-
Moje iskustvo s platnenima - jednostavno i relativno jeftino
Ovaj topik sam napisala ponukana Luninim. Za mame i trudnice početnice. Jednostavno i jeftino i sve na jednom mjestu. Nadam se da će nekome pomoći.
Nisam imala puno vremena za iščitavanje i proučavanje platnenih pelena, a niti puno novaca za isprobavanje. U početku me je bilo i strah plaćati preko kartica. Odlučila sam se za varijantu koja će mi biti dovoljno jeftina, učinkovita, dugotrajna, bez previše obaziranja na estetiku jer ruku na srce sve te lijepe pelene su ispod robice i ne vidi ih niko osim mene dok ih presvlačim. Bitno mi je bilo da su prirodni materijali i da se brzo suše. Puno mi je pomogao Olivijin mali vodič u svijet platnenih pelena.
Moj izbor zajedno sa cijenama je bio sljedeći:
1. Mother Ease one size pelene sa stranica http://www.mother-ease.com : 2 bijele, kover, uložak - cijena 43.15 $ tj. 232 kn
2. s naših stranica babyshop : Racman žuti i zeleni sa dva dodatna uloška - cijena 297 kn
3. ME promotivni paket: pelena, kover i uložak - 22.95 $ tj. 125 kn
4. opet ME dvije pelene i kover: 43.90 $ tj. 240 kuna
5. dvije Kissaluvs broj 1 sa stranica www.kittykins.co.uk sa 18 funti tj 196 kuna
6. dvije home made pelene 100 kn
7. dvije ME pelene rabljene 110 kn
8. 5 žutih Racmana direktno iz Slovenije i papirići 70 eura, tj. 512kn
dakle sveukupni trošak za 18 pelena, tri kovera i jedne papiriće je bio 1812 kn. Jednkratne pelene, veliki paket od DM košta oko 120 kn, dakle potrošila sam za 15 mjeseci plastike.
naručivanje preko neta: izvana sam naručivala sa Master karticom, problema nisam imala, carinili me nisu nijednom. Možete vidjeti i točno kojom dinamikom sam dobivala pakete. Pazila sam da mi ne budu veliki, dijelom zbog naše carine a i da mi s(kršitelj koda)ing bude što manji.
održavanje i čuvanje: perem na 60 s malo praška ili tekućeg deterđenta, ne pazim kojeg, koji put dodam ocat umjesto omekšivača. Skladištim ih u kanti s vodom i malo octa. Prije nego što ih stavim u kantu isperem ih pod vodom, a ako su pokakane i operem sapunom. Papiriće ne koristim, kakica se sasvim lijepo "odlijepi". Na štriku ih osušim za dan i pol ili manje.
zadovoljstvo kupljenim: veliko! ne moram nositi iz dućana jednokratne i poslije ih bacati u smeće, bebe mi je u prirodnom materijalu.
nedostaci: jednostavnije se beba premota jednokratnima, ja petljam s platnenim pa još i kover...uf! ali isplati se
što moram promijeniti: 2HM i Kissaluvs joj postaju premale. Kupit ću opet ME ili Racman.
najviše mi se sviđa: pelena ME od organskog pamuka, predivna je
Sretno! Isplati se i zdravstveno i ekološki i cijenom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma