Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Odgrižene bradavice

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Odgrižene bradavice

Moj problem su izgrižene bradavice! Dok smo se ja i moja mala ljubav našli i usuglasili do tada je on meni pojeo (bukvalno) pola bradavica! Sada su to bolovi pakleni, ja se derem svaki put kad dojim, plačem... Ne mogu obući ni grudnjak, ni majicu, hodam u toplesu po kući kao neka zečica krvavih grudi (Playboy iz paralelnog svemira ). Iz bradavica uredovno teče i krv, a kad se osuši, bude tvrda kao karton! Dojila sam samo ležeći jer ga nisam mogla dići na prsa od bolova, ali evo od danas pokušavam u sjedećem položaju! Mažem se svim mogućim kremama, ali je malac non-stop na siki i nikako da to zacijeli! POMOZITE!!! Isključivo ga dojim!

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da! Danas je 3 tjedna i bol ne prestaje!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MELEM u količinama koje god su potrebne, a ne treba niti prati prije novog dojenja jer je prirodno i to je jedina kremica nakon koje cica smije drito bebi u usta.
    Strpljenja i proći će. I ja sam imala svoj show, naročito prvi put, probala tisuće raznih kremica (koje su btw. uglavnom samo pogoršale stvar), dok na kraju nisam otkrila da MELEM zbilja sve liječi. SUPER!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ulje gospine trave - u neograničenim količinama. Liječi kožu i dezinficira, ne treba prati prije dojenja jer je prirodno.

Smanji trajanje dojenja. Ako me sjećanje dobro služi, dijete podoji 99% u prvih 7 do 10 minuta na prsima a ostalo je zeka peka i maženje. I produži period između dva dojenja.

Pazi da ne pokupiš mastitis. Ak ti poraste temperatura i dojka pocrveni na jednom mjestu, odmah u bolnicu....

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Do se ne jave savjetnice ja bi samo rekla da svojevoljno ne mijenjaš duljinu trajanja podoja pogotovo ako je dijete 3 tjedna. Sada slijedi vrlo vjerovatno skok u razvoju i dijete će si "navlačiti mlijeko. Nadalje Melem nije idealan izbor jer on ipak sadrži parfem, ali možeš u ljekarni kupiti lanolinsku mast koja je zaista 100% prirodna i nju možeš mazati. Ja nisam sigurna koliko je dobro zatvarati ranu, ali vjerujem da će ti savjetnice sa SOS telefona to znati bolje reći. Broj SOS telefona je 01 61-77-520 ili 091 22-77-220.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo mogu podijeliti svoje iskustvo. Dva poroda. Prvi put su mi savjetovali doji koliko dijete hoće (a htjelo je stalno) i koliko često hoće. Izdajala sam bjesomučno nakon svakog podoja. Rezultat: dva mastitisa (dva puta bolnica i antibiotici), plakanje kod svakog podoja ali izdržala sam ta tri koma mjeseca i dojila 10 mjeseci. Probala sam sve moguće kremice koje su mi savjetovali ali sam uvijek bradavicu morala prati prije dojenja...

Drugi porod. Dijametralno suprotno. Masiranje kvrgi da, izdajanje ne. Ulje gospine trave i dojenje max 15 min jednu dojku. Dijete je uhvatilo ritam nakon 3 tjedna i bez problema, bolova i ostalih popratnih pojava je dojila 11 mjeseci. Sama je odlučila prestati jer joj je bilo bezveze. Uživala sam kod svakog dojenja.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

To i kažem.I ja sam samo rekla ono što znam iz iskustva, a savjetnice su te koje su se više od dvije godine educirale pa mogu dati kompetentniji savjet.
    Djeca su ražličita i dok će jedno bez problema prihvatiti 15.-minutni režim, drugo ni pod razno neće moći tako dojiti. Kao što meni treba bar pola sata za ručak, mm-u je dovoljno 5 minuta za njegov. A budući da se kod Franciske75 radi o otvorenoj rani vjerovatno treba utvrditi u kakvom je stanju rana, da se nisu neke bakterije uvukle i onda preporučiti terapiju.
    To što je malac stalno na siki može biti jer ima skok u razvoju, možda je slab refleks odpuštanja zbog grča od bolova, možda treba radikalno mijenjati položaj kako bi se smaljio pritisak na ozljeđeni dio bradavice. Ja svakako preporučam da pozoveš SOS telefon i skratiš si muke .

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Posjetiti lijecnika ako se stanje nikako ne popravlja.

Purelan za mazanje bradavica, ne ispire se prije podoja. Medjutim, ni on ne ide ako su se naselile gljivice.

Ne ogranicavati podoje, zbog bebe (BTW, koliko popiskenih i pokakanih pelena beba ima u 24 sata?).

Sorry, nemam puno vremena za pisanje.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Beba kaki 2 puta na dan (zelenkasta stolica) i piski cesto. Mislim, svaki put kad je presvlačimo pelena je mokra!
    Dojim ga uvijek kad traži, ne ograničavam podoje, niti gledam na sat!

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo mene brzinski! Budan je od 7, sad je malo zaspao, a cijelo vrime je na sisi! Ja sam na rubu očaja i plačem ko kišna godina, jer me bradavice toliko bole! Sve se ugnojilo, puno nekih mjehurića, žute boje, a sa strane tvrdo kao nož! Uopće ne znam što da radim! Ako mu dam umjetnu hranu dok ne zacijele bojim se da će nestati mliko.I usotalom, NE ŽELIM mu dati umjetnu. A ako se izdajam, bojim se da se ništa neće promjeniti!

Totalno sam očajna i jadna!

Kojoj doktorici da odem? Što da radim? Pomoziteeeee!!!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

proce, ako su samo izgrizene kao sto kazes. kako si i sama napisala da dojite iskljucivo lezeci mozda vam polozaj nije OK, sad kad pokusavas sjedeci probaj ga namjestiti na cicu tako da najmanje boli. e da mene su svi jadi i bolovi prosli negdje nakon mjesec dana. iako mi je ovo drugo djete iskljucivo dojeno i s njom sam imala iste probleme. lezecki je meni SF za dojiti i uvijek mi malo prorosta bradavice kad pokusam, ali joj ne dozvolim toliko jer zelim da us ragade iza nas.
    drzite se. ostali su napisali koje kreme ja zagovaram 100% lanolinsku ma kako god da se zvala.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja nažalost ne znam odgovor, nemam s time iskustva. :/

Nazovi SOS što prije

Samo ti šaljem vibrice podrške

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Franciska...
    žuti mjehurići, zagnojenost...
    moguće je da je ipak neka bakterija u pitanju.
    Imaš li u blizini dermatologa? Ili mogućnost otići privatnom, gdje možeš otići i sa bebom i ne čekati predugo.

Dok je takvo stanje, ja ne bih ni sa čime mazala, samo bih sušila na zraku i higijenu održavala običnom vodom.

Ni slučajno nemoj povećavati razmak između podoja: što je veći razmak, beba je gladnija i nervoznija te "agresivnije" prihvaća dojku i više je oštećuje.
    POkušaj malo izdojiti dok mlaz krene spontano i tek onda staviti bebu na prsa.
    Boli anesteziraj kockicom leda...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da bi olaksala stvar do odlaska dermatologu, probaj svakako mijenjati polozaj dojenja, jer ako dijete zahvaca bradavicu u jednom polozaju uvijek onda ozlijedjuje uvijek isto mjesto, kad ga drugacije postavis na bradavicu,mozda bude manje bolilo...

da li se mozes rucno izdojiti, ako su ti podoji toliko bolni, ili/i zbog toga nisu efikasni...
    ako imas potrebe za izdajanjem, koristenje pumpice u ovom slucaju ne bi bilo bas dobro, jos bi vise ozlijedilo bfradavice...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Franciska, savjetnice su ti sve rekla a ja ti saljem veliki
    nadam se da da ces uskoro ponovno bezbolno dojiti i uzivati

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I on mene vibre da se stanje popravi
    ~~~~~~~~~~~~~~