Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 137

Tema: odred za čistoću II

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Citiraj Sanja prvotno napisa

Imam i ja pitanje: kako očistiti fleke koje na svijetlim keramičkim šalicama ostaju od crnog čaja? (Od kave ne ostaje ništa, samo od tog glupog čaja i uobičajenim sredstvima ne ide dolje.)
    Jednom u par meseci sve moje šolje i šoljice, džezve i manje šerpice budu natrpane u veliki lonac u koji nalijem hladne vode u dodam prašak za veš (nekad 'doradim' rastvor Vimom ili deterdžentom za sudove). Stavim lonac na plin i pustim da voda proključa. Najmanje isflekane stvari vadim prve, doooooobro isperem pod mlazom čiste vode i dok njih polako ispiram krčkaju se one prljavije. Krajnji rezultat je savršen.
    obični prašak za veš :?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

clumsy mom, puno ti hvala.

A koliko praška staviš u koliko litara vode?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je, ovo sa običnim praškom za veš koristim i ja za otkuhavanje suđa, definitivno se bolje opere nego u perilici suđa. Ja mislila da to svi znaju

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

WM, da, običan prašak . Ako se čudiš zbog mirisa koji ponekad hoće da ostane na nekim materijalima i nakon obilnog ispiranja pod tekućom vodom sve se to da rešiti još jednim klasičnim pranjem deterdžentom za sudove

Sanja, odprilike. Recimo da mi u lonac staje 5l vode (staje duplo više ali ga nikad ne punim zbog pene koja krene kad sve krene da ključa) - tad stavim 1 malu šoljicu praška.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja isto stavljam ariel kad trebam otopiti protvan ili tavicu. pustim da voda s praškom malo prokuha u masnoj tavi ili zapečenom protvanu i sve se lijepo otopi. mrak!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Sanja, odprilike. Recimo da mi u lonac staje 5l vode (staje duplo više ali ga nikad ne punim zbog pene koja krene kad sve krene da ključa) - tad stavim 1 malu šoljicu praška.
    Hvala ti puno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kako čistite kuhinjsku napu? tj. kako najbrže naglancati rosfraj?

mi imamo veliku Candy napu, rosfrajnu, s "dimnjakom". brzo mi se zamaže, ulovi se prašine, naravno i masnoće, a da je počistim treba mi bar sat vremena glancanja da ne ostanu crte. perem ju s onim Denk Mit za rosfraj, al ostavlja mi bijele crte, vide se tragovi krpe. za sudoper mi je odlično to sredstvo, al ga je jako teško isprati s nape...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    kako čistite kuhinjsku napu? tj. kako najbrže naglancati rosfraj?

mi imamo veliku Candy napu, rosfrajnu, s "dimnjakom". brzo mi se zamaže, ulovi se prašine, naravno i masnoće, a da je počistim treba mi bar sat vremena glancanja da ne ostanu crte. perem ju s onim Denk Mit za rosfraj, al ostavlja mi bijele crte, vide se tragovi krpe. za sudoper mi je odlično to sredstvo, al ga je jako teško isprati s nape...
    jesi probala sa mr.muscolo kichen lemon?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    je, ovo sa običnim praškom za veš koristim i ja za otkuhavanje suđa, definitivno se bolje opere nego u perilici suđa. Ja mislila da to svi znaju
    Šta to znači otkuhavanje suđa :?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Šta to znači otkuhavanje suđa :?
    Kad ti se suđe zamaže da ga više ne možeš uobičajeno oprati, onda otkuhaš u velikoj šerpi sa dodatkom deterdženta. Onog za veš ili, kao ja, onog za suđericu. Vrela voda i deterdžent pomognu da se odvoji zalijepljena masnoća od kuhanja, zagorjela hrana (ako se desi ) ili obojneost suđa od kafe, čaja ili neke druge namirnice koja "farba".
    Kod nas se otkuhavanje sprovodi jednom do dvaput godišnje. Većinom za tave i tepsije, ali uleti još ponešto...

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj clio180 prvotno napisa
    a kako da skinem kemijsku sa stolica (neki skaj) i sa kauča (mikrofibra)?
    Mi kemijsku s eko-kože nismo uspjeli skinuti uopće - probali smo, sve uz preporuke ljudi kojima je uspjelo - alkohol, vlažne maramice, neka uobičajena kućanska sredstva za čišćenje te posebno sredstvo za skidanje kemijske i ništa nije funkcioniralo. Crtež je bio ogroman, pa smo svako sredstvo isprobali na jednom dijelu, rezultat je bio da su neka sredstva tek neznatno posvijetlila kemijsku. Druga nisu djelovala uopće. :/

Međutim, upotrebom, tj. redovitim sjedenjem se crtež sasvim izbrisao i sad se uopće više ne vidi. Za njegovo potpuno nestajanje je trebalo par mjeseci.
    Upravo mi je Ema ukrasila novi svjetlo bež trosjed kemijskom. Zar stvarno nema ništa što skida to čudo?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sa papira i starih delova garderobe skida je aceton ali neke tkanine ga ne trpe. Možda probaš negde pozadi gde se ne vidi da jedan deo tkanine očistiš tako - napravi istu situaciju - po mogućstvu istom hemijskom napravi manju šaru pa probaj da li će skinuti samo nju ili će posvetleti tkaninu (i ostaviti razmazanu fleku od hemijske)

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Probala sam lakom za kosu i baš nikakve promjene nema.

Bojim se alkohola i acetona da ne oštetim tkaninu jer je na naslonu za ruku i baš upada u oko. Probat ću kad dođem doma negdje iza.

A kad se sjetim koliko smo tražili taj trosjed i kako smo se veselili kad jr konačno stigao. Imamo ga tek mjesec dana

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vidim da neki koriste limunov sok. gdje ga ima kupiti i koliko košta, ja tražila u dućanu i nikako naći.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kupiš limun, pa iscjediš
    ili kupiš limuntos (limunsku kiselinu) u kesicama pa rastvoriš u vodi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čime čistite kutnu garnituru ili kauče? Ljetos sam ju izribala venishem za tpihr, nije se vidjela neka promjna. Zatim sam ribala mješavinom praška za veš + čarli+ venish prašak, pa isprala vodom i opet nisam zadovoljna. Oprala bih čitavu površinu za sjedenje, pa da se posuši preko noći. Savjeti?

Ma moram uskoro sjesti i sašiti navlaku. :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    kupiš limun, pa iscjediš
    ili kupiš limuntos (limunsku kiselinu) u kesicama pa rastvoriš u vodi
    ozbiljno ili zezaš*

ali kiselina nije ista.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne zezam
    za manje površine (mrlje npr) možeš iscjediti i limun
    za veće površine rastopiš kristale limunske kiseline, koja se inače nalazi u tom istom limunu
    ja lično ne koristim ni jedno ni drugo, osim u svrhe skidanja mrlja
    javiće se već cure koje koriste, sa savjetima "iz prve ruke"

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    ne zezam
    za manje površine (mrlje npr) možeš iscjediti i limun
    za veće površine rastopiš kristale limunske kiseline, koja se inače nalazi u tom istom limunu
    ja lično ne koristim ni jedno ni drugo, osim u svrhe skidanja mrlja
    javiće se već cure koje koriste, sa savjetima "iz prve ruke"
    u odredu za čistoću znam da koriste limunov sok i uvijek ga preporučuju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa limunov sok je iscjeđen iz limuna! Probaj.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno HI!

Pomagajte.

Kako je teta iz odreda ocistila sudjericu, tj.perilisu za posudje? Ima neki trik.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: HI!

Citiraj gox prvotno napisa
    Pomagajte.

Kako je teta iz odreda ocistila sudjericu, tj.perilisu za posudje? Ima neki trik.
    u praznu mašinu je stavila zdjelu s alkoholnim octom i uključila na normlano pranje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno HI!

Kako je stavila?

ako je prevrnem ocat ce iskapati dole, i perilica ce ga posle predpranja izbaciti.

Probla?

Utisci

Thanks

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: HI!

Citiraj gox prvotno napisa
    Kako je stavila?

ako je prevrnem ocat ce iskapati dole, i perilica ce ga posle predpranja izbaciti.

Probla?

Utisci

Thanks
    pa lijepo. sve u mašini mora biti prazno. naliješ zdjelu i staviš je normalno, ništa ne okrećeš.
    probala jesam i ok, ništa posebno, očekivala sam više.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

e pa cure ajd vi meni recite čime oprati one ringove na plinu...gusnati su...
    ima ih moja kuma i malo ih je zapoustila...
    ja isto imam gusnate ali ih perem nakon svakog kuhanja i ko novi su ...a ona ih nemre oribat...nemam nikakav pametan savjet za nju...osim da redvito pere ...
    ajd pomozite joj...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam gusnate rešetke za plin i perem ih u suđerici nekih 2-3 puta godišnje
    (u uputama piše da se može)

ringove očistim spužvom i deterdžentom za suđe, ne pretjerano uspješno ali baš se i ne vidi da su zmazani

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nadam se da jezičak nije namjenjen meni
    a jel ih može ona iskuhat?
    ja sam joj ih probala ovak oribat ali ne ide,bila sam uvjerena da će ići lako ko meni...a ono...ko da je prase pekla na njima...
    ne brinite se,dat ću joj da ovo pročita...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nadam se da jezičak nije namjenjen meni
    ma božesačuvaj, namijenjen je čistuncima koji bi imali što prigovoriti (kad bih takve puštala u svoju kuhinju 8) )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

onda mene ne bi puštala
    šalim se mene svi zovu bolesnom na čišćenje...čak i sveki...
    ali god drugih mi ne smeta,ne obazirem se na tuđe sudopere podove...i sl...
    ali nisi mi odgovorila jel se mogu iskuhavat...jer ona zbilja ima želju očistit ih...uzela bih žičanu četku ali strah me da joj ih ne ogulim...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, ne bih baš preporučila iskuhavanje, moje rešetke imaju gumene čepiće na kojima stoje i ne daju se izvaditi (probala ja, izvadila 3 i strgala četvrti )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

imaju i moje a i njene...
    dakle ostaje joj ribanje...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    imaju i moje a i njene...
    dakle ostaje joj ribanje...
    Ako se čepovi daju izvaditi, najbolje je izvaditi ih i onda rešetke staviti iskuhati s deterdžentom za suđe, a i dodati nekog det. za rublje (za iskuhavanje). Otići će samo od sebe. Bez ribanja četkom.
    Moja je sestrična, nakon što se udala, dobila od nove svekrve plinski štednjak u prestrašnom stanju (svekiji sebi kupili novi, a stari uvalili sinu i snahi ). Rešetke smo jedino iskuhavanjem uspjele dovesti u normalno stanje.
    Ako ti rešetke nisu baš tako jaaako strašno zapečene i ako nisi hiperekološki osviještena, probaj to srediti pomoću nekog spreja za pećnice .

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

danas sam odvode cistala ko one gospodje iz odreda na TV, dakle sol, ocat i soda, ma mislim strasno kako je to kipilo. I bogme voda bolje ide! :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dream hvala ti probala sam i sa sredstvom za pečnice,ne ide...
    nije mi jasno to je sve zapečeno...
    čak mi je ivasol pala napamet...mislim da bi s tim otišlo ali ja SAM TRUDNA a ona mlada zdrava pa ću njoj prepustit takve egzibicije...

bila je maloprije kod mene i čitala,obečala je da čim ukopća internet prijavljuje se na rodu...

sanjas33 ako su ti odvodne cijevi plastične takvo je čišćenje sasvim u redu...no ako ti je odvod star,tj stare cijevi njih ti takvi potezi nagrizaju i onda se za njih još više lijepi sve...
    govorim o cijevima u zidovima,podovima...ne sifonima...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jel itko koristi denk mitt za wc, onaj sprej? mene nervira što triba ostaviti 10-15 minuta pa tek onda isprat, a kad idem pobrisat nemam što pobrisati jer sva pjena u tih 10-15 minuta nestane.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moram priznat da nisam probala...pa kupi nešto drugo...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    moram priznat da nisam probala...pa kupi nešto drugo...
    čitala po forumima i vidila da su ih dosta nahvalilili pa uzela.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

veliko pitanje...
    čime očistiti ručni rad moga sina...uzeo je marker i pošarao tipkovnicu...
    ajmo čistilice :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Probaj alkoholom, mada nisam sigurna da ćeš uspjeti jer se marker skida acetonom; ako pokušaš acetonom, ostaćeš bez slova na tastaturi

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

alkoholom ne ide...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ringlice od plina se i kod mene znaju zapustiti, obično pomogne inox žica i rifljanje, ali u kritičnim trenucima uzimam čak i brusni (šmirgl) papir i lijepo ošmirglam svu nečistoću, budu kao nove

Nego isprobala sam jedan tip od teta iz odreda za čistoću: namazala sam ogledalo u kupaonici pjenom za brijanje (ne pretjerujte s količinom) i dobro utrljala ručnikom (bez ispiranja) i više se stakla ne magle nakon tuširanja :D

Navodno to traje oko mjesec dana, pa treba ponoviti.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"Mr Muscle kitchen" za sve u kuhinji...

Domestos zaobilazim u širokom luku, taj neće u moju kuću, pisala sam već prije o tome...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Za fuge je najbolji cilit bang narančasti. Pošpricaj , ostavi minutu i oprei spužvom. Skida se odmah.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj inesceko prvotno napisa
    Za fuge je najbolji cilit bang narančasti. Pošpricaj , ostavi minutu i oprei spužvom. Skida se odmah.
    ali smrdi do bola
    ima li neko drugo sredstvo isto efikasno, a da ne smrdi?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hidrogen za kosu, po kemijskom sastavu je vodik-peroksid, isto kao i varikina i domestos i ostali smrdljivi proizvodi, a nema taj smrad.
    Imaš ga u trgovačkim centrima na litre. Možeš izabrati od 3, 6, 9 ili 12%

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala Rene

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jel tko koristi onaj mr. muscolo za kuhinju, onaj žuti u spreju?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ga koristim i super mi je.....a i miriši mi ljepše od drugih..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj janjica prvotno napisa
    što koristite da vam wc sjaji? meni odmah nakon tuširanja izgubi ono malo sjaja
    Ja imam lijepi mali ručnikić pored onog za ruke u obje kupaonice i svaki put kad operem ruke posušim umivaonik i armature. Zvuči opsesivno-kompulsivno, al traje par sekudni (ne treba laštit, samo lagano posušit, doslovce par sekundi) i uđe u rutinu, ni ne primijetiš.

Efekt - umivaonik uvijek sjaji i treba ga prat fakat rijetko. zapravo, po izgledu - nikad više ako redovito brišeš, ali operem ga nekad iz razonode i da ubijem ako ima koja beštija.

Za kadu - imam ono za brisat stakla i potegnem kapljice vode sa kabine - i isto nikad ne treba rifljat. Kad sam pri volji onda i posušim krpom, a i to traje tipa deset sekundi sve skupa.

Kadu mi je prebed svaki dan brisat krpom, pa ona ne sjaji, al umivaonik zabljesne, i kabina - pa zavara protivnika.

I još jedan trik - staviš onu vileda krpu s drškom u kupaonu i svako jutro nakon tuširanja lagano pređeš pod - neki put samo s vodom, neki put s malo bilo kdo sredstva... to traje ajmo reć minutu, ako i toliko ako radiš svaki dan.

Stalno izgleda mrak, nikad se ne skupi kamenac, nikad ne izgleda ružno, ma divno.

ps Ja to radim jer sam ljenčina i ovako mi je lakše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •