-
nova trudnoća i novi strahovi
bok ljudi,
ja sam nova trudnica na vašem forumu, i imam velike strahove vezane uz ovu trudnoću
e, pa da počnem...
imam kćer, Luciju, rođenu 21.06.2005. trudnoća prošla super, porod još bolje, mala živa, zdrava i vesela...
u 1. mjesecu ove godine, opet sam ostala trudna, svi sretni, muž i ja najviše... i opet trudnoća odlično, svi nalazi super, i ja i beba odlično... ali u 13 tjednu idem kod gin. koji mi kaže da bebi srce više ne kuca, i da je beba mrtva već 4 tjedna?!? šok, nevjerica i neizmjerna tuga... nikom nije jasno zašto moje tijelo nije počelo izbaacivanje mrtvog ploda, kažu vjerojatno zato jer sam previše željela to dijete i psihički nisam dopustila da se tako nešto dogodi. uglavnom, hitna kiretaža i svi mogući pregledi krvi da slučajno nebi došlo do sepse. opet svi nalazi dođu uredni, i sve se to pripiše gripi koju sam imala taman u to vrijeme (u 9 tjednu).
sad sam opet trudna, napravila sam samo test doma, ali još nisam bila kod ginekologa. po meni sam trudna 6 + 6 (datum zadnje m - 29.09.)
trudnoća je planirana, sve moguće preglede sam obavila prije nje, od pape, utz, bakteriološkog brisa, spolne bolesti, krvi, urina... sve nalazi super, ali opet postoji taj strah da opet ne bude u redu. strah me ići i kod ginekologa na pregled, strah me svega. ja sam inače osoba koja na sve gleda pozitivno, ali sad ne mogu, pesimist totalni.
jako želim to dijete, ali ne ti strahovi su jači od mene. imali netko da je prošao nešto slično?
-
Draga Lolica, budi optimistična i misli pozitivno. Budući da su ti svi nalazi u redu nemaš se što bojati. Psiha puno utječe na razvoj trudnoće tako da se nemoj opterečivati.Puno nas je prošlo kroz gubitak trudnoće ( ja sam prekojučer bila na kiretaži po 2.put ) ali i dalje želimo što prije ponovo zatrudniti. Samo hrabro ~~~~ za zdravu, školsku trudnoću !!
-
lolica, u relativno smo slicnoj situaciji. Prvi plus na testicu sam vidjela u 3 mjesecu ove godine, prva trudnoca, jako zeljena. U pocetku je bilo malo krvarenja, pa mirovanje, ali sve u redu. U 11. tjednu me je pocelo jako boljeti i mi na pregled na kojem se ustanovilo da srce ne kuca vec nekih 2 tjedna, i da dodem drugo jutro na kiretazu ali je tijelo pocelo samo izbacivati plod - spontani. Nakon toga pregledi, kontrole, brisevi, ispostavila se Mycoplasma ali smo i nju rijesili!
Prosli tjedan smo opet dobili plus na testu..javili se gin. i dobili odmah mirovanje i utrice. U ponedjeljak sam vadila betu (491) i danas (1727) i sada ja vec pocinjem filozofirati, da se nije pravilno poduplala, da li je sve u redu, sta ce biti....
U glavnom, mislim da je jedna doza straha sasvim normalna kod nas koje smo prozivjele gubitak, samo treba biti dovoljno jak da se drzi u granicama normale. Savjetujem ti da ipak javis gin. pa da ti mozda barem telefonski da neki savjet..
I naravno..zelim ti sretnu i skolsku trudnocu!!!
-
-
-
ma znam ja da će svi moji strahovi prestati kad vidim da bebi kuca srce nakon 12 tjedna, ali do onda mislim da su mi dani ko godina dugi.
a u pon ću zvati ginekologa i naručiti se na utz.
inače svako jutro osjetim mučninu, a pečenu svinjetinu već 3 tjedna ne mogu probaviti. osim mene paničara svi su se uživili u moju trudnoću, najviše kćer, koja svaki dan ljubi "bacu ili seku"... iako joj nije bilo jasno zašto je mama pojela bebu da bi je poslije opet dobili?!?
-
-
-
ja sam sigurna da će biti sve u redu
samo polako i čuvaj se
-
Lolica bit će sve u redu.
Čestitam ti na trudnoći i želim ti samo reći da sam nakon svoja dva spontana otkrila da ima jako puno žena kojima se to dogodilo - bez nekog posebnog razloga. No to nije razlog da svaka sljedeća trudnoća ne bude u redu.
Ja sam sad treći put trudna i nadam se svojoj prvoj bebici. Pokušaj se što manje brinuti i uživaj u trudnoći zajedno sa mm i svojom kćerkicom.
-
-
I što nam je s Lolicom???
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Lolica jos ne spava kako treba...
Uglavnom, zvala sam gin. vadili betu, ona odgovara tjednu trudnoće. naručio me na utz u četvrtak, on me uvjerava da bi sad trebalo biti sve super, ali meni vrag ne da mira i svašta mi se mota po glavi... ma samo da izduram do 16. tjedna pa će i mene paranoja proć.
sve u svemu totalno se čuvam...
-
a da ja stalno ne kukam, kako ste mi vi?
-
lolica bravoooo!!! ma sve će biti super!! i mene je svega bilo strah u drugoj trudnoći...
-
Lolice, sve će biti u redu. ~~~~~~ za školsku trudnoću i preslatku bebicu.
-
Lolice
za pregled sutra
-
-
-
super da je sve ok ,
-
Hvala Bogu da je sve OK :D
Super i sretno
-
-
uff
ajde nisam jedina
ola..ovo mi je 2 T i sad sam u 9. tj. planirano je, ali za razliku od prve neplanirane kad je sve bilo super, sad mi se samo redaju nekakvi problemi. prvo hematom koji se u 7 tj skoro sasvim povukao, pa upala mjehura koju rjesavam brusnicom jer je urinokultura ok, ali me stalno nesto bolucka, smeta, nervozna sam ko pas i puna strahova.
po noci je najgore 
nadam se da ce sve biti ok, ali kako mi je ivot u zadnje vrijeme samo zaredao strahote, nekak nemam vise snage nadati se...uzas, znam
razmisljam o profesionalnoj pomoci, jer ako me emocije nastave ovako susati (a uz utrice ne sumnjam da budu) mislim da se necu moci sama hendlati...
frka me svega...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma