Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Naknada kod bolovanja za njegu djeteta do 3 god.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    Sad kad su tako lijepo delimitirali porodiljne naknade možda je došlo vrijeme da delimitiraju bolovanje za njegu djeteta do 3 godine. Ja sam prošli mjesec bila 10 dana na bolovavnju zbog F (15 mjeseci) i dobila 30% manju plaću (plaća mi je preko onih 4000 i nešto kuna) - skoro me šlagiralo - izbili su mi iznos jednak rati za stambeni kredit. F mi opet šmrca i ako se ponovno razboli dobro ću razmisliti da li ću otvoriti bolovanje ili ne.....Znam da se to većinu koja je ispod lilmita ne tiče ali mislim da mame koje imaju veće plaće i dobro debelo izdvajaju za zdravstvene doprinose imaju barem pravo potegnuti ovo pitanje...Rode, da li se nešto događa po ovom pitanju?
    Zar se ne dobiva puna plaća na bolovanju za dijete do tri godine starosti :?
    Ja sam prije par mjeseci bila tjedan dana na bolovanju i plaća mi nije umanjena (to mi je potvrdila i gospođa iz računovodstva koja obračunava plaće.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ali se ta "puna" plaća veže uz proračunsku osnovicu od 4250 kuna (zaokružih).

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja je plaća dosta viša od 4250 kn i tad sam dobila punu plaću. Možda je gđa. iz računovodstva pogriješila??

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam. To moraš nju pitati.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poanta je u tome da ti poslodavac može isplatiti puno plaću (nitko mu ne brani). ali ne mora. jer se njemu refundira do ovih 4250, a službeno si na teret HZZO-a, a ne poslodavca

ima svijetlih primjera koji iz vlastitih sredstava, odnosno na vlastiti teret pokrivaju razliku.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nadam se da će i dalje slijediti svoj svijetli primjer.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    ima svijetlih primjera koji iz vlastitih sredstava, odnosno na vlastiti teret pokrivaju razliku.
    točno, ima, kod nas je to pravilnikom određeno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da li im se to prizna kao puni trošak i kako se definira takva uplata? kako se oporezuje to davanje?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i moja je firma svijetli primjer, kolektivnim je to zajamčeno

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kod nas se isto dobija puna plaća za vrijeme bolovanja

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ericsson uplaćuje nadoplatu do 4250kn za drugih 6 mjeseci porodiljnog dopusta (inače se dobiva 2500kn)

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

uuuu, svaka čast

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svaka čast Ericssonu, ima još par takvih firmi. Čula sam da Belupo daje 10.000 kn jednokratno svojim rodiljama.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    da li im se to prizna kao puni trošak i kako se definira takva uplata? kako se oporezuje to davanje?
    tretira se kao plaća. i moraju paziti kako to isplaćuju, jerbo je žena na teret države u vrijeme porodiljnog i ne bi trebala raditi. najvjerojatnije na ime nekih premija ili bonusa za prijašnje razdoblje...

i ja čula za ericsson.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam govorila o razlici za vrijeme kućne njege za dijete do 3 g, a ne za porodiljski, to mi uplaćuju kao normalnu plaću sa svim porezima i doprinosima[/b]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •