Ne znam što bih ti rekla. Liječnici su općenito protiv svih dodataka prehrane (mislim da biljne preparate za poboljšanje zdravlja i sl koje kupujemo u ljekarnama). Mislim da je to više zbog neke vrste antagonizma s nama farmaceutima i neke "zaštite"svoje struke. Ali ono što je očito da nas dosta danas ima nekvalitetnu prehranu, s nedovoljnim unosom vitamina i ostalih vrijednih komponenti. I zato se preporuča korištenje svih ovih preparata.chris blue prvotno napisa
Zvuči apsurdno, ali dokazano je da 500ml dnevno djetetu od 4-5 godina nije garancija da je zadovoljen unos kalcija koji klinci trebaju u većim količinama zbog rasta. I to zato jer je danas mlijeko siromašno kalcijem. (To nisam ja izmislila, već postoje stručni članci).
Da ne pričam vlastita iskustva. Masovno mi dolaze roditelji i hvale Petrovićev med za imunitet. Da im je djecu spasio od vrtićkih stalnih bolesti, prehlada isl. Znači, im nešto u svemu tome.
Ja svom malom šibam i med i multivitamine i povremeno ih i ja pijem (jer sam uglavnom nediscilinirana).
Postoje znan.studije o važnosti omega 3 masnih kiselina na razvoj djetetovog mozga-neki ih spominju i kao pomoć pri liječenju blagih poremećaja koncentracije i hiperaktivnosti u djece). Navodno postoji veza i s IQ-om, ali to nije dokazano.
6 i 9 omege su već duže na tržištu u liječenju neurodermitisa i sl. problema s kožom.Bilo da se uzimaju oralno tipa Ch.life ulje bakalara ili u ermatoloških preparatima tipa Plante system, Aderma... A povoljne učinke svakodnevno svjedočim na poslu.
Znači, ne možemo očekivati čuda od ovakvih preparata, ali zasigurno ispravnim uzimanjem (dnevnim doziranjem i poštivanjem vremenskog roka) možemo unaprijediti svoje i zdravlje svoje djece). A to nam je svima cilj.
Evo, nadam se da nisam bila preduga i predosadna.![]()