Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Child Life

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Child Life

danas kupila taj sirup to su multivitamini i minerali za djecu ide jedna žličica dnevno fini je okus naranča/mango..jedino je cijena :shock: bočica 237 ml-200 kn

uzela sam malo radi vitamina i da poboljša apetit pa ako ga netko koristi molim da se javi da čujem ima li učinka

imaju još i neke kapi za imunitet i ulje bakalara je navodno super !!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo imali. dobar je, ali zaista nema razlike između toga i sanostola koji košta 40-50 kuna.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi koristimo Child life multivitamin i stvarno nam je doro

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Child Life

Citiraj donna prvotno napisa
    danas kupila taj sirup to su multivitamini i minerali za djecu ide jedna žličica dnevno fini je okus naranča/mango..jedino je cijena :shock: bočica 237 ml-200 kn

uzela sam malo radi vitamina i da poboljša apetit pa ako ga netko koristi molim da se javi da čujem ima li učinka

imaju još i neke kapi za imunitet i ulje bakalara je navodno super !!

Puno mi je roditelja reklo da su zadovoljni sirupom. I Kapi s ehinaceom i ulje bakalara su također traženi. Po stručnim člancima koje sam imala prilike pročitati proizvodi su najbolje što se nudi na hrv.tržištu.
    I sama sam nedavno kupila ulje bakalara. Ima on voćnu aromu i miris, ali se miris ribljeg ulja dosta osjeća. (što je normalno).
    Ne mogu djetetu nikako podvaliti. Zna li tko kakav dobar trik?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nama je trik za podvalu ulja jetra bakalara bilo da 1 žličicu sirupa pomiješam s cca pola deci nekog soka. I to bi uvijek popila, a samo ulje ispljunula. Mislim,normalno, probajte vi to popiti. Koma
    Zato moja mama ni dan danas ne jede ribu - jer je kao mala morala piti riblje ulje na žlicu

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

neznam za ulje jer još ne koristimo ali ovaj multivitamin je savršenog okusa!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Je, on je ok

Ja sam bila na predavanju američkog pedijatra i naturopata dr Clarke-a, on se jako zauzima za davanje omega masnih kiselina djeci (ulje jetre bakalara) jer on pomaže u razvoju mozga
    Zato mi je dijete taaak pametno

Samo ako se daje istovremeno s Multivitaminom, onda je bolje da se jedan dan daje jedno, a drugi dan drugo da ne došlo do predoziranja s vitaminom A

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da teta u twin labu mi je rekla da je super za mozak...
    plan mi je kad popije multi da uzmem bakalara

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nama pedica/homeopatica preporučila essential fatty acids (omega, jelte) i Sven ga rado pije, iako sam ja mislila da neće (meni je grozan). dobili ga zbog alergije, inače je za razvoj mozga, imunitet i kožu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kojim kriterijima se vodite prije nego sto zakljucite da je neki ovakav proizvod dobar?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno child life

Mi koristimo mult. i miner. od Child lifea i odličan nam je. Na istu stvar od dr. Tiessea (ili kako se već piše) nam je kćer dobila mekanu i češću stolicu pa smo iz tog razloga prešli na ovu skuplju varijantu.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    A kojim kriterijima se vodite prije nego sto zakljucite da je neki ovakav proizvod dobar?
    preporukama drugih ljudi koji su koristili i zadovoljni su,preporukom lječnice,čitala u novinama...itd.. zašto? mislite da nisu dobri?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

naša kombinacija je ulje bakalara i tekući vitamin c (isto ch. life)- jedno za zdravlje, drugo za imunitet. i za sada djeluje! f ide u jaslice, svi bolesni, on supeeer! a ulje obožava piti! čim vidi bočicu odmah otvara usta.

ovo je napisala mim:
    Multivitamini se ne daju bez razloga. Ja bih se savjetovala s liječnikom i eventualno napravila KKS. Ako je sve u redu, dijete ima dobar apetit, paziš što jede i općenito nije boležljivo-ne multivitamini sve dok ima svježeg voća i povrća. Za takve preparate sam negdje iza Nove Godine kad je malo deficit svježeg na tržnici.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50662

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Je li postoji neka dobna granica od kada dijete smije uzimate te preparate?
    I je li vasa djecica to uzimaju preventivno ili su cesto bolezljivi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi svakodnevno uzimamo njihove multivitamine + ulje bakalara (ne trebate toliko paziti na predoziranje vitaminom A , dosta sam se raspitivala i citala po netu,nisu to tako velike doze).Obzirom da je sezona prehlada,a prosla je bila dosta gadna i izgubili smo 2 tjedna,sto na kasalj sto na proljev - dajem joj Kapi s ehinaceom i kolostrum.
    Kolostrum je jedna stvar koju stvarno preporucam jer vidim razliku.Svi u jaslicama su smrkavi,doma smo svi s upalom grla,a ona zdrava.
    Znaci...trenutna dobitna kombinacija je:
    ujutro-radim joj sok od jabuka + multivitamini i med (ako smrce i kapi s ehinaceom )

navecer:sojino mlijeko s kolostrumom i malo ulja od bakalara (nije luda za tim okusom)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija voli to ulje bakalara, traži još (am-am-am)

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Andrija voli to ulje bakalara, traži još (am-am-am)
    Ja sam probala, meni je bljak... Još okus bih podnijela, ali ulje kao ulje.....

