Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 124 od 124

Tema: MIOM

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bebel, jesi ti primijetila da ti je miom u postupku puno brže rastao ili si samo čitala? Znam da raste kad ima više estrogena. Uzimala sam i estrofem u oba svoja postupka. Uf što ga ne volim, što zbog mioma, što zbog endometrioze. Prije poslijednjeg postupka u 4. mjesecu o.g. sam otišla kod nekoliko liječnika s obzirom na svoje nedavne dvije teže operacije i svi su rekli da trebam ići što više puta. Vidjet ću što će sutra biti. Iako, meni je veća frka ta endometrioza od mioma.
    (kod mene je zbilja bilo koma, dvaput sam na hitnoj završila i onda konačno hitno operirala endo, OP je trajala 5 sati)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kako, Jelena, misliš ovo zadnje što si napisala-endometrioza zbog mioma? Jesi ju dobila iza pojave mioma?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj teacher prvotno napisa
    Kako, Jelena, misliš ovo zadnje što si napisala-endometrioza zbog mioma? Jesi ju dobila iza pojave mioma?
    Uf, malo neprecizno napisano. Nemaju endometrioza i miom veze, nego me više strah endometrioze, nego mioma budući da imam prestrašno iskustvo s endometriozom, a miom i ja lijepo živimo skupa i ne smetamo si.

Inače, sad sam se vratila s konzultacija. Neće me operirati. Veli i ovaj dr. da miom stoji tako da ne bi trebao štetiti trudnoći. I da mi trudnoća treba ne samo za moje psihičko, nego i fizičko stanje s obzirom na moje operacije i endometriozu. Tako sam sretna zbog toga da mi se stalno cmolji.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tako i moj miom lijepo stoji u maternici i to me ne brine previše.
    Prije dvije godine mi je na pregledu doktorica uočila miom od 4 cm i hitno me poslala na pregled svom kolegi koji je hladno rekao: "Pa nemate vi jedan miom, imate ih mnogo. To treba hitno van inače vam slijedi spontani, krvarenja, bolovi..." :shock: Predložio je klasični carski rez. Bila sam u šoku, ta riječ "spontani" mi je stalno zujala u glavi, da ne spominjem da nisam ni znala što je to miom niti mi je itko to pokušao objasniti. Užasavala sam se i te operacije jer sam znala da ću, kad jednom zatrudnim, morati roditi na carski radi drugih problema, pa zašto da već sada "ispucam" jednu šansu... :?

Kad sam malo došla sebi potražila sam drugo mišljenje, i na moje iznenađenje ono je glasilo: "Ma kakvih mnogo mioma? Ja vidim jedan jedini koji definitivno ne smeta začeću. Osim toga imate savršenu sluznicu koju bi operacija samo pogoršala i možda ostavila priraslice, a miom bi se lako mogao i vratiti."

I tako, ja se i dan danas pitam kako jedan ginekolog može vidjeti jedan miom, a drugi deset, i tko je tu lud. :? Nemam nikakvih smetnji ni bolova, a planiram ga operirati tek ako budem morala ići na IVF i to običnom laparaskopijom. Nadam se da ću možda ipak do tada ostati trudna i da će moja prva operacija završiti s bebicom u naručju.

Svakako se ne treba previše brinuti oko toga ako nema bolova i ako je miom tako smješten da ne smeta bebici. Ovdje ima puno primjera uspješnih trudnoća s miomima i za to vam cure veliko hvala!

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

P.S. A da vidite tek kad je moja doktorica vidjela da mi je prolaktin 2200 umjesto 300... Ponovila se potpuno ista panika, ali to je druga priča. Svakako je dobro potražiti drugo mišljenje jer mene bi moja doktorica na stol za svaku sitnicu...
    A da promijenim dokrtoricu?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jelena, super vijesti! :D
    I ja im se nadam.. Al prvo "ubijam" miome.
    Samo da te pitam, Jelena:kakve si simptome endometrioze imala?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Bebel, jesi ti primijetila da ti je miom u postupku puno brže rastao ili si samo čitala?
    Nakon prvog stimuliranog narastao je u mjesec dana sa 22,3x22,4 na 23,8x22,8 (po mjerenju mojeg MPOa, a po privatnoj ginekologici je i veći). Bila sam samo na Gonalima.
    Ako uzmemo u obzir da mi je od 2005-te do postupka narastao ukupno 1mm ovo je puno.
    Nakon FET-a stalno me pika u dijelu gdje je miom, ali ću na pregled u 1 mjesecu. Nadam se da nije napravio novu štetu.
    Idući postupak bi trebala imati u veljači i vjerojatno idem na prirodni uz blagu stimulaciju. E sad se nadam da neće ići Klomifen jer sam čitala da je jedna od nuspojava rast trenutnih mioma.
    Za miome je ključno koja je vrsta i koji je položaj.
    Kod mojeg mioma (joj,...,gle mene-mojeg mioma ) nije problematična vrsta, ali zato jeste položaj jer deformira cavum i tako utječe na implantaciju.
    Ali, ignoriram ja njega

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Inače, sad sam se vratila s konzultacija. Neće me operirati. Veli i ovaj dr. da miom stoji tako da ne bi trebao štetiti trudnoći. I da mi trudnoća treba ne samo za moje psihičko, nego i fizičko stanje s obzirom na moje operacije i endometriozu. Tako sam sretna zbog toga da mi se stalno cmolji.
    :D za ove lijepe vijesti.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skoru T

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Bebel, jesi ti primijetila da ti je miom u postupku puno brže rastao ili si samo čitala?
    Nakon prvog stimuliranog narastao je u mjesec dana sa 22,3x22,4 na 23,8x22,8 (po mjerenju mojeg MPOa, a po privatnoj ginekologici je i veći). Bila sam samo na Gonalima.
    Ako uzmemo u obzir da mi je od 2005-te do postupka narastao ukupno 1mm ovo je puno.
    Draga Bebel, pa nije to baš tako dramatičan rast. Prvo je pitanje koja je razlučivost uređaja, gotovo sam sigurna, ne može biti točnija od 0,2. Na slikama nema baš tako jasne granica između mioma i okolnog tkiva, tako da bez obzira na točnost "skale", liječnik ne može tako točno piknut mišem u granicu. Osim toga nisu miomi na UZV savršene kružnice, pitanje je gdje će baš mjeriti koji liječnik. I koji je dan ciklusa. I možda je pod nekim nagibom pa se u biti mjeri projekcija. Za nas koje tako pažljivo pratimo promjene na našim miomima bilo bi dobro kad bi na slici pisalo kolika je mjerna nesigurnost rezultata. Držim fige da ne raste više. I još ću mu se ovak zaprijetiti

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo da te pitam, Jelena:kakve si simptome endometrioze imala?
    Mislim da je to malo OT, ali evo ukratko cijeli život imam organiziran na način da kad dobivam m moram biti doma, za svaki slučaj... Oko dvije godine prije operacije prvi dan ciklusa proljev, navečer je povraćanje, cijelu noć. Sve skupa sam svaki put izgubila u 1 dan oko 3 litre tekućine. Nkekao je to padalo vikendom pa nisam morala izostajati s posla. Na kraju su me odnjeli na hitnu i jedna je liječnica mislila da je slijepo crijevo prema UZV, stariji liječnik se nije slagao, ali nije znao što bi bilo i na kraju su se odlučili da će me operirati. OP je trajala 5 sati. Otada je barem što se m tiče sve super. Sjetim se tog groznog perioda svaki put kad uzmem estrofem...

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo mene opet s pitanjem
    Naime, možda od idućeg mjeseca idem na prirodnjak uz blagu stimulaciju. To će vjerojatno biti Klomifen.
    E sad, kod njega je navedeno sljedeće: Poseban oprez potreban je ....... u bolesnica s miomom maternice u kojih primjena Klomifen tableta može potencirati rast već prisutnog mioma..
    Laky me je utješila da kod nje nije bio takav slučaj pa me zanima da li je još netko koristio Klimifen i kako je reagirao miom?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Draga Bebel,
    znamo da ti svi ljekovi koje uzimamo dok smo u postupcima su daleko od bombončića. Ja sam potrošila oko 6000 kn na Zoladex da se riješim endometrioze i smanjim estrogen uz čitav niz štetnih učinaka tog lijeka na moje zdravlje, ali super je sve to prošlo. Kad mi je lani u postupku prepisan Estrofem pao mi je mrak na oči i pobunila sam se rekavši da to i nije lijek kojeg bih ja trebala uzimati. Dr. mi je odgovorio da ćemo mi dati sve od sebe da ja sad zatrudnim, a da ćemo se o ovome brinuti kasnije ako će trebati. Svejedno sam bila uuuužasno nespokojna dok sam ga uzimala. Rezultat je da nit sam trudna nit primjećujem da mi endometrioza radi ikakve probleme, tak da smo za sada na nuli.
    Želim ti da ti ne budeš u nuli, nego da lijepo zatrudniš i da bebač pobijedi miomčić. Pretpostavljam da dr. zna da imaš miom.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspješnu trudnoću

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebel, ja imam miom u maternici (5 cm). Dva mjeseca sam pila Klomifen kao stimulaciju za AIH i uhvatila me panika kao i tebe kad sam vidjela to upozorenje. Zato sam nakon terapije zamolila dr. da pregleda miom, a on u čudu kaže: "oho, pa sad je 4.5 cm!".
    Eto, meni ga je, čini se, klomifen smanjio, ali svakako zamoli dr. da ti češće kontrolira miom da znaš na čemu si.
    Eto, ja sam zbilja naopaka u svemu.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jelena, Denny,
    hvala na ohrabrenju.
    Ma idemo dalje pa ću vidjeti kako će biti.
    Mene samo buni to što mi doktori ne savjetuju operaciju zbog njegovog položaja, a nemam pojma kako se boriti protiv te "beštije".
    Upoznala sam jednu curu koja mi je rekla da je imala hrpu mioma i na kraju je dobila čaj u jednoj ljekarni na Gračanskoj i nekim čudom se sve počistilo. Ona je danas sretna MPO mama.
    Ja sam se ulovila za taj miom jer je sve drugo ako OK, a rezultata nema. Malo sam ispitivala doktora o tome zašto me ne pošalje na imunološke pretrage, a on je rekao da nema potrebe jer očekuje moju skoru trudnoću.
    Paaaa, eto, nadam se da je u pravu
    Inače, ja sam bila na udarnoj dozi željeza zadnja 3 mj jer mi o "malo" čudo pokupi sve rezerve.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Curke,gdje ste? Kako vaši podstanari,miomi? Ja i dalje pijem lan+med, al nikako da odem dr. na kontrolu da vidim je li se nešto promijenilo. Postala sam kukavica. :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nikog da se javi..

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mene sinoć bila na pregledu. Miom je i dalje 4.5 cm kao i prije 2 mj. što znači da miruje, unatoč svim klomifenima, bromergonima i utrogestanima koje sam popila u ova dva mj. Po meni je to dobro, jer je prije rastao, a sad ne.
    Međutim, izgleda da se počeo dijeliti na dva (izgleda kao jedan a nazire se brazda koja ga dijeli. Ovo me malo zbunilo iako se gin stvarno potrudio i crtao strelice po UZV gdje koji počima, a gdje završava. :?

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ću za koji dan ipak nastaviti sa lanom i medom jer me čeka još postupaka i tableta, a bilo bi dobro da bar miom miruje i ne radi mi dodatne probleme.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Denny
    Ako je do sada odolijevao navali terapije koju si koristila... mora i od sad
    u to ime.......
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja ću uskoro kod gin. Čekam da mi menga dođe, al nikako. Radili smo na bebici, al testići negativni. Sad sam već u brizi. :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Denny, možda ti miom degenerira pa se zato dijeli.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo mene s kontrole.Miomi istih veličina.Do 1 cm.Prema tome ne znam jel med+lan pomogao. :? Nađen polip 17x9 cm. Pomagajte ako imate neki djelotvoran i isproban recept protiv te gljive.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nađen polip 17x9 cm.
    :shock:
    to si se sigurno zabunila, valjda mm, a ne cm.
    drago mi je da stagniraju miomi. nažalost, ne znam ništa o polipima ni kako bi ih se ukrotilo.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma mm,naravno.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •