Vidjela sam na netu različitih recepata za stolisnik u vinu. Moja mama se kune u sljedeći:
U litru vina staviti cca 1 čašicu za rakiju (štamprlek) namrvljenog cvijeta stolisnika i pustiti 10 dana da stoji u hladnjaku. Procijediti i piti ujutro i prije spavanja po čašicu. Ja si onak ko alkić iz flaše cugnem
![]()
Nije to za miome posebno nego generalno za ginekološke i probavne probleme.
Što se tiče obloga od ricinusovog ulja, to preporuča autorica knjige Žensko tijelo ženska mudrost, Dr. Northrup. Ako netko želi čitati tu knjigu, možda bolje samo odabrana poglavlja koja vas se tiču, inače zvuči pretjerano. Ona tvrdi da je miom posljedica nemogućnosti izražavanja kreativnosti na poslu. Zanima me da li se vi tako osjećate? Ja da, pa sam si mislila možda se ionako svi tako osjećaju.
Evo ricinusa:
"Savjetuju se također i redovita tjelovježba (aerobičnog karaktera), kao i stavljanje obloga od ricinusovog ulja na donji dio trbuha tri puta tjedno po 60 minuta. Oblozi se rade tako da se vunena ili pamučna tkanina presavije u 4 sloja i potom namoči u hladno prešano ricinusovo ulje. Oblog se stavlja direktno na kožu donjeg dijela trbuha i prekrije komadom plastične vrećice ili plastične folije. Preko obloga se potom postavi termofor ili drugi izvor topline i ostavi sat vremena na trbuhu."

) namrvljenog cvijeta stolisnika i pustiti 10 dana da stoji u hladnjaku. Procijediti i piti ujutro i prije spavanja po čašicu. Ja si onak ko alkić iz flaše cugnem
, pa sam si mislila možda se ionako svi tako osjećaju.
Odgovori s citatom