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Je li postoji neka dobna granica od kada dijete smije uzimate te preparate?
    I je li vasa djecica to uzimaju preventivno ili su cesto bolezljivi?
    piše djeca DO godine dana pola žlice,od 1-4 godine 1-2 čajne žlice a od 4-12 godina 2-3 žlice dnevno!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    naša kombinacija je ulje bakalara i tekući vitamin c (isto ch. life)- jedno za zdravlje, drugo za imunitet. i za sada djeluje! f ide u jaslice, svi bolesni, on supeeer! a ulje obožava piti! čim vidi bočicu odmah otvara usta.

ovo je napisala mim:
    Multivitamini se ne daju bez razloga. Ja bih se savjetovala s liječnikom i eventualno napravila KKS. Ako je sve u redu, dijete ima dobar apetit, paziš što jede i općenito nije boležljivo-ne multivitamini sve dok ima svježeg voća i povrća. Za takve preparate sam negdje iza Nove Godine kad je malo deficit svježeg na tržnici.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50662
    ...moja nema dobar apetit,ne voli voće,općenito ne voli papati..tako da smatram da će joj ovi multivitamini samo pomoći da nadoknadi sve što ne uzima iz hrane!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: child life

Citiraj Beata prvotno napisa
    Mi koristimo mult. i miner. od Child lifea i odličan nam je. Na istu stvar od dr. Tiessea (ili kako se već piše) nam je kćer dobila mekanu i češću stolicu pa smo iz tog razloga prešli na ovu skuplju varijantu.
    Mi smo isto mirkali dugo taj Child Life jer je skuplji do ostalih slicnih proizvoda,ali kad se zbroji koliko se para i vremena potrosi na prehladu i bolest-najskuplji,ako su najkvalitetniji, preparati ispadnu najjeftinija varijanta

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A da li SVi ti multivitamini i ulja trebaju ako jos dojimo i to puuuuuno??!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da ne
    zapravo cek nek vidim koliko godina imate....ako ste predškolski uzrast-onda da

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Barbie prvotno napisa
    A da li SVi ti multivitamini i ulja trebaju ako jos dojimo i to puuuuuno??!!
    moj cica oko 3x dnevno i još po noći, ide u jaslice i dobiva ulje i c vitamin.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno child life

Mi smo atopijski dermitičari i kao takvi osjetljivijeg imuniteta. Nevjerojatno, ali istinito, čim prestanemo piti sirup, dobijemo neku boleštinu. Pitam se onda o kvaliteti današnje hrane?! Nismo ništa pili dok smo dojili, ali smo bili češće bolesni. Echinacea te onda ovaj sirup su nam došli kao spas kod slabog imuniteta. Sad smo 2,5 god. Sa sirupima smo počeli prije cca 1 god.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo koristili u dva navrata ehinaceu od childlife-a i dario i dora. prvi put na proljeće nakon njene prve bolesti (dobila bronhitis) i pili 8 tjedana. onda se mora napraviti pauza. u svakom slučaju do jeseni nisu ni šmrcnuli. a onda sam na jesen zakasnila s novom dozom, ali nakon što su opet popili dozu od 8 tjedana ona je već 3 tjedna bez ikakvih šmrckanja. valjda je to to...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ema1980 prvotno napisa
    Mi svakodnevno uzimamo njihove multivitamine + ulje bakalara (ne trebate toliko paziti na predoziranje vitaminom A , dosta sam se raspitivala i citala po netu,nisu to tako velike doze).
    Čuj, to je rekao čovjek koji je to osmislio pa bih mu ja ipak vjerovala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Citiraj ema1980 prvotno napisa
    Mi svakodnevno uzimamo njihove multivitamine + ulje bakalara (ne trebate toliko paziti na predoziranje vitaminom A , dosta sam se raspitivala i citala po netu,nisu to tako velike doze).
    Čuj, to je rekao čovjek koji je to osmislio pa bih mu ja ipak vjerovala
    Sta je rekao?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Aha aha...sorry,nisam pročitala gornje poruke...naravno da on zna bolje ali ako je istina ono sto pise na boci,odnosno kolicina svakog pojedinog sastojka,nema straha od predoziranja.PO ONOME STO SAM SAZNALA OD LJEKARNIKA,PRDIJATRICE I SA INTERNETA.
    Svatko za sebe,ja joj svejedno ne dajem cesto ulje od bakalara zbog okusa :/

evo-procitajte moje patnje i nitko mi nije znao odgovoriti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://roda.hr/forum/viewtopic.php?p...ght=#1164855ž

zaboravila link stavit-i meni bi dobro doslo malo ulja

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam razmišljala o tome (ulje bakalara + multivitamin) ali sam dobila od moje pedijatrice dobila informaciju da od tih preparata ama baš nikakve koristi...

Ako netko ima suprotne provjerene informacije, bila bih zahvalna na istima. Želim neki preparat koji bi mojoj curici omogućio bezbolniji prolazak kroz vrtićke zaraze (tri viroze u mjesec dana i tak )

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Grrr... ono prvo "dobila" je viška...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa
    Ja sam razmišljala o tome (ulje bakalara + multivitamin) ali sam dobila od moje pedijatrice dobila informaciju da od tih preparata ama baš nikakve koristi...

Ako netko ima suprotne provjerene informacije, bila bih zahvalna na istima. Želim neki preparat koji bi mojoj curici omogućio bezbolniji prolazak kroz vrtićke zaraze (tri viroze u mjesec dana i tak )
    Ne znam što bih ti rekla. Liječnici su općenito protiv svih dodataka prehrane (mislim da biljne preparate za poboljšanje zdravlja i sl koje kupujemo u ljekarnama). Mislim da je to više zbog neke vrste antagonizma s nama farmaceutima i neke "zaštite"svoje struke. Ali ono što je očito da nas dosta danas ima nekvalitetnu prehranu, s nedovoljnim unosom vitamina i ostalih vrijednih komponenti. I zato se preporuča korištenje svih ovih preparata.
    Zvuči apsurdno, ali dokazano je da 500ml dnevno djetetu od 4-5 godina nije garancija da je zadovoljen unos kalcija koji klinci trebaju u većim količinama zbog rasta. I to zato jer je danas mlijeko siromašno kalcijem. (To nisam ja izmislila, već postoje stručni članci).
    Da ne pričam vlastita iskustva. Masovno mi dolaze roditelji i hvale Petrovićev med za imunitet. Da im je djecu spasio od vrtićkih stalnih bolesti, prehlada isl. Znači, im nešto u svemu tome.
    Ja svom malom šibam i med i multivitamine i povremeno ih i ja pijem (jer sam uglavnom nediscilinirana).
    Postoje znan.studije o važnosti omega 3 masnih kiselina na razvoj djetetovog mozga-neki ih spominju i kao pomoć pri liječenju blagih poremećaja koncentracije i hiperaktivnosti u djece). Navodno postoji veza i s IQ-om, ali to nije dokazano.
    6 i 9 omege su već duže na tržištu u liječenju neurodermitisa i sl. problema s kožom.Bilo da se uzimaju oralno tipa Ch.life ulje bakalara ili u ermatoloških preparatima tipa Plante system, Aderma... A povoljne učinke svakodnevno svjedočim na poslu.
    Znači, ne možemo očekivati čuda od ovakvih preparata, ali zasigurno ispravnim uzimanjem (dnevnim doziranjem i poštivanjem vremenskog roka) možemo unaprijediti svoje i zdravlje svoje djece). A to nam je svima cilj.
    Evo, nadam se da nisam bila preduga i predosadna.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Lukina mama hvala na objašnjenju! evo mi ga pijemo odonda kad smo se javili...sad je faza da neće na žlicu popiti nego stavim u sokić pa popije da ni nezna!nadam se da će joj pomoći u vidu nadoknađivanja svih tih vitamina koje hranom ne unese nakon toga bi uzela ili bakalara ili one kapi za imunitet

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lukina mama, hvala ti na trudu.

Postoji li neka ozbiljna studija koja govori pro dodataka prehrani?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da se nadovežem na Lukinu mamu...potpisujem većinu toga, pogotovo ovo za antagonizam između liječnika i općenito biljnih preparata.

Također i to da nam je danas hrana puno siromašnija hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima nego prije par desetaka godina.

Ali također postoje i neke teorije o tome da ako stalno unosimo u organizam sintetske vitamine da će se on s vremenom "naviknuti" na to i prestati iskorištavati vitamine iz hrane.
    Također, da se npr vitamin A iz mrkve gdje se nalazi u obliku betakarotena puno bolje iskoristi, nego čisti izolirani vit. A iz tableta.

Tako da je sve to relativno.
    Ja mislim da je najbolje ponekad popiti neku kuru vitamina, ako je baš takav period, viroze, zima i sl, ali ne ih piti konstantno

Također, neki liječnici smatraju da je uzimanje tih multivitamisnkih nadomjestaka u takvim malim količinama beskorisno te da ako npr postoji manjak željeza da onda treba ići direktno samo sa željezom, ali u puno većoj dozi.
    Ali tu se opet vraćamo na ono iz prve rečenice.

Ne postoji apsolutna istina, svatko radi po svom nahođenju

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Branka dobro govori. I ja se tu slažem s njom.

Puno je vrijednije uzimati raznoliku prehranu i namirnice uzgojene u bio uvjetima bez pesticida i sl. Nažalost, to danas i nije uvijek tako moguće. Zato je s vremena na vrijeme dobro uzeti pokoju kuru vitamina. Naravno, svi ti preparati se ne uzimaju konstantno. Uvijek treba napraviti pauzu da se tijelo malo "odmori".

Chris blue, kad nađem malo više vremena, dat ću si truda da pronađem nešto konkretno na tu temu.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bliži se kraj našem sirupu pa sad neznam dal da uzmem opet te multivitamine ili je ova tura dovoljna pa da sad uzmem ulje bakalara ili kapi :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •