Citiraj chris blue prvotno napisa
Ja sam razmišljala o tome (ulje bakalara + multivitamin) ali sam dobila od moje pedijatrice dobila informaciju da od tih preparata ama baš nikakve koristi...

Ako netko ima suprotne provjerene informacije, bila bih zahvalna na istima. Želim neki preparat koji bi mojoj curici omogućio bezbolniji prolazak kroz vrtićke zaraze (tri viroze u mjesec dana i tak )
Ne znam što bih ti rekla. Liječnici su općenito protiv svih dodataka prehrane (mislim da biljne preparate za poboljšanje zdravlja i sl koje kupujemo u ljekarnama). Mislim da je to više zbog neke vrste antagonizma s nama farmaceutima i neke "zaštite"svoje struke. Ali ono što je očito da nas dosta danas ima nekvalitetnu prehranu, s nedovoljnim unosom vitamina i ostalih vrijednih komponenti. I zato se preporuča korištenje svih ovih preparata.
Zvuči apsurdno, ali dokazano je da 500ml dnevno djetetu od 4-5 godina nije garancija da je zadovoljen unos kalcija koji klinci trebaju u većim količinama zbog rasta. I to zato jer je danas mlijeko siromašno kalcijem. (To nisam ja izmislila, već postoje stručni članci).
Da ne pričam vlastita iskustva. Masovno mi dolaze roditelji i hvale Petrovićev med za imunitet. Da im je djecu spasio od vrtićkih stalnih bolesti, prehlada isl. Znači, im nešto u svemu tome.
Ja svom malom šibam i med i multivitamine i povremeno ih i ja pijem (jer sam uglavnom nediscilinirana).
Postoje znan.studije o važnosti omega 3 masnih kiselina na razvoj djetetovog mozga-neki ih spominju i kao pomoć pri liječenju blagih poremećaja koncentracije i hiperaktivnosti u djece). Navodno postoji veza i s IQ-om, ali to nije dokazano.
6 i 9 omege su već duže na tržištu u liječenju neurodermitisa i sl. problema s kožom.Bilo da se uzimaju oralno tipa Ch.life ulje bakalara ili u ermatoloških preparatima tipa Plante system, Aderma... A povoljne učinke svakodnevno svjedočim na poslu.
Znači, ne možemo očekivati čuda od ovakvih preparata, ali zasigurno ispravnim uzimanjem (dnevnim doziranjem i poštivanjem vremenskog roka) možemo unaprijediti svoje i zdravlje svoje djece). A to nam je svima cilj.
Evo, nadam se da nisam bila preduga i predosadna.