draga mala_suza, žao mi je da imaš problema s miomima kao i mi. meni, doduše miom nije presudan za neplodnost, ali se evo ove godine i on pojavio. naravno, ne mogu komentirati liječnička mišljenja, ipak su oni obrazovani za ovakve probleme, a ja bome nisam. ono što ti mogu preporučiti je da probaš s ovom dijetom da vidiš hoće li prestati rasti, onda si barem eliminirala mišljenje da ga treba ukloniti jer raste. ja poznam dvije sestre, obje su imale miome. jedna ima troje djece i nikakvih problema nije imala s trudnoćama, druga nije imala problema sa začećem, ali je svaki put pobacila u nekom tjednu trudnoće i nije niakd uspjela roditi. danas niti jedna nema više maternicu, ali sad nije ni važno jer imaju oko 70 godina. U njihovo vrijeme su gospođi koja nije uspjela roditi rekli za miom tek nakon operacije, jer nije bilo metoda da se vide. Možda da su onda vidjeli na vrijeme, možda bi uspjela roditi. Gospođi koja je rodila 3 djece miom je bio veličine naranče i očito joj nije smetao u trudnoći, jedino je imala prejaka krvarenja i anemiju. To mora ipak liječnik procijeniti.
Moja prijateljica je operirala miom, nema djece (ne znam zašto, nisam pitala), ali isto je bilo opcija da ide na hormonalnu terapjiu ili na operaciju, a njoj se najviše manifestiralo kao strašni bolovi u leđima koji su prošli nakon operacije.
Držim ti fige za najbolje rješenje