-
Bebomanka,i ja sam pila maticnu mlec,takodje posle neuspelog ICSI-a,svuda pise da je ODLICNA za imunitet.Endometrioza kao i miom zavisi mnogo od imunog sistema,sve sto podize imunitet pomaze kod ovih bolesti.Mislim da nisi mogla da dobijes miom od toga.Jako je mali,tako da nemas razloga da brines....
Kazu sto vise treba jesti soje i biljnih vlakana,kod bolesti kao sto je endometrioza i miom unositi C vitamin 1g dnevno i vitamin E.
NADAM SE DA MI NECETE ZAMERITI,ALI EVO JEDNA POZITIVNA PRICA O ZENI SA MIOMOM,ZA SVE NAS KOJE TO TAKODJE IMAMO:
Miom predstavlja najčešći pelvični tumor ženskog genitalnog trakta tokom reproduktivnog perioda. Sa sigurnošću se zna da je rast mioma hormonski uslovljen. Smatra se da je povećan broj estrogenskih receptora u miomima osetljiviji na dejstvo estrogena tokom trudnoće. Miom utiče na infertilitet opstrukcijom tube ili endocervikalnog kanala ili pak prominiranjem u kavum uterusa smanjuje površinu za implantaciju i nidaciju. M.M. rođena 1962. god., ima dva porođaja, tri namerna pobačaja i nijedan spontani. Kod ginekologa dolazi zbog izostanka menstruacije početkom decembra, nakon čega se šalje na ultrazvučni pregled gde se konstatuje UZ vitalna trudnoća i intramuralni miom na zadnjem zidu uterusa dimenzija 77x55 mm. Pacijentkinja je nekoliko puta hospitalizovana na akušerskom odelenju u Zaječaru zbog niskih vrednosti hemoglobina gde je primila više doza krvi. Zbog životnog doba je slata i na amniocentezu, hordocentezu u GAK “Narodni front” u Beogradu. Tokom nekoliko ultrazvučnih pregleda u Zaječaru konstatuje se blagi porast mioma i razvoj ploda adekvatan nedeljama gestacije. Sa ulaskom pacijentkinje u termin porođaja trudnoća se završava Carskim rezom. Miom kod žena u generativnom dobu može da izazove niz problema kako u nastanku trudnoće tako i u njenom održavanju i samom porođaju. Anemija je izuzetno čest pratilac kako mioma tako i trudnoće, tako da je ona verovatno jedna od najozbiljnijih komplikacija mioma u trudnoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma