! :D malo da poskočim za njih
    U biti i moj soc je jako fin čovjek, ali su mi ovi generacijski bili bliže.
    No da se ja vratim na temu. Ova moja ćuspajz terapija je izgleda OK. Moj intramuralni miom se smanjio s 30mm na 20x25mm s rubnim protokom, vele nekro-nešto, tj. da odumire iznutra. Izmjeren mi je resistance index RIs 0.72. Zna li netko protumačiti taj index? Moj pokušaj interpretacije uz pomoć interneta je besmislen, čini mi se.
    Moja endometrična cista od 2cm na jajniku je isto pristojna, ne raste. Uglavnom liječnici vele da imam svega, al po malo. E a zašto ih je bilo četvero... dobili su neki super novi uređaj, pozavidjela bi im cijela Blejkova sedmorka pa su se svi divili mojim iznutricama, tako da smo svi bili sretni što ja imam toliko zanimljivih objekata za promatranje
    Da rezimiram: pila sam stolisnik u vinu, pokušala s lanom u medu, to je išlo samo par dana jer loše podnosim, uzmem tu i tamo laneno ulje u kapsulama iz dm-a koje sadrži vitamine E, B6, B12 i folnu, nekad C+Zn, a nekad multivitamine. Smanjila sam značajno konzumiranje mliječnih proizvoda, a barem jednom tjedno si spečem kruh od grahama i prženih sezamovih i lanenih sjemenki i onda ga dva-tri dana jedem za doručak i večeru. Javit ću daljnji tijek, u nadi da će nekome pomoći. Ili da vidi da nema smisla, ili da vidi da pomaže. Za sada ide u dobrom smjeru.

"Evo danas dobre sam volje, malo sutra bit će nam bolje"

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jelena :D

Ja zapravo i nemam pojma da se miom može smanjivati, sve nešto mislim da on samo može rasti pa se mislim da bar malo usporim ako je moguće. Sad si mi stvarno ulila nadu, mada se ja i ne smem nadati da će se moj miom smanjiti, ne znam, strah me da se nadam pa da mi kažu da je od stimulacije još porastao, užasno sam zabrinuta zbog toga. Pogotovo otkad mi je dr u Pragu rekla da zbog njega možda i nikad neću zatrudneti, žena jeste bila iskrena ali booooooli....
    No ništa, nastavljam s terapijom med + laneno seme, večeras pravim drugu turu posle pauze od 7 dana. Huh, sad sam se naoštrila da ga ipak sredim, Jelena ti si

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cure a jel jedete slatkiše? joj ja sve kao nešto smanjujem, al bogami uzmem svakog dana ponešto... (čini mi se da mi mozak ne funkcioniše ako ne pojedem parče čokoloade i ne popijem tursku kafu). Jelena, a taj kruh..., i ja sam počela razmišljati da počnem da ga pravim (ako mi ikad druge obaveze to dozvole), nešto mi je muka od ovog kupovnog, a onaj pravi koji se ovde u bgd. prodaje samo u nekim extra radnjama košta đavo i po, npr. 2e i jače od toga

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne mogu se odreći slatkiša, to bi mi bio preveliki stres pa ne bi nikamo vodilo Jill, što se tiče slatkiša nisam dobar primjer. Strastveni sam slastičar i konzument, a dok sam bila bolesna i stalno gubila kilažu, svaki sam dan slistila 100g čokolade (to se sigurno ne broji pod "parče" ), da prestanem mršaviti. Ja sam čitala Žensko tijelo ženska mudrost i tamo je bilo opisanih slučajeva da se bolesti povuku uz dijetu i često nakon promjene posla - jer autorica veže miom uz nemogućnost izražavanja kreativnosti. Čini se da je najvažnije odreći se mlijeka, s tim da se stalno ponavlja da su današnje metode prerade mlijeka nepovoljne, tako da bi neko bio mlijeko možda bilo prihvatljivo (iako to nigdje izričito ne piše).
    Jill, hajmo vjerovati da će nam se povući miomi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e a kruh i nije neka fora napraviti. pobacam sastojke u posudu i miksam ga s onim mješalicama za tijesto, a nakon što se digne dva puta ga stavim u kalup i u frižider, nauljim s maslinovim uljem i pokrijem s plastičnom folijom pa kad imam vremena ga spečem. za one koji nemaju iskustva s kruhom, za konzistenciju na cca 500g brašna ide cca 375ml vode i do 100g sjemenki. umjesto šećera stavim žlicu meda. važno je i da nije neslan. meni je taj kruh fini, ali mm nije oduševljen i jede ga samo iznimno.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena,super za pregled!!
    Pa to su divne vesti!!!
    Drago mi je da se miom smanjio.Drzim ti palceve!!!
    SRECNO!!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jelena :D :D :D

Ma pobit ćemo mi taj mit o miomima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jelena to su zaista dobre vijesti, bravo.I ja volim taj domaci kruh sa sjemenkama i grahamom.Nisam ga dugo pekla a sad bih bas mogla jer je zima svekrva svakako lozi sporet a i mm ga voli.Ja sam lijena za poceti ponovno s kurom za miom ali sad si me nagnala da vec sutra idem na pijac po med.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure, zlatne ste.
    Malo sam zbrljala redoslijed kod kruha, naravno da ga prvo nauljim, pokrijem folijom pa tek onda u frižider, a prije pečenja skinem foliju

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj miom ( bogu hvala) miruje tj. ne raste otkako smo ga otkrili, a cista na desnom jajniku je nestala :D
    Trenutno se nalazimo u ICSI postupku - sakupila sam lijepi br. folikula i u petak idem na punkciju - nadam se da će sve biti ok i da ćemo miom vaditi prema planu mog dr. , na carskom

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

CURKA,drzim ti palceve!!!
    SRECNO!!!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj curka prvotno napisa
    Moj miom ( bogu hvala) miruje tj. ne raste otkako smo ga otkrili, a cista na desnom jajniku je nestala :D
    Trenutno se nalazimo u ICSI postupku - sakupila sam lijepi br. folikula i u petak idem na punkciju - nadam se da će sve biti ok i da ćemo miom vaditi prema planu mog dr. , na carskom
    Nadam se da je doktor ulovio super stanice
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulm u labu.

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Punkcija je prošla i sad ne mogu dočekati sutrašnje jutro da zovem lab i pitam kakvo je stanje ... U ponedjeljak bi mogao biti transfer
    Hvala na podršci i puuuuuuno sreće

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

curka i Jill ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vaše postupke

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Subserozni miom operacija????

Iako je topic star pokusati cu zatraziti vase savjete i iskustva. Imam nekoliko manjih intramuralnih mioma koji su za sada ok, te jedan veliki subserozni (na vanjskoj stijenci maternice) od 6,5 cm koji raste. Gin su dosta podijeljeni oko potrebe za operacijom; 1. Nije potrebno jer je miom na vanjskoj stijenci te nebi trebao smetati za T, 2. Trebalo bi ga operirati jer je velik, 3. Trebalo bi ga operirati jer raste, 4. Bolje ne operirati jer bi se mogla ostetiti stijenka maternice sto nebi bilo dobro za T.

U vecini literatura nasla sam da za T smetaju submukozni miomi kojih ja nemam, a i na topicima nisam nasla nista o subseroznim miomima, pa zato pitam jeli netko imao iskustva i s njima? Sto su dr rekli i koliko su bili veliki?

Postavila pitanje na vise strana.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

draga mala_suza, žao mi je da imaš problema s miomima kao i mi. meni, doduše miom nije presudan za neplodnost, ali se evo ove godine i on pojavio. naravno, ne mogu komentirati liječnička mišljenja, ipak su oni obrazovani za ovakve probleme, a ja bome nisam. ono što ti mogu preporučiti je da probaš s ovom dijetom da vidiš hoće li prestati rasti, onda si barem eliminirala mišljenje da ga treba ukloniti jer raste. ja poznam dvije sestre, obje su imale miome. jedna ima troje djece i nikakvih problema nije imala s trudnoćama, druga nije imala problema sa začećem, ali je svaki put pobacila u nekom tjednu trudnoće i nije niakd uspjela roditi. danas niti jedna nema više maternicu, ali sad nije ni važno jer imaju oko 70 godina. U njihovo vrijeme su gospođi koja nije uspjela roditi rekli za miom tek nakon operacije, jer nije bilo metoda da se vide. Možda da su onda vidjeli na vrijeme, možda bi uspjela roditi. Gospođi koja je rodila 3 djece miom je bio veličine naranče i očito joj nije smetao u trudnoći, jedino je imala prejaka krvarenja i anemiju. To mora ipak liječnik procijeniti.
    Moja prijateljica je operirala miom, nema djece (ne znam zašto, nisam pitala), ali isto je bilo opcija da ide na hormonalnu terapjiu ili na operaciju, a njoj se najviše manifestiralo kao strašni bolovi u leđima koji su prošli nakon operacije.
    Držim ti fige za najbolje rješenje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mala_suza,
    zao mi je za probleme i dileme u kojima se nalazis. Ja sam imala subserozne miome, na peteljkama - prvo mi je otkriven jedan cvor "velicine mandarinke", kad su me primali u bolnicu "svadjala" sam se s doktrom koji mi je radio UZV da ja sigurno imam 1 a ne 2 cvora kako je on tvrdio, a izvadjena su mi: 2 velicine 4-5 cm i 2 mala. Buduci da mi je miom radio pritisak na mjehur i imala sam neugodne sukrvave iscjetke sredinom ciklusa nisam se uopce dvoumila oko operacije - odmah sam bila za da ih izvadimo. Bitno je konzultirati se s doktorom - operaterom koji bi operaciju obavio i cuti sto on kaze. Moji su izvadjeni laparaskopski, tako da mi je oporavak bio brz.
    Ako te bilo sto jos zanima slobodno mi posalji pp.
    Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Podižem opet temu da pitam jesu li se nekoj od vas smanjili miomi od smjese meda i lanenih sjemenki. Ja ću danas to smućkat jer isto imam miome. Stavljam obloge od ricinusovog ulja unazad mjesec dana svaki drugi dan,ne znam koliko dugo bi još trebala,nigdje to ne piše. Mene najviše smeta što imam skoro konstantnu neugodnu bol (nije jaka) u trbuhu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nadam se da ću nekome pomoći ili bar ohrabriti. Dijagnosticirani su mi miomi maternice kada sam imala oko 27 godina (sad imam 34). Nikada mi nisu radili probleme, a svaki ginekolog se čudom čudi koliko ih je. Nikada mi nitko nije niti rekao koliko ih točno ima, no u svakom slučaju jedan je oko 12cm, jedan oko 9cm, 2 ili 3 su oko 5 cm, i nekoliko ih je oko 2-3 cm. Ovi veći su subserozni a ostali intramuralni. Maternica mi je dvostruko veća od normalne veličine. S 29 me ginekolog poslao u Vinogradsku gdje su mi rekli da mi moraju povaditi sve te miome jer da nikada neću moći zatrudnjeti. Čak sam imala i dogovoren termin za operaciju (kod dr. Končara). No, na nagovor sam otišla po drugo mišljenje pokojnom dr. Rušinoviću koji mi je rekao (doslovno) da ih ni slučajno ne dam dirati, miomi nisu bolest i da mi on ne bi niti rekao da ih imam i bezveze me opterećivao. Objasnio mi je da bi mi operacija totalno iskasapila maternicu, odnosno da bi bilo toliko ožiljaka da nema šanse da bi se trudnoća mogla zadržati....I odlučila sam ga poslušati, a u Vinogradsku nikada više nisam otišla. Čak nisam nazvala da bih otkazala dogovorenu operaciju .
    S 30 sam ostala trudna, nakon 10ak mjeseci od kad smo odlučili raditi na bebi. Trudnoća se vodila kao rizična, i naravno trudnoću su mi pratili dr. Rušinović i dr. Rajhvajn (klinika Super Nova). Rodila sam na sv. Duhu najnormalnije (samo su mi dali epiduralnu).
    Sada sam ponovno trudna (svega 6 tjedana). Starija sam skoro pet godina od prve trudnoće, miomi su kakvi su i bili, a ovaj put se primilo iz prve. Još uvijek ne mogu vjerovati.
    Ispričavam se na "romanu", ali nadam se da sam vam bar malo olakšala pitanja i propitivanja s obzirom da mi se čini da sam za sada rekorderka po broju i veličini mioma....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Julija34 prvotno napisa
    No, na nagovor sam otišla po drugo mišljenje pokojnom dr. Rušinoviću koji mi je rekao (doslovno) da ih ni slučajno ne dam dirati, miomi nisu bolest i da mi on ne bi niti rekao da ih imam i bezveze me opterećivao.
    Draga, najdraža Julija, hvala ti na ovoj prekrasnoj priči, podigla me je do neba od jutros. Najlepše što sam čula u njoj su upravo ovi saveti tog dr Rušinovića, rekla bih pre svega divnog čoveka a onda i doktora, koji smatra da ti nije trebalo ni govoriti o miomima jer bi te to samo opterećivalo. Prava istina! Samo jedna dr mi je rekla da će mi moj miom smetati i da neću od njega moći zatrudneti i to dan pred transfer, i kao da me ubila u pojam! Nijednom nisam prestala paničiti da će mi miom pojesti plod i sl. Drugi lekari nisu bilo toliko tmurni. Pitam se kako bi izgledalo moje čekanje bete da ne znam za miom... Tvoj slučaj je nauk za sve nas! Uživaj u svojoj trudnoći, a ja ću se na tvoju priču stalno vraćati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Julija34, dobro zvuči ta tvoja priča. Hvala što si ju podijelila s nama! Oprosti, ali nisam skužila jesi li bila na MPO ili si prirodno zatrudnila?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj teacher prvotno napisa
    Podižem opet temu da pitam jesu li se nekoj od vas smanjili miomi od smjese meda i lanenih sjemenki. Ja ću danas to smućkat jer isto imam miome. Stavljam obloge od ricinusovog ulja unazad mjesec dana svaki drugi dan,ne znam koliko dugo bi još trebala,nigdje to ne piše. Mene najviše smeta što imam skoro konstantnu neugodnu bol (nije jaka) u trbuhu.
    Ja nisam izdržala terapiju, ali sam opisala gore što sam poduzela, miom je bio manji, ali mislim i da on mijenja svoju veličinu u ovisnosti o fazi ciklusa.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nadam se da ću nekome pomoći ili bar ohrabriti.
    Mene si puno ohrabrila u veliko HVALA na tome.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Nadam se da ću nekome pomoći ili bar ohrabriti.
    Mene si puno ohrabrila u veliko HVALA na tome.
    u=i

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Julija34, dobro zvuči ta tvoja priča. Hvala što si ju podijelila s nama! Oprosti, ali nisam skužila jesi li bila na MPO ili si prirodno zatrudnila?
    Imali smo sreće pa je uspjelo prirodno. A vama svima stvarno od srca želim da uspijete ispuniti svoje snove.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ispadam si pomalo dosadna i usamljena u svojem problemu-miomi. Popila sam drugu seriju napitka lanene sjemenke+med+voda. Zanima me pije li ga još koja forumašica pa da podijelimo radost http://www.roda.hr/forum/images/smil...ajlici/yay.gif ili tugu http://www.roda.hr/forum/images/smil...ici/placko.gif nakon kontrole. Ja ću je napravit u 1. mjesecu pa ću vidjet jel napitak pomogao. Samo još napišem da sam par dana tijekom korištenja imala jake bolove u trbuhu pa me to zabrinulo. Sad je ok. Držite fige da tako i ostane! http://www.roda.hr/forum/images/smil...jlici/kiss.gif Pozdrav!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uf, vidim da mi nisu uspjeli smajlići.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

teacher, ja ne pijem med jer me boli trbuh od njega. mene boli trbih od meda oduvijek, a ovo na tašte je meni katastrofa. mislim da bi uzimanje lanenog ulja u bilo kojem obliku trebalo biti OK.
    sutra idem kod ginekologa MPO-ovca da on iznese svoje mišljenje što treba, odnosno treba li uopće nešto, poduzeti s mojim miomom i endometriozom. moj soc. ginekolog misli da ne treba, ali želi čuti drugo mišljenje. ja sam već odlučila da ne treba, frka mi je od sutrašnjeg mišljenja.
    htjela bih i da me pogleda na UZV, ali mi je sutra 3.dc, ne znam hoće li htjeti/moći uopće. osim toga imam termin samo za konzultacije s gotovim nalazima.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Teacher ja također pijem taj napitak od lanenih sjemenki i baš sam htjela pitati ima li još netko iskustva s tim.

Ja sam prvu turu popila početkom ovog mjeseca i sutra počimam ponovo. Inaće nikada nisam nešto posebno vjerovala u sve te biljke i njihova ljekovita svojstva, ali neka pozitivna iskustva koja sam pročitala su me navela da ipak pokušam. U krajnjem slučaju ne mogu ništa izgubiti, a mogu dobiti JAAAKO PUNO jer me za nekoliko mjeseci ionako čeka operacija mioma, pa bi bilo predivno da to izbjegnem.

Mene nikada nije od napitka bolio stomak. Napravim ga u prokuhanoj, ohlađenoj vodi i držim u frižideru, a prije upotrebe promješam i procjedim.

Baš mi je drago da si i ti pokušala s ovim i jedva čekam tvoj rezultat, a ja se javim kad odem na kontrolu (vjerojatno krajem mjeseca).

Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Baš mi je drago Denny da si se javila. Ja ću se svakako javit nakon kontrole. Nisam znala da vodu treba prokuhat! :? Koliki je tvoj miom? Ja imam nekoliko od po 1 cm. Držim nam fige za dobre vijesti!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jelena, uz tebe sam. Javi vijesti.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda i ne treba prokuhati vodu, ali eto, stalno smo kuhali čaj pa sam usput s tom vodom radila i lan.
    Miom imam već dvije godine, stalno raste i prije par mjeseci je bio 5.5 cm, da bi prošli mjesec dok. rekao da je 4.5 cm! Bila sam zbunjena jer je do sada samo rastao a ovo je bio značajan pad. Mislim da to nije od lana jer sam ga tada tek počela piti, ali svakako me ohrabrilo da nastavim pa što bude!
    I ja držim fige za lijepe vijesti! :D

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj teacher prvotno napisa
    Ispadam si pomalo dosadna i usamljena u svojem problemu-miomi
    Nisi draga, ima nas još i borimo se s tim problemom (ja sam moj opisala na ovom topicu), ali pomaci su mali.
    Ja sam pila jednu turu lana,ali sam morala odustati jer sam u međuvremeni radila krvne pretrage pa mi je ustanovljena niska razina željeza (nije povezano s pripravkom) i onda je bilo nemoguće natašte piti C vitamin, željezo i lan. Na toj terapiji moram biti 3 mjeseca pa ću se možda nakon toga opet vratiti na lan.
    Vrtim se u krug i čekam novi postupak svjesna da nije moguće ići na operaciju, a mimo raste nakon svakog postupka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •