Quote Originally Posted by Bebel
Quote Originally Posted by Jelena
Bebel, jesi ti primijetila da ti je miom u postupku puno brže rastao ili si samo čitala?
Nakon prvog stimuliranog narastao je u mjesec dana sa 22,3x22,4 na 23,8x22,8 (po mjerenju mojeg MPOa, a po privatnoj ginekologici je i veći). Bila sam samo na Gonalima.
Ako uzmemo u obzir da mi je od 2005-te do postupka narastao ukupno 1mm ovo je puno.
Draga Bebel, pa nije to baš tako dramatičan rast. Prvo je pitanje koja je razlučivost uređaja, gotovo sam sigurna, ne može biti točnija od 0,2. Na slikama nema baš tako jasne granica između mioma i okolnog tkiva, tako da bez obzira na točnost "skale", liječnik ne može tako točno piknut mišem u granicu. Osim toga nisu miomi na UZV savršene kružnice, pitanje je gdje će baš mjeriti koji liječnik. I koji je dan ciklusa. I možda je pod nekim nagibom pa se u biti mjeri projekcija. Za nas koje tako pažljivo pratimo promjene na našim miomima bilo bi dobro kad bi na slici pisalo kolika je mjerna nesigurnost rezultata. Držim fige da ne raste više. I još ću mu se ovak zaprijetiti