Stranica 10 od 49 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja jedem zelene šparoge kojih ima po brdima.
    na tržnici sam danas vidjela da je cijena svežnja 30kn :shock:
    baš me zanima koliko je u dućanu u zg?

nego, vidila sam recept za Mont.čoko tortu za koju triba 310g+185g čokolade od 70%kakaa i oduševila se. i vratila se ovakva iz dućana. Pa jedna čokolada 70% dođe 20tak kn! znači treba 100kn čokolade za tortu!

uzela sam jednu, jedva je dočekala otvoriti, nestalo je pola dok sam skužila da jedem pa sam odustala od skupe torte.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da nema neke razlike. Mozda su bijele sparoge malo "njeznije" po okusu. Ja uvijek koristim zelene.

A sto se cijene tice, ne mogu komentirati jer ne zivim u HR, mada ovdje gdje zivim, sve je jako skupo Mama mi inace prica o skupocama po ZG, a ja se samo jezim. Ali 30 kn za svezanj mi se cini stvarno puno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad sam zbunjena jer nisam sigurna da li je kg koštao u dućanu 30 kn ili samo svežanj :?

M.a.r.t.a. imaš u dućanima "prehrana" akciju 100 g 7,00 kn i u lidlu zna biti na akciji cca 10 kn i manje.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    Sad sam zbunjena jer nisam sigurna da li je kg koštao u dućanu 30 kn ili samo svežanj :?
    Na tržnici se prodaje na svežnje! Da, 30kn za jedan! :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma vidjela sam jučer u Billi bijele cijena 30 kn a ja sam mislila za kilu.
    Užas!

Blago vama koji možete u berbu pa znaš da je i svježe i domaće.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa

nego, vidila sam recept za Mont.čoko tortu za koju triba 310g+185g čokolade od 70%kakaa i oduševila se. i vratila se ovakva iz dućana. Pa jedna čokolada 70% dođe 20tak kn! znači treba 100kn čokolade za tortu!

uzela sam jednu, jedva je dočekala otvoriti, nestalo je pola dok sam skužila da jedem pa sam odustala od skupe torte.
    ja radim s pola smjese u manjem kalupu (duguljastom) i stvarno je

Imaš crnih finih čokolada u Lidlu (inače ne hodam tamo, ali su skoro dvostruko jeftinije) pa i ne ispadne tako skupo. A i može trajati par dana u frižideru. Naglasak je na "može" - ako se prije ne poklopa.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A jeste se raspisale...fakat, bit ce mrsavica po plazama ovog ljeta...

Nego, spremala sam se pozdraviti novu clanicu Monti kluba, pogledam potpis i skuzim da se "znamo"
    Velkam, M.a.r.t.a!

Ja jos uvijek k'o MGrubi, i jedem po Montiju i onda dodam nesto slatko za medjuobrok, i to stvarno visokokaloricno i totalno bespotrebno ...evo, sad je prosla i M i uvest cu ponovno bljaki ulje i sirutku pa cemo vidjeti...ne dam se ja tako lako

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hej dolisa,
    hvala na dobrodošlici :D

Danas mi je muž rekao da ga je jedan poznanik koji me nedavno vidio pitao jesam li ponovno trudna :shock: :shock: :shock:

tako da se nisam jučer odlučila na montija danas bi sigurno

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja jedem zelene šparoge kojih ima po brdima.
    na tržnici sam danas vidjela da je cijena svežnja 30kn :shock:
    baš me zanima koliko je u dućanu u zg?

Meni je prefina čoko sa 70% kakaa iz DM-a a košta 10-ak kn. Ima i ona Fantasy koja je nekih 9 kn ali je od 75g (kupujem j eu Kauflandu ali moralo bi je biti i u drugim trgovinama obzirom da je to domaći proizvod) ..ja sam pravila neku tortu koja mi se činila Monty prihvatljivom (iako ide i nešto vrhnja za šlag ali to sam sebi oprostila..i tako sam je kusala u malim količinama ) i onda sam modificirala recept dodavanjem običnog kakaa, zbog konzistencije i podizanja udjela kakaa u cijeloj torti (obožavam kakao a i jako je zdrav) i bilo je apsolutno prefino.

Ovih dana sam nenormalno gladna i opet pikiram na kruh..ne smijem niti sumirati koliko sam ga "ukrala" . Jedino dobro je što sam ga jela oko podne a ne navečer kao prije. Tješim se da je tad metabolizam najbrži.

Sutra MM i ja imamao radnu akciju pa ćemo papati jajca i povrće...gomilu povrća inače ja opet napadam na kutiju s kruhom. Kakvo prase! ccc

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    anne, sparoge ti se u biti jako kratko kuhaju. U kipucu vodu ih stavis i kuhas maksimalno 7 minuta (ovisi koliko su debele stabljike). Onda ih je dobro "usokirati" hladnom vodom, da budu hrskave.
    Sto se ciscenja tice, na donjem dijelu stabljike ih treba prelomiti (same pucaju tamo gdje trebaju) i jedino se taj najdonji dio stabljike ne jede jer je pretvrd. Kad ih radim s jajima, onda ih narezem na kolutice od otprilike pola centimetra, i onda se kuhaju jos krace. Tako barem ja s njima postupam i bas su mi fine.
    Inace, da te upozorim, sparoge su diuretik, znaci poticu mokrenje. Tako kad mokris, mokraca ce ti imati specificni miris, da se ne zabrines. To je normalno nakon sparoga i nestaje nakon 1-2 mokrenja.

Ja šparoge nisam isto nikada jela, ali sam gledala neki dan doc. na BBC-u i tamo je kuhar pričao o šparogama i rekao je da se šparoge NE BI SMJELE kuhati. Razlog: izbace sve hranjivo iz sebe. Isključivo ih peckati na laganoj vatri na ulju. Tako sve ostane u njima i hrskave su.... Eto!

Ja imam stvarno jaaaakooo puno celulita, koji se pod rukom osjeti - strašno, ali stvarno se ne mogu natjerati na ovo riblje ulje i to samo zato što se nekima podriguje na to ulje.

I ja bih na listu... želim na listu!!!!
    Znači - počela sa 105,6kg jutros imala 101,9kg... juppppiiiiii!!!!!

Živo me zanima koliko ću sutra imati, jer sam danas jela i jela, ali sve po Motniju...ili kako sam ga ja zapamtila (njegova pravila je li...)

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bok Maslackica, cestitam na gubitku kila! Sad kad cu me cure naucile, da se i ja malo pravim vazna Dakle, upisi se na listu na nacin da copy posljednju postanu listu i paste u novi post. Dodaj svoje ime uz broj kila koji zelis skinuti i koliko ti je jos ostalo od tog broja.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Baš ste mi jako aktivne! To je priprema za ljeto, ne?
    Čitala sam ovo gore što ste pisale i sad tek skužila da mahunarke smiju uz meso?! Ja sam ih cijelo vrijeme automatski svrstavala u isti koš s rižom i mislila da nesmije sa bjelančevinama!
    Znači slobodno pojedem recimo leču ko prilog uz šniclu?
    I za pahuljice isto nisam znala da mjenjaju GI uz kuhanje-a ja ih cijelo vrijeme kuham! Ne kuhane mi baš i ne valjaju!

M.a.r.t.a. potpuno te kužim za onu izjavu da si trudna-meni svekrva prije kojih 2 tj bar pet put ponovila da sam predebela za haljinu koju sam imala na sebi! (ko da je ona mršava!)

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

doručkovala sam raženo mavrovićevo pecivo i donu od šljiva bez dod.šećera. prije tpga iscijedila 1 naranču i 1 limun. sad pijem kavu bez kofeina, do ručka namjeravam još jogurt i neko voće.
    - nego zanima me kako vičitate etikete? u doninom pekmezu ima više od 60g ugljikohidrata i to je ok. isto tako u light marmeladi od podravke, a ona ne valja. Jeli ključno "bez dodatka šećera"?
    - zašto je ok piti obrano mlijeko 0,9 ako masti nemaju veze sa GI?
    - jel mogu u jednom obroku imati i jaja i meso?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i zanima me zašto se jede sir poslije ručka?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hmm, da se probam sjetiti..

za pekmez znam, jer light pekmezi su zasladeni necim, a to "nesto" najcesce ima GI do neba, plus sto su zasladivaci nezdravi, a fruktozu isto bolje da nema ako vec ne mora, jel. dakle, da, kljucno je "bez dodanog secera".

za mlijeko s malo m.m. mislim da je bitno kad se kobinira sa ugljikohidratima srednjeg GI, kao sto je kruh. ali nisam sigurna. ja koristim masl. ulje kad radim umake od povrca, ali povrce ima niski GI pa se ne uzdrzavam.

jaja i meso moze, posto su obje proteini.

sir? znam da je dobar za zube jer se stvara nesto u slini sto potice ne-ostajanje ostataka hrane na zubima (e jel mi strucan opis ), a navodno kalcij iz sira ima neku dobru ulogu kod mrsavljenja ali ne znam koju, to je MGrubi jednom pisala ali zaboravih poantu.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala mikka. sjetit ću se ja još kojeg pametnog pitanja

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

M.a.r.t.a., sir na kraju jela je francuski obicaj, odnosno francuzi jedu sir za desert. I ja tako radim od kad sam Montijevka, i to mi je super. U njegovoj knjizi tocno pise zasto je bolje jesti sir na kraju obroka, ali ne mogu se sad tocno sjetiti, osim da je naravno to puno zdravija varijanta nego jesti neki slatki desert tipa kolaci, torte, keksi...

Sto se mlijeka s manje masnoce tice, ono je oopcenito zdravije, bez obzira na Montija. Masnoce iz mlijeka se natalozuju u krvnim zilama i opcenito je bolje izbjegavati te masnoce posto su to masnoce zasicenog tipa.

Mikka ti je dobro odgovorila za "bez secera" proizvode. Oni su puni umjetnih zasladjivaca, koji su u najmanju ruku nezdravi.

Jaja i meso idu zajedno, naravno bez kruha. Mi smo jucer rucali sirovu mrkvu, humus, omlet od jaja sa sparogama i sunkom od pilecih prsa, zelenu salatu, kefir. Sve ovo sto si napisala da si danas jela/planiras pojesti meni zvuci dobro.

big milky mum, ja jedem recimo zelene mahune uz meso. Ali lecu, grah, rizu i tjesteninu i dalje ne.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Naomi!
    Znači da sam dobro radila! Ok!

Kupila sam si bianku danas i baš me ugodno iznenadila! ! Stvarno je super! I okus je čak slični instant kavama!

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zaboravih listu

1. MGrubi (20 kg) 20 to go
    2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
    5. cvijetak (10 kg) 10 to go
    6. Marinchi(10 kg) 3 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    8. buby (10 kg) 1,6 to go
    9. mikka (20 kg) 11 to go
    10. babyiris (30kg) 25 to go
    11. taniaz (8 kg) 4kg to go
    12. lola24 (30 kg) 13 to go
    13. skviki (15 kg ) 9 to go
    14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
    15. Dolisa (8 kg) 8 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    20. Djenka (20 kg) 17 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
    23. tik-tak (8kg) 3 to go
    24. ninaxy (20 kg) 12 to go
    25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
    26. mummy_s (25 kg) 19 to go
    27. magriz (10kg) 7 to go
    28. willow tree (20kg) 20 to go
    29. paulin (13kg) 13 to go
    30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    33. big milky mum (10 kg) 4,5 to go
    34. anne (21kg) 11 to go
    35. kinder (3 kg) 3 to go
    36. lucij@ (7 kg) 4 to go
    37. M.a.r.t.a (5kg) 5 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go

jedan ali vrijedan :D

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure imate li neki Monty recept za blitvu? j aobožavam blitvu ali sam je naučila jesti s krumpirom. Trebam nešto s čim bi je pomijašela da poslije 10 minuta ne budem opet gladna ko vuk!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Npr. s različitim (kuhanim) povrćem.
    Meni je ipak najbolja kad je "kašasta" (blitvu i mlijeko izmiksati štapnim mikserom, kao špinat), ali to nije po Montiju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas mi je muž rekao da ga je jedan poznanik koji me nedavno vidio pitao jesam li ponovno trudna Shock Shock Shock
    Još si dobro prošla. Mene je susjeda srela na stubištu sedam dana nakon poroda (išla sam baciti smeće da se malo proluftam) i kaže: "O, nisam vas dugo vidjela, već sam pomislila da ste rodili, a vi ste još ovdje..."

Ali - od tada je otislo najprije 5-6 kg samo od sebe, a onda još 8 uz pomoć Montija, a sad skidam još 6 do (po Montiju) idealne težine...

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mummy_s, mi to u nasoj familiji zovemo blitva po dalmatinski, ali nemam pojma da li se blitva stvarno tako pripravlja u Dalmaciji... uglavnom, skuham ju s nekoliko reznja cesnjaka (narezanih na ploskice), a kad je gotovo dodam sol/papar i maslinovo ulje. E sad, ne mogu ja samo to jesti jer mi nije dosta, pa to obicno jedem uz meso ili ribu i tako mi je cisto OK.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jel se mogu jesti zobene pahuljice? vidila sam da ni prose ni riža ne idu, a zob? brzo netko jer ću umrijeti od gladi, zaboravila sam kupiti pecivo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Meni je ipak najbolja kad je "kašasta" (blitvu i mlijeko izmiksati štapnim mikserom, kao špinat), ali to nije po Montiju.
    je po Montiju ako jedeš samo ili uz meso/ribu
    nikako uz ugljikohidrate

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mogu zobene, bolje nekuhane nego kuhane, kuhanjem im se povecava GI

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Maslačkica ma nije podrigivanje toliko strašno i često. Ja doduše imam mimozu od želuca kojoj svašta smeta pa čak i jabuka na tašte ,a ako ulje popijem prije normalno da se ono "čuje".Najbolje da probaš pa ćes vidjet kak ti paše

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Maslačkica ma nije podrigivanje toliko strašno i često. Ja doduše imam mimozu od želuca kojoj svašta smeta pa čak i jabuka na tašte ,a ako ulje popijem prije normalno da se ono "čuje".Najbolje da probaš pa ćes vidjet kak ti paše

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam dal ste vidjele- Monti ima novu knjigu (bar je za mene nova pošto ju sad prvi put vidim!)!
    Zove se Montignacova dijeta! 149 kn je cijena

Možda čitao ko?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke kome treba a ako slučajno niste vidjele ewa na burzi prodaje dvije knjige vezano uz montija za 100 kn Montignacova dijeta i Montignacovia jela i recepti 100 kn a poštarinu plača ona :D

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kupila sam graham brašno i napravila bi palačinke.

pročitala sam negdje u vašim postovima kako se rade ,a sad ne mogu naći.
    može pliz malo pomoći.

inače, ne znam kako bi ove prve dane uspjevala bez vas cura, hvala na savjetima.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ih radim ko i obične samo ne dodam nutra šečera!
    super fine su! :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    Ne znam dal ste vidjele- Monti ima novu knjigu (bar je za mene nova pošto ju sad prvi put vidim!)!

Možda čitao ko?
    ja jesam, meni se cini da je to bolje dizajnirana i pojednostavljena verzija "jedem, dakle mrsavim". a ucinilo mi se i da su neke stvari unutra pogresno napisane, ali nisam sigurna. btw, montinjak nije dijeta, to je sigurno ono sto me bode u oci

ali ima slikica koje dobro izgledaju

u svakom slucaju mislim da je "j, dakle m" puno bolja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa

Možda čitao ko?
    malo mi je "sumnjiva" jer on u svojoj knjizi: Jedem, dakle mršavim
    ima jaki anti-dijeta stav, i iznervirano napominje da njegova metoda nije dijeta
    i tako svako malo, i objašnjava loše strane redukcijske prehrane tj. dijete

ovu knjigu: Jedem, dakle mršavim , ti preporučam
    kupila sam i njegove recepte, samo su mi malo neprimjenjivi radi sastojaka: guska, patka ... francuski đir

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure znam da smo već komentirale ali stavljate li vi jaje i ulje (ja ulje inače na stavim na tavu nego u smjesu pa su manje masne) u palačinke?

Je li neko probao raženo brašno? J asam jednom kupila ražene pahuljice i bile sujako kisele, za razliku od zobi koja mi je nekako skoro neutralna.

Vidim da spominjete da se GI mijenja kuhanjem pahuljica..ja ih stavim u vrelu vodu je li se to podrazumijeva pod kuhanje? Bi li namakanje u hladnoj vodi preko noći promijenilo GI? Ja sam i dalje na mukama jer ne odustajem od svoje zobene kaše,a sad vidim da sam skroz u zabludi jer ne bih smjela niti jogurt stavljati u njih ili?
    Mislila sam da sam dobro razumjela Monty metodu ali više nisam sigurna..a to i (ne)napredak pokazuje.. :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se integralne palačinke jako lijepe za tavu i dulje se peku, ali su stvarno mljac, mljac... Mažem ih namazom od tamne čokolade ili namazom od rogača ili samo stavim sušene ribizle.
    Kuhala sam gustu juhu ("maneštru") od povrća i mungo graha, a kad je bila gotova, dodala sam klice mungo graha. Bila je stvarno odlična.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam tu knjigu: Montignacova dijeta. Šta ja znam... meni se čini da ova: jedem, dakle mršavim je puno bolja, tj. tako je ja doživljavam iako ni ova nije loša, tj. u njoj postoje pravila jela i nekih par primjera. Na kraju ima par recepata. Ima i tablica i objašnjava zašto ne jesti to i to zajedno itd.
    Ja sam tražila tu jedem, dakle mršavim, ali je u Sarajevu nema. Sada želim te recepte, jer više stvarno ne znam ni šta bih jela ni šta je po Montiju ni ništa... sva sam se sada izgubila.

Da li je po Montiju salata od krastavica, bijelog luka i vrhnja? Ono 12%... Znam da preporučuje nemasno, ali kod nas nema nemasnog niti sira, niti vrhnja, a kao treba smanjiti mliječne proizvode.
    E pa sve sam izbacila... i kruh, i fino pohovano, i slatko, i coca-colu, i krompir i pite i sve živo...ovo ne mogu, pa makar se ugušila od debljine.

Ne znam... pod hitno mi trebaju recepti po Montiju, jer mi je sve ovo što ja radim jaaaakoooo sumnjivo...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam tu knjigu: Montignacova dijeta. Šta ja znam... meni se čini da ova: jedem, dakle mršavim je puno bolja, tj. tako je ja doživljavam iako ni ova nije loša, tj. u njoj postoje pravila jela i nekih par primjera. Na kraju ima par recepata. Ima i tablica i objašnjava zašto ne jesti to i to zajedno itd.
    Ja sam tražila tu jedem, dakle mršavim, ali je u Sarajevu nema. Sada želim te recepte, jer više stvarno ne znam ni šta bih jela ni šta je po Montiju ni ništa... sva sam se sada izgubila.

Da li je po Montiju salata od krastavica, bijelog luka i vrhnja? Ono 12%... Znam da preporučuje nemasno, ali kod nas nema nemasnog niti sira, niti vrhnja, a kao treba smanjiti mliječne proizvode.
    E pa sve sam izbacila... i kruh, i fino pohovano, i slatko, i coca-colu, i krompir i pite i sve živo...ovo ne mogu, pa makar se ugušila od debljine.

Ne znam... pod hitno mi trebaju recepti po Montiju, jer mi je sve ovo što ja radim jaaaakoooo sumnjivo...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tj.htjela sam priupitati da li vrijedi imati tu knjigu sa receptima? Da li ima malo više normalnog mesa - bez patkica, guskića i ostale peradi i živine?

Ako je, onda bih je rado kupila...
    Savjet molim..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pozdrav svima!
    Prijavljujem sebe i svojih (ajmo reć) 9 kg viška. Ostale nakon poroda i polako bi ih se trebala riješiti uz dojenje.
    U ovih 5 dana od kako pokušavam jesti po M. vaga kaže da je jedna kilica nestala. Sve mi je ok, jedino što mi strašno fali slatko:kolači, sladoled...valjda zbog dojenja koje me učinilo ovisnicom o slatkišima, a nikad prije slatko nisam baš preferirala...
    E sad, isčitavala sam vas, al ne mogu naći, pa pomozite meni neukoj; zašto se pije to riblje ulje?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam je bila posudila iz knjižnice, mislila sam je i kupiti, ali nije mi baš bila upotrebljiva... Ima odličnih ideja (npr. pohanje u parmezanu umjesto brašna-jaja-mrvica), ali većina recepata mi baš i nije bila korisna. Bolje mi je kad sama iskombiniram nešto prema pravilima.

I mene muči mlijeko, jogurt i vrhnje. Npr., smije li se kuhati s vrhnjem?

Maslačkice, ja na tvojem mjestu ne bih bila nezadovoljna - 4 kg za 4 tjedna - svaka čast! A to što si se odrekla slatkoga... Meni to valjda nikad neće uspjeti.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pozdrav HoneyB i dobro nam dosla! Ja isto bas ne kuzim to riblje ulje, pa ne mogu bas puno pomoci (iako su mi cure objasnile )... Zelim ti da sto prije dostignes svoju zeljenu kilazu. Stavila te ja na listu pa se ti apdejtiraj kako budes skidala kilice!

Cure, ja nista ne kuham s vrhnjem jer pamtim da je u Jedem, dakle m. receno da treba izbjegavati mlijecne proizvode s puno masnoca, mada moram priznati da mi se cini da ima dosta zbunjujucih stvari u toj knjizi. Na kraju sam si ja sama protumacila pravila kako sam najbolje znala i umjela, te sukladno tome radila kombinacije. Mlijeko i jogurt obozavam i tog se ne odricem, samo pazim da je sa sto manje masnoca.

Sto se palacinki tice, bez obzira sto ih radim od integralnog brasna, ja ih racunam kao iznimku, jer u njih ide i jaje i ulje (barem u moj recept).

mmmama, kakav je to mungo grah?

1. MGrubi (20 kg) 20 to go
    2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
    5. cvijetak (10 kg) 10 to go
    6. Marinchi(10 kg) 3 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    8. buby (10 kg) 1,6 to go
    9. mikka (20 kg) 11 to go
    10. babyiris (30kg) 25 to go
    11. taniaz (8 kg) 4kg to go
    12. lola24 (30 kg) 13 to go
    13. skviki (15 kg ) 9 to go
    14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
    15. Dolisa (8 kg) 8 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    20. Djenka (20 kg) 17 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
    23. tik-tak (8kg) 3 to go
    24. ninaxy (20 kg) 12 to go
    25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
    26. mummy_s (25 kg) 19 to go
    27. magriz (10kg) 7 to go
    28. willow tree (20kg) 20 to go
    29. paulin (13kg) 13 to go
    30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    33. big milky mum (10 kg) 4,5 to go
    34. anne (21kg) 11 to go
    35. kinder (3 kg) 3 to go
    36. lucij@ (7 kg) 4 to go
    37. M.a.r.t.a (5kg) 5 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Meni se integralne palačinke jako lijepe za tavu i dulje se peku, ali su stvarno mljac, mljac... Mažem ih namazom od tamne čokolade ili namazom od rogača ili samo stavim sušene ribizle.
    Ni ja nisam mogla vjerovati da mogu biti onako ukusne bez šećera i sa integralnim brašnom. Ja sam mazala sa marmeladom (dona bez dod.šećera)jel to ok?
    Naomi i u moj recept ide ulje i jaja, zači zgriješila sam
    Kako ih napraviti da ne kršim pravila?

HoneyB dobrodošla! Riblje ulje je za skidanje celulita. I ja moram to još malo proučiti.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

M.a.r.t.a, ja se drzim onog sto je receno da se ne kombiniraju bjelancevine (jaje) i ugljikohidrati (brasno). Takodjer, kombinacija ugljikohidrati i masnoce nije dozvoljena, barem ne u fazi gubljenja kila, vec tu i tamo u fazi odrzavanja. Zato palacinke samo iznimno...
    Ako tko ima recept koji je bolji, pliz podijelite!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

HoneyB dobrodošla! :D

Lijepo ste se raspisale

Od vrhnja ja koristim sojino za kuhanje.
    Npr. Integralna tjestenina sa tikvicama u sojinom vrhnju i malo parmezana zapečeno u pećnici

I mene zanima taj mungo grah :?

Grah koji ja radim je na žlicu sa ječmom, tikvicama, celerom, žlica paradajza domaćeg, a ekipi dodam i mrkve...isključivo bez zaprške.

Recepte osim koje pokupim od vas ostatak izmišljam jer mi je kako je MGrubi rekla knjiga malo previše french.

Mantram za toplim vremenom bez kiše u Zagabriji da mogu više štrapacat' i špancirat' po vani.

Još za kraj neznam da li je monti zaslužan, ali muški dio ekipe je pokosila opaka viroza i prije bi dok si rekao keks i ja bi bila zaražena, ali pijenjem limuna na tašte sa uljem me nekako podiže ili sam ja opako zabrijala na taj limun i ulje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

riblje ulje zaliveno sa sa svjeze iscijedenim sokom limuna navodno skida celulit, zato se pije. druga stvar koja opako skida celulit je-dojenje (iako kod mene nije bilo bas tako).

ja koristim vrhnje, ali ne cesto.

knjiga s receptima je djelomicno upotrebljiva, ima stvari koje se mogu modificirati na nase podneblje, ali najbolje je sto imas visetjedni primjer jelovnika, i to dorucak, rucak i vecera sa sve desertima. nije lose za ilustraciju, bar ne moras razmisljati smijes li ovu ili onu kombinaciju ili ne

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

J asam se pomamila za pohanjem u parmezanu..nij ebilo po montyju ali htjela sam pohati celer i to je bila totalna katastrofa. Bez obzir na teflonsku tavu sve se zaljepilo celer ostao gol a parmezan sam poslije uz gomilu psovki strugala sa svoje tavice

Imam dilemu vezano za soju i gljive. naime njih bismo lako mogli uglaviti među proteine jer toga imaju gomilu. Znači li to d aih se ne smije kombinirati s npr. paštom i rižom!? :?

Jučer sam studurala pitaja i odgovore na montyjevoj stranici i vidim da je ta filozofija ipak opsežnija nego sam ja zamislila. Nisma znala da je poanta u izračunavanju (odokativno naravno) konačnog GI nekog obroka. Po tome ispada da su i "zabranjene" namirnice dozvoljene u nekim kombinacijama..
    Ma skroz sam potonula..nikako dočekati M a teglica nutelle je sve praznija.. :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako, kako :? nemože žlica dvije sojinog vrhnja sa tjesteninom :?
    Hmm znala sam da je prefino da bi bilo istinito
    Al' još kad skinem šest onda ću si priuštiti onaj teleći odrezak u umaku od gorgonzole po montiju.
    A do tada s obzirom da sam opako zbrljavila odoh na popravni iz čitanja knjige i proučavanja stranice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako, kako :? nemože žlica dvije sojinog vrhnja sa tjesteninom :?
    Hmm znala sam da je prefino da bi bilo istinito
    Al' još kad skinem šest onda ću si priuštiti onaj teleći odrezak u umaku od gorgonzole po montiju.
    A do tada s obzirom da sam opako zbrljavila odoh na popravni iz čitanja knjige i proučavanja stranice.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mozda ce sva nasa pitanja i nedoumice vezano za Montija nestati kad saznamo sto je to mungo grah...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •