Stranica 13 od 49 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Neko je priupitao da li se smije jesti sa mahunarkama meso i masnoća - NE...
    Maslačkice, malo sam kopala po njegovoj stranici i našla ovo:

Question 71

I’m a vegetarian and have been following the Montignac Method for 2 weeks. I am not quite sure how to manage protein consumption so as to avoid possible deficiencies.

Answer

Insofar as you are a vegetarian and not a vegetalian, the Montignac Method is quite suitable for you, we suggest you substitute the recommended meat and cold cuts with eggs, cheese and fish. The problem with vegetalism is that it causes severe protein deficiencies since vegetable proteins are scarce (apart from soy) and we do not assimilate them as well. This is why vegetarians should eat at least one egg a day (hard-boiled, for example) as well as high-protein cheese (parmesan and gruyere.) To achieve the results proposed by the Montignac Method, you have to eat in a balanced manner: 30 % proteins, 30 % fats (mono and polyunsaturated) and 40 % carbohydrates. If your meals include carbohydrates, you have two choices: • Carbs with a 35 GI or lower (lentils, kidney beans, chickpeas …) should be served with lipids (olive oil) or protein-lipid foods (eggs, cheese…); • Carbs with a 35 GI or higher (semolina, rice…), should not be eaten with fat foods (apart from fish fat) but you can, on the other hand, serve them with non-fat protein (egg whites, 0” fat cheese/yoghurt.)

I ne daj se restoranima, sjeti se koliko se bolje osjećaš kad jedeš kako treba. Znaš i sama, ali da te podsjetim (jer ipak je ovo topic podrške) - što duže odgađaš povratak, bit će ti teže.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa meso ne može sa mahunarkama....

Mislim, meni tako piše u knjizi.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa da, i tu tako piše... samo što može s nekim masnoćama tako da se ne treba brinuti za maslinovo ulje. I piše da može s jajima pa sam se sjetila da sam davno, davno kod jednih mojih poznanika jela pržena jaja i grah i da je bilo ukusno.

Meni se sviđa ova rasprava na Coolinarici , dosta je konkretna... inače, tamo jedna forumašica spominje da meso i grah ne idu skupa jer je to previše bjelančevina.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Super info Balarosa, hvala.

Ja isto ne bi mijesala grah i meso, mislim da bi mi jako tesko sjelo na zeludac. Ali vjerujem da su recimo zelene ili zute mahune i meso OK.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bas neki dan jela pilece filete i grah salatu, sva sretna kak jedem po montiju.

i onda ovo procitam :/

a bas mislim da sam procitala kako uz meso, umjesto pire krumpira, ide pire od slanutka. kak sad to?!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malo sam preletila ove nakupljene stranice od zadnjeg posjeta. Nisam sve čitala, no primjetila sam da se brka pivski i obični kvasac.

Kod Montignaca je riječ o suhom pivskom kvascu, ribljem ulju te guščjoj masti. Prvo dvoje možete naći u ljekarnama, što sam ja i učinila.

No, riblje je ulje već mjesecima na nekoj istoj razini. Prvo, nije baš ukusno, zatim ponekad mi trebaju pripreme i zatvoren nos, a nekad se jednostavno ne sjetim. Sad sam kako bih probudila dobre navike stavila tu bocu na vidik.

Mislim da ću dotle dok se ta polalitrena boca isprazni i ja biti vitka.
    Dakle, očekujem svoje konačno skidanje s liste. Postajem sve discipliranija montijevka. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da se i ja malo uključim o ovom s mahunarkama.
    Grah ja radim sa ječmom i tikvicama, nekako mi je meso postalo preteško sa njim iako panceta moram priznati zna zamirišati.
    A zelene mahune sam jela sa pilećim fileom :/ , a ni to se ne smije :?
    Stalno mi nešto promakne, a baš sam si mislila kako sam usvojila gradivo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da se i ja malo uključim o ovom s mahunarkama.
    Grah ja radim sa ječmom i tikvicama, nekako mi je meso postalo preteško sa njim iako panceta moram priznati zna zamirišati.
    A zelene mahune sam jela sa pilećim fileom :/ , a ni to se ne smije :?
    Stalno mi nešto promakne, a baš sam si mislila kako sam usvojila gradivo

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne razumjem jesam li ja to nešto pobrkala ili ste vi nešto pobrkale..netko kaže mahunarke + meso = OK a netko NI SLUČAJNO!
    Ja sam sigurna da u knjizi piše kako je to posve prihvatljivo. Dapače ja sma to tako i primjenjivala i sve je funkcioniralo. Možda ne treba pretjerivati ili koristiti priliku pa uz grah pojesti pola kile pancete jer to sigurno ne bi išlio, ali ne vidim ništa loše u npr. grilanom pilećem fileu i salati od radiča s grahom .
    Ali sad kad ste me poljuljale i ja ću u istraživanje...i ja bih bikini ovo ljeto a ne samo vi! (samo ja ću još kao modni dodatak imati fini mali trudnički trbuh! Božedaj! )

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mummy_s, to ti zelim od sveg srca! Prvo trbuh, a onda bikini, a moze i zajedno...

Mislim da zelene ili zute mahune mogu s mesom jer mislim da imaju manju GI nego grah. Ja idem cisto po nekoj svojoj logici: grah mi ima vise ugljikohidrata, zelene mahuna manje. Hrana bogata ugljikohidratima (mada se radi o dobrim, naravno) ne ide s mesom. Meni recimo nema puno razlike izmedju rize i graha, ja to sve racunam kao ugljikohidrat koji treba jesti bez mesa...

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

1. MGrubi (25 kg) 25 to go
    2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
    5. cvijetak (10 kg) 10 to go
    6. Marinchi(10 kg) 3 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    8. buby (10 kg) 1,6 to go
    9. mikka (20 kg) 11 to go
    10. babyiris (30kg) 25 to go
    11. taniaz (8 kg) 4kg to go
    12. lola24 (30 kg) 13 to go
    13. skviki (15 kg ) 9 to go
    14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
    15. Dolisa (8 kg) 8 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    20. Djenka (20 kg) 17 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
    23. tik-tak (8kg) 3 to go
    24. ninaxy (20 kg) 12 to go
    25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
    26. mummy_s (25 kg) 19 to go
    27. magriz (10kg) 7 to go
    28. willow tree (20kg) 20 to go
    29. paulin (13kg) 13 to go
    30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    33. big milky mum (10 kg) 2,5 to go
    34. anne (21kg) 10 to go
    35. kinder (3 kg) 3 to go
    36. lucij@ (7 kg) 4 to go
    37. M.a.r.t.a (5kg) 2,5 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go
    40. tajko (9kg) 9 to go
    41.vanesax (10kg) 10 to go
    42.disciplina(10kg) 9 to go
    juuuhuuu kreće se kreće :D

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo disciplina, samo tako dalje!

Ajmo cure, pada nam topic! Sta kuhate ovaj vikend? Ima li tko kakav novi, fini proljetni receptic?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sorry disciplina, krivi smajlic! Trebao je biti onaj sto se simpaticno smije, a ne ovaj sto belji jezik! Hm, bice da bi ja jedan sladoled...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo recepta.

Pirjano plavo zelje

1 srednja glavica plavoga zelja (0,75 kg)
    1 sredna glavica luka
    pola šalice vode
    1 mala žličica fruktoze
    prstohvat kima
    1 jabuka izrezana na sitne kockice
    1 žlica jabučnoga octa
    malo soli po potrebi
    ulje za pirjanje

Zelje se očisti i nariba. Na ulju popirjamo sitno narezani luk, dodamo zelje, fruktozu, ocat, kim i pola šalice vode te pirjamo. Dok se pirja na sitno narežemo jabuku te dodamo i nju u zelje te pirjamo još 10 minuta dok zeljene omekša (uz povremeno miješanje na srednje laganoj vatri). Na kraju solimo prema potrebi.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Babyiris, zvuci mljac, mljac! A ja se uvijek pitam sto s plavim zeljem (koristim ga samo za salatu). Samo da te jos pitam, s cim to jedes? S mesom, recimo piletinom?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Babyiris, zvuci mljac, mljac! A ja se uvijek pitam sto s plavim zeljem (koristim ga samo za salatu). Samo da te jos pitam, s cim to jedes? S mesom, recimo piletinom?
    Nekad jedem samo, a nekad kao prilog. Možeš kombinirati i s ugljikohidratima i s bjelančevinama.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mmmmmmmmm to zvuči jako fino!!

Ja sam jučer ispekla one pogačice od heljde sa sjemnkama i mogu vam kazati da su fine. Treb aih konzumirati s neči malo jačeg okusa..ja npr. napravim nešto kao tartar umak ali sa svježim sirom (papr, sol, kis. krastavci na sitno, malo češnjaka, kopar i eventualno ako sam u grešnoj fazi još malo i vrhnja ali može i jogurt, tek toliko da nije pregusto. )
    danas sam umlatila jednu pogačicu za doručak s namazom od tofua s paprikom. je li to dozvoljeno?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo recepta za jednu od onih Monti vecera kad vam se nista ne da kuhati, a ipak bi pojeli nesto koliko-toliko zdravo. To sam probala veceras i meni je fino.

1 pecivo od cjelovitog brasna, pristojne velicine (nesto tipa sapica)
    1 mlada tikvica srednje velicine (zelena)
    sir za mazanje bez masnoca
    zacini po zelji

Narezati tikvicu po duljini, na sto tanje snitice (moze i prvo prepoloviti, ako je tako lakse, pa svaku polovicu po duljini)
    Staviti na rostilj ili panini toster ili grill tavu i grilati par minuta
    Razrezati pecivo po duzini i nakon sto su tikvice gotove staviti na grill
    Dok se pecivo grila, u zdjelu staviti tikvice, posoliti i dodati malo zacinskih trava po zelji, poklopiti tanjurom da se sve malo paca
    Pecivo kad je gotovo namazati sirom bez masnoca
    Poredati tikvice na vrh i pojesti!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pecivo za večeru? :? Ako se ja dobro sjećam, kruh može samo za doručak.
    Ali ako se Monti predomislio, nemam ništa protiv.
    Ja sam prošli tjedan bila u bolnici s maleckom - imala je bakt. upalu pluća. Evo me sad opet ovdje.
    Ima li netko knjigu pri ruci? Mogu li mahunarke s mesom ili ne? Ako ne mogu, ja onda jedem krivu kombinaciju uvjerena da je potpuno montijevska. A vidim da su i drugi u dilemi. Pliz neka netko citira iz knjige pa da riješimo dvojbu. Hvala.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mmmama, ja to integralno pecivo (ali stvarno integralno, a ne neka mjesavina) racunam kao porciju integralne tjestenine. Mozda grijesim, ali mislim da neke velike razlike nema. I naravno, ne jedem kruh za veceru stalno, ali ponekad mi bas dodje. Ipak sam na Montiju vec skoro godinu dana, pa su mi pomalo vec dosadila sva jela koja inace radim za veceru. Takodjer, prema tablici iz knjige tjestenina od cjelovitog brasna ima GI 50, a kruh od 100% cjelovitog brasna GI 40.

Evo, tablica iz knjige sto moze uz meso (doslovce citiram knjigu, str. 98, Prva Faza):
    PREDJELO (sirovo povrce):
    rajcice, krastavci, celer, sampinjoni, poriluk, kupus (crveni i bijeli), cvjetaca, avokao, brokula, ukiseljeni krastavcici, rotkvice, naribana mrkva, glavatica, endivija, matovilac, maslacak, rikola, radic, potocarka.
    Salatama se moze primjesati orahe, ljesnjake i pinjole.

Glavno jelo: MESO + Prilog
    PRILOG (str. 104):
    tikvice, patlidzani, rajcice, brokula, spinat, repa (sirova), povrtnica, rotkvice, articok, pastrnak, paprike, komorac, celer, potocarka, mahune, blitva, sampinjoni, kupus, cvjetaca, kiseli kupus, kelj pupcar, leca, suhi bijeli grah, slanutak.

Da utvrdimo gradivo (tablica na str. 50), GI vrijednosti mahunarki:
    Grasak - 40
    Smedji grah - 40
    Bijeli grah - 30
    Smedja i zuta leca - 30
    Mahune - 30
    Zelena leca - 22
    Svijetlo zeleni svijezi grah - 22
    Raspolovljeni suhi grasak - 22

Ja sam definitivno knjigu shvatila na nacin da je grah u grupi s tjesteninom i rizom i jede se kao samostalan obrok (obicno vecera, bez dodatka masnoce, za one koji zele gubiti kilograme). Dakle, mahune i ovih par drugih mahunarki s manjim GI su OK uz meso.

Nadam se da je malecka bolje i zelim brzo ozdravljenje!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da nije potrebno isključivati UH, ako im je GI niži od 35 jer u knjizi Montignacova dijeta na str. 82 gdje se objašnava Doručak od bjelančevina i masti piše:"Druga vrsta doručka dobra je kad nemate kvalitetnih UH kao što je kruh od cjelovitih žitarica. Sadrži bjelančevine i zasićene masti i isključuje ugljikohidrate čiji je Gi viši od 35. to je zato što će UHpotaknuti gušteraču da luči inzulin, zbog kojeg će masnoća iz obroka ostati u tijelu u obliku masnih naslaga.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nekako je topic u mirovanju tj. nismo pri vrhu 8)

Uf dobro je za mahune, već sam pomislila da sam si opet nešto prilagodila.

Ljudi ja sam stalno gladna
    Došlo lijepo vrijeme a ja kao iz hibernacije pa ponovno skupljam zalihe za zimu.
    Danas sam jedva čekala jutro zbog gladi.
    Za doručak u pet u jutro sam si radila kajganu i kisele krastavce.
    Poslije hrdala mrkvicu.
    Ručak dvije ogromne šnicle na gril tavi i brdo zelene salate sa ribanom mrkvom i paradajzom.
    Joj tamanila bi fruktozu sa žlicom, bit će da su hormoni poludili
    Il' mi je subotnje vjenčanje otvorilo apetit, ali moram se pohvaliti večerala sam u restaču isključivo po montiju..meso i salata i povrće, dobro probala sam samo tortu jedan zalogaj, kolači me nisu mamili iako su izgledali mljaci.

I za kraj da vas malo nasmijem OT.
    Krenuli smo na vjenčanje u subotu direktno u crkvu sa djecom i naravno kako se treba spremiti sa dvoje male djece naravno da kasnimo.
    Upadamo u crkvu F oduševljen mladenkom tj. vjenčanicom i ceremonija samo što nije počela a moj MM veli darling pa mi smo na krivom vjenčanju i pogledam ja okolo nikog ne poznam, još dođe neki frajer i zamoli da se vozači i tjelohranitelji sjednu u zadnje redove.
    Niš' odlučili smo se iskrasti iz crkve, ali uvijek dijete u takvim situacijama odigra ključnu ulogu...F skoro pa u plač...pa mama ja ne idem meni je ova haljina(misli na vjenčanicu) lijepa i ja ću je ostati gledati i naravno oči uprte u nas...crvenilo, isprika i zbrisali smo...u brzini smo promašili crkvu naša prava je bila 500 m dalje.
    MM i ja od kada smo postali roditelji imamo stalno neke čudnovate zgode.
    Mislim da ću početi knjigu pisati

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme koja prica! Tako nesto bi se i meni moglo dogoditi.

Ne znam kakva su vasa iskustva, ali meni vitamini strasno otvaraju apetit, pogotovo vitamini B skupine. Zato ih i uzimam pred vecer jer bi inace jela cijeli bozji dan. Mozda se i kod tebe o tome radi, anne?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naomi tebi i mummy_s želim da vas pačurlija što prije dovodila u takve situacije
    Ja ne konzumiram vitamine, ali možda od gloduckanja te silne mrkve koja ima B vitamina imam pojačanu želju za hranom.
    A tek kad zbrojim enormnu količinu limuna kojem sam "iscjedila" sok od 25.01, pa količine bljaki ulja ....ajme :shock:

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A šta je sa čajem?
    Npr. zeleni, voćni itd. bez šećera?

Ako nema u kafiću limunade bez šećera ili svježeg soka od narandže naručim čaj - šta ono bi sa kofeinom u Montignacu?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja isto narucujem cajeve u kaficima. Zeleni, crni i bijeli imaju kofeina (bijeli najmanje), biljni ne. Znaci vocni, metvica, kamilica, lipa itd. su super. Monti je protiv kofeina, nazalost. Velim nazalost jer na moram ujutro popiti kavu, a tako bi voljela da ne moram. Mada isto ne treba pretjerivati. Ako se nekome pije zeleni caj, nema nista lose u tome.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Mene muči to povrće. Ja volim sirovo povrće, rajčicu, paprike, to salatno, ali kuhano sve jedem po kazni.
    Ja vise volim kuhano, ali nedavno sam gledala zanimljiv Oprah show kad sam bila s maleckom u bolnici - napravljen je nekakav eksperiment u kojem je nekoliko ljudi jelo hranu koju u zooloskom vrtu jedu majmuni - voce i SIROVO povrce plus bademi, ljesnjaci i sl. Ukupno 5 kg toga! Jeli su npr. sirovi karfiol, brokulu i sl. (ja jedem sirovu tikvicu, ali karfiol mi nikad nije palo na pamet probati sirov). Nakon deset dana kolesterol im je pao 25 posto, tlak 20 posto, a smrsavili su 4,5 kg (jeduci 5 kg hrane dnevno). Bila je zanimljiva emisija.

Puno pozdrava svim Montiljupcima. Evo me opet.
    Dolisa, kako ide bljaki ulje? Jesi li otkrila neki recept za poboljsavanje okusa?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga anne, pozlatile ti se rijeci!

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage cure,ja bi vam se vrlo rado pridružila, imam dosta viška,oko 20 kg otprilike,međutim još uvijek sam na isključivom dojenju,sinčić ima 5 mjeseci.Šta vi mislite o tome?Jeli mi još rano za dijetu,stvarno bi mi bilo puno žao da mi se nešto poremeti,a sinu još više,sisu obožava. Ima li neka od vas da je isključivo dojila i bila na Montiju strogo?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nerina pridruži nam se jer to nije dijeta već stil života :D

Ne odričeš se ničeg dobrog u prehrani.
    Izbacuješ smeće koje je ionako niš' koristi u mlijeku za malca po meni.
    Samo snaga volje jer je teško znam po sebi kad se organizam 30 godina hranio jednim namirnicama sad prebaciti na druge stvari tipa integralno, fruktoza itd.
    Po meni najbolje je početi postupno par mjeseci, mjenjaš kruh pa uvodiš umjesto bijelih namirnica integralne i kad vidiš da si spremna onda krenuti zaozbač i tada nije takav šok za organizam i nevapi toliko često za zabranjenim voćem, joj kak' sam to lijepo napisala a još da ne griješim

Evo ja se javljam jer imam veliku cicoljupku, a uspjela sam izgubiti sa strogim pridržavanjem 10 kg i jednu još kasnije.
    Dobro uletio je tu i tamo koji "grijeh", ali ne preveliko i prečesto tipa smazala sam jednu fritulicu, probala tortu ili tako nešto sl.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja imam jednu malu cicoljupku - skoro 11 mjeseci nije htjela papati ništa od dohrane. Montignacovim načnom prehrane i dojenjem otišlo je stvarno puno nagomilanih kila (dvoznamenkasti broj ). Nisam se sto posto pridržavala Montija (ako mi se jela banana, pojela sam je, ako mi je nestalo drugoga povrća, skuhala sam mrkvu), ali sam se trudila ne kršiti pravila često, samo tu i tamo. I kg su se topili.

A da nisam pojela sve one silne sladolede prošloga ljeta, bila bih još zadovoljnjija.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobrodošla Nerina!
    Moj P papa samo cicku a ja sam na montiju već duže vrijeme, pijem riblje ulje i sve ostalo po ps osim što mi se često omakne koji keksić ili kom torte ali na -7kg sam :D bilo bi ih i više da mi se malo malo ne omakne nešto slatko

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

samo da se javim da sam ja opet počela fušariti
    ali i dalje ne jedem slatko bijeli kruh i slične uživancije
    pokazala se čak još jedna kila dolje ali ko zna možda sam je opet vratila

mene zanima kada navečer zadnji put jedete..?
    ja ovih dana jedem u 18 i poslije niš.. neki dan čak u 17.. jedva sam zaspala od gladi

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja obicno zavrsim s vecerom do 18 sati. Toliko sam gladna kad dodjem s posla da ne mogu duze cekati. A rucam izmedju 12 i 13 sati. I tako cijeli zivot. I meni se znalo desiti da me oko 21 sati obuzme glad, u tom slucaju pojedem jabuku ili par integralnih krekera, samo da malo zavaram glad.

Super vas je citati kako vam se tope kile. Bravo cure!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke ja sam se danas rasplakala u Mangu u garderobi.
    Sutra imam jedan važan razgovor i mislila sam si malo obnovit koju vesticu ili košulju za sastanak a kad ono ovih 10 kila šlaufova me dotuklo.
    Moj glavni problem je predio trbuha i struka (zato i pati lumbalni dio kralježnice), noge i ruke su mi doslovno čačkalice, ramena uska, bokovi i guza mogu proći. Zamislite si tu konstituciju
    Najavila sam opaku borbu tim groznim šlaufima strogi monti i ne griješim više.

Uspio me MM oraspoložiti da ako će gledati moj izgled a ne vještinu prezentiranja i sadržaju onda me nisu vrijedni.

Zacrtala sam si 100 % da do naše godišnjice skidam ostatak tj. cenera, imam još dva i pol mjeseca fore a onda ćemo si priuštiti romantičan vikend.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    27. willow tree (20kg) 20 to go
    28. paulin (13kg) 13 to go
    29. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    30. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    31. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    32. big milky mum (10 kg) 2,5 to go
    33. anne (21kg) 10 to go
    34. kinder (3 kg) 3 to go
    35. lucij@ (7 kg) 4 to go
    36. M.a.r.t.a (5kg) 2,5 to go
    37. Naomi (5kg) 5 to go
    38. HoneyB (9kg) 9 to go
    39. tajko (9kg) 9 to go
    40.vanesax (10kg) 10 to go
    41.disciplina(10kg) 9 to go

:D brišem se s liste, došla sam na predtrudničku kilažu. sve ostalo što ode dolje, dobro je otišlo

nastavljam s istim režimom prehrane

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

magriz, svaka cast! :D

anne, Ajde, to su oni poznati trenuci jada u garderobama... Za tvoj vazan razgovor tvoji slaufici zasigurno nece imati utjecaja. Osim ako nije razgovor za snimanje linije kupacih kostima Ne daj se pokolebati!

Ja sam imala manju krizu prije dva tjedna, nesto privatno i tad sam se opustila. Kad sam tuzna, zabrinuta, jako umorna, ja nemam volje ustrajati na prehrani, kao, ne mogu se sad i tim baviti - idem se utjesiti nekim dobrim zalogajem. Bome, to tjesenje me vratilo 1,5 kg (a ja sam inace na nekim mini rezultatima). Ali, trgnula sam se poslije i sad uz kontroliranu prehranu, uhvatila se i orbitreka. Poslije posla ja slusalice na usi i pola sata vrtim. Tako sam opet na starom i imam volje za dalje. Monti nije 100%, ali ja procjenjujem da me i 90% uz aktivnost moze odvesti do cilja...

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    27. willow tree (20kg) 20 to go
    28. paulin (13kg) 13 to go
    29. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    30. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    31. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    32. big milky mum (10 kg) 2,5 to go
    33. anne (21kg) 10 to go
    34. kinder (3 kg) 3 to go
    35. lucij@ (7 kg) 4 to go
    36. M.a.r.t.a (5kg) 2,5 to go
    37. Naomi (5kg) 5 to go
    38. HoneyB (9kg) 9 to go
    39. tajko (9kg) 9 to go
    40.vanesax (10kg) 10 to go
    41.disciplina(10kg) 9 to go
    42.nerina(20kg) 20 to go

Ja se pridružujem!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

summer
    Briljirala, super je prošlo :D
    Ipak su bitnije moje vještine a ne proporcije, ma ja sam si u očaju malo zabrijala

nerina :D

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel ima ikakvog smisla da mi je pola obroka Montijevih pa onda zeznem sa recimo kruhom i salamom, ili običnom paštom?

U nekakvom sam razdoblju da mi se baš ne kontaju GI.
    Mislim da je problem šta sam smršavila 2,5kg, vidila da nije teško i sada stagniram.

U biti me zanima jeli dijeta djeluje samo ako danima uzastopice papaš mali GI, ili djeluje i na parne i neparne dane

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Marta s točkicama, mislim da djeluje svaki komad kruha koji ne pojedeš, a inače bi pojela.

MMMama, ti si me spasila s ovim o sirovom povrću. Nikad mi nije palo na pamet jesti sirovu brokulu, karfiol i slično. Pojela sam ovaj tjedan karfiol sa soli i acetom i bilo mi je super. Zna li netko koje povrće osim krumpira ne smijem jesti sirovo. Meni je ovo stvarno revolucija u izboru namirnica.

Magriz, Summer, bravo vi. Ja se uhvatim orbitreka dva dana u tjednu, treći iz nekog razloga preskočim, a onda više nikako da se prisilim ostatak tjedna.

MummyS, Naomi, vibramo i ovdje za vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Marta s točkicama, mislim da djeluje svaki komad kruha koji ne pojedeš, a inače bi pojela.
    Onda ima nade za mene. :D

Monti doručak mi skroz odgovara - mavrovićev kruh i džem, navukla sam se na šumsko voće od podravke i schnekopfe šljivu. popijem bianku sa malo fruktoze. bianka mi je veliko otkriće. obožavam je.

večera mi je isto ok, ali ručak mi bude problem, pogotovo ako nam mama nešto skuha pa ja sebi moram posebno i onda gledam mm i cure mi sline. nekad mi se da npr. posebno njemu paštu, posebno sebi, a često mi se stvarno ne da.

čoksa mi je uvijek od 70% kakaa i ona sa narančom iz DM mi je isto veliko otkriće. obožavam je.
    da, po neki put popijem capuccino sa kofeinom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče sirovoga povrća, ja jedem sirove tikvice, to me naučila teta čuvalica naše M. (u čudu sam je gledala kad je 1. put napravila salatu od sirovih tikvica).
    Što se tiče Mavrovićeva kruha, jeste li sigurne da je sto posto integralan? Naime, na vrećici s njegovim pecivima piše npr. "raženo brašno, brašno, ..." Ovo "brašno" je onda valjda bijelo, kad se ostala navode posebno? Ja pečem kruh sama da budem sigurna da je sto posto integralan i da u njemu nema šećera. Ali ako je neki Mavr. kruh sto posto integralan, mogla bih nekad napraviti promjenu. Napišite mi pliz koji je to "sto posto".
    Uskoro se brišem s popisa, skinula sam sve kg od druge trudnoće, sve kg od prve, i jos nekoliko dodatnih. Skoro pa kilaža iz studentskih dana (malo mi je to čak i prebrzo otišlo). Nastavit ću s istom prehranom, sasvim mi odgovara i najčešće mi ne djeluje kao žrtva.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mmmama, samo da se

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, koji nemasni sir kupujete?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Summer,
    Ali da budem iskrena, nije samo Monti zaslužan, nego i dojenje, nosanje dvoje male djece, kratko spavanje, česta buđenja, 4. kat bez lifta... No, svejedno, Monti je pravi. 17 kg od lipnja. Od kada sam na Montiju, smanjila sam obroke i količinski, jednostavno mi ne treba toliko klope na tanjuru i u želucu.
    Još da prestanem patiti za slatkim...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mmmama wooow za svaku pohvalu :D

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svaka cast mmmama! :D
    Balarosa,

Sto se nemasnog sira tice, kupovala sam Dukatov sir za mazanje s 0,1% masnoca. Mislim da nema neki od 0%.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure svima čestitam na trudu!!!!!! iiii..naravno...izgubljenim kilama.

Zašto na trudu? Pa sada sam opet u stagnaciji i ako vaga sutra pokaže koliko mislim da bi trebala pokazati, tj. koliko pokazuje zadnja dva dana stavljam se na listu :D

Bicikl mi ovdje stoji. Nakon nadobudnog vježbanja od 20ak dana stoji već mjesecima i čeka moj neki cilj, pa da sjednem na njega. Nadam se ubrzo.

Ono što je kod mene, ja nažalost moram priznati da sam mislila da sa Montijem ipak mogu jesti oko 20h i da mogu jesti koliko želim, ali ispostavilo se da to i baš i nije tako.
    Ne jedem po čistom Montiju, ali u svakom slučaju jedem puuunoooo zdravije:
    1. nema coca - cole već 2 mjeseca :D :D :D - ovo smatram do sada najvećim uspjehom (iako je se bojim, svaki dan)
    2. nema pašteta, hrenovki, salama itd - samo šunke i to je to (od suhomesnatog - i naravno domaći kulen) - i ovo je za mene :shock:
    3. jedem više lješnjaka, badema itd.
    4. pijem vino dosta često

Greške:
    1. Ne jedem svaki obrok, preskačem - većinom zato što mi nije potreban, tj nisam baš gladna, ali ako preskočim obrok kao obrok onda jedem bademe i lješnjake i suho voće - da li se to računa kao neki obrok?
    2. Ulje koristim i navečer....
    3. pijem vino dosta često

Zanima me ovo... kupila sam ljuspice soje. Kako je Monti sa sojom? Da li može kao šnicla? I ima li neko recept?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Maslačkica baš mi je drago da ćeš nam se i ti na listi pridružiti :D

A šta se soje tiče, soja može sigurno čak sojina tjestenina ima manji GI nego integralna, mislim 15.

Ja vam zavidim na tim sobnim pedalinama.
    Ja bi ga manijakalno vozila po sat u jutro i navečer
    Ali mi ga nemamo gdje staviti jer nam je stan mali i prebukiran, osim na balkon.
    Ali tko zna jednog dana kad ćemo biti u kućici sa cvijećem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •