Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Da li ih budite ako "pretjeraju" sa spavanjem?

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Da li ih budite ako "pretjeraju" sa spavanjem?

Mislim na popodnevno spavanje. I. obicno spava 2 do 2 i po sata. Ali nekad zalaufa i 4h. I poslije do ponoci ga jurim. Ne svida mi se da tako malo djete (za 2 mjeseca 2 godine) bude budno do tako kasno. Pa sad ne znam ni da li da ga probudim poslije, npr. 3h popodnevnog spavanja?! Kako je kod vas?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije se desilo da spava duze od 3h.

inace ju ne budim, nikad.
    ako vec pomislim na to, onda pocnem rondat po stanu. nakon toga se garant budi.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I kod mene nije bolja situacija sa malim pa ne znam kakav savjet dati...
    Ako ja naveće s njim legnem zaspem prije njega, a ako ostane s nama onda neće spavati i do ponoći. Ako popodne ne spava onda je užasno neraspoložen.Da bar ujutro duže spava ne budan je već u 6

Šta raditi? Kako postupiti?

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

Tako je i kod nas.
    Jedino sto Enea ide spavati tek iza 14h a to zna biti i 16h pa onda nema spavanja prije 22 - 23h. Zato ujutro spavamo i do 10

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj buffy prvotno napisa
    Zato ujutro spavamo i do 10
    gorim od ljubomore.
    ja sam sretna ako docekamo 7 u krevetu.
    pola 8 je praznik.
    sto je za mene dugospavalicu kazna.
    i u zadnje vrijeme zaspe tek u 9-10.
    da, malo spavamo...

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buffy prvotno napisa
    Zato ujutro spavamo i do 10
    gorim od ljubomore.
    ja sam sretna ako docekamo 7 u krevetu.
    pola 8 je praznik.
    sto je za mene dugospavalicu kazna.
    i u zadnje vrijeme zaspe tek u 9-10.
    da, malo spavamo...
    To vam je zato sto tata radi pa se Lea ujutro razbudi, zar ne?
    Kod nas svi spavaju kad Enea spava. Do nedavno je Enea od 7 ujutro spavala s cicom u ustima. Sad pauzira s tom furkom pa ja ponkeda ustanem prije njih i popijem kavu na miru. To me cini sretnom, priznajem.
    A i moja ledja....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vjerujem ti.

no Lea se budi i prije tate
    tata ide u (u pravilu) iza 8 na posao).

no dobro, postedjena sam spavanja sa sisom u ustima pa se ne zalim. toliko. 8) iako jako zavidim na jutarnjoj kavici. zato ja svoju pijem iza podne, kad opet zaspe

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vjerujem ti.

no Lea se budi i prije tate
    tata ide u (u pravilu) iza 8 na posao).

no dobro, postedjena sam spavanja sa sisom u ustima pa se ne zalim. toliko. iako jako zavidim na jutarnjoj kavici. zato ja svoju pijem iza podne, kad opet zaspe
    Ja tad rintam a mm leti za njom po kuci.

Odo spati puse

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Buffy prvotno napisa

Tako je i kod nas.
    Jedino sto Enea ide spavati tek iza 14h a to zna biti i 16h pa onda nema spavanja prije 22 - 23h. Zato ujutro spavamo i do 10
    I kod nas je ista situacija kao kod Buffy family.
    Doduše, ne ide spavati baš tako kasno, zaspe do 22 h najkasnije. Ujutro se budi oko 10, koji put čak i pola 11. Zlatno mamino.

Do prije par mjeseci išao je spavati do 20h, ali se nikad nije budio onako sumanuto rano kao neka djeca, već oko 8-9. Sad kad se probudi u 8 (kao danas) ja sam sva živčana i neispavana, a on klone oko 12.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kako ga preko tjedna moramo buditi (ili se probudi sam) do 7 radi odlaska na posao i kod bake, trudimo se da zaspi do 21:30 najkasnije. Danju spava i do tri sata (rijetko duze) pa ga nije potrebno buditi. Zaspi oko 12:30. Ako slucajno zaspi puno kasnije, dogodilo se oko 14:30 npr. onda ga budim njezno, najkasnije u 17, jer inace imamo cirkus oko vecernjeg spavanja pa kasno legne a ujutro se mora buditi i onda bude nervozan i pospan.
    Njezno budjenje podrazumijeva sirom otvorena vrata sobe, nasa buka ili buka s TVa uz poljubac u pospani obrascic svako toliko.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Roko se budi oko pola 10-10.Popodnevno spavanje je oko 2-pola 3 . Ako spava duže od pola 5-5 obavezno ga budim,iako sam već unaprijed osuđena na šiz zbog buđenja uglavnom probam sa puštanjem vode u wc-u,paljenjem svijetla u hodniku,spremanjem i sl.. Jer doći direkt i probuditi ga je noćna mora,vrišti i tjera me van iz sobe. Nekad imam filing da bi spavao do 7 popodne ako ga ne probudim.
    Večernje spavanje je oko 10-pola 11!

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Problem je u tome sto on popodne zaspi tek oko 15h, a zna ustati eeehheejjjjj u 19 pa i 19 i 30. I posle pred 23h nece da proviri u spavacu sobo, sto je i razumljivo. Da ga pustim ili ipak da ga probudim "nesto ranije"?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Na tvom mjestu ja bih probala ili s ranijim spavanjem ili s budjenjem. 19:30 mi se cini prekasno a da bi navecer isao spavati u neku 'normalnu' uru. Naravno, ako ti to smeta, a pretpostavljam da je cim pises.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

Tako je i kod nas.
    I kod nas je ista situacija kao kod Buffy family.
    Doduše, ne ide spavati baš tako kasno, zaspe do 22 h najkasnije. Ujutro se budi oko 10, koji put čak i pola 11. Zlatno mamino.

Do prije par mjeseci išao je spavati do 20h, ali se nikad nije budio onako sumanuto rano kao neka djeca, već oko 8-9. Sad kad se probudi u 8 (kao danas) ja sam sva živčana i neispavana, a on klone oko 12.

Potpuno isto i kod nas!
    Zahvaljujem Bogu na dugospavajucem djetetu,posto sam i sama takva.
    Super mi pase taj ritam!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moji klinci već neko vrijeme idu na dnevno spavanje oko 14.30-15h, i spavaju cca 2-2,5 sata. Obzirom da rano pada mrak, u 17h upalim svjetlo u hodniku (imamo staklena vrata od spavaće sobe) i ostavim otvorena vrata od kuhinje (povezana s boravkom) da zvukovi kućanstva dopru do sobe. Sven se budi nakon točno 120 minuta spavanja , dok Stela ostane još malo u krevetu (max još 45 minuta). Navečer idu spavati u 21-21.30h, čvrsto spavaju najkasnije u 22h. Ujutro ustajemo oko 7.30-8h (ako ne idemo sa Stelom na vježbe, u tom slučaju ustajemo nešto ranije).

Formula za idealan raspored ne postoji.

Kod nas je uspješna taktika: održavanje podjednakog dnevnog rasporeda igre/obroka/izlazaka/spavanja/učenja od rođenja, ako vidim na djeci da su prošlu noć lošije spavali pretpostavim kakav će nam biti dan (cendraviji no inače ) i prema tome organiziram dan koji slijedi, ak vidim da su predvečer mirni i razbuđeni, onda ih malo žešće razigram, trčimo po kući, valjamo se po podu i to ih umori taman da su na vrijeme u krevetu (ako treba ubacim i dulje kupanje i pranje kose, što ih redovito uspava), jednako tako interveniram ako su oko 20h još divlji - smirim ih sa crtićem, maženjem, čitanjem...

Uglavnom, nijedan dan nije isti ali držim do stalnog rasporeda, pratim na sat koliko dugo nam traje neka aktivnost, npr. ako smo se dugo zadržali vani u šetnji onda požurim ručak i organiziram crtanje/čitanje koje mogu vremenski kontrolirati (za razliku od istovarivanja 3 vreće kockica za koje nam treba sat vremena da pospremimo )
    Ovako to djeluje vojnički i isplanirano ali mjesta za improvizaciju uvijek ima, glavno nam je da zadržimo svoje navike.
    Naravno, veliku ulogu igra to što sam doma s djecom pa mogu biti gazda 8)

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi smo dugospavalice i noćne ptice. Nura se budi oko 9.30-10.30 :shock: , ali zato jako kasno zaspiva, ponekad dočeka i ponoć, naravno u krevetu, u pokušaju bezuspješnog uspavljivanja. Uslijed toga što se budi jako kasno, za popodnevno spavanje je zrela tek oko 16 h, pa ako odvali do 17.30, onda je navečer ne može nitko živ natjerati u krevet. To me već polagano zabrinjava, jer taj ritam budnosti do dugo u noć mi se ni malo ne sviđa, pogotovo kada je u pitanju dijete od 20 mjeseci. Ako ju pak ne uspavam popodne, u nadi da će zaspati ranije navečer, onda je sva cendrava i nikakva.

Mislim da ću ju početi buditi ujutro ranije, oko 8-9, bez obzira kada zaspala prethodnu noć, kako bi nam se ritam malo pomaknuo u naprijed, kako popodnevnog tako i noćnog sna, jer me ovo već polako baca u očaj...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni dorian jos uvijek spava dva puta dnevno, a kod popodnevnog psavanja ako bude prekasno (jer on zna biti jako umoran, ali ne zeli/ne moze zaspati) onda ga ne budim direktno, ali ni ne hodam na prstima po kuci pa se on vec sam nekako probudi.

spavati ide kako kad, sretni smo da uopce zaspe

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Mislim da ću ju početi buditi ujutro ranije, oko 8-9, bez obzira kada zaspala prethodnu noć, kako bi nam se ritam malo pomaknuo u naprijed, kako popodnevnog tako i noćnog sna, jer me ovo već polako baca u očaj...
    Slažem se. Meni kad Roko počne kasnije zaspati navečer (kasnije od 11 naprimjer),onda ga samo ujutro ranije probudim,oko pola 9-9 i sve se pomakne za sat,sat i pol ,tako da je navečer onda već u pola 10 u krevetu i bude umoran jer se i ranije probudio!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Rijetko kad odrveni po danu ali ako se desi budim ga. Poslije do ponoći skače isto kao da je na struju prištekan.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Rijetko kad odrveni po danu ali ako se desi budim ga. Poslije do ponoći skače isto kao da je na struju prištekan.
    O daaa...ovo mi je poznato.
    Još ako je vani kiša pa ne možemo nigdje,e onda je zlo i naopako

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

budim, ako pregrmi preko 5 popodne... ( a zaspi u 1:30- 2)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nakon sto spava 2 sata, pocnemo po kuci raditi, pospremati, upalim TV, pa se obicno probudi.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tako je i kod nas.
    Isto i kod nas.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Karla zaspi između 22:30 i 23:00. Spava do 9:30 a popodnevno spavanje traje od 13:30 do 17:00.
    Sve u svemu, mi zadovoljni.
    Brine me jedino što će biti kad počnem raditi..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Teo nikad ne zaspe u isto vrijeme. Nekad je to 22.30, nekad ponoć, a nekad 03.00! Mene to izluđuje, jer se ne mogu "naštimati" na takav ritam. Danju spava 1,5-2,5 h. Noćno spavanje traje 9-10h, uz tisuću buđenja.
    A najgore mi je kad se usred noći probudi i ne želi više spavati nego se igra po 3-4 sata, a vani mrak, mrak. Ne znam kako ću ovo preživjeti kad krenem na posao.
    Pedica mu je upisala u knjižicu "poremećaj sna". :/

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja prvo krenem proizvoditi "buku" ako ne upali idem buditi. Ali ni to baš puno ne pomaže kod nočnog uspavljivanja :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne budim, nisam ja te sreće
    Ja sam sretna jer napokon( od prije 3 mjeseca) odspava nekih sat ili nekad malo više na dan, juče je spavo 2 sata, mi provjeravali temperaturu
    Ujutro se budi oko 7.30, ide spavati oko 21, dogodi se da se uspavljujemo do 22.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo još sveudilj budni. Eno ga voza helikopter.

A spavao je 55 minuta danas.

Dizanje u 7, ponekad u 8. Spavanje oko 22 ili 23. kako kad.

Al ne cica više po noći

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma da, i ja se pitam zasto se uopce javljam na ovakve teme. dorian niakd nije spavao vise od 3 sata, i 3 pamtim samo jednom, obicno spava sat, sat i pol, max 2, al to su rijetki petki

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tek nekoliko mjeseci unazad, Patrik je počeo ujutro dulje spavati što meni saaaaasvim odgovara .
    Naravno, to se odnosi na vikende jer preko tjedna se moramo dići ranije.
    To kasnije jutarnje buđenje automatski podrazumijeva i kasnije popodnevno spavanje, tako da se svaki vikend borimo da ode na pop. sp. najkasnije do 2, jer ako se probudi iza 5 - večer je koma - zaspi oko ponoći. Naravno da je nemoguće dvoipolgodišnjaka staviti spavati kad ja to hoću jer on zaspi sam i to kad on hoće, a s obzirom na hladnije vrijeme i raniji mrak, odčori i po 3 sata
    Jučer npr. je spavao do 10 ujutro i uopće ga nisam mislila stavljati na popodnevno spavanje, međutim frajer je u 2 lego i zaspao i tako bi on to do tko zna kada, da u pola 5 nisam popalila sva svjetla, pojačala televizor i počela usisavati ...nakon naravno blažih metoda buđenja kad se već digao, sjeo, gledao i ponovno legao i zaspao :/ . Doduše ništa nam to nije pomoglo jer je opet zaspao u pola 12 navečer, a što bi tek bilo da sam ga pustila, mogu samo nagađati :shock:

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne mogu ni čitati ovaj topic, deprimira me, samo ću reći:"Ah da je meni to jednom doživiti!"

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Budim..ako odćori više od 3 sata i ako je to iza 5 sati..ali, to se dogodilo svega par puta...zaspi oko 20 i 30, a budi se između 6 i 8...spava u prosjeku 1,5 sati ...jednom smo je pustili da spava ...prespavala je od 16 do sutradan ujutro... to je bilo tiho veče...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

XX

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ranije ju nikad nisam budila. Uvijek je bila teška za uspavati i imala lagan san. A onda se sve polako počelo pretvarati u agoniju. Nekako se sve to poklopilo sa rastom trojki koje su rasle ravno dva mjeseca, sve jedna po jedna i dobrano ju namučile. Po cijelu noć se budila i nije spavala, onda bi zaspala nekad oko 5-6 ujutro i spavala bar do jedanaest. Naravno nisam htjela da joj uskraćujem popodnevno spavanje pa sam ju uspavljivala oko 4, ona bi se probudila oko 6 i uveče ko zna do kad ne bi zaspala. Upali smo u začarani krug! Bila sam na rubu živaca, umorna, rastrojena... Onda su zubići konačno nikli i počela je po noći bolje da spava. Ali da nam uspavljivanje ne bi trajalo po 2 sata i da bi se navečer otišlo u krevet u neko normalno vrijeme počela sam da je budim. Ujutro joj ne dam da spava duže od 9:30 (kud ćete više), popodne ju uspavam oko 14:30 i budim je oko 16.
    Navečer opet ide kasno, neće prije 22:30, ali zato vrlo brzo zaspi, za nekih 15-ak min. i spava prilično dobro cijelu noć. Prestala sam i da joj pjevam uspavanke, jer sam primijetila da se kad joj pjevam ona razigra i razbuđuje, jer već uveliko zna dosta riječi iz tih pjesmica pa hoće da ponavlja zamnom i onda nikad zaspati. Sad je sve super.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uhvati me pravi jal kad vidim koliko vam djeca spavaju. I još onda da ga budim... Ni u ludilu!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Do 9. mjeseca G. nije uopće spavala po danu, a onda je nekako krenulo. Sada ima dana kada ju budim nakon 3,5 sati spavanja. Navečer se u krevet ide u 22, ali moramo uključiti muziku pa još feštamo kojih pola sata. Samo smo neki dan imali mali problemčić jer je frajerica ujutro spavala do 11:30 pa onda, naravno, nije bilo popodnevnog spavanja, a navečer je bila nervozna. Sada prakticiramo buđenje u 10 ako se sama ne probudi. No, da ne ispadne da stalno tako spava, do prije tjedan dana smo imali fazu noćnog igranja od kojih 3 sata svaku noć ( trajalo je mjesec dana )

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ma da, i ja se pitam zasto se uopce javljam na ovakve teme. dorian niakd nije spavao vise od 3 sata, i 3 pamtim samo jednom, obicno spava sat, sat i pol, max 2, al to su rijetki petki
    ovako je bilo i kod nas, samo šta bi ja budila već kad bi se približavalo sat i po spavanja.
    u protivnom bi šefica mogla komodno do 2 po noći skakat bez prestanka.

ovako bi odlazila spavat negdi blizu ponoći što je mene dovodilo do ludila, jer bi padala s nogu a ona živahna ko da je podne.

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

u protivnom bi šefica mogla komodno do 2 po noći skakat bez prestanka.

ovako bi odlazila spavat negdi blizu ponoći što je mene dovodilo do ludila, jer bi padala s nogu a ona živahna ko da je podne.
    znači isto ovako!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam samo dosla reci da hvala bogu da je naslov promijenjen jer me stalno zbunjivao
    al kad sam vec tu reci cu da moje dijete obicno spava dva sata i ako pretjera sto se desi tri cetiri puta godisnje pustim ga jer to obicno znaci da nesto nadoknadjuje.
    ako ga iz nekog razloga moram buditi sto se isto vrlo rijetko desava onda pocenm raditi po kuci pa se probudi

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

DA, to je moj odgovor na rulino pitanje!
    prije to nisam radila ali unazad 2-3 mjeseca prakticiram to i ne pustam ga duze od pola 5, 5 jer onda ne bi isao do ponoci...pretpostavljam
    nadam se da cu mu do polaska u vrtic nastimati dobar ritam jer se kasno budi, u zadnje vrijeme oko pola 10, a ako je rano onda je to pola 9
    na spavanje ide oko 9 navece

veceras je ranije zaspao jer smo bili u poslu preko dana pa nije popodne spavao, ujutro ocekujem da ce biti oko pola 9 budan...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam čak išla toliko daleko da sam i tete u vrtiću zamolila da mi ga dižu među prvima, a ne među zadnjima ko do sada, jer me, bratemili, svaku večer napreskače bar do 11 :shock:
    Sve nekako čekam da uhvati ritam jer ujutro ga onda probudit u pola 8 (što i nije baš prerano) je horor, i njemu i meni, ali nikako - ono što propusti po noći, nadoknađuje preko dana i to nikamo ne vodi.
    Ipak, mislim da buđenje radi uspostavljanja nekakvog normalnog ritma i rasporeda spavanja ima svoju veliku ulogu.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Ja sam čak išla toliko daleko da sam i tete u vrtiću zamolila da mi ga dižu među prvima, a ne među zadnjima ko do sada, jer me, bratemili, svaku večer napreskače bar do 11 :shock:
    Sve nekako čekam da uhvati ritam jer ujutro ga onda probudit u pola 8 (što i nije baš prerano) je horor, i njemu i meni, ali nikako - ono što propusti po noći, nadoknađuje preko dana i to nikamo ne vodi.
    Ipak, mislim da buđenje radi uspostavljanja nekakvog normalnog ritma i rasporeda spavanja ima svoju veliku ulogu.
    E to s tetama super ti je! :D Danas odmah i ja idem da ih molim. Moj ustaje rano, odnosno ja ga budim ali svejedno kad u vrtiću uspava se a tete ga ne bude. A noću problem!

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj mis spava od 12-14 a nevecer legne od 19. Ponekad ima potrebu da duze spava. Pustim ga sve do 15 sati ali duze od toga nikako, jer ne bi mogao navecer zaspati, pa ga obavezno u 15 sati budim. No to budjenje kod nas nije trauma, jer voli papati, pa je dovoljno da mu kazem: mama je skuhala to i to, vec sjedi na krevetu i vice: jesti mama.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Budim, ako popodne spava duze od 15.30 (ide na spavanje u 12.00). Ujutro ne trebam ga buditi - najcesce Lovre budi nas oko 8.00. A navecer od oko 20.30 kupanje, spremanje i spavanac.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

prije dok je bila doma(sada je u jaslicama) je spavala dosta dugo popodne i onda smo imali drame navečer jer nikako nije htjela u krevet pa do 22-23 h se igrala..onda smo joj smanjili popodnevno spavanje na max 1-1,5 vremena i bilo je malo bolje..no odakada je u jaslicama je najbolje jer tamo spavaju jedno 1,5 vremena i ona je navečer u 19.30 gotova tako da do 20h je u krevetu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •