Ronin svaka čast, da bar ima više ljudi koji su spremni tako nesebično pomoći. I ne obaziri se na kritike, lakše je kritizirati nego nešto konkretno poduzeti.
Molim pošalji i meni podatke na pp.
Ronin svaka čast, da bar ima više ljudi koji su spremni tako nesebično pomoći. I ne obaziri se na kritike, lakše je kritizirati nego nešto konkretno poduzeti.
Molim pošalji i meni podatke na pp.
e ronin,
a bili mama razmislila da bebonjicu povija u platnene pelene![]()
trebam li napomenuti prednosti(financije, ekologija, zdravlje...)
vjerujem da bi se cure s platnenog pdf-a uvelike odazvale
ja bi!!
i sigurno bi dobila dost pelena da izgura zimu bez strke oko jel suho jel mokro 8)
a drage moje predobre cure....![]()
kak da vam objasnim a da najbolje ispadne.....
nisu mi dosada pelene dolazile na dnevni red...objasniti ću joj prednosti,uostalom to je i moj stav...meni su predivne
dobili smo 2 paketa Newborna i 1 onaj veći 3-6
najbitnije je da dijete bude čisto i presvučeno,jako je mlada i nadam se da će po tom pitanju sve biti oK
Hvala na ponudi,javim vam se po tom pitanju![]()
ronin, osim ove akcije, mislim da te veći posao čeka kada ona rodi: na tebi je da joj objasniš, da je educiraš koliko je dojenje bolja i jeftinija opcija od bilo čega drugoga (ne znam je li netko pročitao u nedjeljnom Jutarnjem kako ona mama govori da joj za jednomjesečnog sina trebaju tjedno tri kutije adaptiranog, a jedna kutija košta 27 kuna, pa mokre maramice, pa čajići)...
Objasni joj kako beba do 6 mjeseci nije nikakav trošak (osim pelena, a i tome se može doskočiti uporabom platnenih koje bi, vjerujem, forumašice mogle donirati): ne trebaju ni mokre maramice (iako je to prva stvar koju mnoge mlade mame kupuju), ni čajevi, ni dude, ni bočice, ni kašice ni ništa...
Čini se kako djevojka ima povjerenja u tebe, "iskoristi" to na najbolji mogući način, kako ova financijaska pomoć ne bi bila jedina i jednokratna.![]()
Ukoliko ikad dodju u obzir (pa makar i za godinu dana) samo javi.
Imam par pelenica za nju![]()
Jos me nesto muci :/
Hoce li ona biti sama kad rodi s malim djetetom?
ovo je goruće pitanje na koje još nemam odgovor ali imam par varijanti..jedna od njih je jedna gospođa koju ja znam a koja bi za određenu simboličnu svotu bila barem dva tri tjedna kod nje...žena je inače udovica,mislim da bi pristala...moram je pitati,to stalno premećem po glaviAriens prvotno napisa
apri što se dojenja tiče koliko kod je mlada Zvonkeca je dojila godinu dana tko da vjerujem da tu neće biti problema,a za platnene ću joj naravno sjesti na glavu...mislim da će tu ušteda biti jači argument od ekologije...ali neka
ovo je treći puta da sam povela akciju skupljanja novca za nekog,u prva dva slučaja to su bila djeca lošijeg imovinskog stanja kojoj sam bila razrednica...i ja vam ne mogu reći koliko sam ja ojađena neučinkovitošću Centra za socijalnu skrb.
Konkretno se radi o jednom dječaku,danas je srednjoškolac.Dakle ako je ikad postojao primjer za strogi nadzor Centra i čak odvajanje roditelja od djece,to je bila ta obitelj.
Koliko sam ja suza ispalakala zbog tog dečka,ne znam.Radi se o djetetu čiji otac ima papire da boluje od PTSP-a samo ne znam gdje ga je zaradio jer u ratu nije bio.Sustavno je zlostavljao dječaka i njegovu mlađu sestru,dijete je u četvrtom razredu došlo u školu s masnicama i podljevima i tad je sve izašlo na vidjelo.Tad je prvi put prijavljen centru i obitelj je ko fol ušla pod nadzor.Ništa se nije promijenilo.malena je već u drugom razredu osnovne bila na terapiji Normabelima.
Ja sam za njega uvijek tražila i dobivala besplatne knjige,hranu u školi,izlete i slično.Prije dvije godine,baš isto u ovo vrijeme,odlučila sam skupiti nešto novca i obaviti Božićnu kupovinu i odnijeti to njima u kuću.Skupilo se stvarno puno novca,otprilike isto kao u ovoj akciji,dio sam upotrijebila odmah a dio sačuvala za njegovo opremanje za maturalno putovanje.I tako,pred sam Božić,otišla sam u Konzum i nakupovala toliko stvari koliko sam mogla natrpati u auto,a kad sam krenula pronaći tu...kolibu gdje oni žive,daleko po makadamskoj cesti u vinogradu u selu 10 minuta autom udaljenom od mog grada...bila je to strava i užas.Bio je mrak,bez ulične rasvjete,stalno sam imala osjećaj da ću pasti s autom u provaliju.Kad sam ih konačno našla i vidjela gdje žive došlo mi je da vrištim od tuge i jada...u prljavoj sobici pola koje je zauzimao nekakav ogromni krevet,sve prljavo,nikakvo.Strašno.Odjurila sam u auto i plakala do doma i kad sam se vratila u svoj jednosobni stan imala sam osjećaj da sam došla u carsku palaču.
Škola je ponovno sve prijavila Centru,koji je došao u inspekciju.Po riječima moje ravnateljice,ušli nisu unutra.Samo su došli na vrata,pozvonili im i obavijestili ih da će do daljnjega biti pod nadzorom.
Prije maturalnog ja sam dečka odvela u Mercatone i za nekakvih 1500 kuna nakupovali smo odjeće za maturalac,nove tenisice,prve najkice u životu....bio je sretan kao malo dijete.Nemojte ni sumnjati da ih je čuvao,škola je trajala još deset dana a on je u nju dolazio u poderanim starim šlapama...nove su bile za Dubrovnik.
U osmom razredu upao je u starije loše društvo,pokušao se uklopiti i potkraj školske godine počeo markirati.Kako imam jako dobru ravnateljicu ušle smo u auto i tražile ga u po bijela dana od birtije do birtije dok ga nismo pronašle,izvukle i vratile ga u školu.Do kraja nije više markirao,ravnateljica ga je osobnim angažmanom strpala u Dom za učenike u Zagrebu jer je upisao srednju za kuhara samo da ga odvojimo od oca.Zasad je sve dobro,no da smo se pouzdavale u "učinkovitost"našeg centra pitam se gdje bi taj dječak bio danas....
malo sam skrenula s teme no jako često mislim na njega,i ljuta sam na sustav koji ne funkcionira,barem ne funkcionira kod nas,nego nečiji život i sudbina ovise o dobroj volji pojedinaca koji tada nešto učine,kao u primjeru malog Darija.
Vratimo se mi na temu,ja sam se malo izjadala jer imam ponekad osjećaj de više nitko nije zaintersiran za ničiju sudbinu,a vidim da ovdje ima stvarno dobrih ljudi...pa mi bude lakše.
![]()
Divna ženo !
![]()
ma cure to bi učinila svaka,ali svaka od vas da je u prilici gledati takvu djecu!Sve vi,koje ste donirale i po 10 kuna,znam koliko je teško,da se nema,ja prva nemam od viška,no ne možete ostati gluhe i slijepe na potrebitost ,a pogotovo djece.I zato hvala VAMA!
Meni muž zna milijun puta prigovoriti zašto plačem i zašto me to dira,no primjetila sam da među mojim kolegama postoje dvije vrste ljudi:koji zaključaju svoje srce,prave se da ne vide,vođeni motom.gdje bih stigao da svima pomažem,takve djece ima puno,i onih koji daje sebe,ali često i izgaraju u tome.Nekako nema sredine.![]()
ronin da je više ljudi kao ti svijet bi nam bio puno ljepši![]()
![]()
Toliko je nesreće na ovom svijetu, pa ja uvijek imam osjećaj da sam malo to ublažila kad se uključim u neku akciju poput ove.Arwen prvotno napisa
A koliko puta plačem zbog nepravde, a pogotovo zbog dječice i zato mi je drago da možemo barem malo pomoći. Ronin tebi hvala što si nas uključila u akciju, i zato jer se i dalje brineš i o ostaloj nesretnoj djeci. Imaš veliko![]()
ja tek sad ovo vidim![]()
molim podatke potrebne za uplatu tokenom.
ronin, podatke daš il ne??
a o pelenama...znam da pored svega nisu prve na redu...al, zato smo mi tu da natuknemo koju...
financijski bi joj se totalno isplatile...jer,
vjerujem da bi ih dobila i više neg što bi bilo potrebno...
i jer održavanje po noćnoj tarifi struje mjesečno izađe svega 20ak kn (iz rodinog letka)
8)
Evo napokon i mi danas uplatili i zaista sam sretna što bar malo mogu pripomoći ovoj divnoj akciji !
Ronin![]()
Poslala sam ti ja podatke na PP da ne čekaš, z-majko!zmaj prvotno napisa
hvala curama za podatke!zmaj prvotno napisa
a za pelene se apsolutno slažem s tobom i koliko gd je u mojoj moći nastojati ću je uvjeriti,samo da ja nju smjestim!
Uopće ne sumnjam u ovaj odaziv!!!!!![]()
ronin![]()
zbilja si predivna osoba![]()
![]()
kad bi bar bilo više tako dobrih ljudi kao ti![]()
![]()
još da se opet dovućem do banke![]()
hvala cure![]()
i još, da definitivno sam mišljenja da bi uz curu trebao netko biti nakon poroda...kad se sjetim kak je meni bilo (a živim sa svojima)...brrrrrr
zmajček...hvala ti!
definitivno će biti netko,kao prvo treba čuvati zvonkeca no to mogu i ja...no bila bih najsretnija kad bi to moglo potrajati cijelih mjesec dana.Gledat ću da bude tako.
Danas konačno ulazim u kuću...dršte fige da bude sve OK...napisati ću vam večeras detaljni izvještaj i stanje na računu.
Također,otplaćujemo ostatak stanarine ,dio smo platili...e tu se nadam da će mi i muž pomoći umijećem pregovaranja,da malo smanjimo cifru jer je naravno bila neprijavljena,bez ugovora o iznajmljivanju(tako da se nadam da imamo prostora!)
![]()
Možda i ja mogu pomoći, samo molim podatke o curi na pp.
ronin ti si velika žena sa još većim srcem![]()
molim na p.p. podatke o curi jer želim se i ja priključit koliko budem u mogućnosti.
Ne mogu odoljeti da ne podijelim sa svima vama jednu od najdražih i najljepših priča. Ne postoji prikladnije mjesto od ovog topika ovdje.
Ronin, još jednom - moj duboki naklon!![]()
PRIČA O ZVIJEZDI I ŠANSI
U nastojanju da pomognemo ne možemo svima pomoći, ali, ako Vam se nađe na putu prilika da pomognete učinite to i dajte šansu svojoj zvijezdi.
Priča počinje na morskoj obali, u romantičnoj stjenovitoj uvali s pjeskovitim morskim žalom. Noću je veliki val na pjeskovitu obalu izbacio stotine morskih zvijezda. Prekrasne su a golemo je prirodno bogatstvo otkriveno pogledu. No, zasjalo je sunce, žari i prži zvijezde i one ugibaju.
Na obali su i dva čovjeka. Svaki dolazi iz drugog smjera.
Prvi, hodajući prema sredini, gleda u to bogatstvo koje ugiba i tužan misli: koja ljepota, koja dragocjenost, kolika vrijednost, a ugiba i nestaje. Zar je moguće da tolika ljepota, tolika raskoš morskih dubina propada u jednom hipu. A koliko ih samo ima. Nepravda je to što te prekrasne morske zvijezde moraju uginuti i nestati. A ocito moraju. Tužan koraca dalje i razmišlja o tome kako je to zbilja velika šteta. I samo razmišlja.
Drugi, dolazeci sa suprotne strane, šeta lagano i zabrinuta pogleda, ali se svaki cas sagne i nešto baca prema moru. I nešto radi.
A kad su se sreli, prvi covjek vidi da drugi u more baca morsku zvijezdu. Prišavši mu posve blizu prvi covjek upita: a što to vi radite? Drugi odgovara: vracam zvijezde moru! Prvi zacudeno pita: Ali cemu? Pogledajte koliko ih ima. Za sve njih nema šanse.
A drugi se covjek sagne, uzme u ruke jednu zvijezdu i baci je u more odgovarajuci: Ali za ovu ima šanse!
Sanjica![]()
evo dnevnog izvještaja:skupljeno je 5530 kuna :D
režije smo podmirili,a velika je stavka da je uskoro bivši stanodavac oprostio posljednjih 8oo kn(odnosno bilo mu je bitnije da mu kompletna struja bude podmirena pa je pristao na kompromis iako mu nije bilo drago)
ona još mora vratiti posuđen novac,no to ćemo polako jer nije žurba,
sada se puno lakše diše jer se uvalila do grla...obećala sam joj i pola svoje Božićnice,budemo malo po malo sve porješavali
planirala sam skupljati i crni fond za buduće mjesece,tako da joj dajem mjesečnu rentu....ovisi naravno o tome koliko će novaca biti,no nekako mi je sigurnije da joj dajem na rate nego sve odjednom....to me malo moram priznati muči jer ipak to nije moj novac nego njen no nije se baš pokazala mudra s novcem pa se bojim da se sve ne potroši na krive stvari,a ovako se bude sve redovito plaćalo pa se neće stvoriti novi dugovi...ne znam,lomim se malo oko te odluke
ona u siječnju postaje punoljetna,dobivat će porodiljnu naknadu ,no trebati će dati novaca i gospođi koja će biti kod nje nakon poroda no o tom potom
a inače da vam kažem:kuća je super!!!Ima spavaću sobu sa bračnim krevetom,ormarom,na podu parket,sa svake strane čupavci.Dnevni boravak odijeljen je od kuhinje kamenim šankom,sve aparate kuhinja ima,svi su ispravni.Tv i video donosimo kao i komp(iako sam se tu možda malo zaletila) a perilica stiže krajem tjedna! :D
Sanjica, ja sam cula verziju u kojoj je bilo vise ljudi koji su, kad su vidjeli tog jednog covjeka, poceli i sami bacati zvijezde u more, jedan za drugim...
Ronin![]()
super, bas mi je drago da dobro ide.
ovo me podsjeca na onu pjesmu "kad se male ruke sloze".
istina.mikka prvotno napisa
a da vidite kako su bile naslovljene donacije![]()
uz jednu je pisalo "paketić ljubavi i pažnje"
e pa tko god je napisao nek zna da me dirnuo do suza![]()
mislim da je i više nego dobra odluka ne dati joj odmah sav novac, čak bih se usudila reći da bi bilo neodgovorno sve joj dati odjednom. Ja sa svojih trideset i kusur godina ne mogu garantirati da ne bih odmah potrošila da dobijem veću količinu novca(a ovaj iznos u njenoj percepciji je sigurno velik), a kamoli curica od 17 godina koja je svega željna i vjerojatno si nikad ništa nije mogla priuštiti. mislim da ne bi bilo loše da skupa mjesečno napravite popis što joj treba i onda joj ti to kupiš(u skladu s raspoloživim iznosom), da joj uopće ne daješ gotovinu
a gdje će biti zvonkec kad ona bude u rodilištu?
Radim na tome.Zeko1 prvotno napisa
![]()
Nadam se dobrim vijestima,tj dobroj povratnoj informaciji.
Na umu imam jednu dobru gospođu iz Karlovca koja živi sama,udovica je,dugo je sa pokojnim suprugom živjela u Njemačkoj a nažalost nisu imali djece.
Gotovo sam sigurna da će pristati.
Htjela sam još reći,ako gospođa pristane,moram se pobrinuti da je mali upozna i da do tada ona njemu više ne bude nepoznato lice već teta kojoj vjeruje.
Ne znam kako da joj predložim za novac,ona je financijski zbrinuta,bojim se da je ne uvrijedim,no moram joj ponuditi određenu nadoknadu?
Ajde cure moje,molim vas savjet kako da to najbolje izvedem.
Više glava je pametnije od jedne.![]()
možda i ne. ako bi to njoj bilo zadovoljstvo, onda a novac joj nije toliko potreban, možda sa zvonkecom ponijeti što mu je potrebno, a njoj kupiti neki lijepi poklon
kad joj je termin za roditi?
ma vjerujem da će tako na kraju i biti,a ja ću u svakom slučaju kad budem s njom razgovarala spomenuti "nadoknadu" pa ću vidjeti kako diše po tom pitanju...teško je znati unaprijed.Zeko1 prvotno napisa
što se termina tiče radi se o sredini siječnja no da ne izlanem nešto krivo ,ili ne prenesem njenu (možebitno)netočnu informaciju,pogledati ću na povijesti bolesti datum ZM pa ću znati točno.
i imam molbu za cure iz Karlovca.
možete li mi na pp poslati preporuku za dobrog pedijatra u Karlovcu
može i meni podatke na pp?
vec sam uplatila nesto preko neta ali nisam sigurna jesam li dobro buduci da se tek ucim s tim tokenom i silnim siframa pa bi sad koji podatak vise osim broja racuna.
pliz.
ja konačno riješila obećano![]()
čekam povratne info o platnenim 8)
i ja sam za pomalo kapanje novca...neg da joj daš...ak, se bu što bunila, hmmm - želja donatora je takva...evo bar moja
dok se ne nauči![]()
Gle, Ronin, koliko ja pratim ovu temu ti još nemaš dovoljno novaca da uopće budeš na pozitivnoj nuli s Marininim dugovima i ostalim rashodima. Jel to točno ili sam nešta krivo pokopčala?
Ali ako nisam krivo pokopčala, ti nam onda signaliziraj kada dođe ta pozitivna nula. Ja mogu npr. obećati da ću poslije svakog prvog u mjesecu prebaciti 50 kn na račun. I tako ti se prijavimo sve koje možemo odvojiti neku cifru i ti otprilike znaš s čim možeš računati svaki mjesec.
Marina ionako neće biti previše mobilna i predpostaviti ćemo da će biti sasvim lijepo od tebe što ćeš osobno plaćati račune ili joj dovoziti stvari iz grada. A nije da neće imati neku "pinku" u džepu, pa vjerujemo da će ostvariti pravo na porodiljni, tj. naknadu.
Ja isto podržavam da ti vodiš računa o svim financijama jer mislim da ona nikako nije dovoljno zrela razumno raspolagati s novcima. To je proces koji se uči godinama, a ona za to nije imala vremena niti prihode da s njima pokusira u životnoj školi.![]()
Uf,ma kakva pozitivna nula.
Samo je ugašen požar što se tiče gorućih režija koje je trebalo platiti.
Ona je još dužna nekakve dvije tisuće kuna,što se može vratiti kroz određeno vrijeme ako se novac bude racionalno koristio.
Tu su još neriješeni računi s roditeljima,što je ona kad me na početku izvjestila o svoti koja joj treba ubrojila,a što ja ,nakon svega što sam čula o toj obitelji,više ne uzimam pod dug.
Pogotovo stoga što sam je maknula od njih čak dalje nego je bio prvi plan.
Ja sam na umu imala jednu drugu vikendicu,a zahvaljujući informaciji jedne moje prijateljice došli smo do ove kućice što je ispalo milijun puta bolje rješenje.
Ja sad svaku kunu koja stiže planiram uštedjeti za njenu rentu,s tim da ona ostvaruje pravo na 1663 kn porodiljnog.
Imati će naravno režije,bez stanarine i grijanja jer imamo drva.Puuno manji izdaci nego dosad.
Ma biti će OK,ako bude pametna i bude dojila i koristila platnene pelene,neće uopće imati veće troškove.
Kako se stoji s robicom za bebu i nekim nuznim stvarima?
Zna li se je li decko ili curica![]()
Ja imam nesto robice koju mogu pokloniti, par pelenica, plasticnu podlogu za prematanje i jos neke stvari ...
Dečko je!
Dobili smo par paketa,robice zasada ima dovoljno no ako ustreba ja ću svakako zamoliti.Nadam se da ćemo trebati platnene![]()
Ronin, ako se odluči na platnene, javi mi! Ja sam voljna u i u tom smislu pomoći![]()
cure imam tri dobre vijesti!
-na računu je 1000 kuna više od posljednjeg update-a :D
(ali ovaj novac ne dižem za sada)
-nazvala sam jutros gospođu Danicu i ukratko joj izložila problem,
gospođa ne da je pristala nego jedva čeka upoznati maloga!
Također mi je rekla da joj posebno teško pada Božić otkad je sama,ne pamti kada je ispekla zadnji put kolače jer nema kome,i ja mislim drage moje,a neću puno unaprijed pričati,da će to biti jako jako sretna kombinacija i za budućnost.Sam Bog mi ju je poslao u pamet!
Cure oprostite ali ja sam toliko sretna ovom reakcijom te drage gospođe ,toliki mi je kamen pao sa srca,užasno me morilo što će biti a ipak se sve polako rješava!Za novac nije htjela ni čuti,rekla mi je da je sretna što može pomoći a da je i inače dosta usamljena.
I još jedna stvar...zmaj,tea,ariens;ako imate skroz malih pelenica za poslati molim na podatke iz PP-a ili vam ih opet pošaljem...
odlučili smo probati a ako bude išlo zamoliti ću još cura za pomoć,da ne pošalju uzalud.
![]()
Prima li dječji doplatak ?
600 kn ( za dvoje djece ) bi joj svakako popravilo budžet.
Živjela gospođa Danica :Dronin prvotno napisa
![]()
:D :D ma jednostavno plačem od sreće![]()
ne prima zato što su je financirali starci.koliko god da su s jedne strane zadrti toliko nisu bili kruha gladni ,jer kao prvo,1992 došli su kao izbjeglice iz Bosne sa imovinom koju su prodali tako da su živjeli normalno...sve je počelo odlaziti k vragu kad se stari propio.
Sad će podnijeti zahtjev za doplatkom,a evo još malo i otvara porodiljni.![]()