Tako i moj miom lijepo stoji u maternici i to me ne brine previše.
Prije dvije godine mi je na pregledu doktorica uočila miom od 4 cm i hitno me poslala na pregled svom kolegi koji je hladno rekao: "Pa nemate vi jedan miom, imate ih mnogo. To treba hitno van inače vam slijedi spontani, krvarenja, bolovi..." :shock: Predložio je klasični carski rez. Bila sam u šoku, ta riječ "spontani" mi je stalno zujala u glavi, da ne spominjem da nisam ni znala što je to miom niti mi je itko to pokušao objasniti. Užasavala sam se i te operacije jer sam znala da ću, kad jednom zatrudnim, morati roditi na carski radi drugih problema, pa zašto da već sada "ispucam" jednu šansu... :?

Kad sam malo došla sebi potražila sam drugo mišljenje, i na moje iznenađenje ono je glasilo: "Ma kakvih mnogo mioma? Ja vidim jedan jedini koji definitivno ne smeta začeću. Osim toga imate savršenu sluznicu koju bi operacija samo pogoršala i možda ostavila priraslice, a miom bi se lako mogao i vratiti."

I tako, ja se i dan danas pitam kako jedan ginekolog može vidjeti jedan miom, a drugi deset, i tko je tu lud. :? Nemam nikakvih smetnji ni bolova, a planiram ga operirati tek ako budem morala ići na IVF i to običnom laparaskopijom. Nadam se da ću možda ipak do tada ostati trudna i da će moja prva operacija završiti s bebicom u naručju.

Svakako se ne treba previše brinuti oko toga ako nema bolova i ako je miom tako smješten da ne smeta bebici. Ovdje ima puno primjera uspješnih trudnoća s miomima i za to vam cure veliko hvala!