Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Čekovi - zatvaranje tekućeg računa

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Čekovi - zatvaranje tekućeg računa

Kada sam prvi put otvarala porodiljni tražila sam da mi se naknada isplaćuje na moj tekući račun. Kako je tek tada počelo sa isplatama u druge banke, rekli su mi da nisu sigurni i ako ne bude moglo da će mi uplatiti u poštanskoj banci.
    Izgubili smo dijete, zovu me sa socijalnog da odem u poštu i otvorim račun, što i radim te potpisujem ugovor na kojem nisam naznačila da želim primati obavjesti doma. Nisam ništa tražila, a odjednom mi je doma stigla kartica i 11 čekova. Na taj račun je sjela jedna ili dvije naknade i nikada nije korišten. Svaki mjesec mi uredno dolazi obavjest (koju nisam tražila niti zahtjevala) o stanju na računu gdje mi tu obavjest uredno naplaćuju i zaračunavaju kamate. Kada sam htjela zatvoriti račun, moram vratiti čekove, a moj problem je da ja jednostavno nemam pojma gdje su. Neodgovorno od mene, ali jednostavno neznam. Šta da radim? Bez čekova neće zatvoriti račun, a do sada sam im platila cca 200 Kn. Šta da radim?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

morat ćeš se sjetiti i pronači čekove da bi mogla zatvoriti račun jer oni neznaju da li su u upotrbi ili zagubljeni. i kad krivo ispišeš ček moraš im ga vratiti da ga oni ponište. nažalost mislim da nemaš drugog riješenja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A što naprimjer da su joj čekovi bili u torbi, zapuhala je bura i torbu odnijela u more......ili da su čekovi izgorili ?

ne volim ta isključiva pravila

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da ces morati objaviti u NN da su cekovi izgubljeni

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da možeš tražiti poništenje čekova putem narodnih novina. daš izjavu da su čekovi izgubljeni, i onda se tamo objave brojevi.

to sam ja radila kad su mi ih ukrali.

banka ti treba reći koji je postupak.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anjica

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pisala iz svog iskustva prije par god. selila sam se i zametnula čekove i otišla u poštansku da ih poništim a žena me na šalteru pogledala i nasmijala mi se u facu i rekla nešto u stilu kao kupila na rate pa ih sad oću poništiti.
    bilo mi je zemljo otvori se, okrenula sam sve kutije milion puta i hvala Bogu našla ih i odjurila ponovo u poštu da ih onoj "finoj gospođi" pokažem da nisu u upotrebi, ona me bljedo gledala a ja slavodobitno izašala

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam mislila otići u policiju i prijaviti gubitak čekova, a ako je tako onda idem u NN. Imam spisak sa brojevima čekova, a njih nigdje.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Izgubi čovjek svašta, pa i čekove. Ako je ovo s objavom u NN neizbježno, cijena koštanja je :shock: !
    Evo cjenika: http://www.nn.hr/Default.aspx?sec=158

Cure, provjerite jesu vam sve svjedodžbe, bedževi i značke na broju .

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Izgubi čovjek svašta, pa i čekove. Ako je ovo s objavom u NN neizbježno, cijena koštanja je :shock: !
    Evo cjenika: http://www.nn.hr/Default.aspx?sec=158

Cure, provjerite jesu vam sve svjedodžbe, bedževi i značke na broju .
    :shock: :shock: :shock: pa kaj je to po komadu 50 kn kad piše
    Čekovni blanket
    ako se još dobro sjećam gramatike ???

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Šta je stvarno po komadu 50 Kn :shock: ?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajooooj :shock: ispada da je.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kada je mama umrla otišla sam zatvoriti njen tekući i banka je tražila čekove nazad.
    Ja zaista nisam imala pojma gdje su čekovi (govorim o HPB-i), sve sam prekopala po stanu, ali nisam ih uspjela nači.
    To sam rekla osobnoj bankarici i žena je tražila da joj potpišem da su čekovi izgubljeni, ja potpisala, oni ih stornirali i to je bilo to.
    Kako me to ljuti, sve ovisi na koga naletiš s druge strane šaltera....

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A tek mene!!
    Lijepo sam im pokazala ugovor na kojem isto tako lijepo stoji da ne želim izvješće o troškovima, a oni mi to šalju i naplaćuju 3 kn i tako u nedogled iz mjeseca u mjesec. Ne šljive niti pet posto. Na minus zbog ovih obavjesti udaraju kamate i onda opet kamate na kamate i tako već treću godinu. Želim ovo završiti, a toliko novaca bez ikakvog razloga. Najviše me strah da ako ja njima prijavim gubitak tih čekova i zatvorim taj prokleti račun, da oni to samii ponovno ne aktiviraju kao što je jednom bio slučaj (mislim da je Latinica imala prilog).

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vodenjak kao što kažeš - želiš to završiti i to ti je najbolja opcija. Probaj prvo naći čekove (daj si jedno popodne) a ako ih nema u NN i objavi da su izgubljeni. Kad konačno zatvoriš račun i dobiješ potvrdu, lijepo ju spremi npr u fascikl s dokumentima i čuvaj. Tako sam ja spremila.

Inače, ja sam popi... jer sam u HZZOu u prosincu 2005. dala podatke svog računa u jednoj banci a oni mi otvorili samoinicijativno tekući u HPB. Samo mi je jedan dan poštar pozvonio na vrata da nekaj potpišem, a kad sam otvorila preporučenu kovertu - unutra bdo čekova. Mislim, meni je to glupo, to je također manipuliranje podatcima ljudi koji za to nisu dali svoj pristanak.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    Šta je stvarno po komadu 50 Kn :shock: ?
    ja sam dala popis čekova. nisu mi naplaćivali po čeku. :?

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja se nadam da će biti ovako kako sorcie kaže.
    Čekovi nisu kod mene to je 100%. U fascikli gdje mi stoje svi dokumenti, stoji popis čekova, kartica, ugovor, ali njih nema. Sve i jedan kutak kuće je pretražen jer me ovaj problem muči već više od godinu dana. Ako uhvatim vremena idem to riješiti ovaj tjedan i ako bude i trebalo 550 kn dat ću ih, ali će im onda sve to dobro izaći na nos jer mi naplaćuju nešto što po ugovoru ne bi smjeli.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nedavno sam zatvarala tekući i nisam ni znala da imam doma još 3 čeka, nije mi ih se dalo tražiti pa sam rekla da sam ih izgubila.
    Nisu mi ostavili dojam da je to neki veliki problem, samo su mi rekli da moram potpisati izjavu da ti čekovi neće doći na naplatu.
    Nisam odmah zatvorila račun jer je na njemu bio i manji zaboravljeni minus, sljedeći put sam naletila na neku ženu koja je bila u toj poslovnici na zamjeni (zbog godišnjih) i nije mi htjela zatvoriti račun iako sam joj rekla da je u mom dosjeu potpisana izjava da čekovi neće doći na naplatu, već samo postojanje takve izjave sugerira da se to može, al dobro, nisam se htjela s njom natezati nego sam pričekala šeficu podružnice da se vrati s godišnjeg. Čekove su djeca u međuvremenu našla u autu tako da sam vratila i njih, ali sam ipak pitala šeficu da li sam mogla zatvoriti račun i bez njih-ona mi je rekla bez problema uz potpisanu izjavu.
    Moj savjet ti je da ne razgovaraš više sa službenicima na šalteru već traži nekog nadređenog i ne daj se iz banke dok ti taj račun ne zatvore.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma i da može bez čekova, ne želim bez neke druge institucije (policije, NN) zatvoriti račun. Kad tad mogu ga ponovo aktivirati.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čekovi se prijave kao izgubljeni na šalteru HPB-a, platiš 8 kn po izgubljenom čeku, oni to prosljede kome treba dalje, a ti potpišeš da su izgubljeni,a u slučaju da nisu snosiš troškove naplate bez obzira što je tekući zatvoren.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    A tek mene!!
    Lijepo sam im pokazala ugovor na kojem isto tako lijepo stoji da ne želim izvješće o troškovima, a oni mi to šalju i naplaćuju 3 kn i tako u nedogled iz mjeseca u mjesec. Ne šljive niti pet posto. Na minus zbog ovih obavjesti udaraju kamate i onda opet kamate na kamate i tako već treću godinu. Želim ovo završiti, a toliko novaca bez ikakvog razloga. Najviše me strah da ako ja njima prijavim gubitak tih čekova i zatvorim taj prokleti račun, da oni to samii ponovno ne aktiviraju kao što je jednom bio slučaj (mislim da je Latinica imala prilog).
    Kada se jednom račun zatvori, ne može se ponovno aktivirati. Ali, mogu ti ponovno otvoriti novi i to jedino u slučaju otvaranja novog porodiljnog, dakle preko HZZO-a.
    Ako ti je problem zatvoriti račun, on može ostati otvoren, ali ja bih tada na tvom mjestu reklamirala sve skinute naknade za obavijesti, tj. tražila bih povrat. To ti moraju vratiti na osnovu ugovora u kojem si navela da ne želiš primati obavijesti. Vjerojatno ti još naplaćuju i trošak vođenja računa, koji također možeš izbjeći ako podmiriš minus. I ako više ne bude prometa po računu (onaj zatvoreni krug koji spominješ), banka ti ne smije obračunavati nikakve naknade niti slati obavijesti. Ako je nekoliko godina račun u mirovanju, banka bi ga automatski trebala zatvoriti (u mojoj banci je taj rok 3 godine).
    Ipak, sretno s tim poslovima, znam da koštaju živaca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •