ja sam samo došla diviti se kako je porasla Iskra i kako je jednostavno preeedivna![]()
ja sam samo došla diviti se kako je porasla Iskra i kako je jednostavno preeedivna![]()
danas nam je divan dan, divan dan...danas nam je drugi rodendan (slike sam stavila u album). Kad se samo sjetim koliko sam suza isplakala prije dvije god u ovo vrijeme, a danas smo s osmjehom na licu i svaki nam je dan sretan
puzicka draga,
sve najnaj, za drugi
kod nas je danas 8.
Sretan rođendan Iskri! Meni je bio 3 dana ranije.
Mala prekrasna račica![]()
Posljednje uređivanje od Bodulica : 06.07.2015. at 19:28
Drage mamice pozdrav veliki vam šaljem i pusu za prekrasne anđele od mog slatkiša i mene![]()
pozdrav od nas, rastemo i učimo i svakim dano sve više i više upoznajemo koliko su svakodnevne stvari koje su drugima banalne i "normalne" nama izazov, ali nedamo se, držimo korak s vršnjacima manje više i koračamo hrabro dalje..usput šaljemo puse svima i ljubimo sve jer volimo život i veselimo se malim stvarima.Upravo smo se vratili sa rehabilitacije u puli, stavila sam slike da vidite kako to izgleda
Super, puzic ❤️
stavljam jedan link, bajka o nastanku trisomije i priču mame, jedne od svih nas u nizu koje su se suočile s trisomijom...možda nekom nekad pomogne čitajući pozitivu
http://mojkromosomljubavi.blogspot.h...oris-blog.html
došla sma se hvaliti jer pucam od sreće, jedno poglavlje uspješno odrađeno i zatvoreno-ne moramo više kod fizijatra na vježbe, zvijer je u savršenom stanju.Dalje nastavljamo s plivanjem i gimnastikom s vršnjacima jeeeeeeee
Bravo,bravo za Iskru i tebe Puzicka! Samo tako dalje!
Bravo cure!!!
i eto jedan korak naprijed jedna pljuska nakon toga..zovem za gimnastiku mame i bebe 1-3 g i kažem da imam curicu 2 g i par mj , da je aktivna, hoda, trči, penje se..termin, sve može i na krjau kažem da ima ds-dakle gđa se mora konzultirati dal primaju "takvu" djecu ,pa će se povratno javiti...ma ok, nije rekla ni da ni ne, nije bila ni bezobrazna, samo rekla bi ja oprezna i neupućena..na to sma joj ja rekla da nam omoguće bar jedan, dva puta pokazni sat da vidimo i mi i oni kako se uklapamo, pa je i dalje rekla s oprezom da će se povratno javiti. To je ono što u cijeloj situaciji čini roditelje nesigurnim, zašto većina odustaje i zašto većinom djeca s poteškoćama sjede kod kuće i nisu uključena u aktivnosti, izgubiš snagu, neda ti se natezati,objašnjavati, pravdati i dokazivati superotno nekome...Ja sam jedna od onih koja ne odustaje, pa ako nas ne prime na tu gimnastiku ima još na dva mjesta u gradu..negdje ćemo upasti valjda
u slučaju da to ipak ne uspijete, jel postoji neki bazen koji prima građanstvo, pa da otiđeš s njom na bazen plivat
plivanje nije problem, to idemo od 1. god , nego gimnastika. Preporuka je za gimnastiku jer je motorički dobra , pa da održavamo muskulaturu u kondiciji, dakle kako je rekao fizijatar , a rekla sam sad to i trenerici - ona možda neće kužiti sve naloge ali će kopirati djecu ,a i iz tog razloga sam izabrala gim mame i bebe jer je mama u svojstvu pomoćnog trenera, dakle ono što ne skuži i ne iskopira mama će pomoći..vjerujem da je neznanje i strah rezultiralo tom odgovoru i nadam se da će nam ipak pružiti priliku da dođemo probati. Smatram da nismo bolesni, to nešto nije prelazno i nismo agresivni , čak suprotno, pretjerano dragi prema neznancima i da zaslužujemo bar priliku i neću odustati..
to je ono što je meni u cijeloj priči nejasno. većina osoba koja radi s djecom nije prošla nikakvu edukaciju o takvoj djeci, a iz neznanja proizlazi strah. studirala sam predškolski odgoj i o ds nismo naučili doslovno ništa. usput je u nekom kolegiju spomenut, ali čisto kao nabrajanje kromosomskih anomalija. ne znam je li se u međuvremenu što promijenilo. slična stvar je i s autizmom. ljudi imaju neku svoju percepciju kako te osobe funkcioniraju i onda se jako začude kad vide npr mog nećaka koji je izuzetno topao i druželjubiv momak.
mogu misliti koliko je teško boriti se s predrasudama i neznanjem, ali baš zato takvu djecu treba što više uključivati u redovan sustav. ovako me čisto iznova žalosti da u 21. stoljeću ljudi reagiraju na takav način koji je pužić doživjela.
sretno Iskri i mami, ne sumnjam da će sve na kraju biti ok![]()
uspjeli smo i to brdo pomaknuti, idemo u četna prvi trening
Puzicka ne znam sto bih rekla/napisala. Ali tako krasna cura ima jednako divnu majku.
hvala na podršci, svaka mama bi pomaknula brda za svoje dijete. Puse od nas
ajme odlično, dočekala nas je prekrasna trenerica i trener ( za velike ) koji je i sam imao downa ( curica je umrla zbog srčane mane i nekoh drugih poteškoća), čovjek ispričao svoju priču i pun nježnosti, suosjećanja ostao na treningu prateći moju zvjerku koja se super uklopila i uspješno odradila većinu zadataka. Kako su prva dva treninga prošla odlično popraćena budnim okom nekoliko trenera zamoljeni smo da dolazimo češće od planiranog jer u budućnosti ukoliko ovako nastavimo žele napraviti s njom nešto više od samog rekreativnog treninga. Ono što je meni u svemu tome za sad bitno je činjenica da na treningu odradi zaista sve što je njoj potrebno , a to je hod po gredama raznih širina ( za sužavanje hoda koji je još uvijek malo širok), penjanje i silaženje na nagibu, po ljestvama, svladavanje prepreka, trampolin, karike, provlačenje kroz tuljce, hod po crvićima od spužve zaista sve sve je jako dobro. nema baš neke razlike u odnosu na vršnjake što se tiče izvođenja određenih zadataka i koncentracije tj poslušnosti..svatko od njih ima dijelove treninga za slobodnu volju, trčkaranje okolo bez reda i rasporeda , pa sam i s te str zadovljna . pun pogodak
Drago mi je kad se zvijezde poklope u toliko tocaka.
Bravo Iskra!
evo jedna lijepa vijest iz mog grada http://www.ezadar.hr/clanak/plivanje...na-100m-delfin
bravo, volimo dobre vijesti, šire pozitivu
evo pokušala sam na drugm mjestu staviti slike i video s gimnastike (zbog druge djece i roditelja ne smijemo baš snimati kad slobodno rade, pa ju iz tog razloga vodim po poligonu )
pass je smjesko
kod nas i dalje sve užurbano..veliki skok smo imali zadnjih tjedana u smislu povezivanja i zaključivanja stvari što me jako veseli i daje vjetar u leđa za držanje ovog tempa i načina rada.
Bravo puzic
a i sefica je velikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Premedena curica, predivna obitelj.
bravo za Iskru! preslatka je kao i ostatak ženske ekipe![]()
Shopping carapa obavljen za cijelu familiju. Moje su predivne. Balerina izabrala 3 para pa ce vidjeti koje ce obuci.
Provjeravam u ponedjeljak se setam u svojim predivnim carapama.
Cak je i MM ove godine zadovoljan svojim.
Imam par pitanja za osobe koje imaju iskustva sa djecom sa Down sindromom.
Naime, E. (12,5 god ce biti tada) putuje na gostovanje sa baletom. U njenoj grupi modernog baleta je jedna krasna djevojka, ima 18 godina i Down sindrom.
E. s njom ima normalan odnos za vrijeme nastave, no van nastave nema nikakvog iskustva s njom (roditelji po nju dodju, odu, nema nekakvih zajednickih druzenja s ostatkom grupe).
Djevojka je inace vrlo samostalna, zavrsava srednju skolu, ide na putovanja i vrlo je simpaticna.
Potencijalna situacija je da tijekom ovog putovanja budu u hotelskoj sobi zajedno. E. nema na to apsolutno nikakvih primjedbi (sobe su za 4 osobe), no kako je to ipak privatna situacija, na kratko vrijeme zivjeti s nekim u skucenim prostorima, a ne poznaju se medjusobno dobro privatno (ovo je ujedno i prva godina da su zajedno u grupi), htjela bi da sve prodje glatko. Imate li kakve tips & tricks?
Posljednje uređivanje od Elly : 18.03.2016. at 12:38
Elly moje iskustvo je skromno jer moja mala downica ima tek 2,5 g ali ono što ti mogu reći je da generalno oni nemaju problematično ponašanje i da ne vidim nikakav problem u tome da dijele sobu. Downići ugl spavaju jakoo dobro i rijetko tu ima nekih problema, mislim da će se već mama od djevojčice raspitati s kim će ona biti smještena i ukoliko je potrebno dati smjernice voditeljici (bar bi to ja napravila kao mama). Oni koji nisu socijalizirani i društveno aktivni, koje roditelji drže čvrsto uz sebe znaju imati problem kada se ide negdje na putovanje (to znam vidjeti u Down centru u Puli), kada nema roditelja u blizini, pa nastane cjelonoćni šou u smislu šetnje i traženja bliske osobe, ne u nekom smjeru agresive nišpošto da se ne brineš....no kako si rekla da ona već ide na putovanja očito da nema s tim problema i mislim da će tvojoj curki i ekipi biti jako zabavno i nasmijano u toj sobi.Sretno i javi kako je prošlo
iii ekipa u podršci ne zaboravite sutra šarene ćarapice![]()
Nisam dugo tu pisala, zapravo i nema nešt spec, nama je svaki dan specijalan ahhaha. Idući mjesec slavimo treći rođendan, proletilo mi je to vrijeme ni sama ne znam gdje..zvijer je odlično, obavili smo sve kontrole na godišnjoj razini i pokazatelji su iznad mojih očekivanja, kasnimo tj ne kasnimo za vršnjacima - u široj granici prosjeka za dob smo što me izuzetno veseli. Svjesna sam ja da kašnjenje postoji i da će ono kako bude starija biti sve očitije i veće al uživam u trenutku i divim se zajedničkim uspjesima. Trenutno smo u klasičnoj 2-3 godišnjoj fazi ispitivanja granica, ne slušanja, provociranja, bacanje, inata i svega ostaloga - sreća da imam dobru defektologicu koja ide samnom okolo ako iskažem potrebu i ukazuje mi kako bi se trebala postaviti u određenoj situaciji. Najveći odmak od vršnjaka je u govoru, pa su u tom segmentu i naši napori najviše usmjereni, a kako smo obiteljski vrlo verbalni nadam se da ćemo svi zajedno postići pomak na tom polju. Dolazi nam ljeto, školski praznici, a za mene i Iskru to znači godišnji, otkazujem sve terapeute i oslobađam svo naše vrijeme za uživanciju,putovanja, razonodu i opuštanje.
pozdrav od nas, postali smo trogodišnjaci i priključili se bespelenašima što je za nas veliki uspjeh, najveći ovog ljeta.Ostalo sve ide po ljetnom laganom planu i programu i polako slažem slagalicu aktivnosti za jesen..krećemo u državni vrtić (do sad je išla u privatno na socijalizaciju tri puta tjedno i tamo ih je bilo 6 u grupi) s 25 djece u grupi, to će biti prava avantura ne zbog njene socijalizacije jer ide i ostaje gdje god..nego što će svašta vidjeti i pokupiti od djece...al to je klasika kao i kod svih. kako će u jutro biti u vrtiću poslijepodne ćemo rasporediti terapeute tako da nam nebi trebalo biti dosadno ni od jeseni...