Pitanje!
Prijavljena sam na 2.600 Kn, cijelu komplikaciju trudnoće i sad prvih šest mjeseci primam isto koliko ću cirka imati slijedećih šest mjeseci?
:?
Pozdrav!
Pitanje!
Prijavljena sam na 2.600 Kn, cijelu komplikaciju trudnoće i sad prvih šest mjeseci primam isto koliko ću cirka imati slijedećih šest mjeseci?
:?
Pozdrav!
Hvala na odgovoru.![]()
Pisale ste da je obavezni porodiljni 28 dana prije termina. Meni je termin 9,3 a na porodiljni bi isla 14.2 jer mi tada istice 3 god rada. A to nije 28 dana. :shock:
Danas sam bila kod doktorice opće prakse i pitala kako se otvara porodiljni, te rekla da planiram uzeti porodiljni 45 dana prije očekivanog termina.
Na to sam dobila odgovor da se taj period do perioda 28 dana prije očekivanog termina računa kao trudničko bolovanje, odnosno da ovih 45 dana mogu koristiti samo trudnice koje porodiljni otvaraju sa bolovanja (komplikacija) ali ako ideš sa posla tada je porodiljni 28 dana. Isto je rekla da ako želim koristiti tih 45 dana, trebam, bar neko vrijeme (min 5 dana) prije, biti na trudničkom blolovanju.
Iskreno, sve mi je to bezveze i kako god okreneš imaš pravo na 28 dana prije poroda biti na ovom delimitiranom iznosu, jer te u protivnom svakako kači neko smanjenje plaće.
Naravno, gdje je volje tu je i načina, pa ako uspijem mogu to vrijeme pokriti nekim bolovanjem nevezanim uz trudnoću ili godišnjim, ali jako me nervira da moram izvoditi sve te manevre, a sa plakata mi se cere laži![]()
Pablic, svasta ti zena naprica... Ja sam jucer otvorila rodiljni dopust, imam 33 dana do poroda, dosla direktno sa radnog mjesta.
Ti imas pravo otici na rodiljni dopust "normalno" 45-28 dana prije termina. Samo mi ne ide u glavu da ona to ne zna! :?
žene koje su na komplikacijama moraju otvoriti porodiljni 45 dana prije termina, a one koje rade mogu ići na porodiljni 45 ili 28 dana prije termina.pablic prvotno napisa
mene moj ginekolog zdravu zdravcatu poslao na porodiljni 45 dana prije termina pa sam bila uvjerena da je to neki novi zakon.
ali istina je ovo sto pise zara1.
pablic, ova tvoja doktorica nema pojma o cemu prica![]()
Ja sam najnormalnije otvorila porodiljni 45 dana prije termina bez ikakvih komplikacija i bolovanja.
Nemoj nista kemijati s bolovanjem nego odi do nje i neka ti napise taj papir, kakvo ju bolovanje spopalo?!?![]()
pablic, prvo ti ginekolog treba dati papir s upisanim datumom početka dopusta na osnovu kojeg dr. opće prakse ispiše dokument za otvaranje porodiljnog.
definitivno možeš 45 dana prije termina!
glupost. i ja sam otvorila porodiljni 45 dana prije termina i to direktno sa posla. Nisam bila niti dana na komplikacijama.
da li je kome sjela naknada (ili trudn. bolovanje) ovih dana?
meni je nesto uplaceno, ali iznos koji je umanjen za gotovo 1000 kn, pa mi nista nije jasno, zar je moguce da su ovaj mjesec ranije isplatili, i ako jesu, zasto to nije cijeli iznos?
ajd mi prvo odogovorite jel vam uplaceno? (jer meni jse dio 10 mj. racuna kao bolovanje, a dio kao trudn. )
Meni je isto sjela naknada, ali ne znam da li su komplikacije ili rodiljni. Isto sam dobila smanjeni iznos. :shock:
Pretpostavljam da je sjela rodiljna naknada ( meni se jedan dio 10 mj. isto računa kao komplikacije, a drugi kao rodiljna naknada.)
isto tako i meni, mozda ce zato isplatiti u 2 dijela?!
nije mi jasno.
javi ako sta saznas ili ako skuzis da ti je jos nesto naknadno sjelo na tekuci, moze?
Pretpostavljam da ćemo ostatak dobiti krajem mjeseca, kad i inače sjeda naknada za komplikacije. Ako bude kakvih promjena javim se.
ja sam 16. dobila cijeli iznos - 2.500 (mali ima 10 mj).
da vam nije prošlo 6 mj., pa vam je sjela naknada za obavezni porodiljni, a sada trebaju obračunati za nastavak?
cure hvala na odgovorima
slijedeći put ću "stisnut" doktoricu da mi objasni to svoje tumačenje sa brojem dana, jer mi se stvarno ne da kemijat sa bolovanjima, ako imam normalno pravo na 45 dana porodiljnog - tim više što bi tada, sa starim godišnjim, spojila božićne, novogodišnje praznike, pa porodiljni :D
kojih 6 mjeseci, ne kuzim?fegusti prvotno napisa
meni ugovor o radu isitče 31.12.2007. porodiljni mi je započeo 12.8. i dobivam svoj prosjek plaće 2750kn. Poslije 31.12. ću znači ostat nezaposlena, hoću li dalje dobivat prosjek plaće ili ću dobivat naknadu za nezaposlene? Help
ako si na porodiljnom onda ćeš i dalje dobivati prosjek plaće, tj. za drugih 6 mj. je maksimalno mislim oko 2500 knthe bee prvotno napisa
zna se desiti zastoj kod obračunavanja nastavka porodiljnog.cokolina prvotno napisa
prvih 6 mj se računa kao obavezni porodiljni, a ako se nisi pisano izjasnila za produžetak pd, oni smatraju da si ga prekinula s djetetovih navršenih 6 mj.
naime, ne znam koliko ti je dijete staro.
a to!fegusti prvotno napisa
![]()
moje dijete jos u stomaku, termin mi za 2 dana!![]()
A da li netko zna ovo: ja sam bila prijavljena na oko 1600,00kn i sada to dobivam, a šta je sa ostalih 6 mjeseci. Da li i ja dobivam tih 2500,00 ili bijednih 1.600,00?
ej, sretno!cokolina prvotno napisa
ti si onda dobila tek prvu naknadu!
koliko se sjećam i meni su bili neki čudni iznosi na početku.
vjerojatno ti pd nije počeo s 1.im u mjesecu pa si dobila samo za dio mjeseca.
fegusti prvotno napisa
pa da.cokolina prvotno napisa
ja sam rodila 21.9. zanči sad prvih 6 mj. dobivam prosjek plaće 2750kn, ali ugovor mi prestaje 31.12. i onda sam nezaposlena. E sad, jel se šta mijenja onda ili ja i dalje dobivam 2750kn?
nazalost, mislim ipak samo 1.600.toffifeee prvotno napisa
toliko o predizbornom hvalisanju zaslugama o povecanju naknada!
takva je otprilike bila i moja placa.the bee prvotno napisa
drugih 6 mj. obivam ravnih 2.500.
mislim da bez obzira na istek ugovora, prvih 6 mj. dobivas isti iznos.
ipak si otisla na pd dok si bila zaposlena.
pitanje.
trenutno sam na bolovanju - komplikacijama i sljedeci se mjesec vracam na posao.
hoce li mi naknada za komplikacije pokvariti prosjek place? naime, u prosjek mi ulaze obracuni place od 10.-3. mj., a komplikacije su mi otvorene prije deset dana.