-
Veča autosjedalica!
Zanima me kada djete staviti u veču sjedalicu?
Imamo 26mjeseci oko 16,5 kg i 95 cm visina, trenutno je u sjedalici do 18 kg. Sada me zanima kada može odnosno mora preči u veču?
-
Osoblje foruma
Može biti u toj sjedalici do 18kg,a po visini dok mu naslon(stražnji,ne sa strane) ne prođe polovica ušiju.Mislim da vi niste ni blizu.
-
Općenito je bolje što duže dijete voziti u sjedalici nižeg razreda pa tako i ti nemoj prebacivati dijete dok
- nije teže od 18 kg (ukoliko je sjedalica do 18 kg, a ugl. jesu)
- dok točka na sredini djetetovih ušiju ne doseže vrh naslona sjedalice
- pojasevi sjedalice ne izlaze ispod djetetovih ramena (moraju biti u ravnini ili nešto viši)
-
Prije je stalnomizvlačio ruke iz pojaseva. Onda sam skužila da se mogu podići i sad su mu taman iznad ramena. Sada više ne izvlači,ali mu jedva zakopčam pojas kada je u jakni. Jer su pojasevi povučeni do kraja ne mogu se više izvuči,pa se nadam da će to sve skup izdržati.
Znači kad pređe 18 kila obavezno mora u veču sjedalicu bez obzira na visinu.
-
nikako ne bi trebao biti u debeloj jakni u autosjedalici
nadam se da ce neka od savjetnica to potvrditi i objasniti
-
Osoblje foruma
Djeca se ne prevoze u jaknicama.
Jakne su debele i "skliske".
Remeni moraju biti stisnuti tako da se može provući najviše jedan prst.
Osim što je to u jakni nemoguće napraviti, djetetu je i neudobno sjediti u debeloj jakni.
Remeni koji nisu dovoljno stisnuti, ne pružaju djetetu adekvatnu zaštitu prilikom naglog kočenja, sudara, nesreće.
Zašto?
Zato jer postoji mogućnost da neće fiksirati dijete, zadržati ga u autosjedalici i preuzeti na sebe dio sila koje djeluju uslijed nesreće, već će skliznuti sa djetetovih ramena i otvoriti put djetetu za izletavanje iz autosjedalice.
Zato, osim što je važno da se dijete prevozi u autosjedalici, od iznimne važnosti da je sama sjedalica pravilno pričvršćena, te da je i dijete u njoj vezano prema propisima
P.S. Mi do auta idemo u jaknama, skidamo ih, vežemo se i krećemo. Još ni ne primjetimo da nam je hladno, a auto je već ugrijan.
-
Osoblje foruma
ili-standardan savjet-nakon vezanja jaknu stavimo "naopako",uvučemo mu ruke u rukave odnaprijed.
-
Baš sam jučer izvagala D ima več 17kg. Pa sada ne znam šta da radim ima dvijegodine i 2 mjeseca i mislim da po visini još može duže vrijeme biti u sjedalici do 18 kg. Ali po težini će mislim skoro prerasti, pa ne znam šta da radim. Šta ako se on vozi i sa preko 18 kg u sjedalici do 18 kg?
-
Domy, kada dijete dođe do 18 kg kupi buster s naslonom, ali nemoj misliti da će to biti sutra, jer djeca te dobi ipak ne dobivaju na težini velikom brzinom. Postoji realna mogućnost da dijete još i slijedeće ljeto pregura u ovoj autosjedalici (vrućine, lagana odjeća...).
U svakom slučaju kada bude 18 kg ide u novu sjedalicu višeg razreda.
-
Pa to mi je jasno. On bi po tome svemu izdržao još duže vrjeme u ovoj jedino težina. Da i ja sam tako mislila da ne dobivaju ali bome njemu kile samo idu gor . Pogotova sada dolazi zima a obično se po zimi svi malo zdebljamo. Nedavno je imao 16 i sada hop na 17. Zato sam mislila sada kupiti buster pa ak se desi slučajno da pređe 18 da imam.
zato sam pitala kakav bi bio bed da se vozimo u ovoj a imamo 18 i više kila, ak neko zna?
-
Sjedalica od 9-18 kg je izrađena kako bi pružila optimalnu zaštitu djeci koja su unutar tog raspona težine i visine kako sam gore opisala. Ako tvoje dijete ima 18kg i deset deka neće se sjedalica raspuknuti pod težinom, ali dijete ju je preraslo i treba ju zamijeniti sjedalicom višeg razreda. Preporučam da pričekaš makar božićna i novogodišnja sniženja
.
-
Ma da neču ga odmah šibnuti u sljedeću. Nego sam imala nedoumica pa eto pitah. Uostalom nema još 18 kg pa čemo pričekati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma