-
draga curka, ama bas kroz iste stvari prolazila sam tacno pre godinu dana. Kad su mi posle 2 ciste na levom jajniku otkrili i miom od 4 cm a sve posle muzevljeve azoo... samo sam zaplakala.
jedna lekarka je rekla da se miom odmah vadi sto mi je bilo strassno, ali su lekari koji se bave IVF rekli - ne! Miom je intramuralni, tacno, moze da smeta da trudnoca nastane i da se odrzi, ali su mnogo vece sanse za neuspeh trudnoce ako ga operisem. Em se moze vratiti, em ti je materica onda slabija, a konacno me ubedio lekar koji radi komplikovane porodjaje koji je rekao da ne pomisljam da ga operisem jer je on nekoliko dana ranije porodio zenu na carski i izvadio joj 13 mioma. Moja drugarica se takodje porodila a sve vreme trudnoce imala ogroman miom, sad od njega nema vise nista. Jako je vazno koji je miom, gde se nalazi i kako se uopste moze izvaditi, da li se mora seci materica ili moze i drugacije. Jako je vazno da ga kontrolises da kojim slucajem ne raste. Tu ti je najbolji savetnik dr koji radi vantelesne.
S velikim strahom sam usla u postupak IVF, najvise zbog mioma. Dobra doza stimulacije nije mu ucinila nista, mada se on bio smanjio na 3cm pred samu stimulaciju (uplasio se
). IVF mi nije uspeo, za to moze biti 1001 razlog, ali miom nije veci, ostao je isti.
A jesi radila HSG, prohodnost jajovoda?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma