-
U prethodnim postovima je puno toga rečeno o miomima, prehrani, liječenju, a ja ću samo nadodati moje iskustvo: Imam 2 mioma (intramuralna). Jedan je na zadnjem pregledu bio cca 4 cm, a drugi oko 1 cm. Otkriveni su mi prije par godina i konstantno rastu po par milimetata na godinu. Zatrudnila sam s miomima nakon puno konzultacija i strijepila o ishodu trudnoće,ali je sve prošlo u savršenom redu: imala sam prekrasnu, laku trudnoću, brz, prirodan i lagan porod i sad imam sinčića od 16 mjeseci
. U trudnoći su miomi brže rasli, ali su nakon poroda stagnirali pod utjecajem drugih hormona, a tome je pripomoglo i dojenje. Prvu sam mjesečnicu dobila nakon 7 mjeseci i do tada nisu narasli ni milimetra. Doktori su najviše strahovali kako će se miomi ponašati kad počne porod, jer su se nalazili na prednjoj stijenci maternice blizu ušća i postojala je mogućnost da smanje intenzitet trudova ili ih posve onemoguće, ali to na svu sreću nije bio slučaj kod mene. Savjetovano mi je da što prije pokušam ponovno zatrudniti dok opet ne počnu rasti, jer bi ih u tom slučaju trebalo odstraniti, a ta operacija je sama po sebi rizična (zbog jake prokrvljenosti mioma), a i trudnoća nako nje također.
Nadam se da sam barem malo pomogla da otklonite strah od mioma, jer je itekako moguće s njima zatrudniti (doduše trebalo nam je malo duže, ali još je postojao i problem povišenog prolaktina i smanjen broj pokretljivih spermića), a i iznjeti trudnoću bez problema, te roditi sasvim prirodno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma