Stranica 11 od 49 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mungo grah je vrsta graha. Malecka zelena zrnca, jako fina, a isto izvrsna za klijanje. Klice imaju okus graška. Ja ga kuham ili ga klijam pa dodajem jelima pred kraj.
    Što se tiče palačinki, ima u Makronovi radionica o palačinkama bez šećera, brašna i jaja (pitam se od čega su onda , ali vjerujem da su fine). Htjela sam na tu radionicu, ali MM utorkom uvijek radi popodne pa ne mogu. Ja palačinke radim s jajem i brašnom, nije po Montiju, ali ne mogu se baš svega odreći.
    Nego, ja se divim vama koji pišete "ne jedem slatko, ali fali mi". Meni fali toliko da nema šanse da ga ne jedem.
    I ja mislim da mlijeko i vrhnje ne ide u jela po Montiju, tako se nekako sjećam.
    Svejedno, i uz povremena kršenja , kila polako nestaju, a ja se odlično osjećam.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anne prvotno napisa
    ali pijenjem limuna na tašte sa uljem me nekako podiže ili sam ja opako zabrijala na taj limun i ulje Laughing
    Svaka čast, Anne. Meni je nakon njega 15 minuta onako baš fuj u ustima i želucu. Imamo isto ulje? Proizvođač Kemig d.o.o. Sesvete?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala na objasnjenju za mungo grah. Super mi je da ga se moze klijati doma, zvuci kao zgodan kuhinjski projektic. Ja se i dalje davim u sparogama, tako su mi fine. A danas je za dorucak pala totalna iznimka: kruh s maslacem od kikirikija kojeg upravo obozavam.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, kako da po montijevski pripremim srdelice? samo na vruće ulje?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mmmama izuljila ( a naziva mi ) mi se ona etiketa pa ne vidim, ali ako je kupljeno u dvoržaku i tvoje pretpostavljam da je isto, bočica je 100 ml.

Srdele u vruće ulje po montiju po meni teško. A nije da ne bi
    Možda na gril tavi bez ulja ili eventualno na lešo.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam na platou dugom ko avionska pista Skinula 2,5 i ni mrd. 5 tjedana. Doduse, je uletilo par manjih iznimcica (tjesim se) ali zasto o zasto je moj tempo uvijek najsporiji... Malo zakazujem s vodom, ali to ne bi ni trebao biti neki uvjet. A nista, ne dam se jos pa cemo vidjeti.

Ja riblje ne pijem tekuce, vec neke kapsule. Vjerojatno nemaju potrebnu koncentraciju cudotvornih sastojaka, ali vise ga ne mogu piti pa makar imala celulit do grla. Pila sam ono skupo s okusom narance (yeah right, kao da postoji voce koje moze prikriti onaj uzas), jedva bi ga stustila, a onda bih cijelo jutro podrigivala po ribi. Ma fuj. Zavidim vam sto vam ide.

Srdele leso? Mislim da to nikad nisam probala - radije onda grill tava ili rostilj (mljac) ali ne vjerujem ni da bi kratko przenje bilo bas ogroman grijeh. Mozda se varam.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da srdele przene u maslinovom ulju (u cisto proteinskom obroku, dakle samo uz povrce niskog GI) mogu proci.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Mozda ce sva nasa pitanja i nedoumice vezano za Montija nestati kad saznamo sto je to mungo grah...

Kada su srdelice (ili još bolje inćuni) u pitanu ja sam skroz za friganje i onda se ubiješ samo od toga bez kruha naravno eventualno neki pomidor i to je to! Probala sam ja staviti srdelice na gradele pa u pećnicu da ih malo ubije vrućina i posuši pa onda na njih maslinovo ulje, sol, papar i peršin..fino je ali ni blizu kao frigane!
    kad je riba u pitanju taman da je i drek na njoj ja i dalje držim da je zdrava i metabolički prihvatljiva i ne prisatjem na kompromise! (MM je na friganoj ribi smršavio 15-ak kg..i to je sve što imam za reći!! )

Jeste li probale klijati neke druge sjemenke..ja sam se bacila na eksperiment s lanom ali od one njegove sluzi se nikako nij edao isprati tako da je sve završilo u smeću iz grozomoran smrad...i jedno pitanje: je li sezam sjemenka....malo šeprtljavo pitanje...konkretno mislim na to može li se integralni sezam usklijati?
    I još jedno pitanje: svježi sir (posni od 12% m.m.) pumpernickel i klice može li ili ne?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma znate kaj, meni danas sve moze! Danas sam totalno znogirala Montija i jela sve ono sto se ne smije (ukljucujuci tri tosta sa mozzarellom ). Valjda PMS Da ne govorim da sam nastavila s maslacem od kikirikija ujutro. Jedino je rucak bio koliko-toliko OK, mada sam smazala cijeli avokado, sto valjda ima 500 kalorija. Eto, da ne znam koja mi je dijagnoza, jos bi pomislila da sam trudna...

Inace, mummy_s, kako sam danas s Montijem na vi i nesto mi nije drag, mslim da tvoja jutarnja kombinacija definitivno moze! Salu na stranu, mislim da je stvarno OK. Lijepi pozdrav.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da mozes ribu ispec na ulju, to je kombinacija proteina i masti-vozi misko. koliko sam ja skuzila montija. ja sve radim na maslinovom, uopce ne koristim ono obicno ulje.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja mislim da mozes ribu ispec na ulju, to je kombinacija proteina i masti-vozi misko. koliko sam ja skuzila montija. ja sve radim na maslinovom, uopce ne koristim ono obicno ulje.
    jesam. posolila sam i polimunila, pustila sat vremena u fridžu. namazala gril tavu s tri kapi ulja, stavila srdelice, prvo poklopila i onda pojačala i otklopila. izvrsne su, ko s gradela

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

thalia super fino zvuči

Ja sam si nekako prvobitno zamislila da pitaš je l' može ona klasika srdele malo u brašno pa na ulje e to sam mislila da nemože.
    mikka je u pravu za ribu.

Danas niš' od mog apdejtanja, stagniram..točno vidim da me ovo ružnjikavo vrijeme unazadilo, a sad kad nam se vratilo sunce moj F ima tako tešku virozu sa visokom temperaturom od prošlog petka tako da su mi jedini izlasci bili hodočašćenje na hitnoj

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Danas mi je 6.dan Montija i izvagala sam se. 0.4kg manje, niti pola kila
    neznam kako je to kod vas odlazilo, ali po trbuhu i općem stanju mislila sam da je bar kil otišao.

Šta mogu još osim marmelade mazati na raženo/integr.pecivo za doručak ?
    Kupila sam mliječni namaz, kontam, ako mogu piti Bianku sa mlijekom valjda mogu i namaz. Ispravite me ako griješim, ali pun mi je kufer marmelade od šljiva!

I još jedno pitanje. Ima puno vrsta tih ribljih ulja, u kapsulama i tekućih. Čak piše oprez za dojilje(i trudnice). Ima li koje provjereno?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

M.a.r.t.a., pa to je optimalno, oko pola kile u tjedan dana. Na Montiju se polako gubi, a to je i jedini zdravi nacin gubitka kilograma. Nemoj posustati!

Ja si mazem sirni namaz bez masnoca na kruh, ili barem s malim postotkom masnoca. Mislim da kod nas ima onaj Dukatov s malim postotkom. Mozes jos i posni sir, nemasno mlijeko s nerafiniranim zitaricama (tipa nerafinirane zobene pahuljice, sjemenke lana, cjelovite jecmene i razene pahuljice i sl. samo da nije corn flakes). Takodjer, kad ti dosadi dorucak s kruhom, mozes uvijek malo ubacit proteinski, znaci recimo jaja, kobasica, sir i sl., ali bez kruha. Ako nisam nesto krivo zapamtila, mislim da u knjizi pise da moze i dorucak samo od voca tu i tamo i recimo nemasnog jogurta.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    cure, kako da po montijevski pripremim srdelice? samo na vruće ulje?
    Mene je svekar navukao na kuhane inćune, u kipuću vodu s malo limuna, gotovo za čas. Sočni i ukusni, meni bolji nego prženi. Valjda funkcionira i za sardele.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovo za sardelice tipkam nevezano uz montija. A kad sam već odala da sam tu undercover - netko je spomenuo kikiriki putar? Zar se smije to?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma valjda ako jedeš samo žlicom, bez kruha, a što meni izgleda prilično kontradiktorno s procesom mršavljenja

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, ako govorite slovenski (razumijete) Montignacov forum na slovenskom

Balarosa, da ti knjigu opet posudim ?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ej, nisi ti nutricionist! Ako treba jesti kikiriki putar žlicom, žrtvovat ću se!

Doručak mi je dosadan, jaja ujutro su mi preteška, a kruh i marmeladu ne mogu cijeli tjedan. Povremeno napravim hummus, to se valjda može uz kruh, ali i toga mi je dosta. Kikiriki putar bi super sjeo.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajd probaj, držim fige da ti žrtva urodi plodom

probaj si pahuljice/neke musle bez šećera ujutro smutit s mlijekom, da razbiješ monotoniju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, neću knjigu, to me psihološki unazadi, odmah imam feeling da sam na dijeti i budem gladna. Izbacila sam bijelo brašno, krumpir i slatko vulgaris i trudim se jesti ispravne kombinacije. Nije problem od ponedjeljka do petka osim što sve kvarim čokoladom za kuhanje, ali vikend me redovito upropasti

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, sad sam gledala na onom slo forumu, jedu se ujutro i hrenovke, ali bez kruha.

ili kruh (crni) s nekim nemasnim namazom od sira ili povrća. možda pomogne
    ma ja nudim knjigu u najbolje svrhe, a ne da te unazadi.

dođi k meni za vikend u vrijeme obroka , a S. i S. neka idu k tvojim dečkima

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bok Thalia i Balarosa, ja sam krivac za spominjanje putra od kikirikija. Naravno da se ne smije , zato sam i pisala da sam "ogrijesila" s dva takva dorucka. Iako obozavam putar od kikirikija, zlicom ipak ne mogu i bez kruha, tesko bi sjeo. Eto, izgleda da i ovdje vrijedi ona da sve sto je dobro u zivotu je ili protuzakonito ili deblja.

Nazalost, ni humus ne bi trebalo uz kruh, vec samo uz povrce (ja ga jedem s mrkvom, paprikom itd.). Pisala sam vec nekome gore (u odgovoru na post od M.a.r.t.e. sto je sve dozvoljeno za dorucak. I da, nemojte zaboraviti voce nataste, 15-20 min prije jela. To je kljuc svega. I dalje preporucujem da se nabavi knjiga jer ovo nije dijeta vec stil zivota (mikka, pocela sam i ja 8) ), a moze se puno nauciti o zdravlju i prehrani opcenito, nevezano za gubitak kilograma. Jednostavno dobra knjiga za imati doma, a ako netko ne zelim kupovati, koliko znam ima je i po knjiznicama.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U vrijeme obroka? To je meni cijeli dana
    Hrenovke mogu bez kruha, sirni namaz nemasni nisam našla.

A je li jako loše ako jedem sir (gauda, edamer) između obroka, bez kruha i icega, samo krisku-dvije (tri, četiri...)?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    A je li jako loše ako jedem sir (gauda, edamer) između obroka, bez kruha i icega, samo krisku-dvije (tri, četiri...)?
    nije uopće loše

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

stavljam svoj pravi cilj

1. MGrubi (25 kg) 25 to go
    2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
    5. cvijetak (10 kg) 10 to go
    6. Marinchi(10 kg) 3 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    8. buby (10 kg) 1,6 to go
    9. mikka (20 kg) 11 to go
    10. babyiris (30kg) 25 to go
    11. taniaz (8 kg) 4kg to go
    12. lola24 (30 kg) 13 to go
    13. skviki (15 kg ) 9 to go
    14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
    15. Dolisa (8 kg) 8 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    20. Djenka (20 kg) 17 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
    23. tik-tak (8kg) 3 to go
    24. ninaxy (20 kg) 12 to go
    25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
    26. mummy_s (25 kg) 19 to go
    27. magriz (10kg) 7 to go
    28. willow tree (20kg) 20 to go
    29. paulin (13kg) 13 to go
    30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    33. big milky mum (10 kg) 4,5 to go
    34. anne (21kg) 11 to go
    35. kinder (3 kg) 3 to go
    36. lucij@ (7 kg) 4 to go
    37. M.a.r.t.a (5kg) 5 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go

doručkovala sam samo voće (joj vrti mi se) , a za ručak me čeka pečeno meso, grašak i salata

i krenula sam na Faktor S (striptiz-aerobik) i super je :D

[/quote]

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bok Thalia i Balarosa, ja sam krivac za spominjanje putra od kikirikija. Naravno da se ne smije , zato sam i pisala da sam "ogrijesila" s dva takva dorucka. Iako obozavam putar od kikirikija, zlicom ipak ne mogu i bez kruha, tesko bi sjeo. Eto, izgleda da i ovdje vrijedi ona da sve sto je dobro u zivotu je ili protuzakonito ili deblja.

Nazalost, ni humus ne bi trebalo uz kruh, vec samo uz povrce (ja ga jedem s mrkvom, paprikom itd.). Pisala sam vec nekome gore (u odgovoru na post od M.a.r.t.e. sto je sve dozvoljeno za dorucak. I da, nemojte zaboraviti voce nataste, 15-20 min prije jela. To je kljuc svega. I dalje preporucujem da se nabavi knjiga jer ovo nije dijeta vec stil zivota (mikka, pocela sam i ja 8) ), a moze se puno nauciti o zdravlju i prehrani opcenito, nevezano za gubitak kilograma. Jednostavno dobra knjiga za imati doma, a ako netko ne zelim kupovati, koliko znam ima je i po knjiznicama.
    Meni odgovara da mi to u glavi stoji kao način života, kad počnem razmišljati o dijeti odmah sam gladna i kad čitam što moram izbjegavati, opet bih baš to. Jedem voće ujutro i po danu prije obroka, ugljikohidrate jedem samo s povrćem tako da sam tu ok.

Problem mi je u:
    1. čokoladi
    2. obiteljskim ručkovima vikendom gdje nisam karakter
    3. činjenici da ja stvarno, stvarno volim jesti

Ponedjeljkom sam obično samo na voću i siru, da se rasteretim od vikenda. U voće ubrajam i bademe/lješnjake/indijske orašćiće.

Zar nema slanutak niski GI? Kako ne moze s kruhom? Iako mi to ne smeta, mogu ga i žlicom.

Mgrubi, jedem puno sira, barem je malo problem

Idem čitati malo detaljnije stare postove, vidim da sam uhvatila samo što mi se sviđa.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Balarosa, evo zasto humus ne sa kruhom: u humusu ima masnoca, istina zdravih od maslinovog ulja i od tahini paste (sezam), a ako si u prvoj fazi, odnosno fazi gdje se gubi visak kilograma, ne bi se smijelo mijesati ugljikohidrate i masnoce. Tako stoji u knjizi. E sad, ako nisi strogo na prvoj fazi vec u drugoj (fazi odrzavanja i zdrave prehrane), ili u nesto blazoj prvoj, onda moze iznimno, ne stalno. Ne radi se o tome da ta kombinacija nije zdrava, dapace, jedino se nece kile tako lako gubiti ako se mijesaju ugljikohidrati visokog GI (kruh) i masnoce. U tome i je bit, Monti nije samo metoda niskog GI, vec i pravilnog kombiniranja namirnica. Sretno!

Sto se cokolade tice, potpuno te razumijem. I ja je obozavam i jedem u razumnim kolicinama skoro svaki dan. Monti ju dozvoljava, ali samo ako je udio kakaa iznad 70%. E sad ruckovi vikendom...mislim da se tvoja familija ne bi ljutila ako recimo jedes meso, salatu i jos neki prilog od povrca, a naravno bez kruha, krumpira i deserta.
    A sir mislim da je OK, jedino pripazi zbog toga sto ima puno masnoca, pa ako ti je stalno da izgubis kilograme, onda radije malo smanji na kolicini ili uzmi s manje masnoca. Sorry sto udavih.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Doručak istarski kruh i sir (punomasni naravno), marenda tuna s povrćem istarski kruh, u nastavku tost sa sirom, kruh i majoneza, masna salama, sir punomasni, majoneza, senf, čokalada u intezmezzu, kava, kava i kava...onda griža savjesti pa odlučila ispuniti mješinu čajem ali čaj mi je teško pao pa sam pozobala pola vrećice (velike) štapića s sezamom! :kojisezalijećeglavomuzid)
    Ovaj PMS me ubi..ili živci, neurotičnost, nenormalnost i nepravednost prema samoj sebi..grozno!
    Ipa Dolisa bi rekla sutra je novi dan!! Za početak neću koristiti javni prijevoz nego cipelcug !!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaboravila sam na taj dio s masnoćama.
    Za nedjeljni ručak ne bi meni moji prigovarali, ali ja sam sama sebi problem. Ma hocu i to s vremenom.

Nisam ranije spomenula, ali ja se kave ne odričem. Pijem ju ionako bez mlijeka i šećera, dvije dnevno. Eh, da mi je kava najveći problem

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joooj mummy , nemoj da ja pocnem o svom PMS-u ovaj mjesec. Pere me vec danima. Jucer sam lijepo bila pristojna za dorucak, rucak i veceru, ono 100% Monti....i onda hop, nakon vecere pojela pola protvana pite s jabukama! Eto, sto mi je trebalo da to uopce imam doma?? Imali smo goste, morala sam ljude ponudit s nekim kolacem, ali svejedno, nisam ja mogla samo jedan komadic. Zato od danas pokajnicki nastavljam dalje...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A kako se mogu kombinirati zob i ječam? Tj. ne kao pahuljice nego u zrnu. Jako mi žitarice nedostaju u prehrani.
    Ona kombinacija sa marmeladom mi baš nikako ne odgovora, jednostavno se ne osjećam baš najbolje kada je jedem.
    Najviše mi paše voće ujutro i kasnije popiti jogurt sa 0,9% mm. Onda se super osjećam... aktivno, nisam gladna niti troma.

Bran (oat, wheat...) 15 - pa tako da se mogu jesti zrna, ali da li mogu sa mesom ili ne?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni fale samo kolači...strašno mi fale. Nakon poslijepodnevnog odmora uz kavicu.....jooooooj.
    Sve drugo mogu preživjeti. Čak mi ni kokice toliko ne fale.
    Danas sam bila blizu da odem po kolače. Pa sam radije ispekla palačinke od integralnog brašna, sa pekmezom bez šećera i nugat kremom sa fruktozom. Ne znam jel' se smije, ali nisam mogla......Ubi me dojenje bez jedenja slatkog.....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

HoneyB, sve potpisujem! Desert je zakon. Ali na sreću Monti dopušta čokoladu (više od 70 posto kakaa).

Što se tiče klijanja, ja sam klijala alfu alfu, mungo i slanutak. Probala sam narančastu leću, ali nije uspjelo. Ima topic o klijanju, tamo sam i vidjela "kuhinjsko klijalište", samo sam kupila manje, za jednu vrstu klica. Jedna vrsta mi je dosta za 4-5 dana. Ali kakav je uopće njihov GI, to nemam pojma. Pretpostavljam da je nizak.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[quote=". Jucer sam lijepo bila pristojna za dorucak, rucak i veceru, ono 100% Monti....i onda hop, nakon vecere pojela pola protvana pite s jabukama! Eto, sto mi je trebalo da to uopce imam doma?? Imali smo goste, morala sam ljude ponudit s nekim kolacem, ali svejedno, nisam ja mogla samo jedan komadic. Zato od danas pokajnicki nastavljam dalje...[/quote]

kada mi se tako što dogodi jednostavno budem , zanimljivo otkako se hranim monti nikada nisam pojela voće navecer jel nije po montiju ali zato jesam par kila čokolade, cipsa , nekad se i sendvic dogodi ,koji keks(nikada jedan ili dva)...
    zato danas udri od jutra (kraš za doručak), ručak roštiljada sa svim što ide pri i onda tortaaa(sis mi ima rođendan ne bi ju htjela uvrijedit pa tortu odbit ). A sutra, sutra ce mi biti zlo od sveg toga pa ce mi biti dobar poticaj za dalje..

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kosjenka, kuzimo se. Evo, ja jucer koliko-toliko normalno jela, mada me i dalje rastura PMS i najradije bi pojela cijeli protvan francuskog krumpira, ali sva sreca to radi samo moja mama, a ona je dovoljno udaljena od mene (na drugom kontinentu stovise ). Pojela sam puno vise kruha za dorucak nego sto sam htjela, a iza vecere mi je i dalje falilo "ono nesto", pa sam napravila frapee od voca s mlijekom od 0%.
    Tad sam se sjetila da i to ne bi bio los dorucak po Montiju: nemasni jogurt ili mlijeko, voce po zelji (najbolje bobicasto, mada moze i marelice, nektarine, grozde...znam da toga jos nema jerbo nije sezona, ali mozda ima zamrznuto??). Tome se mogu dodati i zobene pahuljice. Tko zeli samo frape of voca, moze zamijeniti jogurt ili mlijeko s sokom od narance, da mikser ne grebe po suhom. I sto se jos moze staviti?? Ne znam, bilo koje druge zitarice koje Monti dozvoljava.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam danas prvi put svjesno zgriješila.
    mama nam je napravila za ručak rižinu paštu na kineski sa mrkvom, piletinom...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MGrubi, bravo za S-Factor! Meni je to predobar workout!

Ja sam isla nekih mjesec dana u desetom mjesecu, ali smo se razbolili oboje bas taj mjesec+moja ga mama nije mogla cuvati...ali, doci ce i moje vrijeme. Nije da me netko sprecava vjezbati uz dvd doma

Ko sto rece Balarosa...eh da mi je kava najveci problem...

Meni je sutra OPET novi dan
    Ma mislim....valjda si barem trebam cestitati na tvrdoglavosti

mmmama, ipak ja tebi pp-am u vezi s bljaki uljem...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Joj, i ja sam se za vikend pustila s lanca. :/
    Imali smo goste pet-sub-ned i ja nisam nimalo bila karakter. Krsila sam, ne ocajno, ali ipak... sutra me strah vage. Morat cu poostriti ovaj tjedan (a rodjendan mi je u cetvrtak, znam da cu bar popustiti na rizi u kineskom restoranu)... Ali dobro, sad treba okajati lumpovanje. Jogurt i voce i puno, puno vode, te proteini i povrce za rucak.

Dolisa, gdje si isla na S-factor?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A nije po MOntiju večerati voće? Šta ona kada se jede oko 18h, pa oko 20 već umireš od gladi...šta tada uzeti?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Danas onda svi okajavamo i postimo? Ja sam već do deset pojela mojih 10 dkg badema za marendu, ostala mi je još samo naranča do 16 tj. kraja radnog vremena.

Tad sam se sjetila da i to ne bi bio los dorucak po Montiju: nemasni jogurt ili mlijeko, voce po zelji (najbolje bobicasto, mada moze i marelice, nektarine, grozde...znam da toga jos nema jerbo nije sezona, ali mozda ima zamrznuto??). Tome se mogu dodati i zobene pahuljice. Tko zeli samo frape of voca, moze zamijeniti jogurt ili mlijeko s sokom od narance, da mikser ne grebe po suhom. I sto se jos moze staviti?? Ne znam, bilo koje druge zitarice koje Monti dozvoljava.
    Ja radim T. za doručak zobene sa zobenim mlijekom, ribanom jabukom/kruškom i orasima i onda pojedem ono što mu ostane, to mi je prefino.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni nešto neide
    Kile stoje
    Ah da griješila sam, a i ne krečem se.
    Prošla F viroza u petak i bili na ročkasu u subotu, a L se u nedjelju probudila s konjuktivitisom i odu moje šetnje pa-pa.
    Ja se ne mogu natjerati vježbati doma :/

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Balarosa, stvarno zvuci mljac, mljac. Mozda ti drmnem recept.

Anne, ne daj se! Bit ce bolje! Bitno je da si krenula. I meni vec tjedan dana Monti steka zbog PMS-a, ali kako bi mi tek bilo da ni ne pokusavam. Ovako je barem svaki drugi ili treci obrok po Montiju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovaj je topic pun ideja o tome kako prekršiti Montija...
    Svaki put se inspiriram.
    Ajde, curke, dosta kršenja. Od sutra disciplina. 8)

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Ovaj je topic pun ideja o tome kako prekršiti Montija...
    Svaki put se inspiriram.
    Ajde, curke, dosta kršenja. Od sutra disciplina. 8)

Ja sam se jako demoralizirala vašim kršenjem. Tj. kile su krenule, pa su mi stale (ne želim na listu dok ne dosegnem 100 (jaaaaoooo))
    I kada pišete kako i šta ste pojele van liste, po cijele dane mislim "pa vidiš kako je ona mogla, pa mogu i ja!!!" i tako...

I bilo bi mi drago da mi neko odgovori na pitanja... vezano za voće i zob (ali eto, to sam već našla par ideja na receptima)...

Hajmo cureeeeeeee!!!!! Još malo pa ljeto!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sto je najgore od svega, kad citam o vasim krsenjima, ne da si kazem, evo, nemoj i ti tako, nego meni sline cure! Znaci i ja bi. :shock: Stvarno, pa moramo se malo uozbiljiti, ovo nigdje ne vodi Od kad samo pricale o mungo grahu, sve je otislo van kontrole.

Maslackica, nisam znala sto pametno reci, pa nisam odgovarala na tvoje pitanje. Ali evo sto mislim: za veceru se treba naklopat povrca i ugljikohidrata (dobrih naravno), bez masnoca. Znaci, ne gladovati. Ako se jede po pravilima kombiniranja namirnica, kolicina nije toliko bitna. Ja jos i pojedem nemasni jogurt, kao desert iza vecere. E, a kad me copi glad, onda kasnije navecer smazem jabuku ili tako nesto. Joj, idem sad, opet sam gladna...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svečano obećajem da neću spominjati kolače i sladoled. 8)
    Od sutra sam uzorna.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

summer, na S-factor sam isla u Domovinskog rata, totalno mi je stao mozak i ne mogu se sjetiti imena...ali u onom redu gdje je Prerada, Konzum...to je poznati beauty centar, ima soralij, manikure, pilates, trbusni ples...slicno.
    Predobro mi je i opet bih isla sigurno, sve u vezi s trainingom je super, jedina mana je sto sam ja (25) bila tamo debelo najstarija, ono, idu cure iz srednje skole, nesto i studentica ima...

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Curke kako vam izgleda to klijalište?
    Ja obožavam gledati Plodove zemlje nedjeljom i tamo sam vidjela da se može s običnom velikom staklenkom i gazom. već sam rekla da mi s lanom nije išlo ali sad sam stavila soju..neka čudna soja doduše pa mi slabo klija ali pomalo ide. Neki dan sam išla u potragu za mungo grahom i doživjela skoro batine. napala me prodavačica da di sam našla takvo što pitati pored svih vrsta koje ona nudi..i uvrijedila se smrtno! :shock:

Ja sam inače u totalnoj rezignaciji i izgledam ko balon. Čekam da krene M pa da se pomalo skuliram što će biti teško jer MM i ja uskoro putujemo po našeg bembača..počinjemo s IVF-om..moram se malo pohvaliti, a i igram malo na sažaljenje jer mi živci rade 100 na sat pa sam ubila gomilu čokolade (one sa 70% kakaa naravno..tu se pobožno držim Montyja...a i obožavam tu čokoladu ) Nemojte me navikati!

Danas asm probala ječam s umakom od porća ali mi nij ebilo fino..inače volim ječam ali "na mokro" u varivima i sl. ovako na suho mi ne paše.
    Ispucala sam većinu kombinacija i baš mi se MM potužio da mu fali promjena...ima li kakva fina kuharicau kojoj bi se pronašlo nešto montyjevski? Pronjuškal asam one njegove recepte i moram kazati d ami ne pada na pamet loviti fazane i prepelice, a otprilike mi tako izgledaju ti recepti. :/

Ajmo se uozbiljiti i izbaciti neke mmmmmm recepture!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •