Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Odlomio se komadić zubića

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Odlomio se komadić zubića

Bebač se popiknuo i pao na pod. Krv mu je išla iz usnice i ja, naravno, kao i uvijek prvo pregledam zubiće, a kad tamo... dio jedinice fali. Sanirali smo ozljedu i sutra pod hitno, čim se probudimo, pravac- zubar.
    Nemam iskustva sa lomljenjem zubića pogotovo kod tak malenih. Hoće mu to jako smetati, kakve su posljedice, jel ih uopće ima. Iskreno se nadam da ga to ne boli ( ničim to ne pokazuje). Jako me zanima šta će nam reći zubarica.
    Ima netko iskustva??

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja je odvalila obje jedinice na ogradici krevetića još dok su nicale. Nisam skužila sve dok nisu izbile onak na tri četvrtine. Jedna četvrtina je bila skrhana. Otprilike. Zubar nije ništa učinio - nema što. Čuvali smo i njegovali te zubiće i sve je bilo ok. Trajni su fino izrasli...

Bitno je da se ne klima i da ne ispadne prije vremena i da čuva mjesto. Na žalost postoji vjerojatnost da zbog tog slomljenog mlječnog trajna jedinica bude nekvalitetnija ili da ima bijelu flekicu.

Odi kod zubara da pogleda. Oni mogu učvrstiti zubić ako se klima ili da vidi nema li možda kakvog unutarnjeg krvarenja.... Treba čuvati zubić dok mu nije vrijeme da sam ispadne.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zubar će ti sve reći
    ako se jako klima ima mogućnost i fiksiranja samo ne znam točno kako to funkcionira
    nama su rekli da gledamo da ne promijeni boju, da jednom tjedno mažemo dječjim aminfluoridom i da će se vjerojatno zub sam stabilizirati.

e da, i slikali smo s Rentgenom što je bilo prilično komplicirano s obzirom na nesuradnju malene.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne mogu vjerovati da sam fulala smjenu. Uvjerena sam bila da danas rade popodne. Suprotna smjena nije bila nimalo susretljiva , ali sam nazvala frendicu koja radi kod stomatologa kao med.sestra. Ona mi je rekla da nije panika ako ne krvari ili se ne klima i da namažem sa aminfluoridom.
    Pričekat ćemo ponedjeljak, pa onda otići našoj stomatologici.
    Zubići su ipak zubići, trebaju nam i moramo ih čuvati

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jel vi premazujete zubiće fluorom?

Na uputstvima piše da ne smiju koristiti djeca mlađa od 6 godina :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •