Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pa-pa dojenju?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pa-pa dojenju?

E. u zadnja dva tjedna uopce nije trazila da ju podojim. Sada ima 15,5 mjeseci, zdrava je i odlicno napreduje.
    Meni je zao sto ona vise ne trazi dojenje, a spava cijelu noc i nije se nocu budila radi dojenja vec jako dugo; falit ce mi taj oblik bliskosti s njom, no sa druge strane znam da je 15 mjeseci dojenja super, i ako je to za nju zavrseno razdoblje - ne zelim je siliti.
    Ona jednostavno - ne trazi; kad joj ja ponudim, ona gleda u grudi kao da ih prvi puta vidi, okrene se i ide dalje svojim poslom Tako da nudjenje nema nikakvog ucinka.
    Ja mlijeka jos uvijek imam, iako primjecujem da se kolicina pomalo smanjuje. Nemam nikakvih poteskoca (npr. da mi nadolazi ili da mi se grudi upale), pa ne znam sto mi je dalje ciniti. Da li da pustim da se zaliha sama smanji (mozda ce ona ipak kasnije htjeti - iako ovo vec traje 2 tjedna), ili da uzmem tablete za prestanak stvaranja mlijeka (kao sto mi neke prijateljice savjetuju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ne trebaš ništa poduzimati, ako je sve ok.
    Čestitam na 15 mjeseci dojenja i lijepo je kada dojenje tako glatko završi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super je da ste toliko dojili Izvrsno je da je ona odlucila koliko zeli dojiti - prekrasno

Sto se odlaska mlijeka tice... pusti da stvari idu svojim tokom... ako ti dodje do zastoja preporucam kupus i masazu..

Tablete za ablaktaciju ti nikako ne preporucam... moguce su jaaaaako lose nuspojave (cini mi se infarkt ili tako nesto)... a i navodno te tablete jedino funkcioniraju na pocetku laktacije - sto kod vas naravno nije slucaj. Znaci te tablete ti ne bi ni pomogle.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja ne preporucujem tablete. Moze ti jos jako dugo curiti mlijeko, odnosno da primjecujes da curi, ali ipak obrati paznju i na redovite preglede grudi - ponekad je iscjedak iz grudi prvi znak raka dojke (ovo samo velim jer stalno velimo da mjesecima poslije dojenja moze jos curkati iz dojke, sto stoji, ali... joj, sva sam se zmotala, valda me netko skuzio )

Meni je skroz SF da nam vrsnjakinja prestaje, iako znam dosta djece koja su prestala tako oko godine i pol, nicim izazvani.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a možda te iznenadi mi smo tako "prestajali" zadnjih 6 mjeseci, odnosno lukas. dva tjedna ništa, onda bi navalio ko lud i u biti sam ja s njegovih 22 mjeseca potaknula prestanak jer smo ukinuli noćno hranjenje

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klmama prvotno napisa
    a možda te iznenadi mi smo tako "prestajali" zadnjih 6 mjeseci, odnosno lukas. dva tjedna ništa, onda bi navalio ko lud
    Ne vjerujem - vec mjesec dana me uopce ne trazi

Ah, dobro - ako je "musterija" bila zadovoljna s maminim mljekecom 15 mjeseci, moram biti i ja.

(U biti, jako sam zadovoljna da je ona sama prestala traziti, mnoge prijateljice su mi rekle da se nas dvije mozemo smatrati velikim sretnicama, jer da su one imale svakakve traume kad su pocele odvikavanje, pa upale i slicno..)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •